Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 στις 21.00

Βραδιά οικονομικής ενίσχυσης // αλληλεγγύη στην Libertatia

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ

Την Κυριακή 21 Γενάρη, με αφορμή το συλλαλητήριο που διοργανώθηκε για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος "Σχολείο" δέχτηκε επίθεση από φασίστες που αποκρούστηκε από την περιφρούρηση και η κατάληψη Libertatia κάηκε ύστερα από οργανωμένη επίθεση, πάντα υπό την κάλυψη και την ανοχή της αστυνομίας. Ένα συλλαλητήριο το οποίο διοργανώθηκε με τις ευλογίες της εκκλησίας, την στήριξη από ακροδεξιούς πολιτευτές και πλαισιώθηκε από ένα ετερογενές μίγμα κόσμου μέσα στους οποίους υπήρχαν χούλιγκανς ομάδων, ακροδεξιές και φασιστικές ομάδες καθώς και σχεδόν σύσσωμη η Χρυσή Αυγή. Όλο αυτό βέβαια έχει αρχίσει καιρό τώρα με τις από κοινού προσπάθειες κράτους και παρακράτους να επιτεθούν στις δομές του κινήματος που τους κάθονται σαν τσίμπλα στο μάτι. Η κατεδάφιση της κατάληψης "Τερμίτα" στον Βόλο, οι επιθέσεις στην "Libertatia" και τον Ε.Κ.Χ. "Σχολειο", η προσπάθεια επίθεσης στο κατειλημμένο θέατρο "Εμπρός" που αποκρούστηκε επιτυχημένα από την περιφρούρηση, καθώς και τα τελευταία περιστατικά επιθέσεων στο Κουκάκι και τον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο " Φαβέλα" που άφησε 4 τραυματίες, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα των τελευταίων επιθέσεων που στήνουν από κοινού οι δυνάμεις καταστολής μαζί με ομάδες παρακρατικών και φασιστών.

Οι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι και οι καταλήψεις είναι ένα κομμάτι του αγώνα οπου πέρα από τον αντικαπιταλιστικό και αντικρατικό χαρακτήρα που έχουν να προτάξουν, παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο και στην απομόνωση των φασιστών και των νεοναζί στις γειτονιές. Οι επιθέσεις στους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους αποτελούν μια τακτική να φιμώσουν το κίνημα, να καταστείλουν τον αγώνα και να φιμώσουν καθετί διαφορετικό και αντίθετο.

Όμως ένα από τα χαρακτηριστικά που έχει να προτάξει το κίνημα είναι η αλληλεγγύη. Έτσι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί συγκεντρώσεις, πορείες, μικροφωνικές και αναρτήσεις πανό σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με αποκορύφωμα των δράσεων την πανβαλκανική πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη libertatia που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Μάρτη. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στο κράτος και τα τσιράκια του, τους δικαστές και τους μεγαλοσυμβολαιογράφους που μοιράζουν υπέρογκες ποινές οι συλληφθέντες οι μεν και οι δε με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας πραγματοποιούν κάθε εβδομάδα. Ενάντια σε κάθε πανεπιστήμιο, δήμο, περιφέρεια αλλά και εκκλησία που κινούν διαδικασίες εκκένωσης αλλά και κατεδάφισης καταλήψεων για κτίρια που είχαν, αλλά δεν είχαν ούτε πρόκειται να χρησιμοποιήσουν ποτέ. Αγωνιζόμαστε ενάντια στις κυβερνήσεις και τα φερέφωνά τους που συνεχίζουν τις πολιτικές των μνημονίων, των απολύσεων, το κόψιμο μισθών και συντάξεων, της βίαιης καταστολής ενάντια σε δομές του κινήματος και αγωνιστές καθώς και στους φασίστες εγκληματίες.

Προτάσσουμε την αλληλεγγύη μας και τη συνέχεια του αγώνα για να τσακίσουμε τις βλέψεις του κράτους και του παρακράτους να καταστείλουν κάθε φωνή αντίστασης και συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια σε κράτος, αφεντικά και φασίστες

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΜΟΥ

πηγή : https://goo.gl/GytyiW
πηγή : email που λάβαμε στις 6 Μάρτιος 11h