Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 στις 19.00

Ανοιχτή συνέλευση εν όψει εφετείου του συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη

κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση εν όψει εφετείου του συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη για την υπόθεση των "ληστών με τα μαύρα"

Στις 6 Ιουνίου, ο αναρχικός Μάριος Σεϊσίδης καλείται να δώσει την τελευταία του δικαστική μάχη όσον αφορά την εμπλοκή του στην υπόθεση, με δημοσιογραφικούς όρους, των «ληστών με τα μαύρα». Ο σύντροφος μαζι με τον αδερφό του Σίμο Σεϊσίδη και τον Γρηγόρη Τσιρώνη, με αφορμή την απαλλοτρίωση της Ε.Τ.Ε στην οδό Σόλωνος το 2006 και τη σύλληψη του αναρχικού Γ. Δημητράκη, βαπτίστηκαν από τις διωκτικές αρχές ως βασικοί ύποπτοι και δράστες τόσο για την ίδια όσο και για άλλες έξι ληστείες τραπεζών που συνέβησαν την περίοδο 2002-2006.

Τα εντάλματα που εκδόθηκαν σχεδόν άμεσα για τον εντοπισμό και τη συλληψή τους, εν μέσω μίας τρομακτικής επικοινωνιακής καταιγίδας από καθεστωτικά Μ.Μ.Ε, που τροφοδοτούνταν από κλιμάκια της ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής, διαμoρφώνοντας κλίμα ενοχής και μελλοντικής καταδίκης τους, δεν άφηναν περιθώρια επιλογής. Η απόφαση να προασπίσουν την ελευθερία τους απέναντι σε ένα στημένο θέατρο του παραλόγου ήταν κοινή, με αποτέλεσμα να βρεθούν σε καθεστώς φυγοδικίας, σε μία προσπάθεια να διαφύγουν του επιχειρούμενου ασφυκτικού στραγγαλισμού τους.

Στα χρόνια που ακολούθησαν η αποκλιμάκωση της καταστολής προς τους συντρόφους δε συνέβη ποτέ. Συνεχείς διαρροές των διωκτικών αρχών σε πρόθυμα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, διαμέσου έντυπων και ηλεκτρονικών άρθρων, τους εμφάνιζαν ενεργούς δράστες πολλών ανεξιχνίαστων υποθέσεων που αφορούσαν ληστείες τραπεζών και ενέργειες αντάρτικου πόλης. Άμεση συνέπεια αυτής της τακτικής ήταν τον Οκτώβρη του 2009, να θεωρηθούν νο1 δημόσιοι κίνδυνοι(!) και να επικηρυχτούν με 600.000 ευρώ από τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη.

Η υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα» θα αρχίσει να εμφανίζει τις πρώτες ρωγμές στις δικαστικές αίθουσες, όταν και μετά τη σύλληψη και βαρύτατο τραυματισμό του Σ. Σεϊσίδη, από τον οποίο προήλθε και ακρωτηριασμός του δεξιου κάτω άκρου, σε καταδίωξη από μπάτσους στην περιοχή Γκάζι, κοντά στο κέντρο της Αθήνας, τον Μάη του 2010, ο σύντροφος θα αθωωθεί από όλες τις κατηγορίες. Είχε προηγηθεί ήδη στη δίκη στο εφετείο τον Δεκέμβριο του 2010 η απαλλαγή του Γ. Δημητράκη από τις άλλες έξι ληστείες τραπεζών και ποινή 12,5 έτη κάθειρξης για την απαλλοτρίωση της Ε.Τ.Ε στη Σόλωνος, γκρεμίζοντας την πρωτόδικη και βαρύτατη απόφαση των 35,5 ετών. Το επόμενο ηχηρό ράπισμα σ' αυτό το αστυνομικό-δημοσιογραφικό κατασκεύασμα, θα έρθει με τη σύλληψη του συντρόφου Γ. Τσιρώνη στις 29 Μαϊου 2015 και την πλήρη αθωωσή του για την ίδια υπόθεση τον Ιούνη του 2016.

Σχεδόν 11 χρόνια μετά θα τερματιστεί και για τον Μ. Σεϊσιδη η ελεύθερη και επικίνδυνη διαδρομή τη φυγοδικίας, καθώς και του Κώστα Σακκά που για διαφορετικούς λόγους βρισκόταν στο ίδιο καθεστώς απο τον Φλεβάρη του 2014, όταν σε τυχαίο μπλόκο της αστυνομίας στην περιοχή της Σπάρτης στις 4 Αυγούστου 2016, θα ξεκινήσει θανατηφόρα καταδίωξη με ευθείες βολές από τα ένστολα λαγωνικά, σε αμάξι που επέβαιναν, αοπλοί και με μοναδικές αποσκευές εξοπλισμό διακοπών.

