Παρασκευή 11 Μαίου 2018 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συνέλευση Συντονισμού εργαζομένων στις συγκοινωνίες & επιβατών για ελεύθερη μετακίνηση

Ανοιχτή συνέλευση του συντονισμού εργαζομένων στις συγκοινωνίες και επιβατών για ελεύθερη μετακίνηση

από Συντονισμός Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες και Επιβατών για Ελεύθερη Μετακίνηση

Ημέρα/Ώρα: 11/05/2018 στις 6 μμ.

Τοποθεσία: Εξάρχεια / Γραφεία των σωματείων, Λόντου 6


1 2 3

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό δράσεων Μαΐου 2018
η επόμενη ανοιχτή συνέλευση του
Συντονισμού Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες
και Επιβατών για Ελεύθερη Μετακίνηση θα γίνει την
Παρασκευή 11 Μαΐου στις 6 το απόγευμα
στα γραφεία των σωματείων στη Λόντου 6 (Εξάρχεια)

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΠΑΡΩΝ

Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και το κλείσιμο των μπαρών είναι αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών και κομβικής σημασίας για την υλοποίησή της. Οδηγούν μεταξύ άλλων στην εντατικοποίηση της εργασίας στα ΜΜΜ και την επίταση του ελέγχου και των αποκλεισμών, ενώ όσοι και όσες αντιστέκονται στην εφαρμογή τους βρίσκονται αντιμέτωποι με τη στοχοποίηση και την καταστολή.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

Οι κινήσεις μας ενάντια στην επιβολή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου εντάσσονται στον αγώνα ενάντια στη λειτουργία των συγκοινωνιών με λογικές κέρδους και ζημιών. Παλεύουμε για συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων και ανέργων, ντόπιων και μεταναστών. Όλων αυτών που ανήκουμε στο ίδιο στρατόπεδο, των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων. Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου χτίζουμε μέτωπα αγώνα για τη σύνδεση και την ενίσχυση των αντιστάσεων των από τα κάτω σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, σε χώρους εργασίας, γειτονιές, σχολεία και σχολές.

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ

Εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και επιβάτες αντιστεκόμαστε από κοινού στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και του κλεισίματος των μπαρών. Απέναντι στις συνθήκες «ζούγκλας» που επιχειρούν να επιβάλουν στην κοινωνία, συνεχίζουμε την κοινή πορεία ενάντια στον έλεγχο που θέλουν να επιβάλουν σε κάθε μας βήμα, ενάντια στους αποκλεισμούς, στους διαχωρισμούς και στον κοινωνικό κανιβαλισμό, ενάντια στην αναδιάρθρωση και στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση των ΜΜΜ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ,

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ,

ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΪΟΝ

ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΕΣ,

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Ταξικό Μέτωπο - Πρωτοβουλία εργαζομένων στις συγκοινωνίες | taxikometopo.wordpress.com

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων | sakakp.blogspot.com

Ελευθεριακό Σχήμα Παντείου | espanteion.espivblogs.net

Αυτόνομο Σχήμα Ηλεκτρολόγων | autonomohmmy.espivblogs.net

Αυτόνομο Σχήμα Τοπογράφων | astopemp.espivblogs.net

Συναγωνιστές/στριες


1 2 3

Ενημέρωση από την παρέμβαση στο σταθμό της Ομόνοιας

Την παρασκευή 20 Απρίλη πραγματοποιήθηκε η δημόσια καλεσμένη συγκέντρωση του συντονισμού εργαζομένων στις συγκοινωνίες και επιβατών για ελεύθερη μετακίνηση στο σταθμό της Ομόνοιας. Είχε προηγηθεί το κλείσιμο του σταθμού του Πανεπιστημίου από τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ και της αστυνομίας. Από τις 4:30 το απόγευμα και για σχεδόν 4 ώρες ο σταθμός στο Πανεπιστήμιο παρέμεινε κλειστός από τους πραγματικά υπεύθυνους για την ταλαιπωρία των επιβατών.

