Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 στις 18.30

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Παλλαϊκό συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Δευτέρα 15 Γενάρη, στους δρόμους ενάντια στο σφαγείο της 3ης αξιολόγησης

Συνεχίζεται στη βουλή η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης. Από τη συζήτηση και τις εξοργιστικές τοποθετήσεις των κυβερνητικών στελεχών φαίνεται ότι τα μέτρα είναι πολύ χειρότερα από κάθε πρόβλεψη και καθιστούν το πολυνομοσχέδιο πραγματικό σφαγείο για τα δικαιώματα των εργαζόμενων και του λαού.

Πιστή εντολοδόχος των εντολών της Ε.Ε. και των «Θεσμών» η κυβέρνηση (και όλο το μνημονιακό μπλοκ), θέτει τα συμφέροντα των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, πάνω από το δικαίωμα της κοινωνικής πλειοψηφίας στη στέγη, την ενέργεια, το νερό, τη μόρφωση, την περίθαλψη, τη ζωή.

Για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, για την κοινωνική πλειοψηφία αυτού του τόπου που 9 χρόνια τώρα βλέπει να της κλέβουν κομμάτι κομματάκι τη ζωή, άλλος δρόμος δεν υπάρχει από το μαζικό, δυναμικό κι ανυποχώρητο αγώνα χωρίς ημερομηνία λήξης, κόντρα σε λογικές μοιράσματος της φτώχειας μας, ανάθεσης και αναζήτησης επίδοξων σωτήρων, κόντρα σε κομματικούς εναγκαλισμούς και τη "σιγή νεκροταφείου" της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος.

Σήμερα παρά ποτέ αποτελεί άμεση ανάγκη η κινητοποίηση όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος με τη συστράτευση όλων των αγωνιστικών εργατικών σωματείων, τοπικών και κοινωνικοπολιτικών συλλογικοτήτων, φοιτητικών συλλόγων και γενικά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για να μην επιτρέψουμε να βάλουν χέρι τράπεζες και κράτος στα σπίτια μας και να μην περάσουν τα νέα μέτρα και το πολυνομοσχέδιο-ταφόπλακα στα δικαιώματα και τους αγώνες μας!

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ συμμετέχει, όπως και τις προηγούμενες μέρες, στις κινητοποιήσεις ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και μαζί με πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και συλλογικότητες της πόλης καλεί τη Δευτέρα 15 του Γενάρη, τη μέρα που ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο, όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους

  • 12.30μ.μ., στη συγκέντρωση των σωματείων του Δημοσίου, στο άγαλμα Βενιζέλου
  • 6.30μ.μ., παλλαϊκό συλλαλητήριο στην ΚΑΜΑΡΑ και πορεία στο Υ.ΜΑ.Θ.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ

Ø Ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των αγαθών, τους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας από τράπεζες και κράτος

Ø Για την πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας με τη διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών και επαναθεσμοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας

Ø Ενάντια στις διώξεις του κινήματος και των αγωνιστών του και την καταστολή, το ΙΔΙΩΝΥΜΟ του Κοντονή

Ø Ενάντια στην κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών - Κάτω τα χέρια από την απεργία

Ø Για να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο, τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης - Αγώνας για την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους, την απαλλαγή από τη θηλειά της Ε.Ε. και του ευρώ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ

ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΝΕ!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

πηγή : http://syntonsyllogthes.blogspot.com/2018/01/…


1 2 3 4

Αντεπίθεση των Εκπαιδευτικών: Όλοι στην Απεργία Δευτέρα 15/1

Aγώνας Διαρκείας για να μην περάσουν τα νέα μέτρα

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ και τις ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ Δευτέρα 15 Γενάρη

-

Αθήνα: 12.30, Κλαυθμώνος και 18.00 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ (προσυγκέντρωση 5:30 Κλαυθμώνος)
Θεσσαλονίκη: 12:30 Άγαλμα Βενιζέλου και 6:30 Καμάρα

-

Στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της 3ης αξιολόγησης, η άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τις εντολές της Τρόικας, ψηφίζει στις 15 Γενάρη , πολυνομοσχέδιο με σωρεία ακραίων νεοφιλελεύθερων μέτρων, τα οποία κυριολεκτικά τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται μέτρα για:

