Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 στις 9.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους 4 διωκόμενους αντιφασίστες

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι ιστορική ευθύνη!

Την Τρίτη 21/02/2017, ημέρα της εθνικής «απελευθέρωσης» των Ιωαννίνων, νεοναζί της Χ.Α. κάνουν την εμφάνιση τους στην πόλη, εκπροσωπούμενοι από το νο2 στην ιεραρχία βουλευτή τους Χρ. Παππά. Η παρουσία τους, τόσο στη μητρόπολη όσο και στο χώρο κατάθεσης στεφανιών, ήταν αποτέλεσμα αποδοχής της πρόσκλησης που τους είχαν απευθύνει οι τοπικές αρχές. Μάλιστα, οι υποτιθέμενοι «αντιφασίστες» του δημοκρατικού τόξου, εκπρόσωποι του φάσματος της εξουσίας στο σύνολο της (κυβέρνηση, αντιπολίτευση, τοπικοί άρχοντες, δικαστική, θρησκευτική και εκτελεστική εξουσία), δε θα μπορούσαν παρά να στέκονται δίπλα τους σε αυτήν την καθιερωμένη επετειακή φιέστα της επέκτασης του ελληνικού κράτους. Αντιφατικό? Καθόλου. Άλλωστε ποιος μπορεί να αμφισβητήσει πως ο ρόλος των ναζιστικών/φασιστικών μορφωμάτων ξεπερνά τον εργαλειακό χαρακτήρα που συχνά τους αποδίδεται, καθώς αποτελούν ζωτικό κομμάτι των σύγχρονων δημοκρατικών κρατών. Πόσο δε μάλλον, κατά τη διάρκεια μιας επετείου, που αν και η επίσημη ονομασία της ψελλίζει κάτι για ελευθερία, η ουσία της δεν εστιάζει παρά στην ενίσχυση του ιδεολογήματος της εθνικής ενότητας.

Όπως σε όλη την ευρώπη έτσι και στην ελλάδα, όπου και όποτε χρειάστηκαν τόσο τα ίδια τα φασιστικά μορφώματα (Χ.Α.) όσο και πρόσωπα/εκφραστές της ακροδεξιάς ιδεολογίας (Καμμένος, Άδωνης κ.α.), βρίσκονταν πλάι στους διαχειριστές της εξουσίας προσφέροντας τον ώμο τους προς στήριξη. Λίγα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι αρκετά. Στο κοινοβούλιο ψηφίζουνε παρέα νομοσχέδια για τη διευκόλυνση της εκμετάλλευσης μας και για τη στήριξη του εγχώριου κεφαλαίου. Στο δρόμο επιδίδονται σε πογκρόμ σε μετανάστες, καθόλου τυχαία κυρίως σε περιόδους όπου το ίδιο το κράτος εφαρμόζει ρατσιστικές πολιτικές, ετοιμάζεται για επιχειρήσεις σκούπα ή χτίζει στρατόπεδα συγκέντρωσης και hotspot. Στα τηλεπαράθυρα της εξωτερικής πολιτικής πουλάνε δίπλα-δίπλα νταηλίκι στην τουρκία (βλ. κοινές επισκέψεις σε Καστελόριζο και βραχονησίδες με σκοπό τον καθορισμό ΑΟΖ υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου). Μα ακόμα και όταν φαινομενικά οι φασίστες στέκονται απέναντι από την εκάστοτε κυβέρνηση, ακόμα και τότε η συμβολή τους είναι τεράστια στη σταθερότητα του καπιταλιστικού κράτους, καθώς λίγα πράγματα συμβάλλουν τόσο αποτελεσματικά στη διαιώνιση της υποταγής όσο η συντηρητική εθνοβλακωτική ρητορεία.

Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, πως όταν έρχεσαι σε σύγκρουση με το κράτος, συγκρούεσαι και με το παρακράτος και αντίστροφα. Δεν τρέφουμε αυταπάτες πως κάποιο θεσμικό όργανο θέλει ή μπορεί να καταπολεμήσει τα φασιστικά μορφώματα και τη φασιστική ιδεολογία, ακριβώς επειδή το κράτος είναι αυτό που τα δημιουργεί, επειδή προφανώς τα χρειάζεται.

Ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο!

Ύστερα από μια δεκαετία παρουσίας του μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος στην πόλη, δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η προσπάθεια νομιμοποίησης της δημόσιας εμφάνισης των φασιστών. Έτσι, εκείνο το πρωί της Τρίτης ένα πλήθος 50 περίπου ανθρώπων χάλασε την εθνικιστική τους γιορτούλα, διαδηλώνοντας κοντά στο σημείο κατάθεσης των στεφανιών. Η συνέχεια είναι σε γενικές γραμμές γνωστή, οι μπάτσοι επιτέθηκαν με μένος, τραυμάτισαν κόσμο και διέλυσαν τη συγκέντρωση. Συνέλαβαν 4 διαδηλωτές, τον ένα μάλιστα σε λιπόθυμη από το ξύλο κατάσταση. Αντί να μεταφέρουν το διαδηλωτή αμέσως στο νοσοκομείο, τον κράτησαν για πάνω από 2 ώρες κρυμμένο στο μπατσομέγαρο αρνούμενοι την ύπαρξή του στους δικηγόρους.

Σε μια προσπάθεια να αποποιηθούν τα καφριλίκια που κάνανε και να σουλουπώσουν τη δημόσια εικόνα τους, καθώς κυκλοφόρησαν στα media διάφορες φωτογραφίες τους «επί τω έργω», οι συνδικαλόμπατσοι βγήκαν στα κανάλια να μιλήσουν για το πόσο μόνα, αθώα και απροστάτευτα ήταν τα αγόρια της ΕΛ.ΑΣ. που τραυματίστηκαν. Καθώς όμως, είχαν δημοσιοποιηθεί διάφορα πλάνα ακραίας βιαιότητας σε ένα κατάμεστο από μπάτσους κέντρο, η εισαγγελία αναγκάστηκε να καλέσει διερευνητική προανάκριση για τη βαρβαρότητα των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. Ιωαννίνων. Βέβαια, σχεδόν ένα χρόνο μετά είναι δύσκολο να πει κανείς σε τι στάδιο βρίσκεται αυτή η διαδικασία. Μάλλον χάθηκε κάπου ανάμεσα στα μπλεγμένα μπούτια της εισαγγελίας με της αστυνομικής διεύθυνσης.

Όσον αφορά τους 4 συλληφθέντες έγιναν αποδέκτες όλης της εκδικητικότητας των δικαστικών αρχών τόσο για τη χαλασμένη γιορτούλα, όσο και για τα πληγωμένα παλικάρια. Δηλαδή, αν και απ' ότι πήρε το αυτί μας, οι μπάτσοι πρώτα επιτέθηκαν και έπιασαν κόσμο και σε δεύτερο χρόνο άρχισαν να θερίζουν την οργή. Οι 4 φορτώθηκαν ένα ευρύ, κατασκευασμένο κατηγορητήριο από πλευράς μπάτσων το οποίο εμπλούτισε ευλαβικά και αναβάθμισε η εισαγγελία. Μάλιστα, οι κατασταλτικές τους διαθέσεις έφτασαν μέχρι τους χώρους εργασίας των διωκόμενων με τηλέφωνα και επισκέψεις ασφαλιτών. Παράλληλα, επιχειρήθηκε και η εμπλοκή ενός 5ου ατόμου, το οποίο αν και δε συνελήφθη στο σημείο, το ψάξανε και προσπάθησαν να το συμπεριλάβουν στη δικογραφία με ρόλο ενορχηστρωτή. Το στήσιμο σκευωριών από τομπατσοδικαστικό σύμπλεγμα είναι συνήθης τακτική και δε μας εκπλήσσει. Δυστυχώς για αυτούς, όσοι αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας δεν έχουν αρχηγούς. Αν είχαν, θα ήταν πολύ πιο εύκολο και απλό να τους καταστείλλουν.Αν θέλουν αρχηγούς, να ψάξουν στα μπατσοκυκλώματα που πουλάνε την πρέζα και στα φιλαράκια τους στα τάγματα εφόδου.

