Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 στις 9.00 πμ

11 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Συγκέντρωση συμπαράστασης στο ΣΣΜ στα δικαστήρια στην Ευελπίδων

KΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ

Το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού (ΣΣΜ) δεν έχει καμία σχέση με τον κλασσικό καθεστωτικό συνδικαλισμό που όλοι γνωρίζουμε. Εδώ και δέκα χρόνια λειτουργούμε οριζόντια και ισότιμα, μακριά από λογικές ανάθεσης και ιεραρχίες και διεκδικούμε τα εργατικά μας δικαιώματα και τα δεδουλευμένα συναδέλφων, μέσα από παρεμβάσεις σε μαγαζιά, μοιράσματα κειμένων, θεσμικές και κινηματικές παρεμβάσεις. Σε αυτή τη διαδρομή τα έχουμε βάλει με μικρούς και μεγάλους εργοδότες, από μικρές επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν μέχρι μεγάλες αλυσίδες, όπως τα Everest και έχουμε έρθει αντιμέτωποι με απειλές, μπράβους της νύχτας και αφεντικά που οπλοφορούσαν.

Οι αλυσίδες εστίασης, τα «σκληρά» αφεντικά της νύχτας και οι ιδιοκτήτες μεγάλων επιχειρήσεων φαίνεται ότι κατανοούν καλύτερα τον ταξικό τους ρόλο σε αυτές τις διαμάχες, αφού σε δεκάδες περιπτώσεις μέχρι σήμερα δεν επιχείρησαν τη σπίλωση του σωματείου μέσα από τη νομική οδό. Παραδόξως, ήταν τα «εναλλακτικά» αφεντικά -από πιάτσες που παριστάνουν ότι «ευαίσθητα» αφεντικά και εργαζόμενοι έχουν κοινά συμφέροντα- αυτά που ξεκίνησαν την προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης του ΣΣΜ.

Πριν από τρία χρόνια περίπου, με τη λήξη των παρεμβάσεων και της διεκδίκησης δεδουλευμένων, ενσήμων αλλά και επαναπροσλήψεων συναδέλφων στα μαγαζιά Σαλαντίν και Βοτανοπωλείο, το ΣΣΜ ενημερώθηκε ότι είχε ξεκινήσει προανάκριση για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης με απειλή βλάβης της επιχείρησης και ηθικής αυτουργίας στην παραπάνω απόπειρα εναντίον 7 μελών του. Οι μηνυτήριες αναφορές είχαν γίνει από τα αφεντικά του Σαλαντίν και του Βοτανοπωλείου και την υπόθεση είχε αναλάβει τότε το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος!

Τον Ιανουάριο του 2014 ξεκίνησε ένας εργατικός αγώνας στο μεζεδοπωλείο Σαλαντίν στον Κεραμεικό, όταν 3 μέλη του σωματείου απολύθηκαν εκδικητικά και διεκδίκησαν την επαναπρόσληψή τους, τα δεδουλευμένα και την πραγματική τους ασφαλιστική κάλυψη. Οι συνάδελφοι, αφού κατέθεσαν καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, το ΙΚΑ, αλλά και αγωγή στα αστικά δικαστήρια, επέλεξαν να κινηθούν δημόσια και συλλογικά, σε κινηματικά πλαίσια, προκειμένου να κερδίσουν τις νόμιμες διεκδικήσεις τους. Το ΣΣΜ, αλληλέγγυο στα μέλη του, έκανε παρεμβάσεις έξω από το μαγαζί και μοίραζε κείμενα σε εργαζόμενους και κατοίκους του Κεραμεικού. Στα πλαίσια της θεσμικής διάστασής του και μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου, 3 μέλη του Δ.Σ. επικοινώνησαν με τον ιδιοκτήτη του Σαλαντίν, έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού, προκειμένου να υπερασπιστούν τις διεκδικήσεις των συναδέλφων.

