Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 στις 20.00

Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου

Δράσεις αλληλεγγύης στο Θεοφίλου

post image

Παραθέτουμε κείμενο που μοιράστηκε σε κεντρικό σημείο της Κέρκυρας το Σάββατο, σε πολλά αντίτυπα, και φωτογραφία από πανό που κρεμάστηκε έξω απ το προαύλιο του τμήματος ιστορίας. Επόμενη συνέλευση Δευτέρα 30/4 στις 20:00 στην αυλή του τμήματος τεχνών ήχου και εικόνας (παλαιό ψυχιατρείο)


Για την υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου

Το καλοκαίρι του 2013 ξεκινάει η δίκη του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου για συμμετοχή σε ληστεία στην Πάρο, ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια της ληστείας και συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ). Με ψευδή και ανύπαρκα στοιχεία (μεταξύ άλλων δείγματα DNA και ψευδομαρτυρίες), το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφασίζει το 2014 και ο Τάσος Θεοφίλου κρίνεται ένοχος για απλή συνεργία σε ανθρωποκτονία και ληστεία στην Πάρο, ενώ κρίνεται αθώος για συμμετοχή στην οργάνωση ΣΠΦ. Με βάση τις παραπάνω κατηγορίες, έμεινε στη φυλακή για 5 χρόνια, μέχρι το καλοκαίρι του 2017, όπου κρίνεται αθώος από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για όλες τις κατηγορίες. Στις 27 Μάρτη 2018 ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην εποπτεύων εισαγγελέας της ΔΑΕΕΒ (αντιτρομοκρατική) Ιωάννης Αγγελής κάνει αίτηση ακύρωσης της τελικής απόφασης. Η αίτηση αναίρεσης αναμένεται να εξεταστεί στις 11 Μαίου στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, και στην περίπτωση που γίνει δεκτή, ο Θεοφίλου επιστρέφει στη φυλακή με όλες τις προηγούμενες κατηγορίες τις πρωτόδικης απόφασης μέχρι να επαναληφθεί το Εφετείο με διαφορετική σύσταση δικαστηρίου.

Η αθώωσή του ήταν ένα σοβαρό πλήγμα για την αντιτρομοκρατική, που είδε να καταρρέει ολόκληρη η σκευωρία που είχε στηθεί. Το γεγονός αυτό απέδιξε ότι η υπηρεσία αυτή δεν είναι ούτε παντοδύναμη ούτε ανίκητη. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι η αθωωτική απόφαση βάζει ένα φρένο στις μεθοδεύσεις της "αντιτρομοκρατικής" που βασίζονται είτε σε δίκες-παρωδία είτε σε "επιστημονικές" μεθοδολογίες. Έτσι λοιπόν μια τέτοια εξέλιξη δε μπορούσε να μείνει αναπάντητη.

Πίσω όμως από την προσκόλληση της "αντιτρομοκρατικής" στο πρόσωπο του Θεοφίλου, βλέπουμε να εκτυλλίσσεται μια μεθοδευμένη κατασταλτική πολιτική εναντίον οποιασδήποτε πρακτικής των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας ξεφεύγει από τα όρια της αστικής νομιμότητας. Όπως για παράδειγμα στους τοπικούς αγώνες ενάντια στους ΧΥΤΑ Λευκίμμης και Κερατέας και πιο πρόσφατα στις Σκουριές. Στην υπόθεση των διωκόμενων αγωνιστών στις Σκουριές, υπήρξαν λήψεις δειγμάτων DNA, εισβολές σε σπίτια αγωνιστών, συστηματικές παρακολουθήσεις τηλεφώνων, ενώ ασκήθηκαν διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με το νόμο 187. Η πολιτική αυτή, έχει σκοπό να εκφοβίσει και οποιονδήποτε σκέφτεται να κινηθεί ή να δράσει προς μια κατεύθυνση ανατρεπτική, καθιστώντας τον καθένα από εμάς εν δυνάμει στόχο του "αντιτρομοκρατικού" νόμου 187Α. Αντίστοιχο παραδείγμα αναβαθμισένης κρατικής καταστολής αποτελούν και οι περίπτωσεις των αναρχικών αγωνιστών Ντάλιου, Μιχαιλίδη, Πολίτη, Ρωμανού, που ενω έχουν αθωωθεί για συμμετοχή στη ΣΠΦ, μέσω του "αντιτρομοκρατικού" νόμου 187Α οι επιμέρους ενέργειες στοιχειοθετούνται ως "τρομοκρατικές". Η προφανης αυτή μεθόδευση της αστικης δικαιοσύνης, επιφέρει την καταδίκη κάποιου ως τρομοκράτη, χωρίς να είναι απαραίτητη η συμμετοχή του σε κάποια οργάνωση που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική. Θα αρκεί λοιπόν να είσαι αγωνιστής, για να χαρακτηριστείς "τρομοκράτης", που σαν επακόλουθο θα έχει εξοντωτικές ποινές.

Ως συνέλευση αλληλεγγύης στεκόμαστε ενάντια σε πρακτικές που εφαρμόζονται τόσο εξατομικευμένα οσο και στους συλλογικούς αγώνες και δείχνουν τις προθέσεις κράτους και κεφαλαίου για μια πιο διευρυμένη καταστολή οποιουδήποτε υποκειμένου αγωνίζεται.
Από τις σκευωρίες στις πλάτες αγωνιζόμενων μέχρι τους τοπικούς αγώνες είμαστε αλληλέγγυοι με οποιον/α αγωνίζεται ενάντια στη σύγχρονη βαρβαρότητα. Οποιαδήποτε επίθεση σε αυτούς είναι επίθεση σε όλους μας.

Συγκέντρωση-πορεία στις 5 Μαίου, 11:30 στην πλατεία Γεωργάκη, στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης.

Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου,
Κέρκυρα, Απρίλιος 2018

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1587231/