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι μπάτσοι παίζουν συχνά το ρόλο του προστάτη των φασιστοειδών. Είναι αναρίθμητες οι φορές που τους έχουμε δει να επιτίθενται σε καταλήψεις, στέκια, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις από κοινού. Και αν κάποιοι έχουν τόσο βραχύβια μνήμη που ξεχνάνε τις πολυάριθμες δολοφονικές επιθέσεις των φασιστών εναντίον μεταναστών, ρομά, ομοφυλοφίλων κι εργαζομένων με την κάλυψη των μπάτσων και τη συγκάλυψη των ΜΜΕ, σίγουρα δε μπορεί να ξεχάσει κανείς την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα μπροστά στα μάτια των μπάτσων και τις απόπειρες συγκάλυψης στη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν.

Φασίστες, αφεντικά, βουλευτές, μπάτσοι, δικαστές είστε άρρηκτα συνδεδεμένοι, την εθνική ενότητα την έχουμε χεσμένη!

Παρόλα αυτά, θα ήταν αφέλεια να ερμηνεύσει κανείς την άγρια καταστολή της 21/02/2017 μόνο σαν μια ακόμα στιγμή εναγκαλισμού μπάτσων και φασιστών. Οι μπάτσοι, με την ευθύνη των εντολών να προέρχεται από την αριστερή κυβέρνηση και όχι από κάποιους σκοτεινούς ακροδεξιούς κύκλους, δεν υπερασπίστηκαν μόνο τον Παππά, αλλά το συμβολισμό εκείνης της μέρας. Δεν είναι δύσκολο να τον μαντέψει κανείς! Μια εικόνα μόνο από την εξέδρα ξεκαθαρίζει πως σε επετείους όπως αυτή, όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα βρίσκονται εκεί για να αναπαράξουν σύσσωμα την εθνική ενότητα, όχι σαν μια αφηρημένη αξία, αλλά σαν ένα στιβαρό πυλώνα της αστικής δημοκρατίας. Είναι αυτή η ενότητα που επικαλούνται όταν φτωχοποιούν το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, όταν κατασκευάζουν εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς, όταν προελαύνουν πάνω στις υποτιμημένες μας ζωές, όταν καταστέλλουν. Σε μια πόλη κοντά στα σύνορα με την αλβανία, όπου στα νότια ο ελληνικός αλυτρωτισμός μαίνεται επί δεκαετίες με τη συμμετοχή και της εκκλησίας, σε μια περίοδο που στην περιοχή δρομολογούνται όλο και πιο εχθρικά για τους κατοίκους αναπτυξιακά πλάνα (π.χ. πετρέλαια), το κράτος στέλνει μήνυμα ωμής βίας και διώξεων σε όσους αντιστέκονται.

Επίσημος αγγελιοφόρος η δικαιοσύνη, που επιχειρεί να εξοντώσει όποιον σηκώνει κεφάλι με βαριές ποινές και δυσβάσταχτα δικαστικά έξοδα. Ο νόμος, γραμμένος από χέρια ισχυρών, για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του συναφιού τους, είναι το άλλοθιπου χρειάζονται ώστε να παραβλέπουν την πολιτική φύση των αγώνων. Από τους τρομονόμους των προηγούμενων ετών μέχρι το σημερινό νέο σωφρονιστικό και το πρόσφατο νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση των απεργιών, το ζύγι της δικαιοσύνης, μέσα στο δημοκρατικό σύστημα της ετεροδικίας, είναι φτιαγμένο ώστε να μεροληπτεί ενάντια στους από κάτω που αγωνίζονται.

