Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 στις 12.30

Μικροφωνική αλληλεγγύης στους 5 συλληφθέντες αντιφασίστες

Στις 21 Γενάρη έγινε ένα από τα πιο εθνικιστικά πανηγύρια που έχει δει η χώρα τα τελευταία χρόνια. Το συλλαλητήριο για την Μακεδονία, υπήρξε ένα γεγονός εθνικιστικής προπαγάνδας, με ομιλίες από ανθρώπους άρρηκτα συνδεδεμένους με το παρακράτος και την ακροδεξιά (όπως π.χ. Φράγκος Φραγκούλης) και ενώ μπορεί να παρεβρέθηκε και κόσμος απλά λαϊκός-συντηρητικός, έγινε στην τελική συνένοχος στην σπορά του μίσους και του σκοταδιού. Αυτήν τη μέρα, λοιπόν, εθνικιστικές ομάδες έκαψαν ένα ζωντανό κύτταρο πολιτικής και κοινωνικής έκφρασης, την κατάληψη Libertatia και μαζί την πλούσια σε υλικό βιβλιοθήκη της. Αυτό το συμβάν, όπως και οι επιθέσεις στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο, αλλά και η προσπάθεια υπονόμευσης της διεθνιστικής-αντιεθνικιστικής συγκέντρωσης στην Καμάρα, δείχνουν ακριβώς το ποιόν του κόσμου που βρισκόταν εκείνη τη μέρα στην πόλη.

Ως άμεση απάντηση, καλέστηκε στις 22 Γενάρη αντιφασισιτκή πορεία, με κάλεσμα έξω από την (καμμένη πλέον) κατάληψη Libertatia. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άμεση και η πορεία ήταν μαζική και δυναμική. Η αστυνομία όμως ήταν ιδιαίτερα προκλητική. Χωρίς να γίνει το παραμικρό, η αστυνομία διέλυσε την πορεία με ρίψη χημικών και προχώρησε σε 5 συλλήψεις. Ένας από τους συλληφθέντες είναι συμφοιτητής μας και ως φοιτητές-τριες του Σ.Φ. Ηλ-Μηχ θέλουμε να δείξουμε αλληλεγγύη στους 5 αγωνιστές.

Το αστικό κράτος, άλλωστε, έχει δείξει και στο παρελθόν ότι με τα σκυλιά του (τους μπάτσους) παίζει καθοριστικό ρόλο στην καταστολή και υπονόμευση των αγώνων με βίαιο τρόπο. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν στηθεί δικογραφίες εναντίον αγωνιστών/τριών με ανυπόστατα στοιχεία για να μας κάνουν να σωπάσουμε. Ενώ λοιπόν δεν υπήρξε καμία νομική ή αστυνομική παρέμβαση για τη δολοφονική φασιστική επίθεση στην κατάληψη Libertatia και τον εμπρησμό της, υπήρξαν συλλήψεις στην αντιφασιστική πορεία. Συλλήψεις με μια εκ των βασικών κατηγοριών τους τον εμπρησμό, ενώ μια μέρα πριν οι φασίστες μαζί με κράτος και παρακράτος έκαιγαν τη Libertatia χωρίς καμία κατηγορία.

Εμείς απο την πλευρά μας δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες και τη συλληφθείσα αγωνιστές /αγωνίστρια. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση τους και την απόσυρση των στημένων κατηγοριών που τους προσάπτονται.

  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΑ
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/1 στις 9:00