Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 στις 19.30

Συναυλία οικονομικής στήριξης για το πάρκο Τσέπης

Η Πρωτοβουλία Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου δραστηριοποιείται τα τελευταία 4 χρόνια στον ομώνυμο δρόμο και στα πέριξ αυτού, αναπτύσσοντας διάφορες πολιτιστικές δράσεις στον δημόσιο χώρο όπως είναι το Δείπνο της Άνοιξης. Με τις δράσεις μας θέλουμε να συμβάλουμε στην καλλιέργεια της ταυτότητας της Γειτονιάς μας και στην εμπέδωση μιας περισσότερο συμμετοχικής κουλτούρας που αφορά το δικαίωμά μας στην πόλη.

Πριν από ένα χρόνο υιοθετήσαμε την ιδέα να δημιουργήσουμε το πρώτο Πάρκο Τσέπης της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στο εγκαταλελειμμένο οικόπεδο που βρίσκεται στην γωνία της οδού Αγαπηνού με Ιωάννου Μιχαήλ. Μέχρι τώρα έχουμε ακολουθήσει συγκεκριμένα και μεθοδολογικά βήματα για την δημιουργία ενός τόπου που αφορά όλη την Γειτονιά. Μέσω εργαστηρίων, εκθέσεων, εκστρατειών ενημέρωσης και κυρίως ανοιχτών συνελεύσεων, στη βάση της ισότητας, της αλληλεγγύης και της οριζόντιας λειτουργίας, δημιουργούμε από κοινού ένα σημείο αναφοράς από και για την Γειτονιά, έναν χώρο συνάθροισης, ελεύθερης έκφρασης και ανταλλαγής ιδεών. Από τον προηγούμενο Δεκέμβριο έχουμε ξεκινήσει τις εργασίες, μετατρέποντας σταδιακά έναν ξεχασμένο χώρο σε πάρκο.

Για μία κοινή προσπάθεια που αφορά την αναβάθμιση της ζωής μας, πέρα από κάθε είδους επιβαλλόμενους διαχωρισμούς, προσπαθούμε με όλα τα μέσα, ακολουθώντας τις αρχές της αυτο-οργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης, θέλοντας να δείξουμε έμπρακτα ότι η οργάνωση των από-τα-κάτω μπορεί να λειτουργήσει με πραγματικό κοινωνικό αντίκτυπο ενάντια στην απομόνωση της κρίσης.

Με αυτό ακριβώς το πλαίσιο σας καλούμε στη συναυλία οικονομικής ενίσχυσης για το Πάρκο Τσέπης στις 15 Μαρτίου, στον πολυχώρο WE, 3ης Σεπτεμβρίου 20, καθώς η συμμετοχή και η συνδρομή όλων μας είναι το μοναδικό θεμέλιο στήριξης και ενθάρρυνσης για την συνέχιση του εγχειρήματος. Γίνε και εσύ συμπαραγωγός στην προσπάθεια μας!

Με την συμμετοχή των Κακό Συναπάντημα, Μπάμπη Μπατμανίδη & The Bulguns

Είσοδος: 6 Ευρώ (με μπύρα)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30

Έναρξη Προπώλησης: 1 Μαρτίου 2018
Σημεία Προπώλησης: Seven Film Gallery, AΖΑ Cinema Club, Ακυβέρνητες Πολιτείες Συνεργατικό Βιβλιοπωλείο - Καφέ, Ηλιοτρόπιο Καφέ, Ζώγια - Βιβλίο Τσάι Και Συμπάθεια, Lotus Record Shop και Stereodisc.

πηγή : email που λάβαμε στις 22 Φεβρουάριος 20h