Για μας η αντιφασιστική συγκέντρωση της περσινής 21ης Φλεβάρη, που τόσο χτυπήθηκε, είναι η στιγμιαία έκφανση ενός συνολικότερου αγώνα για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας.

Για μας, τους κακοπληρωμένους εργαζόμενους, τις ξεσπιτωμένες, τους φεσωμένους, τις αντιφασίστριες, τους μετανάστες, τους καταληψίες, τους φοιτητές, τις αντιστεκόμενες, τους ομοφυλόφιλους, τους καταπιεσμένους, τις οργισμένες, τις τρελές κι αλλοπαρμένες… η εύρυθμη λειτουργία της πειθαρχημένης κοινωνίας βρωμάει φασισμό.

Για να μη ζήσουμε σαν σκλάβοι.

Κοινωνική νομιμοποίηση των συλληφθέντων

Αλληλεγγύη στους 4 διωκόμενους αντιφασίστες!

Διαδήλωση: Παρασκευή 12/01/2018, 18:00, Περιφέρεια

Συγκέντρωση: Τρίτη 16/01/2018, 09:00, Δικαστήρια

ΕΣΕ Ιωαννίνων, Σεμπρεβίβα, Κατάληψη Αντιβίωση, Rebel Kollektiv

πηγή : http://eseioanninon.squat.gr/2018/01/04/ο-αγώ


1 2 3 4

Αντιφασιστική αλληλεγγύη ενάντια στην κρατική και παρακρατική βαρβαρότητα

Πριν περίπου ένα χρόνο στις 21 Φλεβάρη, αντιφασίστριες και αντιφασίστες της πόλης επιλέξαμε να διαδηλώσουμε προκειμένου να καταγγείλουμε την παρουσία των ναζιστών της Χ.Α. στις εθνικιστικές φιέστες για την «απελευθέρωση». Η παρουσία σε αυτά τα πανηγύρια αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία των φασιστών για να ξαναπαγιώσουν την δράση τους στη δημόσια σφαίρα, όπως αποδεικνύουν και τα πρόσφατα γεγονότα στη Σαντορίνη και στη Δάφνη. Σε μια εποχή που οι ναζί αναβαθμίζουν τη δράση τους, επιτίθενται σε μαθητές, μετανάστες, συνδικαλιστές, εργάτες, θελήσαμε να καταστήσουμε σαφές ότι καμία δημόσια παρουσία της εγκληματικής οργάνωσης δε θα γίνει ανεκτή στην πόλη. Ενώ προωθείται η εθνική συναίνεση στο όνομα του «εξωτερικού κινδύνου» (ας μην ξεχνάμε, για παράδειγμα, την κοινή παρουσία κυβέρνησης και ναζιστών στο Καστελόριζο) προσπαθήσαμε να αντιταχθούμε στο κλίμα συναίνεσης μεταξύ της φαιορόζ κυβέρνησης και των ναζιστών (η φωτογραφία του Βούτση πλάι - πλάι με τον χρυσαυγίτη Παππά είναι χαρακτηριστική). Σε έναν τόπο που υπέφερε τα πάνδεινα από τους ναζί και τους συνεργάτες τους (είναι βαριά η σκιά των Λυγγιάδων) προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την αντιφασιστική μνήμη ζωντανή.

Ο γνώριμος μπράβος και προστάτης των ναζί ξαναχτύπησε: Η αστυνομία επιτέθηκε άγρια στη διαδήλωση, προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις και τραυμάτισε αρκετούς διαδηλωτές, κάποιους από τους οποίους πολύ βαριά. Ένας, μάλιστα, σε πολύ άσχημη κατάσταση, αγνοούνταν για παραπάνω από δύο ώρες, με την αστυνομία να αρνείται να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, εκθέτοντας τον σε σοβαρούς κινδύνους.