Τον Απρίλιο του 2014 απολύθηκε συναδέλφισσά μας από το μαγαζί Βοτανοπωλείο στα Πετράλωνα. Το ΣΣΜ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον εργοδότη για να εκθέσει τις νόμιμες απαιτήσεις της εργαζόμενης, που αφορούσαν στην πραγματική σχέση εργασίας και όχι σε αυτή που ψευδώς ο εργοδότης είχε δηλώσει. Καθώς το αφεντικό καθυστερούσε σκοπίμως να απαντήσει, η συνάδελφος έκανε καταγγελία στο ΙΚΑ και κίνησε την αυτόφωρη διαδικασία για τη μη καταβολή του Δώρου Πάσχα. Το σωματείο ταυτόχρονα κάλεσε σε παρέμβαση διαμαρτυρίας έξω από το συγκεκριμένο μαγαζί, δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη και τη στήριξή του στην εργαζόμενη. Η υπόθεση, όσον αφορά τα δεδουλευμένα της, λύθηκε με εξωδικαστικό συμβιβασμό ανάμεσα στον εργοδότη και την εργαζόμενη, που έλαβε χώρα μία ημέρα πριν το προκαθορισμένο ραντεβού στην Επιθεώρηση Εργασίας. Όπως στην υπόθεση του Βοτανοπωλείου η εργοδοσία αναγνώρισε τις οφειλές της και κατέβαλε τα χρωστούμενα στη συναδέλφισσα, έτσι και στην περίπτωση του Σαλαντίν οι 3 εργαζόμενοι, μέλη του ΣΣΜ, δικαιώθηκαν δικαστικά και τους αναγνωρίστηκε το ποσό των δεδουλευμένων που διεκδικούσαν.

Παρ' όλα αυτά, όσο διαρκούσε ο διεκδικητικός αγώνας στο Βοτανοπωλείο το αφεντικό κατέφυγε στην Ασφάλεια για να δηλώσει ότι απειλείται. Λίγες μέρες αργότερα πέρασε το κατώφλι της ΓΑΔΑ και η «εναλλακτική» εργοδοσία του Σαλαντίν, για να πει με τη σειρά της ότι εκβιάστηκε και απειλήθηκε. Αντί να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία μετά τις καταθέσεις, να πάει η υπόθεση στον εισαγγελέα και να ενημερωθεί το σωματείο, η Ασφάλεια ανέλαβε για 2 μήνες τουλάχιστον να συλλέξει πληροφορίες για το ΣΣΜ, τις δράσεις του, το καταστατικό, τα γραφεία του και τις δημοσιοποιήσεις του στο διαδίκτυο (στοιχεία της δικογραφίας). Η συνεργασία αυτή, δικαστικού συστήματος και αστυνομίας, καμιά εντύπωση δε μας προκαλεί, αντίθετα αποτελεί ακόμα ένα παράδειγμα, ανάμεσα στα τόσα, που καταδεικνύει το ρόλο της δικαιοσύνης στον καπιταλισμό. Και αυτός δεν είναι άλλος από το να φράζει κάθε εστία αντίστασης και αγώνα, μικρού ή/και μεγάλου, προς παραδειγματισμό των υπολοίπων αφενός και για τη διαρκή διατήρηση και υπεράσπιση των συμφερόντων κράτους και κεφαλαίου αφετέρου.

Σχετικά με την ποινικοποίηση του συνδικαλισμού βάσης υπάρχει διαθέσιμη μπροσούρα, η οποία περιγράφει λεπτομερώς την παραπάνω υπόθεση -καθώς και διάφορες άλλες- και βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή στη σελίδα της Εργατικής Ομοσπονδίας Βάσης:https://ergova.wordpress.com/

Φαίνεται πως η δράση μας και οι καθημερινοί μας αγώνες ενοχλούν τα αφεντικά του κλάδου, αλλά και τους μηχανισμούς του κράτους. Με την επιδιωκόμενη ποινικοποίηση του ΣΣΜ αφενός ελπίζουν ότι θα μας κάμψουν οικονομικά και θα μας απονομιμοποιήσουν στα μάτια της κοινωνίας και αφετέρου νομίζουν ότι θα φοβηθούμε και θα το ξανασκεφτούμε να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει, δρώντας στο κινηματικό πλαίσιο που μέχρι στιγμής κινούμαστε. Μπορεί να ελπίζουν ότι θα ξεχάσουμε τη μαύρη εργασία, τα απλήρωτά μας μεροκάματα, τις εξευτελιστικές συνθήκες που επικρατούν όχι μόνο στο κλάδο μας, αλλά συνολικά σε όλους τους χώρους δουλειάς. Απέναντι σε όλα αυτά εμείς δηλώνουμε ευθαρσώς ακόμα πιο πεισμένοι και αποφασισμένοι, συλλογικά και οργανωμένα, ότι θα εντείνουμε τον αγώνα μας, μέχρι την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης στην εκδίκαση της υπόθεσης,

την Τρίτη 21 Νοέμβρη στις 9:00 (αίθουσα 12 κτίριο 1) στα δικαστήρια στην Ευελπίδων.

Οργανωνόμαστε στα Σωματεία Βάσης για να αντισταθούμε στην υποτίμηση των ζωών μας από τα αφεντικά, το κράτος και τους κατασταλτικούς τους μηχανισμούς.

Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού

πηγή : http://somateioserbitoronmageiron.blogspot.gr…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Κράτος και αφεντικά ποινικοποιούν τον πραγματικό συνδικαλισμό

Κράτος και αφεντικά ποινικοποιούν τον πραγματικό συνδικαλισμό. Ενάντια στη δίωξη των μελών του ΣΣΜ.

Κράτος και αφεντικά

ποινικοποιούν τον πραγματικό

συνδικαλισμό

Τα αφεντικά, το κράτος και οι μηχανισμοί τους φοβούνται περισσότερο από καθετί άλλο την οργάνωση των εργαζομένων. Κυρίως όμως φοβούνται όταν οργανωνόμαστε μόνοι μας, όταν δημιουργούμε δομές αλληλεγγύης και κερδίζουμε εργατικούς αγώνες. Τότε οι εισαγγελείς και οι παρατρεχάμενοι τους αναλαμβάνουν δράση, φτιάχνουν δικογραφίες όπου βαφτίζουν τις εργατικές διεκδικήσεις ως «απόπειρα εκβίασης με σκοπό οικονομικό όφελος», τη συνδικαλιστική δράση ως «απόπειρα πρόκλησης βλάβης σε καταστήματα» και την αυτοοργάνωση των εργαζομένων ως «σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση». Όπως ακριβώς έγινε με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στα μαγαζιά «Σαλαντίν» και «Βοτανοπωλείο» τα αφεντικά των οποίων κατέθεσαν στην αστυνομία ως τα θύματα της υπόθεσης ώστε να ποινικοποιήσουν τον συνδικαλιστικό τους αγώνα.

Η δίωξη έστω και ενός εργαζόμενου ή μιας εργαζόμενης μάς αφορά όλους, ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται για 7 εργαζόμενους και μέλη του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων στην Αθήνα εκ των οποίων οι 4 ήταν και απολυμένοι λόγω συνδικαλιστικής δράσης από τα μαγαζιά όπου δούλευαν.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΟ

ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟ Ή ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

ΕΣΕ

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση

Τρίτη 21/11 δικαστήρια Ευελπίδων στις 09:00

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1580203/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ο Ταξικός Αγώνας δεν είναι εκβιασμός: Κάλεσμα Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης στη δίκη του ΣΣΜ (Τρίτη 21/11, 9πμ, Ευελπίδων)

Το Ιανουάριο και τον Απρίλιο του 2014, διεξάγονται από το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στο χώρο του επισιτισμού (ΣΣΜ) κινητοποιήσεις διεκδίκησης καταβολής δεδουλευμένων, αποζημιώσεων και επαναπροσλήψεων στα μαγαζιά «Σαλαντίν» στον Κεραμεικό και «Βοτανοπωλείο» στα Πετράλωνα.

Πιο συγκεκριμένα από το μεζεδοπωλείο «Σαλαντίν» απολύονται 3 εργαζόμενοι-μέλη του Σωματείου γιατί διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα τους στην ασφάλιση καθώς και τη μη μείωση του μεροκάματου τους. Οι εργαζόμενοι του καταστήματος μαζί με το Σωματείο προχωρούν σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους, την καταβολή δεδουλευμένων και την πραγματική ασφαλιστική τους κάλυψη. Την ίδια χρονική περίοδο απολύεται εργαζόμενη από το κατάστημα «Βοτανοπωλειο» και μέσω του Σωματείου διεκδικεί τις αποδοχές και αποζημιώσεις που δικαιούται με βάση την πραγματική εργασιακή της σχέση. Μετά το τέλος των παραπάνω κινητοποιήσεων και αφού σε μεγάλο βαθμό ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα των εργαζομένων, έγινε γνωστό ότι διεξάγεται προανάκριση εις βάρος 7 μελών του Σωματείου με την κατηγορία της "απόπειρας εκβίασης με απειλή βλάβης της επιχείρησης και της ηθικής αυτουργίας αυτής" , μετά από μηνύσεις των ιδιοκτήτων των δυο προαναφερθέντων καταστημάτων. Να συμπληρώσουμε εδώ ότι δεν λείπουν τα παράδοξα, από την εξέλιξη της υπόθεσης, μιας και αντί για να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία ως είθισται, διεξήχθη έρευνα 2 μηνών από το τμήμα Προστασίας Κράτους και Πολιτεύματος της Ασφάλειας, υπηρεσία αναρμόδια -απ' όσο γνωρίζουμε- για υποθέσεις εργατικών διεκδικήσεων…