Η αυξημένη κινητοποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών, με κλούβες έξω από το σταθμό του Πανεπιστημίου, παρόλο που ήταν κλειστός, και περιμετρικά της Ομόνοιας, αλλά και η διαρκής επιτήρηση της παρέμβασής μας από τις αστυνομικές δυνάμεις εντός του σταθμού δείχνει πόσο πολύ τους ενοχλεί η δημόσια και ανοιχτή παρουσία εργαζομένων στις συγκοινωνίες και επιβατών ενάντια στο ηλεκτρονικό εισιτήριο και στο κλείσιμο των μπαρών,ενάντια στην αναδιάρθρωση των ΜΜΜ, στην επιβολή περισσότερου ελέγχου και αποκλεισμών. Ταυτόχρονα φαίνεται και η πρόθεσή τους να επιβάλουν μια διαρκή «αστυνομοκρατούμενη ζώνη» στο χώρο των συγκοινωνιών.

Παρόλη την κινητοποίησή τους και προς δυσαρέσκειά τους, η συγκέντρωση στο σταθμό της Ομόνοιας πραγματοποιήθηκε κανονικά. Δεκάδες συναγωνιστές και συναγωνίστριες συμμετείχαν και στήριξαν τη συγκέντρωση, ενώ κατά τη διάρκειά της το κείμενο που υπογραφόταν από το Ταξικό Μέτωπο - πρωτοβουλία εργαζομένων στις συγκοινωνίες, τη συνέλευση αντίστασης και αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων, το ελευθεριακό σχήμα Παντείου, το αυτόνομο σχήμα Ηλεκτρολόγων, το αυτόνομο σχήμα Τοπογράφων και από συναγωνιστές/στριες διαβαζόταν από ντουντούκα και εκατοντάδες κείμενα μοιράστηκαν. Παράλληλα τοποθετήθηκαν αφίσες με χαρτοταινία μέσα στο σταθμό, τόσο του Ταξικού Μετώπου όσο και του Σωματείου Βιβλίου Χάρτου και Ψηφιακών μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ).

Λίγο πριν τις 8 και κατά την αποχώρησή μας φωνάξαμε συνθήματα : ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΕΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ - ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΪΟΝ και τοποθετήσαμε 3 χαρτοπανό στην πλατεία Ομονοίας, ρίχνοντας και τρικάκια καθόλη τη διαδρομή μας μέχρι τα γραφεία των σωματείων στη Λόντου, όπου πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά η προγραμματισμένη ανοιχτή συνέλευση του συντονισμού.

Η ανταποκρίση των επιβατών αλλά και των συναδέλφων στο σταθμό ήταν θετική, καθώς η επιβολή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου γίνεται όλο και περισσότερο κατανοητή ως μια εχθρική κίνηση των από τα πάνω. Δεν είναι τυχαίο μάλλιστα ότι επιβάτες που ενημερώθηκαν εκείνη την ώρα για την παρέμβαση και το περιεχόμενό της, ήρθαν και συμμετείχαν και στη συνέλευση που ακολούθησε.

Ο αγώνας ενάντια στη συνολική αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών, με αιχμή το ηλεκτρονικό εισιτήριο και το κλείσιμο των μπαρών, μας αφορά όλους. Για αυτό καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στις συγκοινωνίες αλλά και όλους τους εργαζόμενους και ανέργους, τους ντόπιους και τους μετανάστες να αγωνιστούμε από κοινού.

Επόμενη ανοιχτή συνέλευση του συντονισμού εργαζομένων στις συγκοινωνίες και επιβατών για ελεύθερη μετακίνηση την Παρασκευή 11 Μάη στη Λόντου 6 (εξάρχεια)

omon1

omon14

omon13

omon8

omon5

omon2

πηγή : https://taxikometopo.wordpress.com/2018/04/24…