Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 6 συλληφθέντες της πορείας στις 6/12/14 στην Πάτρα

Το Νοέμβρη του 2014, ο αναρχικός κρατούμενος, Νίκος Ρωμανός, ξεκινάει απεργία πείνας, διεκδικώντας «μια ανάσα ελευθερίας», όπως ορίζει ο ίδιος με κείμενό του, τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται για να φοιτήσει, έχοντας επιτύχει στις πανελλαδικές εξετάσεις κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του.

Στις περίπου 40 μέρες που ακολουθούν, το κράτος απαντά με μια εκδικητική και προκλητική αδιαφορία, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσεται ένα πολύμορφο και δυναμικό κίνημα αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα. Εμείς, ως κομμάτι του αναρχικού - αντιεξουσιαστικού χώρου, έχουμε μια διαφορετική και ξεκάθαρη θέση. Στεκόμαστε ανυποχώρητα απέναντι στη συνθήκη του εγκλεισμού και νοηματοδοτούμε την αλληλεγγύη μας με δυναμικά και επιθετικά χαρακτηριστικά τόσο στους πολιτικούς και όχι μόνο κρατουμένους, όσο και σε κάθε κομμάτι που βιώνει τη λεηλασία κράτους και κεφαλαίου πάνω στη ζωή του.

Το πρωί της 6-12-14, και εν μέσω της κλιμάκωσης του αγώνα του συντρόφου, επιλέξαμε να βρεθούμε στους δρόμους.

Η συνειδητή μας επιλογή εκείνης της ημέρας να κατέβουμε στο δρόμο, καθώς και να κρατήσουμε τη θέση μας απέναντι στην καταστολή κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, οδήγησε σε συλλήψεις έξι ατόμων, καθώς για μία ακόμη φορά το κράτος διεκδίκησε το μονοπώλιο της βίας, καταστέλλοντας κάθε αντίδραση.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ

ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 6/12/14 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Παρασκευή 12/1 στις 6μμ Πλατεία Όλγας (σε περίπτωση βροχής στο Παράρτημα)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρασκευή 12/1 στις 9μμ στο Άτακτον

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Δευτέρα 15/1 στις 9πμ

Αναρχικό-Αντιεξουσιαστικό στέκι Άτακτον

(Άστιγγος 100 κ Κανακάρη Ρούφου) / κάθε Παρασκευή μετά τις 19:00

atakton.espivblogs.net

ataktoexn@espiv.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1582418/


1 2 3

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ, -ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Το πρωί της Δευτέρας 15 Γενάρη δικάζονται στα δικαστήρια της Πάτρας οι έξι συλληφθέντες, -είσες της πορείας της 6ης Δεκέμβρη 2014 στην Πάτρα. Τότε είχαν ήδη συμπληρωθεί 40 ημέρες απεργίας πείνας του έγκλειστου αναρχικού Νίκου Ρωμανού, ο οποίος έχοντας επιτύχει στις πανελλαδικές εξετάσεις, ων μάλιστα έγκλειστος, αγωνιζόταν για τη χορήγηση της εκπαιδευτικής άδειας, που εδικαιούτο. Η αστυνομία μαζί με ασφαλίτες επιτέθηκε στην πορεία με αποτέλεσμα τη σύλληψη των έξι.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας δημιουργήθηκε ένα πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης που στόχο είχε να μην αφήσει αναπάντητη την εκδικητική και απροκάλυπτη στάση του κράτους αλλά και το ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας που επιχείρησε να επιβάλλει ο κρατικός μηχανισμός στον αναρχικό Νίκο Ρωμανό, μια στάση που αποτελεί κομμάτι της αναβαθμισμένης κατασταλτικής κρατικής πολιτικής.

Ιδίως την περίοδο αυτή που επιχειρείται αλλαγή του σωφρονιστικού κώδικα και αναβαθμίζεται το κρατικό - κατασταλτικό και πειθαρχικό - οπλοστάσιο αλλά και που αρκετές φυλακές βρίσκονται σε αναβρασμό με κινητοποιήσεις κρατουμένων, η υπεράσπιση αγώνων και αντιστάσεων του παρελθόντος είναι για μας αυτονόητη.

Εξάλλου, η επίθεση που διεξάγεται σε βάρος των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές μέσα από την αλλαγή του σωφρονιστικού κώδικα, είναι κομμάτι της συνολικότερη επίθεσης που διεξάγουν το κράτος και τα αφεντικά στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και στόχο έχει την καθυπόταξη όσων αντιστέκονται στη βαρβαρότητά τους, τον εκφοβισμό όλων των υπόλοιπων και την εδραίωση ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης και μιας διαρκούς συνθήκης πολέμου στο πεδίο της καθημερινής ζωής.

Το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνει η συγκυβέρνηση με τις ιδιωτικοποιήσεις, τα επενδυτικά εργαλεία και κίνητρα για το κεφάλαιο, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, το πετσόκομμα των επιδομάτων ανθυγιεινής - επικίνδυνης εργασίας και αναπηρίας αλλά και η προσπάθεια για ξήλωμα της απεργιακής κατάκτησης, δηλώνει τη θέληση του κράτους και του κεφαλαίου για φθηνούς εργαζόμενους που θα δέχονται την καπιταλιστική επίθεση χωρίς να αντιδρούν αλλά και τη διαμόρφωση ενός κοινωνικού νεκροταφείου, προκειμένου να περνούν τα αντικοινωνικά τους μέτρα χωρίς αντιστάσεις από τους από τα κάτω.

