Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 στις 18.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Αντιφασιστική-αντικρατική πορεία αλληλεγγύης στην Κατάληψη Libertatia

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ | ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

πηγή : https://ipposd.wordpress.com/2018/01/23/αντιφ…


1 2 3 4 5 6 7

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ….

ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ

Το μεσημέρι της Κυριακής 21/1/18 καλέστηκε στη Θεσσαλονίκη εθνικιστικό συλλαλητήριο για την Μακεδονία. Ομάδες φασιστών, λειτουργώντας ω το μακρύ χέρι της κρατικής καταστολής, βρήκαν την ευκαιρία και πραγματοποίησαν επιθέσεις στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο "Σχολείο", από όπου απωθήθηκαν με επιτυχία, καθώς και στην κατάληψη Libertatia την οποία και κατέστρεψαν ολοσχερώς μετά από φωτιά που έβαλαν στο εσωτερικό της.

Απέναντι στον φασισμό και τον πόλεμο, που αποτελούν τη μόνη απάντηση που έχει να δώσει το κρατικό - καπιταλιστικό σύστημα, εμείς οι από τα κάτω αυτού του κόσμου, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νεολαίοι, ντόπιοι και μετανάστες να οργανώσουμε την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση. Σπάζοντας την εξατομίκευση, την απογοήτευση, τον φόβο. Αναπτύσσοντας και συνδέοντας τους αγώνες που ξεσπούν σε όλα τα μέτωπα που εκτυλίσσεται η επίθεση των κυρίαρχων, στην κατεύθυνση της συνολικής ανατροπής του κόσμου τους και της οικοδόμησης μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλοβοήθειας, ελευθερίας.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 22/1

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ

αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος" και σύντροφοι, συντρόφισσες

πηγή : https://ipposd.wordpress.com/2018/01/23/αντιφ…


1 2 3 4 5 6 7

πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia

Σχετικά με την εμπρηστική επίθεση στην Κατάληψη Libertatia από φασίστες.

Την Κυριακή 21/1 πραγματοποιείτε στην Θεσσαλονίκη εθνικιστικό συλλαλητήριο για την Μακεδονία. Λίγο πριν η φασιστομάζωξη ξεκινήσει φασιστικές ομάδες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο επιτέθηκαν αρχικά στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο ΄΄Σχολείο΄΄ και απωθήθηκαν από τον κόσμο που βρισκόταν μέσα ενώ στην συνέχεια επιτέθηκαν στην κατάληψη Libertatia . Λίγες ώρες αργότερα ενώ τα άτομα από την Libertatia είχαν φύγει από το κτήριο προκειμένου να στηρίξουν την αντιεθνικιστική συγκέντρωση στην Καμάρα οι φασίστες ξαναγυρνούν και πραγματοποιούν εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη η οποία και καταστρέφεται από την φωτιά. Όλα αυτά βέβαια ενώ έξω από το κατειλημμένο κτήριο βρίσκονταν ασφαλίτες και κλούβα των ΜΑΤ οι οποίοι ουσιαστικά κάλυπταν την εμπρηστική επίθεση χωρίς να παρέμβουν καν. Την επόμενη μέρα πραγματοποιείται πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη, όπου μετά από συγκρούσεις με τους μπάτσους, συλλαμβάνονται πέντε άτομα.

Με αφορμή το Μακεδονικό ζήτημα ένα πλήθος κόσμου από οργανωμένους φασίστες, στρατιωτικούς, εκκλησιαστικούς μηχανισμούς, πολίτες πωρωμένους με πατριωτικό αίσθημα ξεχύνεται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης συναινώντας ουσιαστικά στο κάψιμο της κατάληψης Libertatia. Έτσι υπεύθυνοι για αυτήν την επίθεση δεν είναι μόνο οι φασίστες που την πραγματοποίησαν αντίθετα είναι η εκκλησία, , οι πατριώτες νοικοκυραίοι, οι μπάτσοι και όσοι άλλοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση. Και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλες αυτές οι επιθέσεις δεν θα είχαν την δυναμική να πραγματοποιηθούν χωρίς την κάλυψη από αυτό το σάπιο συνονθύλευμα. Ουσιαστικά μέσα από την συγκεκριμένη επίθεση διαφαίνεται καθαρά πως το κράτος και οι φασίστες αλληλοσυμπληρώνονται καθώς ο εμπρησμός της Libertatia έρχεται να συνεχίσει το κλίμα κρατικής καταστολής απέναντι σε καταλήψεις.