Το ΣΣΜ στα δέκα χρόνια της ύπαρξης του έχει στηρίξει αγώνες και διεκδικήσεις εργαζομένων, έχει οργανώσει πληθώρα κινητοποιήσεων, έχει καταφέρει πολλές μικρές και μεγάλες νίκες, τόσο για τους εργαζόμενους στο χώρο του επισιτισμού όσο και ως παρακαταθήκη στην ευρύτερη ταξική πάλη. Σε μια περίοδο ύφεσης, από την πλευρά των από τα κάτω και του ταξικού ανταγωνισμού οι διαδικασίες, οι αγώνες και η γενικότερη δράση του ΣΣΜ και συνολικότερα του συνδικαλισμού βάσης διαρρηγνύει την ταξική ειρήνη που επιθυμούν τα αφεντικά και δημιουργεί τα πεδία για την ανάπτυξη της αλληλεγγύης, της συμμετοχικότητας και της ταξικής συνείδησης. Σε μια από τις πιο ζοφερές και αβέβαιες περιόδους για την Τάξη μας, όπου η επιβολή των επιταγών των κυρίαρχων είναι σχεδόν απόλυτη, η ύπαρξη και η δράση των Σωματείων Βάσης δεν μπορεί παρά να αντιμετωπιστεί ως επικίνδυνη από τα αφεντικά και το κράτος τους. Έτσι μετά από μπράβους, απειλές, εκβιασμούς, όπλα που έχουν κατά καιρούς επιστρατευτεί από κάποια αφεντικά εις βάρος του Σωματείου, τώρα ήρθε η σειρά της νομικής οδού…

Κι αν τα «εναλλακτικά» αφεντικά του «Σαλαντίν» και του «Βοτανοπωλείου» επέλεξαν αυτό τον τρόπο για να προασπίσουν τα συμφέροντα τους απέναντι στους εργαζόμενους, αστυνομικές και δικαστικές αρχές σε πλήρη εναρμόνιση με το κυρίαρχο πνεύμα της εποχής (τότε αλλά και τώρα) επιχειρούν να καταστείλουν παραδειγματικά ένα από τα τελευταία αναχώματα μαχητικής ταξικής πάλης και διεκδίκησης.

Την Τρίτη 21 Νοέμβρη η υπόθεση εκδικάζεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με το ΣΣΜ και τα μέλη του κάθεται ο μαχητικός συνδικαλισμός βάσης, κάθεται κάθε αγωνιζόμενος εργαζόμενος, κάθεται ο καθένας που επιλεγεί να σταθεί με αξιοπρέπεια απέναντι στα αφεντικά στις δύσκολες εποχές που ζούμε και να διεκδικήσει τα αυτονόητα. Στο εδώλιο κάθεται το σύνολο της Τάξης μας.

Την Τρίτη 21 Νοέμβρη στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό των συναδέλφων, συναγωνιστών, συντρόφων του ΣΣΜ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΡΙΤΗ 21/11/2017 ΩΡΑ 9.00 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : http://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/arc…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού (ΣΣΜ) την Τρίτη 21 Νοέμβρη 2017, 9πμ, στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Οι εργατικοί αγώνες δεν είναι ούτε νόμιμοι- ούτε παράνομοι είναι δίκαιοι

Στις 21 Νοέμβριου 2017 στο πρόσωπο των 7 μελών του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού (ΣΣΜ) δικάζεται, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, το ίδιο το ΣΣΜ και οι ανυποχώρητοι, αντιθεσμικοί, ριζοσπαστικοί και νικηφόροι ταξικοί αγώνες. Το ΣΣΜ δικάζεται για τη δράση του απέναντι στα αφεντικά των μαγαζιών Σαλαντίν(στον Κεραμεικό) και Βοτανοπωλείο(στα Άνω Πετράλωνα) για να καταβάλουν δεδουλευμένα, για να κολλήσουν τα ένσημα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι-ες, για να δοθεί η αποζημίωση για αργίες και Κυριακάτικη εργασία, δηλαδή για τα στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα που προβλέπει η εργατική νομοθεσία. Την υπόθεση την έχει αναλάβει το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και οι κατηγορίες που έχουν ασκηθεί εναντίον του ΣΣΜ είναι εκβιασμός και ηθική αυτουργία σε εκβιασμό.

Παρ' ότι ο αγώνας του ΣΣΜ στα συγκεκριμένα μαγαζιά ήταν νικηφόρος και οι εργαζόμενοι-ες κέρδισαν τις διεκδικήσεις τους, τα αφεντικά των εν λόγω μαγαζιών(μετά από συμβουλές της «ασφάλειας») προχώρησαν σε καταγγελία ότι εκβιάστηκαν. Από τότε η υπόθεση πέρασε στην κρατική ασφάλεια που προχώρησε σε μια σειρά ενεργειών παρακολούθησης της δράσης του σωματείου, καταγράφοντας τα δημοσιευμένα κείμενα και τις δράσεις του και προειδοποιώντας διάφορα μαγαζιά για τις επικείμενες δράσεις του σωματείου.