Συγχρόνως, κατά τη συνηθισμένη τους πρακτική, οι μπάτσοι προκειμένου να κάνουν το άσπρο μαύρο, προσπάθησαν με μεθόδους που θα ζήλευε και ο Γκέμπελς, να εμφανίσουν τους εαυτούς τους ως θύματα. Στα τερατώδη ψέματα των σκηνοθετών της ζαρντινιέρας είμαστε συνηθισμένοι. Πριν λίγες μέρες, άλλωστε, συνάδελφοί τους στην Αθήνα δήλωναν ότι διαδηλωτές τις 17 Νοέμβρη «…πιάστηκαν μεταξύ τους σφιχτά και ξάπλωσαν στο οδόστρωμα και χτυπούσαν τα κεφάλια τους με δύναμη στο οδόστρωμα». Δεν μας έκανα εντύπωση οι δακρύβρεχτες ανακοινώσεις για τους «καημένους τους αστυνομικούς που πήγαν άοπλοι να συνετίσουν μια ορδή βανδάλων», «συναδέλφους» που «θυσιάστηκαν στο καθήκον, πληρώνοντας με την υγεία τους την προσπάθειά τους να τηρηθεί η τάξη», και άλλα ευφάνταστα. Καταγγέλλουμε χωρίς περιστροφές ότι όλα τα παραπάνω είναι ασύστολα ψεύδη που επιστρατεύει η αστυνομία προκειμένου να δικαιολογήσει τα αίσχη της εκείνη τη μέρα. Οι αστυνομικοί που το παίζουν «ανυπεράσπιστοι» στην πραγματικότητα «…έφεραν τα υπηρεσιακά τους πιστόλια, άλλοι χρησιμοποίησαν μεταλλικά πτυσσόμενα γκλομπ, ενώ οι ΔΙΑΣ και τα ΜΑΤ έφεραν όλο τον προβλεπόμενο εξοπλισμό. Οι διαθέσεις τους έμοιαζαν με αυτές συμμορίας δρόμου: χαρακτηριστικά είναι τα πλάνα που κυκλοφόρησαν με ανώτατο αξιωματικό με πολιτική περιβολή να χτυπάει σύντροφο με σημαία, ενώ ήδη αυτός έχει ακινητοποιηθεί από άλλους μπάτσους». Αυτοί που στη δικογραφία εμφανίζονται ως «βαριά τραυματισμένοι», είναι κοινοί ψεύτες που με τσιρότα έβγαζαν selfies και χαζολογούσαν στα έκτακτα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Είναι υπεύθυνοι και οφείλουν να λογοδοτήσουν για τους ξυλοδαρμούς και την εγκληματική και εσκεμμένη καθυστέρηση της διακομιδής βαριά τραυματία στο νοσοκομείο.

Στις 16 Γενάρη, οι τέσσερις αντιφασίστριες-στες δικάζονται στα Δικαστήρια Ιωαννίνων έχοντας να αντιμετωπίσουν ένα εξαιρετικά βαρύ και τελείως στημένο κατηγορητήριο. Στεκόμαστε στο πλευρό των τεσσάρων διαδηλωτών, αναγνωρίζοντας ότι έπραξαν το αυτονόητο: τόλμησαν να υψώσουν το ανάστημά τους ενάντια στου ναζί της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α. και στον υπόλοιπο συρφετό, κυβερνητικό και αντιπολιτευόμενο που φυλακίζει πρόσφυγες και μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, αβαντάρει ρατσιστές και νεοναζί που κυνηγάνε νήπια στα διάφορα σχολεία της χώρας, αλληλογλείφεται επίσημα όπου σταθεί και όπου βρεθεί με τους φασίστες.

Δεν έχουμε αυταπάτες, Γνωρίζουμε ότι όσο ζούμε σ' έναν κόσμο καπιταλιστικής εκμετάλλευσης ο φασισμός θα αποτελεί μια σταθερή εναλλακτική των αφεντικών και πόλος συσπείρωσης διαφόρων παρασίτων. Γνωρίζουμε όμως άλλο τόσο, ότι ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια και συνταγματικές αυταπάτες, αλλά με συνεχή, μαχητικό αντιφασιστικό αγώνα και αλληλεγγύη μεταξύ των εκμεταλλευόμενων.