Αναγνωρίζοντας τις καταλήψεις ως εστίες αγώνα και ζωντάνιας σε έναν κόσμο ζόφου και υποταγής είναι λογικό να αποτελούν εχθρό τόσο για το κράτος όσο και για τους φασίστες. Απέναντι στην πραγματικότητα του μίσους προς κάθε διαφορετικότητα σε αυτόν τον κόσμο που θέλουν να εγκαθιδρύσουν οι εθνικιστές, οι καταλήψεις αποτελούν χώρους αλληλεγγύης, χώρους ελεύθερης έκφρασης και αντίστασης απέναντι σε κάθε μορφή καταπίεσης και εξουσίας. Για αυτό άλλωστε τον λόγο δέχονται ανά καιρούς επιθέσεις τόσο με την μορφή εκκενώσεων από το κράτος όσο και με την μορφή παρακρατικών χτυπημάτων από διάφορα φασιστικά σκουπίδια. Αυτό όμως που ξεχνάνε είναι ότι οι καταλήψεις δεν είναι τα ντουβάρια που χτυπάνε, αντίθετα είναι οι σχέσεις που δημιουργούμε μακριά από κάθε διάκριση, είναι ο συνεχής μας αγώνας για την επίθεση σε κάθε εξουσία, είναι η λύσσα μας για να σπάσουμε την κοινωνική ηρεμία και κανονικότητα, για να διαχύσουμε φωνές αντίστασης στην σιγή των μητροπόλεων.

Να μην αφήσουμε αναπάντητη καμία επίθεση απέναντι σε χώρους αγώνα. Είμαστε εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια οποιουδήποτε πατριωτικού/εθνικιστικού/φασιστικού συνόλου να βγει στον δρόμο. Οπλίζουμε τις επιθυμίες μας απέναντι σε κάθε εξουσιαστική αντίληψη.

Ελάτε με φωτιές ελάτε με μαχαίρια

φασίστες θα σας σπάσουμε τα πόδια και τα χέρια

Δύναμη στους πέντε συλληφθέντες της πορείας αλληλεγγύης στην Κατάληψη Libertatia.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 25/1 ΣΤΙΣ 18:00

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

αναρχική συλλογικότητα Κρακατόα

olikiapeleutherosi.espivblogs.net / olikexiapeleutexherosi@eexspiv.net

πηγή : http://olikiapeleutherosi.espivblogs.net/2018…


1 2 3 4 5 6 7

Αντιφασιστική-αντικαπιταλιστική-αντικρατική πορεία

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Την Κυριακή 21/1 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο για το όνομα της Μακεδονίας. Κάτι που τις τελευταίες εβδομάδες προωθείται ως το μέγιστο εθνικό ζήτημα. Σε όλη την επικράτεια ανακοινώνονται διάφορα καλέσματα από "επώνυμους" χρήστες του facebook και κάνουν εθνικιστικά-φασιστικά καλέσματα για την διεκδίκηση του ονόματος της Μακεδονίας, με όλη την ανιστόρητη αφήγηση που συνοδεύει αυτό το παραλήρημα.

Εκεί όπως ήταν αναμενόμενο παρέλασαν κάθε λογής φασιστικά και αντιδραστικά υποκείμενα. Απο γραφικούς καρνάβαλους με διάφορες παραδοσιακές φορεσιές μέχρι παπαδαριά, νεοδημοκράτες, ανεξάρτητους Έλληνες, φασιστοχούλιγκανς, χρυσαυγήτες και άλλους συντηρητικούς "ευυπόληπτους πολίτες". Μια φιέστα επαφορμής της οποίας βγήκαν από τις τρύπες τους όλες οι φασιστικές γκρούπες και βόλταραν στην Θεσσαλονίκη.

Έτσι διάφοροι φασίστες της πόλης, που υπό άλλες συνθήκες δεν ακούμε να κυκλοφορούν, ξαμολήθηκαν στην πόλη πραγματοποιώντας επιθέσεις σε κινηματικούς χώρους αλλά και στην προγραμματισμένη αντιεθνικιστική συγκέντρωση. Ξεκινώντας από το ΕΚΧ σχολείο από όπου και απωθήθηκαν από την περιφρούρηση στην συνέχεια κινήθηκαν στην κατάληψη libertatia όπου σε μια πρώτη επίθεση πραγματοποίησαν μικροζημιές. Έπειτα από κάποια ώρα επανήλθαν στην κατάληψη όπου με την ασυλία της αστυνομίας και της παρουσίας στην πόλη κάθε λογής φασιστοειδών κινήθηκαν εκ του ασφαλούς (όπως κάνουν πάντοτε άλλωστε ως θρασύδειλοι), πραγματοποιώντας επίθεση η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή του κτηρίου. Την επόμενη μέρα ως απάντηση σε αυτή την επίθεση πραγματοποιήθηκε πορεία από αγωνιστές της πόλης η οποία χτυπήθηκε από την αστυνομία με αποτέλεσμα να υπάρχουν συλλήψεις 5 αγωνιστών που αυτή την στιγμή απειλούνται με προφυλάκιση.

Την ίδια ώρα που περνάει το πολυνομοσχέδιο με την ποινικοποίηση των απεργιών, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι προ των πυλών και κάθε κεκτημένο υφαρπάζεται με τους πιο άγριους όρους. Τα δημόσια αγαθά γίνονται είδη πολυτελείας και η ζωή των από τα κάτω διαρκώς και υποβαθμίζεται. Το κράτος και οι κυρίαρχοι προωθούν την εθνική ενότητα ως το κλειδί για την επίλυση των ζητημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία. Προτείνουν την πίστη στην πατρίδα μπροστά στον φόβο της κοινωνικής χειραφέτησης και της διεθνιστικής αλληλεγγύης και σπέρνουν στους από τα κάτω τον διχασμό και την αντίδραση. Τα πιο συντηρητικά ένστικτα της κοινωνίας είναι αναγκαία για τους κυρίαρχους σε τέτοιες περιόδους κρίσης όπου ο κανιβαλισμός και το μίσος ανάμεσα στους πληττόμενους διασφαλίζει την κυριαρχία του κράτους και του κεφαλαίου.

Παράλληλα η εκκλησία έχει δώσει δυναμικό παρόν στην εθνική αφύπνιση της κοινωνίας κάνοντας τρισάγια για το όνομα της Μακεδονίας και πραγματοποιώντας κηρύγματα στους πιστούς μετά από τις λειτουργίες. Η επίσημη εκκλησία δεν διστάζει να κάνει δημόσια τοποθετήσεις επί του ζητήματος αλλά και η ίδια η κυβέρνηση να της δίνει εγγυήσεις για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την γείτονα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ζήλου της εκκλησίας είναι οι φωτογραφίες από το Αίγιο όπου ο Αμβρόσιος (ταγματάρχης της χωροφυλακής επί χούντας) γεμάτος χαρά και υπερηφάνεια ποζάρει με τον Λαγό και τον Παναγιώταρο (γνωστά μεγαλοστελέχη της χρυσής αυγής).

Από την πλευρά μας ως αγωνιστές, κομμάτια την κοινωνίας, εργαζόμενοι, άνεργοι είμαστε εδώ για να εκτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια συντηρητικοποίσης της κοινωνίας και να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδια των κυρίαρχων για αφανισμό τόσο των χώρων αγώνα όσο και των ίδιων των αγωνιστών. Τα κτήρια και οι υποδομές μας είναι τα εργαλεία που εξυπηρετούν τον αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, και αν η κυριαρχία υπάρχει για να καταστρέφει, απαντάμε μέσα από τον καθημερινό αγώνα, ότι οι αγωνιστές, οι επαναστάτες είναι εδώ για να δημιουργούν, και θα παλεύουν για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Πέμπτη 25/1 18.00 παράρτημα

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΕΜΠΤΗ 25/1 11:00 - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ 22/1

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

αναρχική συλλογικότητα ατραπός

πηγή : http://atrapos.espivblogs.net/2018/01/24/αντι…


1 2 3 4 5 6 7

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA, ΤΟΝ Ε.Κ.Χ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΠΙΣΩ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ !

Κυριακή 21 Γενάρη πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, με αφετηρία το Λευκό Πύργο, για το Μακεδονικό ζήτημα και πιο συγκεκριμένα για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής Μακεδονίας. Η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα της άσκησης βέτο για την πιθανή ένταξη της Μακεδονίας στο μηχανισμό του ΝΑΤΟ. Το ζήτημα της ονομασίας της αποκαλούμενης και F.Y.R.O.M, που είχε συνταράξει την εγχώρια πολιτική σκηνή και την ευρύτερη ελληνική κοινωνία πριν δυο δεκαετίες, πυροδότησε εκ νέου μια εκστρατεία κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών (εκκλησία, εθνικιστικές οργανώσεις, κόμματα, δημάρχους, ΜΜΕ), μια εκστρατεία με ξεκάθαρα αντιδραστικά χαρακτηριστικά που επιχειρούν να παίξουν γι' άλλη μια φορά το χαρτί του εθνικισμού, του σωβινισμού και της μισαλλοδοξίας. Παρ' όλη την εθνικιστική φιέστα αντίδρασης στη χρήση του όρου ''Μακεδονία'' από τη γειτονική χώρα, αντιλαμβανόμαστε πως η πιθανή είσοδος της F.Y.R.O.M στο ΝΑΤΟ αλλά και την Ε.Ε είναι στρατηγική επιδίωξη για τη δυτική καπιταλιστική αγορά, τόσο για οικονομικούς, όσο και για γεωπολιτικούς και γεωστρατηγικούς λόγους που σχετίζονται με τον ενδοκυριαρχικό ανταγωνισμό ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας στα Βαλκάνια αλλά και τα συμφέροντα της ελληνικής και σλαβομακεδονικής άρχουσας τάξης.

Το παρόν συλλαλητήριο με το βαθιά εθνικιστικής φύσης ζήτημα που είχε στην ατζέντα του, όπως ήταν αναμενόμενο στηρίχθηκε, πλαισιώθηκε και προπαγανδίστηκε από μια στρατιά αντεπαναστατικών και φασιστικών πολιτικών, θρησκευτικών και παραστρατιωτικών οργανώσεων. Τραγελαφικές φιγούρες με περικεφαλαίες, παραδοσιακές ενδυμασίες και άρματα μάχης έδωσαν το παρόν τους, διαμορφώνοντας ένα κλίμα ζόφου και φολκλόρ αισθητικής όμοιας με αντίστοιχες επιδείξεις τόνωσης εθνικής υπερηφάνειας που διοργανώνουν ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Αυτή η μέρα αποτέλεσε μοναδική ευκαιρία για τις διάφορες ναζιστικές και φασιστοχουλιγκανικές γκρούπες να επιτεθούν σε καλεσμένες αντιεθνικιστικές συγκεντρώσεις και υποδομές του ελευθεριακού κινήματος. Συγκεκριμένα, το μπαράζ επιθέσεων ξεκίνησε με το ανεπιτυχές ''χτύπημα'' του Ελευθεριακού Κοινωνικού Χώρου Σχολείο, το οποίο απωθήθηκε από την ομάδα περιφρούρησης. Σειρά είχε η κατάληψη Libertatia, στην οποία αρχικά προξένησαν κάποιες μικρές υλικές φθορές στο φράχτη και το κτήριο. Οι αιμοδιψείς τάσεις των φασιστών όμως δεν είχαν τελειώσει εκεί. Μερικές ώρες αργότερα επανήλθαν με την ασυλία των αστυνομικών δυνάμεων, πραγματοποιώντας οργανωμένη επίθεση με φωτιές προξενώντας ολοσχερή καταστροφή στην κατάληψη. Την επόμενη μέρα το αντιφασιστικό-ελευθεριακό κίνημα ανασυγκροτήθηκε και πραγματοποίησε μαζική πορεία στο κέντρο της πόλης κατευθυνόμενο προς το σύνδεσμο των θρασύδειλων που έκαψαν την κατάληψη. Η πορεία δέχτηκε επίθεση από την αστυνομία η οποία προχώρησε σε συλλήψεις 5 συντρόφων, για τους οποίους ελλοχεύει ο κίνδυνος της προφυλάκισης.

