Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 στις 18.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

[Βόλος] Αντικατασταλτική-αντιφασιστική πορεία

Ανάληψη ευθύνης για αντιφασιστική δράση αλληλεγγύης για την Κατάληψη Libertatia και τον ΕΚΧ Σχολείο

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA KAI ΣΤΟΝ ΕΚΧ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ 'Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 23/02/18 18:00 στον ΘΟΛΟ του Π.Θ.

post image

Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΧΘΡΕΥΕΤΑΙ ΟΣΕΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ


ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ

Απέναντι στο εθνικιστικό παραλήρημα των τελευταίων ημερών, μόνη απάντηση τα αυξημένα αντανακλαστικά μας. Δεν αναγνωρίζουμε εθνικές-εθνικιστικές αφηγήσεις, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι αυτά που μας χωρίζουν με το παπαδαριό, τους πολιτικούς, τους τραπεζίτες, τους φασίστες, τους μπάτσους, τα αφεντικά και τα ΜΜΕ είναι πάρα πολλά. Η εθνική ενότητα πάντα ήταν μία παγίδα που πάνω σε αυτήν πατούσαν και πατάνε οι διάφοροι (κρατικοί) εθνικισμοί παγκοσμίως, που όπως είναι γνωστό μιλάν επί της ουσίας την ίδια γλωσσα. Μίσος, αίμα, φθόνος και βία σε ότι διαφορετικό και «ξένο» - μερικά απ` τα χαρακτηριστικά τους. Ισότητα, αλληλεγγύη, αλληλοσεβασμός και οριζοντιότητα τα δικά μας!

Την Κυριακή 21/1 πραγματοποιείται συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το «μακεδονικό». Με την ανοχή του πατριωτικού όχλου που μαζεύτηκε στην Θεσσαλονίκη και τις ευχές κομματιών του κλήρου, του στρατού και της αστυνομίας βρήκαν την ευκαιρία που περίμεναν τα γνωστά παρακρατικά και φασιστικά σκουλήκια (ΑΜΕ, νεοναζί, Φασιστοχουλιγκάνοι, κ.ά.) για να ξεμυτήσουν από τις τρύπες τους και να επιτεθούν σε δόμες αγώνα και να αποπειραθούν να προσεγγίσουν την αντιφασιστική - διεθνιστική συγκέντρωση της Καμάρας. Η κάλυψη των μπάτσων προς αυτούς - ακόμα και σε μια ευνοική για αυτούς συγκυρία - δεν είναι κάτι το καινούργιο και έρχεται να συμπληρώσει της δεκάδες δολοφονικές και θρασύδειλες επιθέσεις τους απέναντι σε αγωνιστ.ρι.ες αλλά και όσους/ες περισσεύουν, πανελλαδικά αλλά και τοπικά εδώ στον Βόλο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

Για μας ο αντιφασιστικός αγώνας είναι καθημερινός και αποτελεί μέρος του ευρύτερου αντικαπιταλιστικού αγώνα. Γίνεται σε όλα τα πεδία: χώρους εργασίας, πανεπιστήμια, πάρκα, πλατείες, δρόμους, πέταλα κ.ά. Δεν είναι ένα ευκαιριακό ξέσπασμα οργής, ούτε κάποιο λαϊκό πανηρύρι με διαφορετικά χρώματα. Είναι αυτός που σε συνδιασμό με τον άμεσο και πολύμορφο αγώνα απέναντι σε κάθε εξουσία και διαμεσολάβηση, δείχνει τον δρόμο για έναν κόσμο ισότητας και αλληλεγγύης που θα οδηγήσει στην κοινωνική επανάσταση και όχι στον εθνικό ή θρησκευτικό πόλεμο.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ

Για όλα αυτά, χθες Πέμπτη 25/1 περίπου 40 σύντροφοι και συντρόφισσες αποφασίσαμε να παρέμβουμε σε διάφορες γειτονιές της πόλης, όπου ζουν ή εργάζονται φασίστες. Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε παρεμβάσεις στις συγκεκριμένες γειτονιές, διότι αυτά τα φασιστικά αποβράσματα, λόγω του μακροχρόνιου αντιφασιστικού αγώνα της πόλης δεν φανερώνονται σε κανένα κοινωνικό πεδίο και δεν έχουν πουθενά «δημόσια φωλιά»(γνωρίζουμε ότι διατηρούν μακροχρόνια γιάφκα). Παρόλαυτά οι παρεμβάσεις αυτές γίνανε με σκοπό να δωθεί ένα σαφές μήνυμα πως δε θα μείνει καμία κίνηση των συνοδειπόρων τους που εναντιώνεται στο κίνημα (έστω και σε άλλες πόλεις), αναπάντητη. Αυτό που είχε συμφωνηθεί και έγινε ήταν να πεταχτούν τρικάκια, να φωναχτούν και να γραφτούν συνθήματα στα παρακάτω μέρη:

  • Στην γειτονιά του πιστολέρο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλου.
  • Έξω από τον συνεταιρισμό Υδραυλικών (στην περιοχή του Οξυγόνου), που μας έγινε γνωστό ότι η Χρυσή Αυγή έχει παρουσία εκεί και προσπαθεί να αποκτήσει βήμα για τη διάχυση του ρατσιστικού δηλητηρίου της.
  • Σε κρεοπωλείο στην οδό Κασαβέτη, όπου αποτελεί χιτλερο-ΚΥΠατζίδικη φωλιά.
  • Και τέλος στο κέντρο του Βόλου, όπου υπάρχει μαγαζί γνωστού νεοναζί. Στην εν λόγω παρέμβαση την ώρα που αναγραφόταν σύνθημα από σύντροφο στο πεζοδρόμιο, σε μια κρίση λεονταρισμού, ο συγκεκριμένος φασίστας επιχείρησε να τον τραμπουκίσει με αποτέλεσμα να αντιμετωπιστεί αναλόγως. Εδώ να κάνουμε ξεκάθαρο πως ο συγκεκριμένος τύπος πέρα από το προφίλ του φιλήσυχου επιχειρηματία που λανσάρει, είναι από μικρό παιδί ενταγμένος στον χιτλερο-ΚΥΠατζίδικο-παρακρατικό κορμό και επανειλημμένα περηφανεύεται για τον οπλισμό του(όπλα που δεν τα 'χει για κυνήγι). Τέλος, υπήρξε σημαντικό στέλεχος της τοπικής Χ.Α. την περίοδο '03-'04 όπου πραγματοποιήθηκε αποτυχημένη επίθεση σε νεολαίους αντιφασίστες της πόλης και μετέπειτα στην οργάνωση Α.Μ.Ε.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA KAI ΣΤΟΝ ΕΚΧ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ 'Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
23/02/18 18:00 στον ΘΟΛΟ του Π.Θ.

Αντιφασίστ.ρι.ες για την προσωπική, κοινωνική και ταξική αυτοάμυνα

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1583116/


1 2 3 4 5 6

Η καταστολή έρχεται

πρώτα για τους άλλους

και μετά για όλους

Να στήσουμε αναχώματα απέναντι
στην κρατική καταστολή
και στην καπιταλιστική επέλαση

Αντικατασταλτική Πορεία 23.02.18 - 18:00 - Θόλος.

πηγή : http://akrhda.espivblogs.net/2018/02/02/αντικ…


1 2 3 4 5 6

καλεσμα σε πορεια

Η καταστολή έρχεται

πρώτα για τους άλλους

και μετά για όλους

Να στήσουμε αναχώματα απέναντι
στην κρατική καταστολή
και στην καπιταλιστική επέλαση

Αντικατασταλτική Πορεία 23.02.18 - 18:00 - Θόλος.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1584113/


1 2 3 4 5 6

αντικατασταλτικη πορεια

από καταληψη ματσαγγου

ΚΟΙΝΩΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ!
Να στήσουμε αναχώματα απέναντι στην καπιταλιστική επέλαση
και στην κρατική καταστολή
πορεια παρασκευη 23/2
18.00
θολος


1 2 3 4 5 6

ΟΛΟΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: Τα Βαλκάνια στους λαούς τους κι όχι στο κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους φασίστες!

Τα Βαλκάνια στους λαούς τους

κι όχι στο κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους φασίστες!

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ - ΒΟΛΟΣ

23 Φλεβάρη, 6μμ, Κτήριο Παπαστράτου (Θόλος)

Αφού ξεπούλησαν τα πάντα με τα μνημόνια, αφού ξεπούλησαν και το αίμα του λαού σε ΕΕ και ΔΝΤ, όλοι οι υπηρέτες του κεφαλαίου είτε κάθονται τώρα στις κυβερνητικές καρέκλες, είτε καθόντουσαν πριν, είτε θέλουν να στρογγυλοκαθήσουν ξανά, παρέα με χρυσοποίκιλτους δεσποτάδες, "ψεκασμένους" μασκαράδες "μακεδονομάχους", και κυρίως παρακρατικούς, χρυσαυγίτες Ναζί, και λοιπούς φασίστες, επιχειρούν τώρα να μας ρίξουν στην φωτιά του εθνικιστικού κανιβαλισμού. Με πρόσχημα "ένα πουκάμισο αδειανό" , το "όνομα" της γειτονικής Μακεδονίας. Ταυτόχρονα οι πρωταθλητές στον εθνικισμό είναι και πρωταθλητές στις μίζες της NOVARTIS.
Η "αριστεροδεξιά" κυβέρνηση της Αθήνας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατ΄εντολή του ιμπεριαλισμού, του Τράμπ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αλλά και της ντόπιας μπουρζουαζίας θέλει "να πάρει τον ηγεμονικό ρόλο στα Βαλκάνια που της αναλογεί", όπως για λογαριασμό της είπε ο Τσίπρας. Ο "ηγεμονικός ρόλος της Ελλάδας" ήταν πάντα συνδεδεμένος με την υποταγή στις ισχυρές καπιταλιστικές χώρες κι αγκαζέ με το σωβινιστικό όραμα της Μεγάλης Ιδέας. Η Τσιπροκαμμένοι αναζητούν συμμάχους στον ακροδεξιό Νετανιάχου και τον Αιγύπτιο δικτάτορα Αλ Σίσι ενώ η πολεμική εμπλοκή Τουρκίας-Ισραήλ στη Συρία μετατρέπουν το ίδιο το Αιγαίο σε εύφλεκτη περιοχή.