  1. την προκήρυξη απεργίας που προβλέπουν ότι προϋπόθεση είναι η λήψη απόφασης από γενική συνέλευση που η απαρτία της ορίζεται από το 50% +1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών του σωματείου. Στην ουσία καταργεί το πιο ισχυρό όπλο των εργαζομένων, το δικαίωμα στην απεργία, και προσπαθεί να χτυπήσει τη δυνατότητα οργάνωσης και αντίστασης των εργαζομένων.
  2. το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των αγαθών (ξεκινώντας από τα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ και το φυσικό αέριο). Περνούν απευθείας στο Υπερ-Ταμείο 14 ΔΕΚΟ
  3. την επίσπευση της μείωσης του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ από το 2019 αντί του 2020 (που ουσιαστικά σημαίνει μείωση μισθού)
  4. την περικοπή προνοιακών επιδομάτων, με αρχή τα οικογενειακά επιδόματα
  5. την επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για χρέη άνω των 500(!) ευρώ προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία
  6. την αυστηροποίηση των κριτηρίων για την προστασία της πρώτης κατοικία, προκειμένου να αρπάζουν τις λαϊκές κατοικίες ανενόχλητοι οι τραπεζίτες

Και η εκπαίδευση στο στόχαστρο της Τρόικας, του ΟΟΣΑ και της Κυβέρνησης

Δύο τροπολογίες του Υπ. Παιδείας περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο:

  1. Υποχρεωτική παρουσία των εκπαιδευτικών στα σχολεία έως 30 ώρες την εβδομάδα. Το υποχρεωτικό 30ωρο αποτελεί το πρώτο βήμα για την αύξηση και του διδακτικού ωραρίου από Σεπτέμβρη και δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για την προώθηση της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας καθώς μέσα στις εργασίες που περιγράφονται ότι θα κάνει ο εκπαιδευτικός μέσα στο 30ώρο αναφέρονται ρητά «ο προγραμματισμός και η αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου».
  2. Διαμόρφωση κριτηρίων και χρονοδιαγράμματος για συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

Αυτά δεν θα είναι τα τελευταία μέτρα

Ήδη ετοιμάζονται τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και μέσα στο Γενάρη και μέχρι τον Μάη ο υπουργός Παιδείας θα νομοθετήσει ότι έχει συμφωνήσει στα μνημόνια για την εκπαίδευση. Εκεί θα περιλαμβάνεται ο αποχαρακτηρισμός της ώρας σίτισης στο ολοήμερο ως διδακτικής ώρας, το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο Λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ, το Σχέδιο Νόμου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Αθήνας με το ΑΕΙ Πειραιά καθώς και τις συγχωνεύσεις πολλών ακόμα ΤΕΙ ανά τη χώρα, η αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης στην οποία θα συμμετέχει και ο ΑΣΕΠ, η αυτοαξιολόγηση των σχολείων, νόμος που θα αναβαθμίζει τις επιτροπές αξιολόγησης, νομοσχέδιο που θα αφορά την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και τέλος νέο πλαίσιο που θα ρυθμίζει τη διδακτική και παιδαγωγική επάρκεια όλων των εκπαιδευτικών που ουσιαστικά αφαιρούν από τα πτυχία των καθηγητικών σχολών τη παιδαγωγική επάρκεια.

Η Βαρβαρότητα των Μνημονίων δεν αντιμετωπίζεται με τις ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ούτε με τις παλινωδίες των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, ούτε με τις εκτονώσεις του ΠΑΜΕ

Η Γ.Σ.Ε.Ε. δεν προκηρύσσει Απεργία καθώς έχει στρατευτεί πλήρως με τους μνημονιακούς και τους δανειστές. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ μένει μόνο σε μια 3ωρή στάση εργασίας τη Δευτέρα 15/1, τη μέρα ψήφισης των μέτρων. Η ΟΛΜΕ αφού ακυρώνει τις προγραμματισμένες γενικές συνελεύσεις πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου, αναγκάζεται να προκηρύξει συμπληρωματική 3ωρη στάση εργασίας σε αυτήν της ΑΔΕΔΥ και τη μετατρέπει σε 24ωρη απεργία. Το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία του σε απεργία την Παρασκευή 12/1 χωρίς να καλεί σε απεργία στις 15/1 και χωρίς να έχει κανένα σχέδιο κλιμάκωσης της απεργίας του.

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι, ο αγώνας για την αντιμετώπιση της βαρβαρότητας που βιώνουμε αλλά και για μια νικηφόρα αντεπίθεση απαιτεί από όλους μας να καταπιαστούμε επίμονα και αποφασιστικά με την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και την επίλυση των προβλημάτων του. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να εξεγερθούμε άμεσα. Η μόνη διέξοδος είναι να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, στην ενότητα και αυτοοοργάνωση μας, με γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα. Πρέπει να βγούμε όλοι στους δρόμους και να οργανώσουμε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για να απαλλαγούμε μια και καλή από τα Μνημόνια και όλους αυτούς που τα υπηρετούν.

-

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/6983


1 2 3 4

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΙΣ 15/1

Τη Δευτέρα 15/1, καλούνται συγκεντρώσεις από τα πρωτοβάθμια σωματεία και σωματεία βάσης εργαζομένων. Σε μια εποχή όπου τα εργασιακά δικαιώματα κατακερματίζονται και τα κεκτημένα συνεχώς αμφισβητούνται, η κυβέρνηση έρχεται να περάσει στα ψιλά γράμματα ένα πολυνομοσχέδιο το οποίο με τη σειρά του συντελεί στη συνέχεια του εργασιακού μεσαίωνα που βιώνουμε καθημερινά ως εργαζόμενες/οι.

Συνθήκες στον κλάδο:

Οι συνθήκες στον κλάδο του επισιτισμού, όπως και στους περισσότερους κλάδους, είναι λίγο πολύ γνωστές σε όλους μας. Ένσημα από καθόλου έως στην καλύτερη μισά για να καλυφθεί το αφεντικό από το πρόστιμο για ανασφάλιστη εργασία, με αποτέλεσμα την δυσκολία συμπλήρωσης του απαραίτητου αριθμού για την ασφάλιση μας (για ταμείο ανεργίας, βιβλιάριο υγείας, σύνταξη κλπ). Στα χρόνια της κρίσης βλέπουμε τους μισθούς συνεχώς να μειώνονται στο όνομα της εθνικής ανάπτυξης και σωτηρίας αλλά ουσιαστικά να συμβαίνει για την διατήρηση ή/και την αύξηση της κερδοφορίας των αφεντικών. Δώρα και επιδόματα επίσης δεν καταβάλλονται ή καταβάλλεται ένα μικρό μέρος από αυτά. Ήδη πριν την κρίση αλλά και μετά το ξέσπασμά της, είναι γεγονός τα ελαστικά ωράρια, τα πολλαπλά πόστα, οι υπερωρίες πολλές φορές απλήρωτες, ο συνεχής κίνδυνος της απόλυσης και η εντατικοποίηση της δουλειάς μας. Ακόμα για την μείωση του κόστους παραγωγής τα αφεντικά δίνουν ελάχιστα για την ασφάλεια των εργαζομένων με ελλιπή μέτρα ασφάλειας στους χώρους εργασίας ή ακόμα με τη μετάβαση τους κόστους της ασφάλειας στους ίδιους τους εργαζομένους. Έτσι για παράδειγμα οι συνάδελφοί μας διανομείς φαγητού επιβαρύνονται με δικά τους έξοδα για τον εξοπλισμό των οχημάτων, βενζίνες κλπ. Οπότε η πίεση για να πάει η παραγγελία στην ώρα της μαζί με τον ελλιπή εξοπλισμό οδηγούν τους συναδέλφους μας σε εργατικά ατυχήματα με αποτέλεσμα τραυματίες ή/και νεκρούς. Ειδικότερα μετράμε ήδη αρκετούς θανάτους εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού σε διάστημα λίγων μηνών. Κι ο κατάλογος για το 2017 μόνο, είναι ακόμη μεγαλύτερος αν συμπεριλάβουμε κι άλλους κλάδους εργασίας (ΔΕΗ, καθαριότητα δήμων).

Νομοσχέδιο για απεργίες - εργατικά ατυχήματα

Η συγκεκριμένη απεργία έρχεται να ανταπαντήσει στις αλλαγές που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση στον εργασιακό τομέα ,που είχαν αναβληθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, επιχειρείται να περάσει νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο για την πραγματοποίηση απεργιών θα απαιτείται το 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων (σ.σ. επιχειρησιακά) από το 20% που ισχύει σήμερα. Σύμφωνα με κυβερνητικές δηλώσεις, αυτό το μέτρο μπορεί (προσχηματικά) να προτρέπει τους εργαζόμενους/ες να μαζικοποιήσουν τα σωματεία τους, αλλά δεν τρέφουμε καμιά αυταπάτη πως το κράτος και οι θεσμοί του ενδιαφέρονται για την αναγκαιότητα οργάνωσης και αντίστασης των εργαζομένων με συλλογικούς όρους. Γνωρίζοντας επίσης, πως λειτουργεί ο γραφειοκρατικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους με όρους πελατειακούς ή/και κομματικούς, η παραπάνω τροπολογία αποτελεί μία ακόμη τροχοπέδη στην κήρυξη απεργιών βοηθώντας τους εργατοπατέρες που στο σήμερα καλούν απεργίες - εκτονώσεις, στο μέλλον να είναι σε θέση να προβάλλουν αυτό το νομοσχέδιο σαν άλλοθι για την μη κήρυξη απεργίας.

Ένας άλλος τομέας αυτού του νομοσχεδίου αφορά τα εργατικά ατυχήματα. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη αύξηση εργατικών ατυχημάτων γενικά, αλλά και ειδικά στον κλάδο μας, που κυρίως αφορούν διανομείς φαγητού πολλά από τα οποία θανατηφόρα. Τώρα επιχειρείται να αποσαφηνιστεί πότε υπάρχει "δόλος του εργοδότη" όσον αφορά το ατύχημα. Ένα ακόμη μέτρο που χρησιμοποιεί το κράτος για να κάνει πλάτες στα αφεντικά για να γλυτώσουν την αποζημίωση που έχουν να καταβάλουν στους εργαζόμενους, ενώ δεν τηρούν τις περισσότερες φορές ούτε στο ελάχιστο τους κανόνες ασφαλείας και οι αρμόδιες επιθεωρήσεις εργασίας κάνουν τα στραβά μάτια, μην πραγματοποιώντας ελέγχους και μην επιβάλλοντας κυρώσεις. Γίνονται σαφείς λοιπόν οι προθέσεις του κράτους να υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο την εργασία μας, την υγεία μας και τη ζωή μας εν τέλει, ψαλιδίζοντας ταυτόχρονα τα εναπομείναντα δικαιώματα και τις κοινωνικές αντιδράσεις. Όμως, όσοι αντεργατικοί νόμοι και να περάσουν, οι καθημερινοί μας αγώνες θα πληθαίνουν και θα δυναμώνουν, αποτρέποντας την εφαρμογή αυτών των μέτρων και την κοινωνική αποδοχή τους)

Το νόημα των δράσεων και πως διεκδικούμε:

Η ενεργή συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις της Δευτέρας δεν είναι απλά ο περίπατος μέσω πορείας στο κέντρο της πόλης αλλά το πολιτικό και ταξικό επίδικο ενάντια στη βάρβαρη καθημερινότητα που μας επιβάλλουν κράτος και κεφάλαιο. Επίσης, το γεγονός ότι πολλά από τα καλέσματα προέρχονται από πρωτοβάθμια σωματεία και σωματεία βάσης, μας καθιστά ακόμα πιο σαφές ότι ο γραφειοκρατικός συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ σιγοντάρει στην υλοποίηση των κυβερνητικών μέτρων και λειτουργεί αντιπαραθετικά στη δημιουργία και ανάπτυξη του υγιούς συνδικαλισμού βάσης.

Πέρα από τη συγκεκριμένη μέρα είναι σημαντικός ο καθημερινός αγώνας στους χώρους της δουλείας, η συνάντηση - επικοινωνία με τους συναδέλφους μας για την υπεράσπιση των δικών μας ταξικών συμφερόντων, το σπάσιμο του κλίματος τρομοκρατίας από κράτος και αφεντικά και η ανάπτυξη σχέσεων αλληλεγγύης μεταξύ μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ στις 18:30 στην ΚΑΜΑΡΑ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ,

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

*Το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών Εργαζομένων στον κλάδο του Επισιτισμού είναι σωματείο βάσης. Αυτό σημαίνει πως λειτουργεί με τακτικές γενικές συνελεύσεις, οι οποίες αναγνωρίζονται ως το μόνο όργανο λήψης αποφάσεων και στις οποίες συμμετέχουν όλοι ισότιμα και μακριά από τη λογική της ανάθεσης του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού, των αρχηγών και των ειδικών. Είναι ανοιχτό σε όλες/όλους τις/τους εργαζόμενες/ους του κλάδου, εκτός φυσικά από αφεντικά, υπεύθυνους, προϊστάμενους, φασίστες, σεξιστές, ομοφοβικούς και αυτούς που προσπαθούν να αντλήσουν ψήφους ή υπεραξία για το κομματικό τους μαγαζί.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στον εκφοβισμό των αφεντικών,

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ σε όλους τους χώρους εργασίας,

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μεταξύ των εργαζομένων.

Σωματείο Σερβιτόρων-Μαγείρων Κεντ. Μακεδονιας (και λοιπών εργαζομένων στον κλάδου του επισιτισμού)

http://ssmthess.espivblogs.net/

πηγή : email που λάβαμε στις 14 Ιανουάριος 21h


1 2 3 4

Συγκέντρωση ενάντια στο _πολυνομοσχέδιο_

πηγή : email που λάβαμε στις 14 Ιανουάριος 21h