Οι εν λόγω διώξεις αποτελούν μια ιδιαίτερη και πρωτοφανή αναβάθμιση της κατασταλτικής πολιτικής του κράτους ενάντια σε συνδικαλιστικούς αγώνες. Βέβαια, δεν είναι μόνο τα ίδια τα αιτήματα αλλά και ο τρόπος που έχει επιλέξει το ΣΣΜ να αγωνίζεται που ενοχλεί καθώς πρόκειται για ένα σωματείο βάσης που αγωνίζεται αντιθεσμικά, ενάντια στην απάθεια και τη διαμεσολάβηση των ελεγχόμενων από το κράτος συνδικαλιστικών ηγεσιών(όπως η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ) και προχωράει σε δράσεις δυναμικής διεκδίκησης του δίκιου των εργατών-τριών. Η εμπλοκή της Ασφάλειας σε εργατικούς αγώνες επιχειρεί λοιπόν να ποινικοποιήσει τον συνδικαλισμό βάσης αλλά και να επιβεβαιώσει πως είναι ακριβώς ο αντιθεσμικός και ταξικά προσανατολισμένος εργατικός αγώνας που ενοχλεί πραγματικά το κράτος και τα αφεντικά. Την εποχή της άγριας επίθεσης κράτους και αφεντικών στους εκμεταλλευόμενους η αναβάθμιση της καταστολής είναι αναμενόμενη. Η συνεχής υποτίμηση της εργασίας, το μεγαλύτερο ξεζούμισμα, η απαλλαγή από την όποια νομοθεσία προστασίας των συνδικαλιστικών και εργατικών δικαιωμάτων αποτελεί βασικό άξονα της εφαρμοζόμενης πολιτικής και δε μπορεί να περάσει παρά μόνο μέσα από την καταστολή καθώς οι αντιστάσεις είναι αναμενόμενες. Στο στόχαστρό της βρίσκονται όσοι κινούνται έξω από τις κρατικές νόρμες και τους μηχανισμούς αφομοίωσης των ταξικών αντιθέσεων. Ειδικά σε μια συγκυρία που επιχειρείται εκ νέου η επίθεση σε συνδικαλιστικά κεκτημένα (απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, ποινικοποίηση της απεργίας και αυστηροποίηση του πλαισίου κήρυξής της, δικαίωμα ανταπεργίας lock out στα αφεντικά), η εν λόγω υπόθεση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Η καταστολή ενάντια στο ΣΣΜ έρχεται να προστεθεί στον γενικότερο κατασταλτικό σχεδιασμό που αναβαθμίζεται συνεχώς τα χρόνια της συστημικής κρίσης και στόχο έχει την πλήρη καθυπόταξη της κοινωνίας στις επιταγές του κράτους και των αφεντικών και την επιβολή ενός καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης όπου η κάθε εστία αγώνα, ακόμη και για τα πιο στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα, θα επιχειρείται να καταστέλλετε. Από πλευράς μας δε μπορούμε παρά να ενισχύουμε με κάθε τρόπο και να συμμετέχουμε στους αγώνες που διεξάγονται από τους ίδιους τους εκμεταλλευόμενους οριζόντια, αντιθεσμικά, ριζοσπαστικά, μακριά από λογικές ανάθεσης και που είναι οι μόνοι που μπορούν να φέρουν νίκες για τους από τα κάτω.

Αλληλεγγύη στο Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων

Τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά, καμιά ειρήνη με τα αφεντικά

Κοινωνική και ταξική αντεπίθεση μέχρι την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 21 Νοέμβρη 2017, 9πμ, στα δικαστήρια της Ευελπίδων

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

πηγή : https://vogliamotutto.espivblogs.net/2017/11/…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ο ταξικός αγώνας δεν είναι εκβιασμός: συγκέντρωση στα δικαστήρια την Τρίτη 21/11 όπου δικάζονται μέλη του ΣΣΜ

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

ΟΡΓΑΝΩΝΕΣΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ; ΕΙΣΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ!

Απλήρωτες υπερωρίες και νυχτερινά, μισά ή καθόλου ένσημα, ελαστικά ωράρια, τραμπούκικες συμπεριφορές από εργοδότες και πελάτες: αυτή είναι η πραγματικότητα για τους περισσότερους που εργάζονται στην εστίαση.

Εδώ και 10 χρόνια, το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού, μαχητικά και αυτοοργανωμένα, μάχεται την εργοδοτική τρομοκρατία στα μαγαζιά της εστίασης και της διασκέδασης. Παρεμβάσεις, κείμενα, συμμετοχή σε ευρύτερους εργατικούς αγώνες, ανάδειξη των συνθηκών κάτεργου που επικρατούν στους εργασιακούς χώρους.

