Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στις 19.00

Ανοιχτή συνέλευση κατάληψης γραφείων ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

Ανακοινωση.4η μερα κατάληψης γραφείων Συριζα Λάρισας

Μια συντομη ενημερωση: Βρισκόμαστε ήδη στην 4η μέρα κατάληψης των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαρισα και ενω τα ΜΑΤ εχουν αποχωρήσει από κάτω (το μεταγωγων και το δικαστικο μεγαρο πληροφοριακα βρισκεται στο παραπανω τετραγωνο) η προσπαθεια εκφοβισμου συνεχίζεται με συνεχείς εξακριβωσεις συντροφων. Καθως οι μερες περνουν και υπαρχουν εξελιξεις, θεωρησαμε σημαντικο να βγαλουμε ενα δευτερο κειμενο ως συνελευση της καταληψης που να μοιραζεται στην πολη. Περα απο το πρωτο μας κειμενο (οπου καταγραφονται πιο συγκεκριμενα τα αιτηματα των απεργων και το πλαισιο του νεου σωφρονιστικου κωδικα) που μοιραζεται εξω απο την καταληψη και στο κεντρο, εγινε και αφισοκολληση σε διαφορα σημεια της πολης (αφισες της συνελευσης αλληλεγγυης στον αγωνα των κρατουμενων εναντια στον νεο σωφρονιστικο κωδικα).

Αυριο, οπως καθε μερα ανοιχτη συνελευση της καταληψης στις 19:00.

Το κειμενο μας:

Τα Κράτη είναι οι μόνοι τρομοκράτες

Από την Τετάρτη 13 Δεκέμβρη πραγματοποιούμε κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των φυλακισμένων αγωνιστών ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα και στους απεργούς πείνας από 11 Νοέμβρη, Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα μέλη της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Πιο συγκεκριμένα και καθώς η Ρούπα συνεχίζει στην 36η ημέρα απεργίας, ο Μαζιώτης ανακοίνωσε ότι αν μέχρι αύριο δεν μεταφερθεί από το νοσοκομείο του Κορυδαλλού στην Ε' πτέρυγα χωρίς ειδικό καθεστώς κράτησης, θα ξαναρχίσει την απεργία που διέκοψε προσωρινά (για 2 μέρες).

Από την πρώτη στιγμή η συνέλευση της κατάληψης δήλωσε ότι δεν διατίθεται να αποχωρήσει αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των απεργών, οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση για την υγεία τους και την ίδια τους τη ζωή. Από τη πρώτη στιγμή τα κομματόσκυλα της κυβέρνησης βρίσκονται κάτω από τα γραφεία χέρι-χέρι με δυνάμεις καταστολής (διμοιρίες Ματ, Οπκε, ασφαλιτομάνι) και απειλούν για εκκένωση. Προσπαθούν από τη μία να μας φοβίσουν και από την άλλη δηλώνουν στον τύπο ειρηνικοί δημοκράτες βγάζοντας εκτός σχεδίου την βίαιη εκκένωση. Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει επίσης αλληλέγγυοι στην ΑΣΟΕΕ στην Αθήνα και στο κτήριο της ΑΤΕ στην Μυτιλήνη. Τα γραφεία των συριζαίων εκεί βρίσκονται επίσης κατειλημένα από μετανάστες, ως συνέχεια του αγώνα της πλατείας Σαπφούς.

Εδώ τώρα, στελέχη και βουλευτές προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα εκφοβισμού στην κοινωνία δηλώνοντας ότι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι για να μην προκαλέσουμε εμείς επεισόδια και ότι ενώ εκείνοι είναι διαλλακτικοί, εμείς είμαστε προκλητικοί.
Εμείς απαντάμε πως προκλητικοί είναι παχουλοί μισθοί τους, οι υπογραφές των μνημονίων, οι μίζες και τα ρουσφέτια τους, η βουλευτική ασυλία, το ξύλο στους απεργούς και στους συνταξιούχους, το ξεπούλημα της γης και των δημόσιων αγαθών, οι φόροι που επιβάλλουν, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, η υποβάθμιση υγείας και παιδείας και η φτωχοποίηση της κοινωνίας για την οποία υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι (ναι, εσείς που γελάγατε στο παγκάκι έξω από τα γραφεία λέγοντας μας ότι ο κόσμος δεν πεινάει... δεν σας αρέσει να σας χαλάμε την ωραία εικόνα του δήθεν αριστερού προοδευτικού, σωστά;).
Επίσης προσπαθούν να υπονομεύσουν τον ρόλο και τον σκοπό της κατάληψης λέγοντας ότι είμαστε νεαροί που δεν ξέρουμε που μπλέκουμε και πάμε και υποστηρίζουμε τρομοκράτες και ληστές.
Πάμε λοιπόν να τα πάρουμε ένα ένα για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα και να τα λέμε με το όνομά τους.

