Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 στις 9.00 πμ

Κάλεσμα στα Δικαστήρια

Το βράδυ της 14ης Μαΐου 2017 η αστυνομία εξακρίβωσε στοιχεία ατόμων που ήρθαν να στηρίξουν εκδήλωση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Σχολείο» και εξήλθαν από αυτόν. Τα άτομα αυτά κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ησυχίας με μόνο στοιχείο το ότι βρέθηκαν να εξέρχονται από το χώρο.

Η ημέρα εκείνη ήταν η 2η μέρα ενός διημέρου αφιερωμένου στην αυτοοργανωμένη δομή υγείας που ετοιμάζουμε και συγκεκριμένα περιλάμβανε ολοήμερο ρεμπέτικο και παραδοσιακό γλέντι από το οποίο όλα τα έσοδα διατέθηκαν για την οικονομική ενίσχυση της δομής. Το γλέντι έγινε στην αυλή του Σχολείου λόγω του καλού καιρού και της υψηλής θερμοκρασίας που δε θα μας επέτρεπε να το πραγματοποιήσουμε σε κλειστό χώρο, ωστόσο αναγνωρίζουμε πως, μιας και το σχολείο βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, η διάρκεια του γλεντιού ξεπέρασε κατά πολύ τις ώρες κοινής ησυχίας γεγονός που ανέκαθεν σεβόμασταν ως τώρα. Πάντως οι γείτονες (οι κοντινοί και μη) είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο χώρο για να τον γνωρίσουν ή και να συμμετάσχουν στη δομή υγείας.

Την δίωξη των ατόμων που στήριξαν την εκδήλωση όμως δε μπορούμε παρά να την αντιληφθούμε ως προσπάθεια εκφοβισμού και απομάκρυνσης του κόσμου από τις καταλήψεις, και στις απειλές αυτές θα μας βρουν απέναντί τους. Τακτικές τέτοιου είδους δεν είναι καινούριες και δε μας ξαφνιάζουν, ειδικά έχοντας δει την καταστολή από μεριάς κράτους τα τελευταία χρόνια να εντείνεται έμπρακτα, με τους μπάτσους να μας προκαλούν τόσο στο δρόμο κατά τη διάρκεια των πορειών, όσο και στους χώρους μας με εκκενώσεις και αυθαίρετη κατηγόρηση κόσμου ως υπόπτου-υπευθύνου για αυτές, όπως στην περίπτωση της κατάληψης Mundo Nuevo για την οποία 16 άτομα έλαβαν κλήση για να εμφανιστούν για προανάκριση κατηγορούμενοι για διατάραξη οικιακής ειρήνης και κατάληψης δημόσιου κτήματος που αφορούν στο κτήριό της.

ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΟΙ.

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος ΣΧΟΛΕΙΟ, για τη μάθηση της Ελευθερίας