Ο σύντροφος για τις διωκτικές αρχές αποτελούσε τον τελευταίο κρίκο της αλυσίδας ενόχων, που διακαώς αναζητούσαν για την υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα». Η πεισματική παραμονή του σε καθεστώς φυγοδικίας, παρά τις αθωωτικές αποφάσεις για τους Σ. Σεϊσίδη και Γ. Τσιρώνη, θα δικαιωθεί στη δίκη που θα ξεκινήσει στις 16 Δεκέμβρη 2016, όπου και μετά από αλλεπάλληλες ενστάσεις και διακοπές θα λάβει τέλος στις 10 Απριλίου 2017. Η εμμονή, η εκδικητικότητα και το μένος του αστυνομοδικαστικού συμπλέγματος, θα λάβει σάρκα και οστά με την επιβολή της εξοντωτικής ποινής των 36 ετών, σε μία δίκη όπου ουδέν προέκυψε στην ακροαματική διαδικασία, αλλά αποκαλύφθηκε περίτρανα η στοχοποίηση του . Η επιβολή της καταδίκης στηρίχθηκε στη βάση μόνο ενός εγγράφου πραγματογνωμοσύνης DNA, από τα εργαστήρια της αστυνομίας, που εμβόλιμα μπήκε στη διαδικασία και το οποίο απεστάλη απευθείας από γραφεία απηνών διωκτών των αναρχικών, ξεφτιλίζοντας έτσι κάθε έννοια αστικού δικαιικού συστήματος.

Είχε προηγηθεί η βίαιη λήψη δείγματος από τον σύντροφο, στα υπόγεια του εφετείου Αθηνών, όπου και σε μία καλοστημένη παγίδα με αφορμή την κλήση σε απολογία σε ειδικό εφέτη ανακριτή για την υπόθεση των «ληστών του Διστόμου», για την οποία τελικά παραπέμπεται σε δίκη στις 25 Μάϊου ως μέλος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Ακόμα ένα δημιούργημα της αντιτρομοκρατικής και ενος εμμονικού εισαγγελέα, όπως ο Δ. Ασπρογέρακας, που υπηρετεί βαθύτερους και ευρύτερους κατασταλτικούς στόχους, που αφορούν στην αντιμετώπιση του εσωτερικού εχθρού για το καθεστώς της αστικής δημοκρατίας και χρησιμοποιεί σέρνοντας συντρόφους, κοινωνικούς κρατούμενους, συγγενικό και φιλικό περιβάλλον στη δικαστική καρμανιόλα με βαρύτατες κατηγορίες.

Η εκδικητική και πέρα από κάθε όριο αστικής νομιμότητας επιβολή ποινής στον Μ.Σεϊσίδη για μία υπόθεση που έχει ήδη καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος, συνέπεσε χρονικά και με την καταδίκη της Ηριάννας και του Περικλή.Ζ με βάση το DNA, ενώ "τυχαία" και στις δύο δίκες προέδρευε η ίδια δικαστής. Η οποία και μετά από δύο βδομάδες, αφού εκτέλεσε πιστά τις άνωθεν εντολές της, προήχθη στη δικαστική ιεραρχία.

Η τωρινή συγκυρία μας βρίσκει πάλι αντιμέτωπους με μία περίοδο σφοδρής επίθεσης από το καθεστώς, ενάντια στον αναρχικό χώρο, που εκδηλώθηκε στους συντρόφους που καταδικάστηκαν σε εξοντωτικές ποινές με το άρθρο του 187Α περί ατομικής τρομοκρατίας. Με την παραλίγο εξόντωση του συντρόφου Κ. Γιατζόγλου για το αιτημά της μεταφοράς του στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Συνεχίζεται με την πρόταση αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης του πενταμελούς εφετείου για την υπόθεση του σύντροφου Τ. Θεοφίλου από πρώην εισαγγελέα της αντιτρομοκρατικής και νεοδιορισθέντα αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, με άγνωστη κατάληξη, η δίκη σε β' βαθμό της Ηριάννας και του Περικλή.

Ο σύντροφος μέσα σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα όξυνσης της επιθετικότητας της δικαστικής, αστυνομικής μαφίας και των πολιτικών προϊσταμένων τους, απέναντι σε οποιονδήποτε ανήκει ή εφάπτεται με τον αναρχικό χώρο, θα παρουσιαστεί στις δικαστικές αίθουσες στις 6 Ιούνη( και στις 25 Μαϊου στην υπόθεση των «ληστών του Διστόμου»), στο εφετείο Αθηνών, κατηγορούμενος για την υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα».

Με βάση όλα τα παραπάνω, καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό Μ. Σεϊσίδη, τη Δευτέρα 23 Απρίλη, στο πολυτεχνείο, στις 19.00, για να συζητηθεί και να οργανωθεί με τους καλύτερους όρους η διεξαγωγή αυτής της δίκης.

Πρωτοβουλία συντρόφων/ισσών

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1586767/