Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 στις 9.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τις/τους 6 συλληφθείσες/έντες της 1/3

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ/ΤΟΥΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ/ΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 1/3 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.


ΚΥΡΙΑΚΗ 19:00 ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΜΟΥ.


ΔΕΥΤΕΡΑ 9.30 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΡΗ.

Ο αναρχικός Ντίνος Γιαγτζόγλου βρισκόταν σε απεργία πείνας και δίψας (από 21/2 και 25/2 αντίστοιχα) με αίτημα τη μεταγωγή του από τις φυλακές Λάρισας σε αυτές του Κορυδαλλού, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στο οικογενειακό και συντροφικό του περιβάλλον και να σπάσει την πολιτική του απομόνωση που του επιβάλλεται με αυτήν την κρατική επιλογή.

Στις 24/2 και ενώ βρισκόταν ήδη σε 3 μέρες απεργία πείνας, ΕΚΑΜ τον απήγαγαν από τις φυλακές Κορυδαλλού που βρισκόταν προσωρινά για την εκδίκαση άλλης του υπόθεσης, πίσω στις φυλακές Λάρισας. Στις φυλακές Κορυδαλλού ξέσπασε εξέγερση και τι επόμενες μέρες ένα πλήθος ενεργειών αλληλεγγύης ξεδιπλώθηκαν σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Σε αυτά τα πλαίσια, στην Πάτρα την 1/3 ξέσπασαν συγκρούσεις με την αστυνομία και συνελήφθησαν 6 άτομα τα οποία και αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, συγκεκριμένα 4 πλημελλήματα και 2 κακουργήματα.

Η φύση του κράτους είναι να τρομοκρατεί, να φυλακίζει, να χτυπά τους αγώνες, επιβάλλοντας την έννομή του βία, κάτι που έχει ως προέκταση τραυματισμούς, συλλήψεις, φυλακίσεις.

Δε θα αφήσουμε καμία και κανέναν μόνη/ο απέναντι στην κρατική βαρβαρότητα,
απέναντι στην καταστολή.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Αλληλεγγύη στις/στους 6 συλληφθείσες/έντες στην Πάτρα.

Κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες.

Συντρόφισσες/οι.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1584811/


Αλληλεγγύη στους/στις 6 συλληφθέντες/είσες της 1/3

Στις 21/2 ο αναρχικός κρατούμενος Ντίνος Γιαγτζόγλου ξεκινά απεργία πείνας με αίτημα τη μεταγωγή του από τις φυλακές Λάρισας στις φυλακές Κορυδαλλού, έτσι ώστε να μπορεί να βρίσκεται πιο κοντά στο συγγενικό και φιλικό του περιβάλλον. Στις 24/2 ΕΚΑΜ τον παίρνουν με τη βια από τον Κορυδαλλό (όπου και βρισκόταν για την εκδίκαση άλλης υπόθεσης) και τον μεταφέρουν στις φυλακές της Λάρισας. Την ίδια μέρα οι κρατούμενοι στον Κορυδαλλό εξεγείρονται απαιτώντας την επιστροφή του συντρόφου. Η εξέγερση αυτή ήρθε ως συνέχεια των αγώνων που δίνουν οι κρατούμενοι για αξιοπρεπή διαβίωση μέσα στα κελιά, σε μια εποχή όπου είναι σε αναμονή ένας νέος σωφρονιστικός κώδικας, ο οποίος καταπατά κεκτημένα δικαιώματα που έχουν κερδηθεί με αγώνες, ενώ ταυτόχρονα το τελευταίο χρονικό διάστημα μετράμε ήδη τρεις θανάτους κρατουμένων μέσα στα κελιά λόγω των άθλιων συνθηκών. Στις 25/2 ο σύντροφος αναβαθμίζει τον αγώνα του προχωρώντας και σε απεργία δίψας ασκώντας μια παραπάνω πίεση για την ικανοποίηση του αιτήματος του. Στις 2/3 και σε οριακή πλέον κατάσταση για την υγεία του, σταματάει την απεργία πείνας - δίψας, αφού το συμβούλιο αποφάσισε τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού στις 10/4.

Στα πλαίσια λοιπόν ενός τεταμένου κλίματος εντός των τειχών και τον Γιαγτζόγλου να διανύει την πέμπτη μέρα απεργίας πείνας - δίψας, την Πέμπτη 1/3 στη Πάτρα μετά το πέρας αντικρατικής - αντιεθνικιστικής πορείας ξεσπούν συγκρούσεις με την αστυνομία στο κέντρο της πόλης σε αλληλεγγύη με τον Ντίνο Γιαγτζόγλου και γίνονται έξι συλλήψεις. Οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές σε μια προσπάθεια εκφοβισμού αποδίδουν βαριές κατηγορίες στους συλληφθέντες, 2 κακουργήματα κατά συναυτουργία και 4 πλημμελήματα.

Εμείς από πλευράς μας δεν μπορούμε παρά να σταθούμε δίπλα σε όποια/ον βιώνει την κατασταλτική βαρβαρότητα του κράτους και των μηχανισμών του. Σε μια εποχή όπου το κράτος και το κεφάλαιο καταδυναστεύουν τις ζωές μας και τα όποια κεκτημένα αγώνων χάνονται σιγά σιγά οφείλουμε να αντισταθούμε συλλογικά παλεύοντας για τη ζωή και την αξιοπρέπεια.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5/3 ΣΤΙΣ 09:30

αναρχικό αντιεξουσιαστικό στέκι Άτακτον
atakton.espivblogs.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1584845/