Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 στις 12.00

Μικροφωνική αλληλεγγύης στην Τερμίτα

Τα ξημερώματα της 04/01 έγινε συντονισμένη επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Τερμίτα. Η εκκένωση έγινε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τις αστυνομικές δυνάμεις του Βόλου και άλλων πόλεων της Θεσσαλίας. Κατά την διάρκεια της εκκένωσης 3 σύντροφοι συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Τα 6 κτήρια γκρεμίστηκαν αμέσως μετά την επιχείρηση εκκένωσης.

Παλαιότερο κείμενο της κατάληψης Τερμίτα για την στοχοποίηση της:

https://termita.espivblogs.net/2016/12/17/%CF…

Οι καταλήψεις είναι τα απελευθερωμένα εδάφη του αγώνα, απελευθερωμένα από τον κρατικό έλεγχο, για να στεγάσουμε τις ανάγκες μας και τις επιθυμίες μας, είναι οι δομές που ενώνουν τον αγώνα με την κοινωνία, που ενσαρκώνουν το όραμα της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Είναι σημεία συνάντισης για όλους αυτούς που αμφισβητούν το κράτος και τον καπιταλισμό, που αποφασίζουν να συλλογικοποιηθούν έξω από το καθεστωτικό πλαίσιο. Είναι το έδαφος οπου οι κοινότητες αγώνα είναι χτισμένες, με όρους συμμετοχικότητας και ισότητας. Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι καταλήψεις δεν είναι εστίες εναλλακτικού τρόπου ζωής, αλλά ένα καταφφύγιο στη μέση ενός πολέμου, για όλους όσους πολιορκούνται από τον κόσμο της εξουσίας. Ειδικά για τους μετανάστες, έξω από τις αυτοοργανωμένες κοινότητες, το κράτος διατηρεί ένα ειδικό καθεστώς καταστολής: καταδίωξη, φυλάκιση και απέλαση.

Ο νέος κύκλος εχθροπραξιών, που ξεκίνησε από το κράτος, είναι κομμάτι της συνολικής επίθεσης σε όσους αγωνίζονται. Αυτή η συνεχής επίθεση από το κράτος και το παρακράτος είναι κομμάτι του ίδιου συρματοπλέγματος που στέκεται στον δρόμο χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, που επιβάλλει τον έλεγχο και την επιτήρηση στις πόλεις μας, που χτίζει φυλακές υψίστης ασφαλείας και οπλίζει το χέρι των παραστρατιωτικών συμμοριών, που ανοίγουν τον δρόμο για τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και ανακοινώνουμε ότι κάθε επίθεση ενάντια σε μία εστία αγώνα είναι μία επίθεση εναντίων όλων μας.

Καλούμε σε συγκέντρωση-μικροφωνική αλληλεγγύης στην κατάληψη Τερμίτα στο Σύνταγμα στις 12:00 την Κυριακή 07/01 παράλληλα με την πορεία που κάνουν οι σύντροφοι στον Βόλο.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στις Καταλήψεις και τις Εστίες Αγώνα

Δομή Αυτοάμυνας στις Καταλήψεις και Εγχειρήματα Στέγασης Μεταναστών

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1582244/