Η ένταση του ελέγχου και της καταστολής, η αναβάθμιση του νομικού και κατασταλτικού οπλοστασίου, η διαμόρφωση καθεστώτος εξαίρεσης για κομμάτια του πληθυσμού που δε χωράνε στο νέο ασφυκτικό πλαίσιο που διαμορφώνουν οι κυρίαρχοι, όπως οι μετανάστες που στοιβάζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι άστεγοι και οι τοξικοεξαρτημένοι, η ένταση των συνθηκών σκλαβιάς και εξαθλίωσης για εκατομμύρια ανθρώπους μέσα από την προώθηση, ακόμα και σήμερα, νέων, δυσβάστακτων και αντικοινωνικών μέτρων είναι μερικά μόνο χαρακτηριστικά παραδείγματα που συνθέτουν το σκηνικό εντός του οποίου επελαύνει ο σύγχρονος κρατικός ολοκληρωτισμός.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε σε κάθε πεδίο εκδήλωσης της επίθεσης των κυρίαρχων, προωθώντας τη συνολικοποίηση και τη διασύνδεση των επιμέρους κοινωνικών και ταξικών αγώνων, τη συλλογικοποίηση και τη μετωπική συμπαράταξη όλων των αντιστάσεων από τα κάτω μέχρι την καταστροφή του θνησιγενούς κόσμου του κράτους και του κεφαλαίου και τη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης κι ελευθερίας. Για τον ελευθεριακό κομμουνισμό και την αναρχία !

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ, -ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Δευτέρα 15/1 στις 9 πμ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση

Πάτρα, 12 Γενάρη 2018

πηγή : https://saktapatra.wordpress.com/2018/01/12/α…


1 2 3

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Την 6η Δεκέμβρη 2014, έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από το μπάτσο Κορκονέα στα Εξάρχεια, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο κατέβηκαν στο δρόμο και πραγματοποίησαν δυναμικές διαδηλώσεις, σπάζοντας έτσι το κλίμα τρομοκρατίας που σκόπιμα επιχείρησε να επιβάλλει το κράτος εκείνη την περίοδο με επιθέσεις σε αγωνιστές και την καταστολή χώρων του αγώνα και εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε, τότε, μια ογκώδης διαδήλωση, η οποία χτυπήθηκε βάναυσα από την αστυνομία με ρίψεις χημικών και κροτίδων λάμψης σε ευθεία βολή προκαλώντας τον τραυματισμό αρκετών διαδηλωτών. Αποτέλεσμα ήταν να πραγματοποιηθούν συνολικά 6 συλλήψεις διαδηλωτών οι οποίοι δικάζονται στις 15 Γενάρη 2018.

Τότε, έξι χρόνια μετά την κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 που έσπασε τη βιτρίνα της κρατικής παντοδυναμίας και της "καπιταλιστικής ευημερίας", αλλά και την αντιεξεγερτική εκστρατεία που ακολούθησε, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τη συνολική και ολομέτωπη επίθεση του κράτους απέναντι στην συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και ειδικότερα απέναντι σε όσους αντιστέκονται.

Σήμερα, 3 χρόνια μετά τις συλλήψεις των 6 αγωνιστών στην Πάτρα, και 9 και πλέον χρόνια από την εξέγερση του 2008, τα νοήματα της αντίστασης στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό, συνεχίζουν να υφίστανται. Η συγκυβέρνηση Συριζα-Ανέλ, έχοντας πλήρως απεκδυθεί το δήθεν φιλολαϊκό της προσωπείο, συνεχίζει -παράλληλα με τη γενικευμένη επίθεση που εξαπολύει στην κοινωνία- ανοιχτά το κατασταλτικό σχέδιο του κράτους απέναντι στα κοινωνικά/ταξικά κινήματα και ειδικότερα απέναντι στο αναρχικό/αντιεξουσιαστικό, ενάντια στο οποίο προετοιμάζεται εδώ και καιρό μία κατασταλτική εκστρατεία που θα επιδιώκει όχι μόνο να το περιορίσει και να το ανακόψει, αλλά και να του επιφέρει συντριπτικά πλήγματα καθώς αναγνωρίζει σε αυτό έναν πραγματικό κίνδυνο για την απρόσκοπτη επιβολή των σχεδίων των πολιτικο-οικονομικών ελίτ που θέλουν να επιβάλλουν κοινωνικά συνθήκες στρατοπέδων εργασίας.

Σήμερα, το οργανωμένο αναρχικό κίνημα, ως κομμάτι του οποίου αντιλαμβανόμαστε τους εαυτούς μας, πρέπει να δώσει όλες τις δυνάμεις του στην κατεύθυνση της όξυνσης των αγώνων σε κάθε μέτωπο που εκφράζεται η κρατική επιθετικότητα, στην κατεύθυνση της διασύνδεσης τους με το συνολικότερο πρόταγμα της ανατροπής του κόσμου του καπιταλισμού και του κράτους, καθώς αυτή η ανατροπή προβάλλει ως η μόνη διέξοδος για τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων και των καταπιεσμένων παγκόσμια.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 15/1 στις 9πμ

*Λόγω της αποχής των δικηγόρων, η δίκη δε θα πραγματοποιηθεί

αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος" / μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

ipposd.wordpress.com - επικοινωνία κάθε Τρίτη 7-10 μ.μ. Στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω (Πατρέως 87)

πηγή : https://ipposd.wordpress.com/2018/01/12/κατω-…