Αυτή η καθημερινή του δράση ποινικοποιείται και βαφτίζεται «εκβιασμός» και «κίνδυνος για το πολίτευμα». 7 μέλη του Σωματείου Σερβιτόρων-Μαγείρων (ΣΣΜ) διώκονται με την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης και της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης επιχείρησης και καλούνται να δικαστούν στις 21 Νοέμβρη για την συνδικαλιστική τους δράση.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Ιανουάριος 2014, Κεραμεικός, μαγαζί «Σαλαντίν»: Τρεις εργαζόμενοι απολύονται εκδικητικά και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους, τα δεδουλευμένα και την πραγματική τους ασφαλιστική κάλυψη. Το σωματείο προβαίνει σε παρεμβάσεις έξω από το μαγαζί. Μέλη του Δ.Σ. του σωματείου επικοινωνούν με τον ιδιοκτήτη του Σαλαντίν προκειμένου να υπερασπιστούν τις διεκδικήσεις των συναδέλφων. Στο δικαστήριο, οι 3 εργαζόμενοι δικαιώνονται.

Απρίλιος 2014, Πετράλωνα, μαγαζί «Βοτανοπωλείο»: Μία εργαζόμενη απολύεται από το κατάστημα. Το σωματείο επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον εργοδότη, αλλά αυτός δεν δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις. Η εργαζόμενη προβαίνει σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και στο ΙΚΑ και κινεί αυτόφωρη διαδικασία για τη μη καταβολή του δώρου Πάσχα. Το σωματείο καλεί σε παρέμβαση διαμαρτυρίας έξω από το μαγαζί. Η υπόθεση λύνεται με εξωδικαστικό συμβιβασμό ανάμεσα στον εργοδότη και την εργαζόμενη, ο οποίος και αναγνωρίζει τα χρωστούμενα.

Κάποιους μήνες αργότερα, το Τμήμα Προστασίας του Πολιτεύματος της ΓΑΔΑ διενεργεί προανάκριση και βαφτίζει την επικοινωνία των μελών του ΔΣ με τους εργοδότες ως «απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης επιχείρησης». Οι μηνυτήριες αναφορές είχαν γίνει από τα αφεντικά του Σαλαντίν και του Βοτανοπωλείου και το εν λόγω τμήμα της ΓΑΔΑ ανέλαβε την έρευνα.

Ας μην πέφτουμε από τα σύννεφα. Αυτή η κατασταλτική αναβάθμιση του κράτους δεν έγινε εν μία νυκτί. Η ποινικοποίηση του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων είναι άλλη μια προσπάθεια κάμψης των συλλογικών αγώνων. Όπως αναφέρει και το ίδιο το Σωματείο σε ανακοίνωσή του: «Με την επιδιωκόμενη ποινικοποίηση του ΣΣΜ αφενός ελπίζουν ότι θα μας κάμψουν οικονομικά και θα μας απονομιμοποιήσουν στα μάτια τηςκοινωνίας και αφετέρου νομίζουν ότι θα φοβηθούμε και θα το ξανασκεφτούμε να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει, δρώντας στο κινηματικό πλαίσιο που μέχρι στιγμής κινούμαστε. Μπορεί να ελπίζουν ότι θα ξεχάσουμε τη μαύρη εργασία, τα απλήρωτά μας μεροκάματα, τις εξευτελιστικές συνθήκες που επικρατούν όχι μόνο στο κλάδο μας, αλλά συνολικά σε όλους τους χώρους δουλειάς. Απέναντι σε όλα αυτά εμείς δηλώνουμε ευθαρσώς ακόμα πιο πεισμένοι και αποφασισμένοι, συλλογικά και οργανωμένα, ότι θα εντείνουμε τον αγώνα μας, μέχρι την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.»

Η συναδελφικότητα, η αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση στους χώρους δουλειάς είναι ο μόνος τρόπος για να βάλουμε φρένο στις ορέξεις αφεντικών και κράτους.

Καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης στην εκδίκαση της υπόθεσης των 7 μελών του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων, την Τρίτη 21 Νοέμβρη στις 9:00 στα δικαστήρια στην Ευελπίδων (Αίθουσα 12, κτίριο 1).

Συνέλευση εργαζομένων στα ΜΜΕ

πηγή : http://katalipsiesiea.blogspot.gr/2017/11/211…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Οι κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις θα νικήσουν! | Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στις 21/11 στα δικαστήρια της Ευελπίδων Κτήριο 12

Οι κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις θα νικήσουν!

