Σάββατο 12 Μαίου 2018 στις 23.00

Cocktail party για τα δικαστικά έξοδα συντρόφισσας

Πολιτική είναι οι σχέσεις μας

Πολιτική είναι η καθημερινότητά μας και οι ανάγκες μας. Πολιτική είναι η διαχείριση και συλλογικοποίησή τους. Ενάντια στη μιζέρια και τη διαμεσολάβηση, πολιτική για εμάς είναι η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη.

Σήμερα βρισκόμαστε αλληλέγγυοι σε μια συντρόφισσα. Ενάντια στις ορέξεις του κάθε τραπεζίτη και επενδυτή, καθε συμβολαιογράφου που συνεργάζεται, κάθε κρατικής διαχείρισης και δικαστικής απόφασης για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας και τελικά έξωσης.

Δε μιλάμε με φετιχισμό για την ιδιοκτησία. Μιλάμε για τις βασικές μας ανάγκες. Αν είσαι πλούσιος, έχεις δικαίωμα στη στέγαση, αν εισαι φτωχός/ μετανάστρια/ εργάτης οι λύσεις σου ειναι μετρημένες: νοίκι, δάνειο και διακανονισμοί. Και όποιος δεν μπορεί να αποπληρώσει αυτό το δάνειο βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της έξωσης και τα δυσβάσταχτα δικαστικά έξοδα που μια μόνο έφεση μπορεί να κοστίσει.

Το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη για εμάς είναι μέρος ενός συνολικού αγώνα ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας, και την υπεράσπιση των αναγκών μας και όχι ένα απλό τσιτάτο πολλαπλών χρήσεων, κυρίως ψηφοθηρικων.

*Ένα μικρό χρονικό. Η οικογένεια της συντρόφισσας πήρε ένα στεγαστικό δάνειο το 2005, ενώ το 2009 με την αρχή της οικονομικής κρίσης βρέθηκε ανίκανη να συνεχίσει να αποπληρώνει. Μπήκε προσωρινά στο νόμο κατσέλη το 2013, μέχρι που η επίσημη απόφαση του δικαστηρίου απέρριψε το αίτημά τους τον Ιανουάριο του 2018. Έκτοτε η οικογένεια της συντρόφισσας βρίσκεται αντιμέτωπη με το συνεχή κίνδυνο κατάσχεσης. Το πάρτυ γίνεται για τα δικαστικά έξοδα της έφεσης στην απόφαση του δικαστηρίου.

Η ηθική και οικονομική μας ενίσχυση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ξέχωρα από τα πολιτικά μας χαρακτηριστικά.

Η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη