Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συνέχιση της δίκης των αντιφασιστών-τριών της Κοζάνης

post image

Η εκδίκαση της υπόθεσης των 14 αντιφασιστών-τριών της Κοζάνης, ξεκίνησε σήμερα 11/12 στα δικαστήρια Κοζάνης και διακόπηκε κατόπιν «αδιαθεσίας» μιας εισαγγελέως της έδρας. Τέσσερα χρόνια μετά την διατεταγμένη από ανωτέρους (σύμφωνα με καταθέσεις αστυνομικών) διάλυση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην πλατεία Γιολδάση της Κοζάνης στις 20/9/2013 και μετά από 12 συνεχόμενες αναβολές του δικαστηρίου, οι 14 διωκόμενοι καλούνται να ξαναβρεθούν στην αίθουσα του δικαστικού μεγάρου της Κοζάνης για την συνέχιση της εκδίκασης της υπόθεσής τους.

Σήμερα, πρώτη ημέρα της δίκης, κατέθεσαν ορισμένοι από τους μάρτυρες κατηγορίας αναμασώντας φυσικά το κακόγουστο κατηγορητήριο και τις αρχικές τους καταθέσεις, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την κατασταλτική και εκδικητική τους γραμμή απέναντι σε ντόπιους (και μη) αντιφασίστες/τριες και συντρόφους/ισσες. Το σενάριο των τοπικών διωκτικών αρχών θέλει εμμονικά να σχηματοποιεί το προφίλ των κατηγορούμενων ως κάποιον εσωτερικό εχθρό (ίσως από τα παλιά), αδυνατώντας φυσικά να παρακολουθήσει τις πολιτικές ταυτότητες των κατηγορούμενων. Μπορεί τα κλισέ των αστυνομικών να φαντάζουν ξεπερασμένα, απεικονίζουν ωστόσο την δομική αντίληψη του «βαθέως κράτους»: όποιος δεν είναι με το κράτος και τους νόμους είναι εχθρός…

Όμως τις απαντήσεις για όλα αυτά τα κακόγουστα σενάρια κατασταλτικών μεθόδων και μεθοδεύσεων έχουν ήδη δώσει οι διωκόμενοι αντιφασίστες στο τελευταίο τους κείμενο: Στο νομό Κοζάνης διαχρονικά, οι κατασταλτικές δυνάμεις έχουν παράδοση στη σκληρή αντιμετώπιση, στοχοποίηση και εκδικητικότητα ενάντια σε όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται στην παθητικότητα της κοινωνίας και τη βαρβαρότητα της εξουσίας. Τους ενοχλούν οι σκέψεις μας, ο λόγος μας, οι δράσεις μας, η κοινωνική μας απεύθυνση, η σταθερή παρουσία μας στο δρόμο, γιατί επιδιώκουν μια πόλη νεκρή, με αποστειρωμένα, ελεγχόμενα και υποδουλωμένα όντα.


Συνέχιση της δίκης των αντιφασιστών-τριών της Κοζάνης:


Παρασκευή 15/12, 9:00 π.μ. , δικαστικό μέγαρο Κοζάνης


ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,

ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ-ΣΤΙΣ 14 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ-ΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Παλαιότερες αναφορές στην υπόθεση 1, 2, 3

Πρωτοβουλία συντρόφων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1581351/


Εργατική Λέσχη Κοζάνης: Η δίκη των 14 αντιφασιστών στην Κοζάνη Ένα μικρό ιστορικό

Η δίκη των 14 αντιφασιστών στην Κοζάνη
Ένα μικρό ιστορικό: Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, από τις 5 το απόγευμα , τρεις μέρες μετά την δολοφονία Φύσσα και μετά την αντιφασιστική διαδήλωση το ίδιο βράδυ της δολοφονίας, έγινε συγκέντρωση-κατάληψη στην/ της πλατείας Γιολδάση στην Κοζάνη, κάτω ακριβώς από τα γραφεία της χα που άνοιγαν κάθε Παρασκευή απόγευμα.
Η συγκέντρωση εξελισσόταν ήρεμα με μικροφωνική, συνθήματα και κουβέντα με περισσότερα από τριακόσια άτομα να περνάνε από την πλατεία, (μέλη πολιτικών ομάδων και εργατικών σωματείων, αντιφασίστες πολίτες ) και παρόλες τις προσπάθειες των ναζί να πυροδοτήσουν την κατάσταση, βγάζοντας ανακοινώσεις «εμείς θα ανοίξουμε όπως κάθε εβδομάδα». Ποτέ δεν φάνηκε κανένας τους. Όλα κυλούσαν ήρεμα ενώ κανένα μμε δεν είχε μεταδώσει οτιδήποτε περί βιαιότητας, επεισοδίων , έντασης κλπ.
Κατά τις εννιά το βράδυ και ενώ μαζευόταν η μικροφωνική και ετοιμαζόταν συγκροτημένη αποχώρηση, μια διμοιρία επιτέθηκε παντελώς απροειδοποίητα και χωρίς προφανή «αιτία» στα ογδόντα περίπου άτομα που είχαν απομείνει. Έγινε άμεση και άμεσα ρίψη χημικών με αποτέλεσμα ένας αντιφασίστας (άνω των 50 ετών) να λιποθυμήσει καθώς έχει σοβαρά προβλήματα υγείας. Ακολούθησε επίθεση της διμοιρίας με γκλοπ, ξυλοδαρμός της συζύγου του λιπόθυμου και τραυματία πλέον αντιφασίστα ο οποίος μάλιστα ποδοπατήθηκε από την διμοιρία.
Ο διαδηλωτής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο διασωληνωμένος. Αρκετοί διαδηλωτές πήγαν στο νοσοκομείο για να δουν τον τραυματία όπου εκτός του ότι τους απαγορευόταν η είσοδος , είδαν αστυνομικούς και ασφαλίτες να κουβεντιάζουν με μέλη της χα! Στο νοσοκομείο έγινε και η σύλληψη του τραυματία, ο οποίος πια νοσηλευόταν λιπόθυμος και φρουρούμενος, ο οποίος αντιμετώπιζε βαριές κατηγορίες-κάποιες από αυτές τραγελαφικές.
Τις επόμενες μέρες αποδόθηκαν κατηγορίες και σε άλλους 13 ανθρώπους, αρκετοί εκ των οποίων είτε δεν ήταν στην συγκέντρωση είτε δεν ήταν καν στην πόλη. Μεταξύ των κατηγορούμενων και η σύζυγος του τραυματία…
Η δίκη: Έπειτα από επτά αναβολές λόγω μη προσέλευσης βασικών μαρτύρων κατηγορίας (οπκε) ξεκίνησε την Τρίτη 4 Δεκέμβρη, συνεχίστηκε με τις καταθέσεις των δύο βασικότερων μαρτύρων κατηγορίας την Δευτέρα και συνεχίζεται αύριο 15 Δεκέμβρη από τις 9 το πρωί στα δικαστήρια Κοζάνης.
Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε τα αυτονόητα.

Εργατική Λέσχη Κοζάνης

πηγή : https://www.facebook.com/ErgatikiLesxiKozanis...