Αλληλεγγύη στο Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού

Στις 21 Νοεμβρίου εκδικάζονται οι μηνυτήριες αναφορές που κατέθεσαν τα αφεντικά των μαγαζιών Σαλαντίν και Βοτανοπωλείο, εις βάρος εφτά μελών του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού (Σ.Σ.Μ.), μέλους της Εργατικής Ομοσπονδίας Βάσης. Πριν δύο χρόνια περίπου, μετά τη λήξη παρεμβάσεων του Σ.Σ.Μ. για τη διεκδίκησης δεδουλευμένων, ενσήμων αλλά και επαναπροσλήψεων εργαζομένων στα συγκεκριμένα μαγαζιά, το Σωματείο ενημερώνεται ότι διενεργείται εις βάρος του προανάκριση για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης με απειλή βλάβης της επιχείρησης και ηθικής αυτουργίας εναντίον εφτά μελών του. Την υπόθεση είχε αναλάβει τότε, το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Για δύο μήνες τουλάχιστον από τις καταθέσεις, το τμήμα της Ασφάλειας αναλαμβάνει να συλλέξει πληροφορίες για το σωματείο, τις δράσεις του, το καταστατικό, τα γραφεία του και τις δημοσιοποιήσεις του στο διαδίκτυο.

Αυτή η δίωξη, και με τον τρόπο που έγινε έχει ως σκοπό να ποινικοποιήσει τα Σωματεία βάσης στο σύνολο τους μέσα από την δίωξη των 7 μελών του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού. Ανάλογες περιπτώσεις είχαμε και με τη Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ), μέλος και αυτή της Εργατικής Ομοσπονδίας Βάσης, αλλά και με το Σύλλογο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ). Και τα δύο αυτά σωματεία έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες κατηγορίες, ενταγμένες στην ίδια ενορχηστρωμένη και συνεχή προσπάθεια να εγκληματοποιηθεί κάθε κινηματική, από τα κάτω συνδικαλιστική παρουσία και δράση. Γιατί τα σωματεία που οργανώνονται αντιιεραρχικά, οριζόντια και από τα κάτω, μακριά από ξεπουλημένες γραφειοκρατικές καρικατούρες συνδικαλισμού, είναι στην πρώτη γραμμή επίθεσης όσο αφορά τις δυσμενείς εργασιακές μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται από την κυριαρχία.

Σε μία εποχή όπου η όλο και εντεινόμενη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου στην κοινωνία έχει ως αποτέλεσμα την εξάπλωση της φτώχειας και της εξαθλίωσης, οι αυτοοργανωμένες και από τα κάτω δομές αγώνα μπαίνουν στο στόχαστρο της κρατικής και παρακρατικής καταστολής, προκειμένου να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται για να αναχαιτίσουν τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, ώστε να επιτύχουν την εγκαθίδρυση συνθηκών υποταγής και φόβου στο σύνολο της κοινωνίας. Εκκενώσεις καταλήψεων, επιθέσεις σε χώρους αγώνα, απόπειρα ποινικοποίησης των σωματείων βάσης. Η επίθεση σε κάθε δομή αγώνα, είναι επίθεση στο σύνολο του κόσμου του αγώνα που παλεύει για την οικοδόμηση μίας άλλης κοινωνίας. Μίας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

Ενάντια στο Κράτος και στα Αφεντικά

Οργάνωση και Αγώνας σε κάθε πεδίο της καθημερινότητας:

στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στα σχολεία, στις σχολές, στους δρόμους

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στις 21/11 στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 9:00 Κτήριο 12

αναρχικό-αντιεξουσιαστικό Στέκι Αντίπνοια

Αριστοβούλου κ' Πυλάδου, Κ. Πετράλωνα

stekiantipnoia.espivblogs.net

πηγή : http://stekiantipnoia.espivblogs.net/2017/11/…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Τρίτη 21/11: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο ΣΣΜ

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού.

Όλες και όλοι ενάντια στην ποινικοποίηση και στην εγκληματοποίηση της δράσης των ταξικών εργατικών σωματείων.

Τρίτη 21/11, 9.00 (δικαστήρια στην πρώην σχολή Ευελπίδων, κτίριο 1, αίθουσα 12)

Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

πηγή : https://erganidekp.wordpress.com/2017/11/19/t…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ο ΣΕΦΚ καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο διωκόμενο Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού.

Αντίσταση στην εγκληματοποίηση και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Τρίτη 21 του Νοέμβρη, 9.00 π.μ., στα δικαστήρια στην πρώην σχολή Ευελπίδων, κτίριο 1, αίθουσα 12.

