Σάββατο 2 Απριλίου 2011 στις 12.00

Πορεία ενάντια στην καταστολή του ΠΙΚΠΑ

Tριήμερο 1-3 Απρίλη 2011 :: Ενάντια στην καταστολή - Αλληλεγγύης & Οικονομικής Ενίσχυσης στους 4 συλληφθέντες της 16/2/2011 & τον σύντροφο που διώκεται για τη κατάληψη του ΠΙΚΠΑ στο Ηράκλειο Κρήτης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΑΠΡΙΛΗ 2011

  • ΩΡΑ : 21:00-ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΙΝΤΕΟ : "ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΙΚΠΑ :16 ΜΑΗ 2009 - 16 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011 "( Κατάληψη Ευαγγελισμού-θεοτοκοπούλου 18 )
  • ΩΡΑ : 22:00-ΑΥΤΟ/ΜΕΝΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ - στους 4 συλληφθέντες της 16/2/2011 & τον σύντροφο που διώκεται για τη κατάληψη του ΠΙΚΠΑ.( Κατάληψη Ευαγγελισμού-θεοτοκοπούλου 18 )

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΠΡΙΛΗ 2011

  • ΩΡΑ : 12:00-ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥς 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΙΚΠΑ.
  • ΩΡΑ : 20:00-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ -"Μίστερο Μπούφο του Ντάριο Φο" από τον θίασο Τσιριτσάντσουλες.(Πάρκο Γεωργιάδη)
  • ΩΡΑ:22:00-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ- στους 4 συλληφθέντες της 16/2/2011 & τον σύντροφο που διώκεται για τη κατάληψη του ΠΙΚΠΑ.(Πάρκο Γεωργιάδη)ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ : Incognita Sperans / Niente Grosso / Aχαϊρευτοι / Λάθος Εποχή

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ 2011

  • ΩΡΑ : 16:00-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ -ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΠΙΚΠΑ -ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ (Αμφιθέατρο πλατείας παλιάς λαχαναγοράς)

Κάλεσμα για το τριήμερο εκδηλώσεων ενάντια στην καταστολή - Αλληλεγγύης & Οικονομικής ενίσχυσης στους 4 συλληφθέντες της 16/2/2011 & τον σύντροφο που διώκεται για τη κατάληψη του ΠΙΚΠΑ , 1-2-3 Απρίλη 2011

Η επίθεση που δέχθηκε η κατάληψη του πικπα στις 16/02, η δίωξη του συντρόφου για την κατάληψη του κτηρίου με στοιχεία που στερούνται οποιασδήποτε σοβαρότητας, οι 4 συλλήψεις κατά τη διάρκεια της πορείας και οι κατασκευασμένες κατηγορίες, οι εξοντωτικές εγγυήσεις (45.000 ευρώ), οι παρακολουθήσεις, οι τραμπουκισμοί, η παρουσία διμοιριών ακόμα και κατά τη διάρκεια συλλογικής κουζίνας δεν είναι καθόλου τυχαία γεγονότα. Είναι μια νέα τάξη πραγμάτων για το Ηράκλειο που εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο καταστολής που ενισχύθηκε κυρίως λίγους μήνες μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη και συνεχίζει να ενισχύεται. Είναι κάτι που δεν αφορά μόνο εμάς αλλά κατά τη γνώμη μας ξεπερνάει το τοπικό επίπεδο του ζητήματος.

Την ίδια στιγμή που το σύστημα παίρνει πίσω κοινωνικά κεκτημένα και κατακτήσεις του παρελθόντος και στέλνει σταδιακά στην εξαθλίωση ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, πετάει ένα-ένα τα δημοκρατικά του φτιασίδια, κινούμενο προς τον ολοκληρωτισμό. Η συναίνεση στις κρατικές αποφάσεις αποσπάται πια μόνο με τη βία συνεπικουρούμενη από την προπαγάνδα των ΜΜΕ. Αποφάσεις που παρουσιάστηκαν και θα συνεχίζονται να παρουσιάζονται ως μονόδρομος και κάθε φωνή ή πράξη αμφισβήτησης και αντίστασης πρέπει να απομονωθεί, να δυσφημιστεί και να παταχθεί. Δεν είναι τυχαίο που σχεδόν κάθε απεργία κηρύσσεται παράνομη και οι απεργοί απειλούνται με επιστράτευση και φυλάκιση αν δεν υπακούσουν.

