Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 στις 9.30 πμ

Εφετείο 2ης δίκης ΕΑ

Την Τετάρτη 21 Μάρτη στις 9.30 π.μ συνεχίζεται το Εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα. Για την συγκεκριμένη υπόθεση - βομβιστική ενέργεια εναντίον τηςΤράπεζα της Ελλάδας, γραφείο ΔΝΤ, απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά 4 αστυνομικών στο Μοναστηράκι και ενός στην Κλειτορία, 2 απαλλοτριώσεις τραπεζών σε Κλειτορία και Μέθανα, προμήθεια, κατοχή, κατασκευή εκρηκτικών παράνομη οπλοχρησία, οπλοφορία, εμπρησμός καθώς και για την κατηγορία της ''διεύθυνσης''ο Νίκος Μαζιώτης πήρε 1 φορά ισόβια και 129 χρόνια κάθειρξης.

Η Πόλα Ρούπα που βρίσκονταν στην ''παρανομία'' καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 11 χρόνια μόνο για πλημμεληματικές πράξεις γι'αυτό και διεξάγεται ταυτόχρονα και η δίκη εναντίον της για την ίδια υπόθεση με τις κατηγορίες ''διεύθυνση και συγκρότηση τρομοκρατικήςοργάνωσης".

Για την ίδια υπόθεση είχε καταδικαστεί πρωτόδικα ο Γιώργος Πετρακάκος σε 36 χρόνια κάθειρξη (για ένταξη και συμμετοχή στον Ε.Α και 3 απαλλοτριώσεις τραπεζών) καθώς και ο αναρχικός Αντώνης Σταμπούλος σε 13 χρόνια κάθειρξη(για ένταξη και συμμετοχή στον Ε.Α και πλαστογραφία).

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/73664/