Δε θα επιτρέψουμε η λήθη των φασιστικών εγκλημάτων να σκεπάσει την αντιφασιστική μνήμη. Ας γίνει το δικαστήριο των συντροφισσών-ων ένα ακόμα βήμα για την κοινωνική καταδίκη των ναζί και των ένστολων προστατών τους.

Για τον Σαχτζάκ Λουκμάν και όλους τους επώνυμους και ανώνυμους μετανάστες που άφησαν τη ζωή τους στους δρόμους της «φιλόξενης» Ελλάδας εξαιτίας της εγκληματικής-ναζιστικής δράσης.

Για τον Παύλο Φύσσα, για τους εργάτες του ΠΑΜΕ και της ΠΕΝΕΝ που δοκίμασαν στο σώμα τους τι σημαίνει «μακρύ χέρι των αφεντικών».

Για τους νεκρούς των Λυγγιάδων, των Ασπραγγέλων, του Κεφαλόβρυσου, της εβραϊκής κοινότητας της πόλης και όλου του κόσμου που βίωσαν την «νέα τάξη» που ευαγγελίζονται οι ναζί.

Για τη υπεράσπιση των ταξικών και κοινωνικών μας αγώνων από το κράτος και τους φασίστες. Για το τέλος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Για το χτίσιμο μιας άλλης κοινωνίας.

Για να τσακιστεί το μακρύ χέρι των αφεντικών.

Για μια πόλη καθαρή από φασίστες.

Για να απαντηθεί η αστυνομική βαρβαρότητα

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΩΝ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣTΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΩΞΗ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Παρασκευή 12/1 18.00 Νομαρχία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Τρίτη 16/1 09.00 Δικαστικό Μέγαρο

Αντιφασιστική συνέλευση No Pasaran

https://nopasaranioannina.wordpress.com/

πηγή : email που λάβαμε στις 6 Ιανουάριος 22h


1 2 3 4

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Την 21η Φλεβάρη 2017, κι ενώ εξελισσόταν η εθνικιστική φιέστα για την "απελευθέρωση"/αλλαγή κουμανταδόρων των Ιωαννίνων, αντιφασίστες και αντιφασίστριες της πόλης διαδηλώσαμε ενάντια στη δημόσια παρουσία των -προσκεκλημένων από την τοπική αρχή- ναζιστών της Χρυσής Αυγής. Για άλλη μια φορά Χ.Α., κράτος και ελληνική αστυνομία απέδειξαν την αγαστή συνεργασία τους με την τελευταία να επιτίθεται άγρια στη διαδήλωση, τραυματίζοντας αρκετούς και συλλαμβάνοντας 4 διαδηλωτές. Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 δικάζονται οι 4 αντιφασίστες-τριες διαδηλωτές-τριες της 21ης Φλεβάρη 2017.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ ΤΩΝ ΝΑΖΙ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΩΝ-ΩΝ | ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΩΞΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/1/18 | 18.00 | ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 16/1/18 | 09.00 | ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ | ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Αντιφασίστριες, αντιφασίστες

πηγή : email που λάβαμε στις 6 Ιανουάριος 22h


1 2 3 4

Ιωάννινα: Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της 21 Φλεβάρη 2017. Διαδήλωση και συγκέντρωση στα δικαστήρια 12 και 16 Ιανουαρίου

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ 21ης ΦΛΕΒΑΡΗ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

-

Διαδήλωση: Παρασκευή 12/01/2018, 18:00, Περιφέρεια

Συγκέντρωση: Τρίτη 16/01/2018, 09:00, Δικαστήρια

-

Στις 21/2/2017 ημέρα επετείου για την «απελευθέρωση των Ιωαννίνων» οι τοπικές αρχές για άλλη μια φόρα έστησαν μια φιέστα «εθνικής υπερηφάνειας», καλώντας ως επίτιμους προσκεκλημένους όλα τα μνημονιακά κατακάθια καθώς και τον χρυσαυγίτη βουλευτή Χ. Παππά και κλιμάκιο της φασιστοσυμμορίας.

