Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στις 19.00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τις/τους 6 συλληφθείσες/έντες της 1/3

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ/ΤΟΥΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ/ΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 1/3 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.


ΚΥΡΙΑΚΗ 19:00 ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΜΟΥ.


ΔΕΥΤΕΡΑ 9.30 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΡΗ.

Ο αναρχικός Ντίνος Γιαγτζόγλου βρισκόταν σε απεργία πείνας και δίψας (από 21/2 και 25/2 αντίστοιχα) με αίτημα τη μεταγωγή του από τις φυλακές Λάρισας σε αυτές του Κορυδαλλού, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στο οικογενειακό και συντροφικό του περιβάλλον και να σπάσει την πολιτική του απομόνωση που του επιβάλλεται με αυτήν την κρατική επιλογή.

Στις 24/2 και ενώ βρισκόταν ήδη σε 3 μέρες απεργία πείνας, ΕΚΑΜ τον απήγαγαν από τις φυλακές Κορυδαλλού που βρισκόταν προσωρινά για την εκδίκαση άλλης του υπόθεσης, πίσω στις φυλακές Λάρισας. Στις φυλακές Κορυδαλλού ξέσπασε εξέγερση και τι επόμενες μέρες ένα πλήθος ενεργειών αλληλεγγύης ξεδιπλώθηκαν σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Σε αυτά τα πλαίσια, στην Πάτρα την 1/3 ξέσπασαν συγκρούσεις με την αστυνομία και συνελήφθησαν 6 άτομα τα οποία και αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, συγκεκριμένα 4 πλημελλήματα και 2 κακουργήματα.

Η φύση του κράτους είναι να τρομοκρατεί, να φυλακίζει, να χτυπά τους αγώνες, επιβάλλοντας την έννομή του βία, κάτι που έχει ως προέκταση τραυματισμούς, συλλήψεις, φυλακίσεις.

Δε θα αφήσουμε καμία και κανέναν μόνη/ο απέναντι στην κρατική βαρβαρότητα,
απέναντι στην καταστολή.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Αλληλεγγύη στις/στους 6 συλληφθείσες/έντες στην Πάτρα.

Κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες.

Συντρόφισσες/οι.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1584811/