Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 στις 19.00

Έκτακτη αντιφασιστική συνέλευση για την κατάληψη Libertatia

Επόμενη έκτακτη αντιφασιστική συνέλευση για την κατάληψη Libertatia, παρασκευή 2/2, 19:00, Γκίνη

Καταλήψεις, στέκια, συλλογικότητες και άτομα του αναρχικού χώρου καλούνται στην επόμενη έκτακτη αντιφασιστική συνέλευση την Παρασκευή, 2/2, στις 19.00 στο κτίριο Γκίνη.

Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες.

κείμενο καλέσματος στην συγκέντρωση της Κυριακής:

Γινόμαστε μάρτυρες της ανάδυσης ενός εθνικιστικού-μιλιταριστικού κινήματος.

Ένα κίνημα που εξυπηρετεί την καταστολή του εσωτερικού εχθρού. Ήδη στην μαζικότερή παρουσία του έφερε ως αποτέλεσμα δύο φασιστικές επιθέσεις. Την αποτυχημένη επίθεση στον ελεύθερό κοινωνικό χώρο 'Σχολείο' και το κάψιμο της κατάληψης Libertatia. Στην πορεία αλληλεγγύης που ακολούθησε τις επόμενες μέρες, οι μπάτσοι επιτέθηκαν και συνέλαβαν 5 συντρόφους και συντρόφισσες .

Ένα κίνημα που εξυπηρετεί την επεκτατική στρατηγική του ελληνικού κράτους, την επέκταση των ελληνικών συνόρων στην Μακεδονία. Η διάλυση του μακεδονικού κράτους και η μοιρασιά της λεία με άλλα κράτη ήταν ανέκαθεν στην εθνική ατζέντα. Η επέκταση του ελληνικού κεφαλαίου πραγματοποιείται ήδη εδώ και χρόνια με τους έλληνες κεφαλαιοκράτες να αποτελούν ισχυρούς εκμεταλλευτές στην μακεδονική επικράτεια.

Το ελληνό-χριστιανικό, φασιστό-πατριωτικό μάζεμα, παράλληλα, εκπροσωπεί την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση και εθνικοποίηση του καθεστώτος, την ενδυνάμωση του στρατού και της αστυνομίας και την επιβολή των ελληνορθόδοξων ιδεολογικών και οικονομικών συμφερόντων. Ένα σύμπλεγμα από ρασοφόρους, δημοσιογράφους, δικαστές, πολιτικούς, στρατιωτικούς, μπάτσους, επιχειρηματίες, καθηγητές-διευθυντές, βαθιά ριζωμένο στον κρατικό μηχανισμό.


Η συγκρότηση του ελληνικού έθνους-κράτους πέρασε και περνάει πάνω από εθνικές μειονότητες με διώξεις, δολοφονίες, φυλακίσεις και απαγόρευση της πολιτισμικής τους ύπαρξης.


Τα κέντρα κράτησης μεταναστών, οι δολοφονίες στα σύνορα και οι απελάσεις. Τα ρατσιστικά πογκρόμ, οι βασανισμοί και οι δολοφονίες μεταναστών. Οι κοινωνικοί αποκλεισμοί και ο καθημερινός ρατσισμός. Είναι όλα όψεις του ίδιου νομίσματος. Της εθνικής κυριαρχίας. Με τον ίδιο τρόπο, το κάψιμο καταλήψεων και οι δολοφονίες αντιφασιστών, είναι η ίδια πολεμική πραγματικότητα με τις εκκενώσεις- κατεδαφίσεις καταλήψεων, τις διώξεις και φυλακίσεις αγωνιστών-αγωνιστριών.

Η εθνική κυριαρχία αποτυπώνεται σε ολόκληρο το κοινωνικό σύμπλεγμα. Στην σχολική πειθάρχηση μέσω εθνικής παιδείας. Στην εργατική πειθάρχηση στο όνομα της εθνικής οικονομίας. Στην πειθάρχηση των γυναικείων σωμάτων για την αναπαραγωγή του έθνους. Σε κάθε στιγμή της στρατιωτικοποιημένης καθημερινότητας.

Εμείς ως αναρχικοί και αναρχικές θέλουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων που μάχονται σε κάθε τόπο. Για την ενότητα και την οργάνωση που μπορεί να συντρίψει τους στρατούς των καθεστώτων και τους φασίστες τους. Για να τινάξουμε τα σύνορα που επιβάλλονται στα εδάφη της γης και στα μυαλά των ανθρώπων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ
LIBERTATIA

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ 'Η ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟΣ

Ή ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12:00


Έκτακτη
αντιφασιστική συνέλευση για την κατάληψη libertatia

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1583249/