Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 στις 19.00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις εκκενωμένες καταλήψεις

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΠΡΩΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 12/03/18, ξεκίνησε μια κατασταλτική επιχείρηση εναντίον καταλήψεων στην Αθήνα. Εκκενώθηκαν 3 καταλήψεις στην Αθήνα (Ματρόζου 45 - Κουκάκι, Ζαΐμη 11 - Εξάρχεια, Gare - Εξάρχεια) και πραγματοποιήθηκαν 9 συλλήψεις αγωνιστών.τριών.

Πλησιάζοντας προς το τέλος της τετραετίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η ιδιαίτερη κατασταλτική πολιτική της σοσιαλδημοκρατίας βλέπουμε ότι εντείνεται, οι μέθοδοι και τα "χειρουργικά χτυπήματα" πολλαπλασιάζονται και αναβαθμίζονται με μεθοδολογική ακρίβεια και στοχεύοντας όλο και σε μεγαλύτερου εύρους κοινωνικά πεδία. Όσο στο πολιτικό σκηνικό οδεύουν προς τις εκλογές, η κυβέρνηση με σκοπό την προσέγγιση ενός κεντροδεξιού ακροατηρίου, επιλέγει να αντικαταστήσει σιγά σιγά τις πολιτικές ενσωμάτωσης που χρησιμοποιούσαν με την ωμή καταστολή, την βία και την αυστηροποίηση των νόμων που αφορούν την αντιμετώπιση του εσωτερικού εχθρού αλλά και όποιου περισσεύει ενώ ταυτόχρονα επιχειρείται και μια προσπάθεια για μετατόπιση της πολιτικής ατζέντας προς τα ακροδεξιά, με την ανάδειξη του λεγόμενου σκοπιανού - μακεδονικού ζητήματος και τον εθνικιστικό παροξυσμό που αυτό επισύρει.

Ταυτόχρονα η αντι-αναρχική πολιτική από πλευράς κράτους καλά κρατεί. Εισβολές σε κατειλημμένους και αυτοοργανωμένους χώρους, εκκενώσεις και εμπρησμοί καταλήψεων, ειδικές συνθήκες κράτησης πολιτικών κρατουμένων, ογκώδεις δικογραφίες με ανύπαρκτα ή κατασκευασμένα στοιχεία, ποινικοποίηση φιλικών και συγγενικών σχέσεων, προχωρημένη και ασύδοτη χρήση DNA, στοχοποιήσεις και παρακολουθήσεις αγωνιστών, εξοντωτικές και πλήρως εκδικητικές συνθήκες ομηρίας αποφυλακισμένων αγωνιστ.ρι.ών και άλλα τόσα έχουν να φανερώσουν μια εκστρατεία κατά του αγωνιστικού κινήματος.

Ως αναρχικές/αντιεξουσιαστές αντιλαμβανόμαστε την κατάληψη ως ένα πεδίο διαρκούς γόνιμης αμφισβήτησης, πειραματισμού και αντίστασης ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας το οποίο θέλουμε να διαχυθεί σε όλα τα κοινωνικά πεδία. Για μας, το εγχείρημα της κατάληψης εμφανίζεται σαν ένα καλό εργαλείο για την κριτική και την άρνηση των θεσμών της ιδιοκτησίας, της εμπορευματοποίησης και της ιδιώτευσης. Οι καταλήψεις δεδομένου ότι δεν αποτελούν γρανάζι και συχνά μάλιστα αποτελούν εμπόδιο της καπιταλιστικής μηχανής μέσω και των σχέσεων που αναπαράγουν, είναι αναμενόμενο να δέχονται καταστολή από την θεσμοθετημένη εξουσία (συμπεριλαμβανομένης της εκκλησίας) και τα τσιράκια της (ΜΜΕ, φασίστες, κάθε είδους μαφίες). Γι' αυτόν το λόγο βλέπουμε την κατάληψη ως μέσο και όχι ως αυτοσκοπό. Στην προσπάθεια μας να υπερασπιστούμε τις καταλήψεις μας, δεν φετιχοποιούμε τα ντουβάρια, αλλά προσπαθούμε να προστατεύσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης και συντροφικότητας που βιώνουμε ζώντας μέσα σε αυτές. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, δεν θα μείνουμε άπραγες/οι απέναντι στην εκάστοτε κατασταλτική κίνηση προς αυτές. Θα δίνουμε ζωή σε όποιο αχρησιμοποίητο σπίτι, δημόσιο ή μη, όταν το επιλέξουμε.

Οι απαντήσεις μας θα πρέπει να είναι δυναμικές, συλλογικές, άμεσες και πολύμορφες. Φυσικά δεν μιλάμε για μια κοινή γραμμή που πρέπει όλοι να ακολουθούν αλλά θεωρούμε πως οι διαφορετικές και επιμέρους πολιτικές αφετηρίες και προσεγγίσεις (στα πλαίσια του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού - ανατρεπτικού κινήματος) καλό θα ήταν να επιδιώκουν το συντονισμένο χτίσιμο αναχωμάτων στην κατασταλτική και καπιταλιστική επέλαση. Αυτή είναι η περίοδος που η μαχητική και συντονισμένη αντεπίθεση του κινήματος είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Αυτοοργανωνόμαστε αντιιεραρχικά και αντιεξουσιαστικά σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας μας για τις δικές μας δομές κάλυψης των αναγκών και των επιθυμιών μας. Παλεύουμε και αγωνιζόμαστε όλες και όλοι μαζί για την αλληλεγγύη, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Να διαχύσουμε την κουλτούρα της συμμετοχής στον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας.

10, 100, 1000άδες καταλήψεις ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις Ματρόζου 45, Ζαΐμη 11 και Gare

Άρση των διώξεων των συλληφθέντων

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 15/03/18 19:00
ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΒΟΛΟΣ

Αναρχικές, αντιεξουσιαστές, καταληψίες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1585273/