Είμαστε συνειδητοποιημένα πολιτικά υποκείμενα, ενεργά σε κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες, (ντόπιοι και μη, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές) κομμάτι δηλαδή της κοινωνίας που ζούμε και όχι κάποιοι που όπως λένε το παίζουν επαναστάτες για να περάσει η ώρα τους.
Αντιστεκόμαστε και αρνούμαστε να φάμε το παραμύθι της ανάπτυξης. Αυτοργανωνόμαστε και αρνούμαστε να συμμορφωθούμε με τις επιταγές της εξουσίας. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους καταπιεσμένους και με την συγκεκριμένη μας δράση επιλέγουμε να δώσουμε φωνή στον αγώνα των φυλακισμένων που διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Επιλέγουμε να αναδείξουμε τον αγώνα των αιχμαλώτων του κοινωνικού πολέμου, την ύπαρξη πολιτικών κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές και να αποδομήσουμε τη ρητορική του κράτους που επιμένει να μην τους αναγνωρίζει ως τέτοιους. Αυτό άλλωστε κάνει βαφτίζοντας ολόκληρους κοινωνικούς αγώνες ως τρομοκρατικές οργανώσεις (σκουριές, κάτοικοι πηλίου...) δεν θα το κάνει με όσους έχουν επιλέξει μέσα στα πλαίσια του πολύμορφου αγώνα να επιτεθούν κατά μέτωπο στις δομές του και τους μηχανισμούς του; Είναι γεγονός ότι στις ελληνικές φυλακές κρατούνται σωρία πολιτικών κρατουμένων. Ενδεικτικά, να ποιοι είναι πιο συγκεκριμένα κάποιοι στόχοι του λεγόμενου αντάρτικου πόλης: τράπεζες, υπουργεία, πρεσβείες, αστυνομικά τμήματα, δικαστήρια, πολιτικοί (βουλευτές, πρωθυπουργοί, διπλωμάτες).

Έτσι εξηγούνται λοιπόν η εκδικητική στάση του κράτους απέναντι στους πολιτικούς κρατούμενους και φυσικά η καραμέλα της αναγκαιότητας για καταπολέμηση της "τρομοκρατίας". Αποπροσανατολισμός και δημιουργία εσωτερικών εχθρών (αναρχικούς μπαμπούλες, εξτρεμιστές πρόσφυγες, παραβατικούς ρομά και πάει λέγοντας), εδραίωση του φόβου για αντίσταση στα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, είναι βασικές τεχνικές των κυρίαρχων όταν νιώθουν ότι απειλούνται.

Εμείς όμως ξέρουμε καλά ότι αλήτες, τρομοκράτες και ληστές δεν είναι όσοι εξεγείρονται. Τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά κάτω από τα αφεντικά, δεξιά και αριστερά. Τρομοκρατία είναι τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί. Τρομοκρατία είναι οι χειραψίες και οι συμφωνίες των κυβερνήσεων για τις τύχες των λαών. Τρομοκρατία είναι η συμμετοχή σε πολέμους και στην πολεμική βιομηχανία που σκοτώνει σε Μέση ανατολή και Αφρική. Τρομοκρατία είναι τα σύνορα, ο εγκλεισμός στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και οι πνιγμοί στο Αιγαίο. Τρομοκρατία είναι οι βασανισμοί στα αστυνομικά τμήματα και στα κελιά της αστικής δικαιοσύνης. Τρομοκρατία είναι οι ουρές στην τράπεζα, στην εφορία και στη ΔΕΗ...

Η τρομοκρατία τους όμως εμάς δεν μας καταστέλλει, μας εξοργίζει!
Είμαστε εδώ λοιπόν για όλους τους λόγους του κόσμου! Είμαστε και θα μείνουμε εδώ μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας.

Θα είμαστε παντού, στους δρόμους, στα σχολεία και στις σχολές, στα στέκια και στις καταλήψεις μας. Στους εργασιακούς χώρους, στις συνελεύσεις γειτονιών, στα σωματεία βάσης, στους ακηδεμόνευτους αγώνες από τα κάτω. Πολιτικοί, μπάτσοι, δικαστές, φασίστες θα μας βρίσκετε πάντα απέναντι σας.

Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά

Αλληλεγγύη στον αγώνα των φυλακισμένων αγωνιστών ενάντια στον σωφρονιστικό κώδικα και στους απεργούς πείνας Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα


συνέλευση κατάληψης γραφείων Σύριζα Λάρισας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1581609/