Μια ομάδα αντιφασιστών παρενέβη κατά την διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου, προκειμένου να απομακρυνθεί ο χρυσαυγίτης βουλευτής από την εκδήλωση. Η αστυνομία με ζήλο προσπάθησε να προστατέψει τους νεοναζί. Το αποτέλεσμα ήταν ο άγριος ξυλοδαρμός ενός εκ των αντιφασιστών (μεταφέρθηκε με τις χειροπέδες στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος) και η σύλληψη 4 εκ των 6 προσαχθέντων.

Όμως οι μηχανισμοί καταστολής δεν σταμάτησαν εκεί. Μετά τις συλλήψεις, τους ξυλοδαρμούς και τα δακρυγόνα επιτέθηκαν απροειδοποίητα σε ομάδα αλληλέγγυων πριν καν ξεκινήσει η παράσταση διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση των συλληφθέντων έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων .

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τα γεγονότα στις 16/1/2018 θα πραγματοποιηθεί η δίκη των τεσσάρων διωκόμενων αγωνιστών στους οποίους έχουν απαγγελθεί πέντε βαρύτατες και ανυπόστατες κατηγορίες κατασκευασμένες από την αστυνομία.

Κι ενώ οι συναγωνιστές κινδυνεύουν να φορτωθούν με σοβαρότατες ποινές σε άλλη μια δίκη-παρωδία όπως αυτές που μας έχουν συνηθίσει τα ελληνικά δικαστήρια - ειδικά στα χρόνια των μνημονίων- όταν στο ειδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται εργαζόμενοι, απολυμένοι, αγωνιστές, και γενικότερα όποιος αντιστέκεται, οι δολοφόνοι -φασίστες της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ελεύθεροι και έχουν ξεκινήσει νέο πογκρόμ επιθέσεων.

Η αποθράσυνση της Χρυσής Αυγής ευνοείται από την μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προσπαθεί να «ξεπλύνει» και να «ενσωματώσει» τη Χ.Α. στο πολιτικό σύστημα. Πατάει πάνω στην συγκάλυψη και ατιμωρησία από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Η ναζιστοσυμμορία παραμένει μια «χρυσή εφεδρεία» του μνημονιακού καθεστώτος.

Το συγκεκριμένο περιστατικό στα Ιωάννινα δεν είναι ούτε μεμονωμένο, ούτε τυχαίο. Όλα αυτά σηματοδοτούν την επαναφορά του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης (βιομηχανία συλλήψεων και διώξεων, περιορισμό και ποινικοποίηση του συνδικαλισμού, ξύλο και δακρυγόνα κ.ά.) που προσπαθούν να επιβάλλουν οι μνημονιακές δυνάμεις. Η καταστολή είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα δίπλα στα αντεργατικά νομοσχέδια-τέρατα όπως το πολυνομοσχέδιο που φέρνει η συγκυβέρνηση Σύριζα- Ανέλ τις επόμενες μέρες.

Αυτές οι διώξεις χτυπούν την εργατική τάξη και την νεολαία. Είναι μια προσπάθεια παραδειγματισμού, «συμμόρφωσής» της, για να μην αντιδρά. Καθήκον μας είναι να αντισταθούμε σ' αυτή την κατάσταση. Η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και κάθε διωκόμενου αγωνιστή, είναι βασικό καθήκον όλων μας.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ - ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

Πρέπει να οργανωθούμε για να τους σταματήσουμε και να τους ανατρέψουμε! Απέναντι στην τρομοκρατία και την καταστολή, απέναντι στο φασισμό, ο μόνος δρόμος είναι η ενίσχυση των αγώνων μας, ένα ταξικό μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών. Με συνελεύσεις και επιτροπές, με τα σωματεία και τους συλλόγους, να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις!

-

  • ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
  • ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
  • ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/6973