πηγή : http://www.sefk.gr/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ-ΜΑΓΕΙΡΩΝ

Τον Ιανουάριο του 2014 τρία μέλη του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού (ΣΣΜ) απολύονται εκδικητικά από το μεζεδοπωλείο «Σαλαντίν» στον Κεραμεικό. Λίγο αργότερα, τον Απρίλιο, εργαζόμενη απολύεται από το μαγαζί «Βοτανοπωλείο» στα Πετράλωνα.
Το σωματείο, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του, πραγματοποιεί παραμβάσεις έξω από τα δύο παραπάνω μαγαζιά, μοιράζοντας κείμενα και ενημερώνοντας εργαζόμενους, κατοίκους και πελάτες, και διεκδικώντας δεδουλευμένα, ένσημα και επαναπρόσληψη των εργαζομένων.

Παράλληλα το κράτος, εκφράζοντας τη δική του «αλληλεγγύη» στα αφεντικά και υπηρετώντας τα συμφέροντά τους, ύστερα από καταγγελία των ιδιοκτητών του Σαλαντίν και του Βοτανοπωλείου για εκφοβισμό από μέλη του σωματείου, στήνει δικογραφία κατηγορώντας 7 από αυτά, για φυσική και ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης επιχείρησης σε βάρος των εργοδοτών. Αξίζει να σημειωθεί πως επί δύο μήνες, το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος (!) της Ασφάλειας, προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες για το σωματείο, τη δράση και τις δημοσιοποιήσεις του, αποδεικνύοντας περίτρανα ποιας τάξης τα συμφέροντα έχει ταχθεί να υπηρετεί μαζί με την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη.

Ενάντια σε όσους μας θέλουν φοβισμένους και μόνους, στεκόμαστε συλλογικά και οργανωμένοι, διεκδικούμε όσα μας ανήκουν, αντιστεκόμαστε και υπερασπιζόμαστε τα εργατικά συμφέροντα και τις ζωές μας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΗ, 09:00

Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου

πηγή : http://syneleysizografou.blogspot.gr/2017/11/…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αλληλεγγύη στα μέλη του ΣΣΜ που δικάζονται για τη συνδικαλιστική δράση τους | συγκέντρωση αλληλεγγύης: Τρίτη 21/11, 9πμ, Δικ. Ευελπίδων | Ψήφισμα συμπαράστασης ΣΥΒΧΨΑ

ΣΥΒΧΨΑ :: Αλληλεγγύη στα μέλη του ΣΣΜ που δικάζονται για τη συνδικαλιστική δράση τους | Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην καταστολή, την ποινικοποίηση και την κατατρομοκράτηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης.Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια, Αθήνα | 210-3820537 | sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | bookworker.wordpress.com

Αθήνα, 9/3/17

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου − Χάρτου − Ψηφιακών Μέσων Αττικής καταγγέλλει τη δίωξη των μελών του Δ. Σ. του «Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού» και των συνδικαλιστών εργαζομένων για τον αγώνα που έδωσαν ενάντια στις συνθήκες μαύρης εργασίας και απλήρωτων επιδομάτων του μεζεδοπωλείου «ΣΑΛΑΝΤΙΝ» και «ΒΟΤΑΝΟΠΩΛΕΙΟΥ» .

Για μας αυτή η δίωξη αφορά όχι μόνο τα συγκεκριμένα άτομα, αλλά ουσιαστικά στρέφεται εναντίον ολόκληρου του μαχητικού συνδικαλισμού και προσπαθεί να αποτελέσει φόβητρο για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Αποτελεί πλέον τη νέα τακτική για καταπάτηση και ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συνάδελφους και δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε από τις κρατικές μεθοδεύσεις και από τις ενέργειες των εργοδοτών.

Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις ενάντια στους συναδέλφους.

Να μπει άμεσα φρένο στις νέες τακτικές της εργοδοσίας και της ασφάλειας που καταφέρονται ενάντια στα νόμιμα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Άμεση δικαίωση των συναδέλφων και του σωματείου.

ΣΥΒΧΨΑ

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2017/11/20/α…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων

Όλοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων, που δικάζεται με την κατηγορία της «εκβίασης», επειδή συμπαραστάθηκε στους αγωνιζόμενους εργάτες των επιχειρήσεων Σαλαντίν και Βοτανοπωλείο.
Οι μεθοδεύσεις της ασφάλειας δεν θα περάσουν. Η παρανομοποίηση του συνδικαλισμού βάσης, να μας κάνει πιο δυνατούς.

Εκβιασμός είναι η μισθωτή σκλαβιά.
Θα τσακίσουμε την τρομοκρατία των αφεντικών.

Κατάληψη Gare