Κυριακή 6 Μαίου 2018 στις 14.00

Γλεντάρα οικονομικής ενισχύσης του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Χώρου Da

Και ναι!!είναι αλήθεια στις 6 Μάη 2018 σας περιμένουμε όλ@
στο υπερασπιζόμενο πάρκο Γεωργιάδη για την ΓλεDaρα
οικονομικής ενίσχυσης του αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού χώρου Da.

Την επόμενη Κυριακή λοιπόν, από τις 2 μ.μ θα είμαστε στο ηλιόλουστο και καταπράσινο πάρκο Γεωργιάδη με ένα γεμάτο πρόγραμμα για μικρ@ και μεγάλ@.

Στο πάρκο θα υπάρχει συλλογική κουζίνα με δροσερές μπύρες Be Collective, παράλληλα με την οποία θα πραγματοποιηθεί αφήγηση παραμυθιών.

Οι απογευματινές/βραδινές ώρες θα μας βρουν με μουσικές, ξεκινώντας από ένα δυναμικό hip hop live και καταλήγοντας σε μια ρεμπέτικη βραδιά!!! Σας περιμένουμε να φάμε, να πιούμε και να περάσουμε μια όμορφη Κυριακή
γεμάτη παραμύθια και μουσικές!!!

Λίγα λόγια για το Da,

Το Da αποτελεί ένα κοινωνικό χώρο που κλείνει σιγά-σιγά 3 χρόνια αυτοδιαχειριζόμενης λειτουργίας στην πόλη του Ηρακλείου. Ήρθε για να καλύψει μια ευρύτερη ανάγκη στέγασης ομάδων και ατόμων, καθώς και άλλων δημόσιων ή μη συλλογικών και οριζόντιων διαδικασιών. Έτσι, σε αυτά τα τρία χρόνια έχουν φιλοξενηθεί στο μικρό χώρο της Ντεντιδάκηδων δεκάδες εκδηλώσεις, προβολές συζητήσεις, εκθέσεις και γιορτές γειτονιάς καθώς και συνελεύσεις από πολλές συλλογικότητες του Ηρακλείου, οι οποίες από το ξεκίνημα του χώρου λαμβάνουν χώρα σε εβδομαδιαία βάση, μια συμβολή στο πλέγμα των οριζόντιων δομών που έχει αρχίσει ευτυχώς να αναπτύσεται στην πόλη μας.
Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, συλλειτουργούν και αυτοδιαχειρίζονται το χώρο οι εξής ομάδες: ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου, η ConQueer Oμάδα Φύλου και Σεξουαλικότητας, η Πρωτοβουλία για την Τέχνη και την Πολιτική και η Ομάδα Ακροβατικών «Εκκρεμές».
Οι αποφάσεις για τη λειτουργία του χώρου παίρνονται οριζόντια και συλλογικά και η χρηματοδότησή του γίνεται από τις ομάδες, από τους χρήστες και τις χρήστριές του, καθώς και από τις εκδηλώσεις που φιλοξενούνται εκεί, με μη-κερδοσκοπικό χαρακτήρα και με μόνο κριτήριο τη βιωσιμότητα του χώρου.

Συντροφικά,
Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Da

Πηγή: https://www.facebook.com/da.heraklion/