Εμείς, από το δικό μας μετερίζι, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συντρόφους και τις συντρόφισσες από την κατάληψη Libertatia και το Ε.Κ.Χ Σχολείο αλλά και στους 5 συλληφθέντες της πορείας της 22/02 που δέχτηκε τη επίθεση των μπάτσων. Τα θρασύδειλα υποκείμενα που τόλμησαν να απλώσουν χέρι στις δομές και υποδομές του ανταγωνιστικού κινήματος θα μας βρουν απέναντι τους.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΟΛΑΚΑΙΡΗ ΤΗ ΓΗ !

ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ, ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ !

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ !

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA, ΤΟΝ Ε.Κ.Χ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 6μμ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση

Πάτρα, Γενάρης 2018

πηγή : https://saktapatra.wordpress.com/2018/01/24/α…


1 2 3 4 5 6 7

Αλληλεγγύη στην Κατάληψη Libertatia - Πορεία στην Πάτρα

Την Κυριακή 21 Γενάρη καλέστηκε στην Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο για το λεγόμενο «Μακεδονικό ζήτημα». Στο συλλαλητήριο αυτό παρευρέθηκε σύσσωμος ο πατριωτικός και εθνικιστικός κορμός, υπό την διαρκή στήριξη τοπικών και όχι μόνο Μ.Μ.Ε. τα οποία συστηματικά ρίχνουν νερό στο μύλο του εθνικιστικού και μισαλλόδοξου παραληρήματος που επικρατεί τις τελευταίες μέρες. Στο πλαίσιο αυτό φασιστικές, ακροδεξιές και νεοναζιστικές ομάδες, σάρκα από τη σάρκα των συγκεντρωμένων, αποκόπτονται από το συλλαλητήριο και επιχειρούν -πάντα με την κάλυψη των μπάτσων- επίθεση με πέτρες στην κατάληψη Ε.Κ.Χ. Σχολείο. Αφού η επίθεση απωθήθηκε από την περιφρούρηση της κατάληψης επιχειρούν δύο φορές επί της κατάληψης Libertatia η οποία τελικά καίγεται ολοσχερώς, ενώ επίσης προσπάθησαν ανεπιτυχώς να προσεγγίσουν την αντιφασιστική-αντιεθνικιστική συγκέντρωση που είχε καλεστεί από συντρόφους-ισσες στην Καμάρα.

Την επόμενη μέρα, πραγματοποιείται δυναμική πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia η οποία δέχεται επίθεση από τους μπάτσους. Στην επίθεση αυτή προσάγονται 4 σύντροφοι και μία συντρόφισσα οι οποίοι και συλλαμβάνονται τελικά με πληθώρα κατηγοριών μεταξύ αυτών και κακουργήματα. Παράλληλα, ο εισαγγελέας έκρινε απαραίτητη την περαιτέρω κράτηση τους στα κρατητήρια της ΓΑΔΘ μέχρι την Παρασκευή το πρωί όπου και θα περάσουν ανακριτή.

Από τη μεριά μας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους συντρόφους και τις συντρόφισσες, στον κόσμο του αγώνα και τις υποδομές του. Ο κόσμος της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης και της ισότητας θα περάσει πάνω από κάθε φασίστα, μπάτσο, κράτος, κεφάλαιο, εξουσία και εκκλησία.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις Libertatia και Ε.Κ.Χ. Σχολείο.

Αλληλεγγύη στους πέντε συλληφθέντες της πορείας αλληλεγγύης στην Κατάληψη Libertatia.

Απέναντι σε έναν κόσμο που προβάλλει τον θάνατο και την υποταγή να προτάξουμε έναν κόσμο Ζωής και Ελευθερίας.

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 25.1 11:00 - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΠΟΡΕΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ 25.1 18:00 - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.1 18:00 - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

αναρχικό αντιεξουσιαστικό στέκι Άτακτον

πηγή : https://atakton.espivblogs.net/2018/01/23/αντ…


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia και στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο/Σχολείο

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25/1, 18:00 ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (ΠΑΤΡΑ)

Διαβάστε σχετική ανακοίνωση της ΚΟ Πάτρας: http://www.eek.gr/index.php/announcements/538…

ΕΕΚ

πηγή : http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail…