Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 στις 15.30

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς

2018 ευχές και δράσεις ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΑΠΕΖΙΤΗ να μην περάσει!

Το Γενάρη του 2017, έχοντας ήδη κερδίσει τις πρώτες σημαντικές μάχες στο Ειρηνοδικείο, ευχόμασταν το κίνημα κατά των πλειστηριασμών να συνεχίσει και να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στη αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Οι ευχές μας πιάσανε και το 2017 το κίνημα κατά των πλειστηριασμών απλώθηκε σ' όλη την Ελλάδα, κατάφερε ακόμη και στο μέτωπο των αρπακτικών ρωγμές να προκαλέσει με την αποχή των συμβολαιογράφων και φυσικά να μην αφήσει τους τραπεζίτες να βάλουν χέρι στη λαϊκή κατοικία και περιουσία.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ συνέχισε να λειτουργεί ως ανεξάρτητο κέντρο αγώνα της πόλης, με βάση τη δημοκρατία των συνελεύσεων και μακριά από κομματικούς εναγκαλισμούς, συσπειρώνοντας όλο και περισσότερα σωματεία, συλλογικότητες και αγωνιστές στη δράση του και επεκτείνοντάς την στην συνολική υπόθεση της πάλης ενάντια στη μνημονιακή πολιτική και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Με την καταλυτική δε συμβολή του προχώρησε και ο πανελλαδικός συντονισμός του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, με την οργάνωση δύο πανελλαδικών κινητοποιήσεων και συνελεύσεων του κινήματος (31/8 και 4/11), που είχαν ως αποτέλεσμα τη συγκρότηση του ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ.

Την ίδια χρονιά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πειθήνιο όργανο στις εντολές της Ε.Ε. και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, προχωρά στην ψήφιση του 4ου μνημονίου και την υλοποίηση των προαπαιτούμενων μέτρων του. Κυρίαρχη θέση σ' αυτή την απροκάλυπτα αντιλαϊκή επίθεση έχουν η καθιέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και τα μέτρα καταστολής του κινήματος και διώξεων των αγωνιστών του, που παίρνουν τη μορφή του ΙΔΙΩΝΥΜΟΥ στην πρόσφατη τροπολογία Κοντονή που προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Γι αυτό και το 2018 θα είναι μια ακόμη πιο κρίσιμη χρονιά. Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, Ε.Ε., τραπεζιτών και κεφαλαίου βγάζει όλα τα όπλα από τη φαρέτρα του. Με 1800 μέχρι τώρα προγραμματισμένους πλειστηριασμούς μόνο για το πρώτο δίμηνο του χρόνου (και τους 223 από αυτούς στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης), η επίθεση φαίνεται ότι θα είναι καταιγιστική. Ανάλογη οφείλει να είναι και θα είναι και η δική μας απάντηση. Το "Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ" γίνεται πιο πραγματικό από ποτέ! Ταυτόχρονα όμως υπάρχουν και όλες οι προϋποθέσεις να γίνει πιο αποφασιστικό από ποτέ και το ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Το 2018 το "ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ" πρέπει να ακουστεί τόσο δυνατά, από τόσα πολλά χείλη που όχι μόνο την πολιτική αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας να ανατρέψουμε αλλά και μεταλαμπαδεύοντας το πνεύμα του ανυποχώρητου αγώνα σε όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα, συθέμελα να σείσει αυτό το σάπιο οικοδόμημα κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου, φιτίλι να γίνει για να το ρίξουμε!!!

Τετάρτη 3 Γενάρη, 3.30μ.μ., ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης

πηγή : https://syntonsyllogthes.blogspot.gr/2018/01/…


1 2 3

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ: ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 15:30 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Επιτροπή δράσης Δυτικών Συνοικιών (Θεσσαλονίκη)

πηγή: http://epitropidrasisds.blogspot.gr


1 2 3

Η στέγαση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

Μέσα στο σεληνιακό τοπίο της ελληνικής πραγματικότητας, έτσι όπως διαμορφώθηκε, στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, από τις δεξιές-αριστερές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εκστρατεία αφαίμαξης του κοινωνικού πλούτου βάζει άλλον έναν στόχο: τη στέγαση. Μετά από την ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου στην εργασία, την αγροτική παραγωγή, την ασφάλιση, τις κοινωνικές ελευθερίες, το περιβάλλον και τα κοινωνικά αγαθά, θέτουν στο στόχαστρο τους ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα υλικά στηρίγματα της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων.

Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη βουλή, αποτελεί ένα ακόμα μέτωπο του νέου πολέμου που έχει κηρύξει το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο στους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους και κατ' επέκταση στο σύνολο των ανθρώπων που συντηρούν με τα εισοδήματά τους (παιδιά, συγγενείς με χρόνιες παθήσεις κλπ). Μετά και το νέο εγκληματικό νομοσχέδιο κατά της κοινωνικής ασφάλισης, είναι πιο φανερό από ποτέ ότι μία ολομέτωπη ταξική αντεπίθεση, στα πεδία της στέγασης, της ασφάλισης, της υγείας, με απώτερο στόχο μια συντονισμένη προλεταριακή άρνηση πληρωμών, είναι αναγκαία.

Αφήνοντας πλέον στην άκρη κάθε πρόσχημα, η πρόσφατη ψήφιση των προαπαιτούμενων στα τέλη του 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ανοίγει τον δρόμο για την επέλαση και του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου ενάντια στη κατοικία. Τη διαχείριση των κόκκινων δανείων και των ακινήτων αναλαμβάνουν πλέον διεθνείς επενδυτικοί οίκοι και funds, ενώ μεταξύ άλλων, ως θεματοφύλακας των συμφερόντων των οφειλετών απέναντι στις παραπάνω εταιρείες, εμφανίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών (!).

Μετά τις «νομοτεχνικές βελτιώσεις» του Νοεμβρίου που ουσιαστικά πετσοκόβουν τις όποιες προστατευτικές διατάξεις ίσχυαν μέχρι τώρα, το πλαίσιο προστασίας από τους πλειστηριασμούς αυστηροποιείται δραματικά, τα χρονικά όρια μένουν ασαφή, ενώ εισάγονται νέες αφηρημένες έννοιες όπως ο «συνεργάσιμος δανειολήπτης». Διασαφηνίσεις, ορισμοί, αξιολογήσεις κτλ., περνάνε όλα στη κρίση των τραπεζών. Η κυβέρνηση νίπτει τας χείρας της, ζητώντας απλά από τους τραπεζίτες να δείξουν κατανόηση και επιείκεια (βλ. δηλώσεις Δραγασάκη τον Νοέμβριο). Οι ουρές των οφειλετών στα ειρηνοδικεία στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη, για την ένταξή τους στις σχετικά ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη, αναδεικνύουν τις διαστάσεις της απειλής. Η ίδια η αίτηση για ένταξη στον εν λόγω νόμο, αποτελεί μια κοστοβόρο διαδικασία με το απαιτούμενο ποσό να ανέρχεται στα 1000 περίπου ευρώ. Ακόμα και η αξίωση προστασίας, πληρώνεται αδρά.

Από την 1/1/ το 2016, καταργήθηκε η δυνατότητα της μηδενικής δόσης για όσους παρουσιάζουν μηδενικό εισόδημα ή αδυνατούν όχι μόνο να πληρώσουν τις δόσεις τους αλλά και να αντεπεξέλθουν στα καθημερινά έξοδα της οικογένειάς τους. Επιπλέον, άνοιξε η διαδικασία της ελεύθερης εκποίησης και της μείωσης του κόστους του εκπλειστηριάσματος. Αν δηλαδή ο πρώτος πλειστηριασμός αποβεί άκαρπος, ο δεύτερος ξεκινάει από το μισό της εμπορικής αξίας του ακινήτου, ενώ αν κι αυτός δεν ολοκληρωθεί, ο τρίτος ξεκινάει από μηδενική τιμή εκκίνησης. Ακόμα, αν το ακίνητο εκπλειστηριαστεί σε ποσό χαμηλότερο της εμπορικής του αξίας και του ποσού του δανείου, ο οφειλέτης συνεχίζει να χρωστάει στη τράπεζα το υπολειπόμενο ποσό. Και χάνει το σπίτι του και συνεχίζει να χρωστάει. Στην ουσία ζητείται από τους δανειολήπτες η εξόφληση του δανείου τους για δεύτερη φορά. Κι αυτό, τη στιγμή που πολλά από τα κόκκινα δάνεια έχουν στην ουσία εξοφληθεί προς τις τράπεζες μέσω των φόρων και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Αν λοιπόν, κάποιος αδυνατεί να αποδώσει στις τράπεζες το καθαρό τους κέρδος, θα χαρακτηρίζεται «μη συνεργάσιμος» και το σπίτι του θα βγαίνει στο σφυρί ή εναλλακτικά, το δάνειο του θα μπορεί να περνάει στα χέρια των επενδυτικών οίκων, οι οποίοι με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία από τις τράπεζες -καθώς δεν προσδοκούν απαραίτητα στην εξόφληση του δανείου- θα μετατρέψουν το ακίνητο σε χρηματοπιστωτικό προϊόν και θα τζογάρουν, πολλαπλασιάζοντας τα κέρδη τους. Για εμάς, η προάσπιση της πρώτης κατοικίας και η παρεμπόδιση εξώσεων και πλειστηριασμών, είναι η έμπρακτη και με ταξικούς όρους υπεράσπιση του κοινωνικού αγαθού της στέγασης. Μακριά από λαϊκίστικες, ψευδεπίγραφες ριζοσπαστικές φανφάρες, το πολιτικό μας πλαίσιο για τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς, είναι η ταξική προάσπιση όλων των κοινωνικών αγαθών, κομμάτι των οποίων είναι και η κατοικία-στέγαση.

Η ακύρωση ενός πλειστηριασμού στο ειρηνοδικείο, μεταθέτει τη διαδικασία για 2 μήνες μετά, δημιουργώντας σε πρώτο χρόνο, μια πρώτη γραμμή πρόσκαιρης άμυνας της τάξης μας. Συνεπώς, η παρουσία όλων μας στα ειρηνοδικεία είναι απαραίτητη. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη του περάσματος από την υπεράσπιση της στέγασης, στην κατοχύρωση της ως αγαθού για όλους και όλες· την ανάγκη του περάσματος από την άμυνα στην επίθεση.

Ξεκινώντας από τη θέση αυτή, κι ενάντια σε κάθε ιδιωτική και εμπορική εκμετάλλευση της κατοικίας, χρησιμοποιούμε και προτάσσουμε το εργαλείο της κατάληψης, ως μορφή μαχητικής ανάκτησης του κοινωνικού πλούτου, για την εξασφάλιση στέγης σε όλους τους καταπιεσμένους του κόσμου, άστεγους/ες, μετανάστες/τριες, εργάτες/τριες, τους φτωχοδιάβολους της εποχής μας.

Ως Αναρχική Ομοσπονδία, κομμάτι των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων, θα παλέψουμε μαζί με την τάξη μας με κάθε μέσο. Θα είμαστε εκεί, στα ειρηνοδικεία, τους δρόμους, τις γειτονιές, απέναντι στους δικαστές, τους τραπεζικούς αντιπροσώπους και τους μάνατζερ των επενδυτικών funds, σε φυσική αντιπαράθεση αν χρειαστεί με τους ένστολους προστάτες τους· με τους φτωχούς, τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους καταπιεσμένους, με τους εκμεταλλευόμενους ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.

Να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του απέναντι στις τραπεζικές συμμορίες

Ταξική αντεπίθεση, αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

http://anarchist-federation.gr

info@anarchiexst-federexation.gr

twitter: https://twitter.com/anarchistfedGr

fb: https://www.facebook.com/anarxikiomospondia20…

Στη Θεσσαλονίκη, οι πλειστηριασμοί γίνονται κάθε Τετάρτη, στις 15:30, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Μέχρι την οριστική εξαίρεση των πρώτων κατοικιών και την κατοχύρωση της στέγασης ως αναφαίρετο δικαίωμα της τάξης μας, μπλοκάρουμε στην πράξη, ως μέσο πίεσης, κάθε πλειστηριασμό, ό,τι ακίνητο και αν αφορά και όποια και αν είναι η χρήση του. Μέχρι τότε, δεν θα επιτρέψουμε στα κάθε λογής κρατικά και μη αρπακτικά να "κάνουν τη δουλειά τους".

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 27/9, 15:30

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας
lib_exthess@hoextmail.coexm
libertasalonica.wordpress.com

πηγή : https://el-gr.facebook.com/Ελευθεριακή-Πρωτοβ…