Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 στις 19.00

Μικροφωνική συγκέντρωση για την υπεράσπιση της κατάληψης Mundo Nuevo

Καλούμε σε μικροφωνική συγκέντρωση έξω από την κατάληψη Mundo Nuevo,Παρασκευή 15/12 στις 19:00.

Ανακοίνωση της Κατάληψης Mundo Nuevo για τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις εναντίον της

Τις τελευταίες μέρες το τμήμα Προστασίας Πολιτεύματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης παραδίδει κατ' οίκον κλήσεις σε όλη την Ελλάδα με τις οποίες ζητά από 16 άτομα να προσέλθουν σε προανακριτική εξέταση ώστε να δώσουν εξηγήσεις σε σχέση με την κατάληψη του κτηρίου. Μόνο κριτήριο για την επίδοση των κλήσεων αποτέλεσε να έχει πραγματοποιηθεί εξακρίβωση στοιχείων στα άτομα κάποια στιγμή στο παρελθόν.
Η νέα αυτή κατασταλτική μεθόδευση που στήνουν οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές υπό τις οδηγίες της κυβέρνησης στοχεύει:
• στην τρομοκράτηση των νέων αγωνιστών που έρχονται σε επαφή με τους χώρους ζύμωσης και ανάπτυξης των επαναστατικών αναρχικών ιδεών, στέλνοντας «προειδοποιητικά μηνύματα»
• στην απομόνωση των πολιτικών και κοινωνικών χώρων του κινήματος από τους φυσικούς τους συμμάχους: τους νέους, τους φοιτητές, τους ανέργους και τους εργαζόμενους, επιχειρώντας την ποινικοποίηση της παρουσίας τους μέσα σ' αυτούς.
• στη στοχοποίηση αναρχικών αγωνιστών ώστε να κατασκευάσουν νέες διώξεις εναντίον τους, συντηρώντας έτσι κι αναπαράγοντας την κρατική βιομηχανία ποινικοποίησης της πολιτικής ένταξης και της αντικαθεστωτικής δράσης.

Με όλα τα παραπάνω το κράτος επιχειρεί να αμφισβητήσει τον ανοιχτό κοινωνικό χαρακτήρα της κατάληψης και να περιστείλει την πολιτική της δράση μέχρι να την καταστείλει πλήρως.

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η επίθεση αυτή δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία, αντιθέτως αποτελεί άλλη μια έκφανση της εντεινόμενης συνολικής επίθεσης που έχουν εξαπολύσει κράτος και κεφάλαιο ενάντια στα πληβειακά στρώματα της κοινωνίας. Η κυβέρνηση αναβαθμίζει το νομοθετικό και κατασταλτικό οπλοστάσιο του σύγχρονου ολοκληρωτισμού σε καθημερινή βάση, προσπαθώντας να σβήσει οποιαδήποτε σπίθα αντίστασης στα σχέδια περαιτέρω εκμετάλλευσης, καταπίεσης και εξαθλίωσης που καταστρώνουν τα ντόπια και διεθνή αφεντικά.

Η επιβολή ολοένα και σκληρότερων οικονομικών μέτρων, οι εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων και η πύκνωση των εργατικών δολοφονιών στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, οι συλλήψεις απεργών στα Market In, η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, οι ξυλοδαρμοί όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς α΄ κατοικίας, οι διατάξεις του αντι-απεργιακού νόμου και οι διμοιρίες των ΜΑΤ που στέλνονται σε εργατικές παρεμβάσεις όπως στην εταιρεία Aromalab στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, οι συλλήψεις και οι βασανισμοί ακόμα των Τούρκων και Κούρδων αριστερών πολιτικών προσφύγων συμπληρώνουν το παζλ της πολιτικής εξυπηρέτησης της κρατικής επιβολής και της ταξικής κυριαρχίας στο πλαίσιο του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

Εντός μιας νέας θέσμισης όπου το σύστημα τους χρεοκοπημένο συνολικά πια περιορίζει ολοένα τις προηγούμενες πολιτικές «ενσωμάτωσης» για να «υποσχεθεί» μόνο παραπάνω βία, φτώχεια, εξαθλίωση κι αναξιοπρέπεια. Προϋπόθεση αυτής της «προοπτικής» αποτελεί η διάλυση των χώρων αγώνα, οι ποινικές διώξεις και η κρατική τρομοκρατία.

Οι καταλήψεις και τα κέντρα αγώνα μέσω της συνολικής τους πρότασης για μια άλλη πολιτική κοινωνική και πολιτισμική θεώρηση μπορούν να καλλιεργήσουν συνειδήσεις και να συγκροτήσουν τα κοινωνικά υποκείμενα και τις δυναμικές που θα βάλουν ανάχωμα στην επέλαση κράτους-κεφαλαίου. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο χτυπιούνται από την αστυνομία. Γι' αυτό κι εμείς δεν υποχωρούμε ούτε βήμα και τις υπερασπιζόμαστε ως απαραίτητο κομμάτι των ταξικών και κοινωνικών αγώνων.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ & ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κατάληψη Mundo Nuevo ( Φιλίππου και Σιατίστης)