Το καθεστώς τα παίζει όλα για όλα, προσπαθώντας να προλάβει τις κοινωνικές αναταραχές και να τις καταστείλει εν τη γενέσει τους. Γι αυτό αναβαθμίζει ποσοτικά και ποιοτικά το κατασταλτικό του οπλοστάσιο. Μερικά δείγματα αυτού είναι οι νέοι πιο απολυταρχικοί νόμοι και τρομονόμοι, ο πολλαπλασιασμός του αριθμού και της βιαιότητας των αστυνομικών δυνάμεων και οι ασκήσεις καταστολής πλήθους από στρατιωτικές μονάδες. Ο νούμερο ένα αποδέκτης αυτής της αναβάθμισης είναι τα πιο ακηδεμόνευτα και ριζοσπαστικά κομμάτια της κοινωνίας και φτάνει σε οποιοδήποτε επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι, ή μπορεί να το κάνει λόγω της κοινωνικής-ταξικής του θέσης. Ξεκινώντας χρονικά από το σπίτι στο Χαλάνδρι που βαπτίστηκε «γιάφκα» και διώχτηκαν και προφυλακίστηκαν σύντροφοι με μοναδικά στοιχεία δαχτυλικά αποτυπώματα σε βιβλία, κηροπήγια και καπάκια τουαλέτας, και φτάνοντας στις προφυλακίσεις ανθρώπων για τους οποίους δεν κατονομάζονταν καν «τρομοκρατική» ομάδα που να της αποδίδονται συγκεκριμένες ενέργειες. Έχουν ανοίξει το δρόμο στο να «δένουν» συντρόφους σε μια κόλλα χαρτί, χωρίς καν να τηρούν τα προσχήματα, ποινικοποιώντας συντροφικές-φιλικές σχέσεις και πολιτικά φρονήματα.

Η εκκένωση της κατάληψης του ΠΙΚΠΑ είναι η έκφραση της προαναφερόμενης κεντρικής κατασταλτικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο. Και αυτό γιατί οι καταλήψεις και τα πολιτικά στέκια αποτελούν απειλή για το καθεστώς. Είναι ορμητήρια κοινωνικού αγώνα που δρουν αδιαμεσολάβητα και αυτοοργανωμένα ενάντια στον εξουσιαστικό συρφετό και την εμπορευματοποίηση των πάντων. Προτάσσουν την πολιτική δράση ενάντια στην υποταγή, και τη συλλογικότητα ενάντια στην εξατομίκευση και την ιδιώτευση.

Η δυσοσμία που απλώνεται παντού μέσα από την κρατική λαίλαπα και έχει σκοπό να μας παρασύρει αναδύει στην ουσία τους φόβους του κράτους, που ξεδιπλώνει απλόχερα το στρατιωτικό και νομικό του οπλοστάσιο σε όσους δεν υποτάσσονται. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε η δράση μέσα σε ένα πλαίσιο κοινωνικού αγώνα οδηγεί στην ανάγκη για κοινή (ως ένα βαθμό) πολιτική στόχευση και στρατηγική, ώστε η ολομέτωπη επίθεση του κράτους προς την κοινωνία να αντιμετωπίζεται σε συλλογικό επίπεδο.

Με όπλο μας την αλληλεγγύη μπορέσαμε να σταθούμε απέναντι σε όλα αυτά που έγιναν και ήταν πρωτόγνωρα για εμάς. Όχι μόνο γιατί υπήρχε ο κίνδυνος της προφυλάκισης αλλά και λόγω της ποιοτικής και ποσοτικής αναβάθμισης της αστυνομοκρατίας σε συνδυασμό με τις κινήσεις των δικαστικών αρχών και των ΜΜΕ. Είμαστε σίγουροι ότι αυτός ο κύκλος που άνοιξε δεν πρόκειται να κλείσει σε αυτά τα γεγονότα.

Θεωρούμε τις δράσεις αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στους συλληφθέντες που έγιναν και συνεχίζονται να γίνονται σε όλη την Ελλάδα υψίστης σημασίας. Όχι μόνο γιατί μας στηρίζουν υλικά και ηθικά, αλλά γιατί δημιουργούν σχέσεις και κοινότητες αγώνα μεταξύ αυτών που βρίσκονται στην από-δω πλευρά του οδοφράγματος, γεφυρώνοντας τις γεωγραφικές αποστάσεις που μας χωρίζουν.

Έτσι λοιπόν, σε σχέση με τα γεγονότα του ΠΙΚΠΑ και ενάντια στον ολοένα αυξανόμενο ολοκληρωτισμό του κράτους, καλούμε σε τριήμερο αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης των 4 συλληφθέντων στις 1-2-3 Απρίλη με πανελλαδική πορεία και εκδήλωση, και θεωρούμε πολύ σημαντική την παρουσία συντρόφων/ισσών και από τις υπόλοιπες πόλεις του ελλαδικού χώρου.

Ο αγώνας για εμάς δεν σταματάει ούτε σε αυτά που έγιναν ούτε στο τριήμερο που θα γίνει, αλλά συνεχίζουμε τη δράση μας πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

επικοινωνία :

πηγή : http://evagelismos.squat.gr/?p=1058