Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 στις 21.30

Παράσταση: Το κοράκι

24,25/11, &01,02,08,09,15,16 /12/2017 - 21:30 παράσταση "Το κοράκι" του Ε.Α.Πόε - ομάδα "On The Road"

24,25/11, &01,02,08,09,15,16 /12/2017 - 21:30 παράσταση "Το κοράκι" του Ε.Α.Πόε - ομάδα "On The Road"

Λίγα λόγια για το έργο

Το παρόν έργο με τίτλο ΠΟΕ ανήκει στη κατηγορία ψυχολογικού θρίλερ. Είναι εμπνευσμένο από τα διηγήματα του Έντγκαρ Άλλαν Πόε. Δεν χρησιμοποιούμαι αυτούσια κάποια διηγήματα, αλλά στοιχεία από αυτά καθώς και κάποια από τα ποιήματά του. Η απόδοση έγινε από την Κλεοπάτρα Εμμανουήλ και τη Σοφία Αλεξανιάν. Τη μουσική και ηχητική επένδυση κάνει ο Άντυ Δήμας με το Umbra Project. Το έργο παίζεται με δύο πρόσωπα.

Περίληψη έργου

Η Άνναμπελ δικηγόρος μετακομίζει από την Αγγλία στη Βαλτιμόρη για να κάνει Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Νομική. Νοικιάζει για τη διαμονή της, ένα αρχοντικό διατηρητέο σπίτι, πρόσφατα ανακαινισμένο, σε μια παράξενη γειτονιά. Την υποδέχεται η ευγενέστατη ιδιοκτήτρια του σπιτιού Λιγεία που ασχολείται με τον υπνωτισμό. (Η Λιγεία σύμφωνα με τις περιγραφές του Πόε ήξερε τους νόμους της μετενσάρκωσης και η ψυχή της ζούσε αιώνες). Αυτή είναι και η θεωρία που υποστηρίζει καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης και έρχεται συχνά σε αντιπαράθεση με την πραγματίστρια δικηγόρο Άνναμπελ. Η οποία αρχίζει να παρατηρεί παράξενες και ύποπτες συμπτώσεις που την οδηγούν αργά στη ψυχική κατάρρευση. Ώσπου αποκαλύπτει το μυστικό του σπιτιού και την αιτία των ψυχικών της προβλημάτων. Όμως ο φόβος της για τα όσα συμβαίνουν γύρω της την οδηγούν σε λάθος αποφάσεις με αποτέλεσμα να έχει τραγική κατάληξη.

Το έργο ακροβατεί μεταξύ της θεωρίας, αν οι ανθρώπινες ψυχές μετενσαρκώνονται και έρχονται ξανά στη γη για να εκπληρώσουν μία αποστολή ή υφίσταται χειραγώγηση η ανθρώπινη συνείδηση για τα πιστεύω του χειραγωγού; Και φυσικά υπάρχει ο παράδοξος τρόπος του θανάτου που χαρακτηρίζουν τον Ε. Α. Ποε ζωντανός ενταφιασμός.

Λίγα λόγια για μας

Με την Κλεοπάτρα συνεργαζόμαστε στο θέατρο για δεύτερη φορά. Είχαμε συνεργαστεί παλαιότερα για τρία σχεδόν συνεχόμενα χρόνια ως scary actors στο μοναδικό γνωστό σπίτι του τρόμου House of Fear στο Allou fan park. Στο θέατρο είχαμε συνεργαστεί για πρώτη φορά το 2014 στη παράσταση «Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί» του Ερρίκου Ίψεν σε μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ. Αγαπάμε και οι δύο τη συγγραφή και το θέατρο. Ο Πόε προέκυψε μετά από τη γνωριμία μας με το Umbra Project που αφορά ήχους και μελωδίες σκοτεινές επιρροές.