Οι αντιδραστικές πανελλαδικές συνάξεις σε Θεσ/νίκη (21/1) και ο εμπρησμός της Libertatia, η επίθεση στο Σχολείο και στην Καμάρα τα πογκρόμ στους δρόμους της πόλης, από φασίστες με την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας, όλες οι μαύρες δυνάμεις της Δεξιάς και της ακροδεξιάς, του κράτους και του παρακράτους, της Εκκλησίας και της ίδιας της άρχουσας τάξης, επιχειρούν να ετοιμάσουν μια εναλλακτική λύση καθώς ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να γυρίσουν το τροχό της χρεοκοπημένης χώρας δίχως περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων (μισθών, συντάξεων, επιδομάτων), διατήρηση της ανεργίας αλλά και εκποίηση των λαϊκής κατοικίας.
Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός κι ορατός σε όποιον δεν θέλει να κλείνει τα μάτια, μένοντας σε βολική σύγχυση. Γι αυτό το ΕΕΚ συμμετείχε στην διεθνιστική διαδήλωση ενάντια στη δεύτερη εθνικιστική σύναξη στην Αθήνα (4/2) όπου ο ξεφτιλισμένος Θεοδωράκης προλόγισε τη συγκέντρωση, η Πλεύση Ελευθερίας καλούσε ανοιχτά, ενώ ΛΑΕ ήδη επαινούσε την εθνικιστική μάζωξη στη Θεσ/νίκη, το ΚΚΕ αρνήθηκε να κατεβάσει το κόσμο του ενάντια στο εθνικιστικό παραλήρημα, όπως δυστυχώς κι άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) τη στιγμή που το κοινό μέτωπο στο δρόμο είναι αναγκαίο όσο ποτέ. Το ζήτημα είναι ταξικό: ή το κεφάλαιο με τον εθνικισμό θα πνίξει τον λαό σήμερα στην εθνικιστική χολή κι αύριο στο αίμα ενός πολέμου, ή η εργατική τάξη επικεφαλής των φτωχών λαϊκών μαζών θα σηκώσει την σημαία της αδερφοσύνης των καταπιεσμένων λαών και θα τσακίσει το κεφάλαιο. Κανένας λαός δεν μπορεί να είναι ελεύθερος εάν θέλει να υποδουλώσει ή να "ονοματοδοτήσει" άλλο λαό, μαζί και τους κατοίκους της γειτονικής Μακεδονίας.
Ο εχθρός βρίσκεται πρώτα μέσα στη δικιά μας χώρα, με τα μνημόνια ενάντια στο λαό, με τη σωτηρία των τραπεζών και το φόρτωμα του δυσθεώρητου χρέους στις πλάτες μας, με τις βάσεις το ΝΑΤΟ μέσα στη χώρα μας. Δεν μπορούμε να πολεμήσουμε τον εθνικισμό, το φασισμό και τον πόλεμο χωρίς να πολεμήσουμε την άρχουσα τάξη της χώρας μας και τη κυβέρνησή της. Αρκετές καταστροφές φέρανε στην περιοχή μας οι ιμπεριαλιστές με τους ντόπιους υποτακτικούς τους, τους αστούς πολιτικάντηδες, τους στρατοκράτες τους, τους ταγματασφαλίτες και τους φασίστες τους.

Το ΕΕΚ τάσσεται υπέρ του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης και του αυτοπροσδιορισμού των λαών της σε μια Βαλκανική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία, χωρίς αφεντικά καπιταλιστές. Έξω οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ από τα Βαλκάνια, εμπρός στον δρόμο του Ρήγα, για την Βαλκανική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία! Θάνατος στον φασισμό, λευτεριά στον λαό!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ-ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ)

πηγή : https://ergatis.wordpress.com/2018/02/20/βολο…


1 2 3 4 5 6

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

post image

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/2 18:00 ΘΟΛΟΣ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1584214/