Σοφία Αλεξανιάν

Ηθοποιός - Σκηνοθέτης της παρούσας παράστασης

Απόφοιτος Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Μ. Βογιατζή Τράγκα και Moscow Art Theater School, Σχολή Θεάτρου Σοβιετικής Ένωσης. Καθώς και Τ.Ε.Ι. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Παράρτημα Κιλκίς) - Τμήμα: «Σχέδιο Μόδας & Παραγωγή Ενδυμάτων». Ξένες Γλώσσες Ελληνικά, Ρώσικα και Αγγλικά. Θέατρο: «Όσα παίρνει ο άνεργος» σκην. Άννα Βαγενά, θέατρο Μεταξουργείο.«Άμλετ» Ου. Σαίξπηρ, Σκην. Gregori Detiakovski (Μόσχα). «Η Στέψη» (Karanatsia), Marek Modzelewski, Σκην. Ίγκορ Λισόβ Σχολή Α. Βασίλιεβ και Θέατρο Τσέχωφ. «Ευμενίδες» του Αισχύλου, σκην. Γ. Παντελεάκης Θέατρο Ρεματιάς. «Η βελόνα και τα παράσιτα» σκην. Θ. Κυριακός στο Θέατρο Έναστρον. Συμμετοχή σε ταινία μεγάλου μήκους "God's Fans" Σκην. Γ. Μπακόλας καθώς σε αρκετούς μικρού μήκους. Συμμετοχή μιας σεζόν στο «Μάλιστα Chef!» Τηλ/κη Σειρά - MEGA Channel, Σκην. Σ. Ρασιδάκης ρόλος Ιβάνκα. Παλαιότερη συμμετοχή «Η Πολυκατοικία» Σκην. Β. Θωμόπουλος, Guest - MEGA Channel. Για μια δεκαετία έχω ασχοληθεί ενεργά στο χώρο της ένδυσης με αξιοπρεπή προϋπηρεσία. Τα τελευταία χρόνια έχω εγκαταλείψει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Ασχολούμαι με τις μεταφράσεις και τη συγγραφή το πρώτο μου βιβλίο, μυθιστόρημα με τίτλο «Η ζωή αύριο, η ζωή χτες» βρίσκεται υπό έκδοση από τις εκδόσεις Κέδρος.

Μεταφρασμένα έργα.

  • Η ισοπαλία κρατάει δευτερόλεπτα. Συγ. Ιτσχόκας Μέρας (Ρώσικο Μυθιστόρημα)
  • Το παγκάκι. Συγ. Αλεξάντερ Γκέλμαν (Ρώσικο Θεατρικό Έργο)
  • Αγαπητή Έλενα. Συγ. Λιουντμίλα Ραζουμόβσκαγια (Ρώσικο Θεατρικό Έργο)

Κλεοπάτρα Εμμανουήλ

Ηθοποιός - Συγγραφέας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Από μικρή ηλικία άρχισε να γράφει τα πρώτα της παραμύθια, ενώ στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού ένιωσε πρώτη φορά την επιθυμία να γίνει ηθοποιός γιατί ήταν ο πιο γρήγορος τρόπος να ζήσει πολλές ζωές σε μία. Στα 18 μετακόμισε στην Πάτρα και σπούδασε στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Πατρών, ασχολήθηκε με την διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας ενώ γνωρίζει και την Γαλλική και το 2007 έδωσε με επιτυχία εισαγωγικές εξετάσεις υποκριτικής στο Υπουργείο Πολιτισμού. Την επόμενη χρονιά μετακόμισε στην Αθήνα και φοίτησε για τα επόμενα τρία χρόνια στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Τέχνης «ΠΡΑΞΗ 7».

Η ασχολία της με την συγγραφή συνεχίστηκε και στηρίχτηκε και από την ιδιότητα της ως ηθοποιός. Σε πολλές από τις παραστάσεις που έχει συμμετάσχει υπογράφει και το κείμενο. Έχει ασχοληθεί με την συγγραφή παιδικών και βραδινών θεατρικών έργων καθώς και με θεατρικές διασκευές πάνω σε κλασσικά λογοτεχνικά έργα, πολλά από τα οποία έχουν ήδη ανέβει στο θέατρο. Από το 2013 έως σήμερα έχει γράψει: «Σε Γνωρίζω… Διονύσιος Σολωμός» (το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΗΡΟΔΟΤΟΣ, «ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ - Ανεμοδαρμένες Τύψεις», «Θάρρος και Αλήθεια», «ΣΚΡΟΥΤΖ: Μια χειμωνιάτικη ιστορία στη μέση του καλοκαιριού», «ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ», «Να σου πω ένα παραμύθι», «Πές μου Κάτι..», «MEMENTO MORI», «Που 'ν' το Δαχτυλίδι», «Οι Άρχοντες των Δαχτυλιδιών- Οι μικροί αλλάζουν τον κόσμο», «Μικρές Κυρίες», «Η Καντάδα των Λύκων», «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα», «Φεγγίτης», τα κινηματογραφικά σενάρια «Ένας Τοξότης ξεχασμένος στο παράθυρο», «Η Ιστορία μας», «Νερό» και αρκετά ποιήματα και διηγήματα και μουσικούς στοίχους. Η ίδια έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Χαμενη Γενιά» και «Όνομα Ουσιαστικόν».

Ως ηθοποιός από το 2007 έως σήμερα έχει συμμετάσχει στις θεατρικές παραστάσεις: «ΠΕΡΣΕΣ»(χορός) του Αισχύλου , «ΜΗ ΓΕΛΑΣ»(Μαριάννα), «Να σου πω ένα παραμύθι;»(χελιδόνι, ψυχή), «ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΔΗ»(χορός), «ΒΑΚΧΕΣ» (Κορυφαία) Ευριπίδη, «Η Κοιμωμένη Βασιλοπούλα», «ΕΛΕΝΗ»(χορός) του Ευριπίδη, «Πες μου κάτι…», «Mommy had a Dream», «Το Κοριτσάκι με τα σπίρτα», «Οιδίπους Τύραννος»(κορυφαία) του Σοφοκλή, «Οι Άρχοντες των Δαχτυλιδιών- Οι μικροί αλλάζουν τον κόσμο»/ «Που ν' το δαχτυλίδι»(Έαριλ), «Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί»(Ιρένα) του Ίψεν, «HOYSE of FEAR», «ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ»(Ντεζιρέ), «ΣΚΡΟΥΤΖ: Μια χειμωνιάτικη ιστορία στη μέση του καλοκαιριού»(Ελπίδα- Φθινόπωρο), «Victory», «ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ - Ανεμοδαρμένες Τύψεις» (Κάθριν), «Σε Γνωρίζω… Διονύσιος Σολωμός» (Ελευθερία) καθώς και στις ταινίες «Μητριαρχία», «Το Δείπνο», «Ένας Τοξότης Ξεχασμένος στο παράθυρο», Ντοκιμαντέρ : «Βυζαντινό Μουσείο - Επανέκθεση» και στο ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕΦ.

Το 2014 Πριν από μερικά χρόνια μαζί με τρείς συναδέλφους ίδρυσε την εταιρία θεατρικών παραγωγών F.K.M.B Productions καθώς και την Θεατρική ομάδα "On The RoAd". Το καλοκαίρι του 2017 ξεκίνησε τη λειτουργία του θεατρικού εργαστηρίου «ΒΟΡΡΑΣ» στην Αλεξανδρούπολη (διδασκαλία υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού, συγγραφής), του οποίο η πρώτη παρουσίαση-παράσταση με τίτλο «Όνομα Ουσιαστικόν…», στην οποία έκανε την διδασκαλία των ρόλων -την σκηνοθεσία καθώς και έπαιζε ως ηθοποιός, παρουσιάστηκε το ίδιο καλοκαίρι. Άλλες δραστηριότητες που την ευχαριστούν είναι το διάβασμα, το πιάνο, το μπαλέτο, η ζωγραφική, η κατασκευή κοστουμιών, η συμμετοχή σε φωτογραφικά θεματικά πρότζεκτ, η ιππασία, οι καταδύσεις, το κολύμπι, η ορειβασία και το ελεύθερο κάμπινγκ αφού αγαπάει πολύ τη φύση και ειδικά τη θάλασσα έχοντας μεγαλώσει σε μια παραθαλάσσια πόλη.

Τα όνειρά της για το μέλλον αφορούν κυρίως την τέχνη αφού υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να γράψει και να παίξει κανείς. Επίσης επιθυμεί πολύ να μεταφέρει παραστάσεις στην επαρχία (ειδικά στην πατρίδα της την Αλεξανδρούπολη) και να ασχοληθεί περισσότερο με τον κινηματογράφο. Τέλος επιθυμεί να ταξιδέψει τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό για να γνωρίσει και άλλες μορφές έκφρασης της τέχνης, να ζήσει πολλές έντονες εμπειρίες (τροφή για σκέψη, γράψιμο αλλά και ζωή) και να βελτιώσει τις γνώσεις της τόσο στο θέατρο όσο και στην μουσική, το τραγούδι και τον χορό. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην πορεία της είναι η στήριξη από τους γονείς της που της έδωσε τα πρώτα εναύσματα για διάβασμα και πνευματική αναζήτηση. Και γι αυτό το λόγο το παρόν βιβλίο είναι αφιερωμένο σε αυτού

Ημέρες παραστάσεων στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ είναι 24 & 25/11, 01,02,08,09,15,16 /12/2017 Ώρα 21:30

πηγή : https://www.embros.gr/2425-11-010208091516-12…