Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

(ακυρώνεται) Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε συλληφθέντες/είσες πορείας αλληλεγγύης

ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ ΣΤΙΣ 6/12/14 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ, ΘΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ

πηγή : https://atakton.espivblogs.net/2018/05/17/αλλ…


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ ΣΤΙΣ 6/12/14 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Το Νοέμβρη του 2014, ο αναρχικός κρατούμενος, Νίκος Ρωμανός, ξεκινάει απεργία πείνας, διεκδικώντας «μια ανάσα ελευθερίας», όπως ορίζει ο ίδιος με κείμενό του, τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται για να φοιτήσει, έχοντας επιτύχει στις πανελλαδικές εξετάσεις κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του. Στις περίπου 40 μέρες που ακολουθούν, το κράτος απαντά με μια εκδικητική και προκλητική αδιαφορία, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσεται ένα πολύμορφο και δυναμικό κίνημα αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα.

Η όξυνση της αντιπαράθεσης μετατρέπει το ζήτημα σε κυρίαρχο στην κεντρική πολιτική σκηνή, ενισχυμένη, βέβαια, και από την αποστειρωμένη ανθρωπιστική προσέγγιση κοινοβουλευτικών και μη κομμάτων και οργανώσεων, συνδικαλιστικών φορέων κτλ., με πρώτη και καλύτερη την τότε αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκει να αντλήσει πολιτική υπεραξία απ' το γεγονός. Ακόμη και τα καθεστωτικά ΜΜΕ περνούν την αξιολόγηση του β' μνημονίου σε δεύτερη μοίρα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Σαμαράς αναγκάζεται να επιδιώξει συνάντηση με την οικογένεια του απεργού.

Εμείς, ως κομμάτι του α/α χώρου, έχουμε μια διαφορετική και ξεκάθαρη θέση. Στεκόμαστε ανυποχώρητα απέναντι στη συνθήκη του εγκλεισμού και νοηματοδοτούμε την αλληλεγγύη μας με δυναμικά και επιθετικά χαρακτηριστικά τόσο στους πολιτικούς και όχι μόνο κρατουμένους, όσο και σε κάθε κομμάτι που βιώνει τη λεηλασία κράτους και κεφαλαίου πάνω στη ζωή του. Γι' αυτό, άλλωστε, η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά στοχοποίησε κάθε αδιαμεσολάβητο αγώνα, καταστέλλοντας πορείες, εκκενώνοντας καταλήψεις, εισβάλλοντας σε σπίτια αγωνιστών κτλ. Αναπόφευκτα, λοιπόν, γίναμε μέρος του κινήματος αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό, που εδώ στην Πάτρα, προχώρησε σε ένα πλήθος ποικιλόμορφων δράσεων, όπως μικροφωνικές συγκεντρώσεις και πορείες, αποκλεισμό του Δημαρχείου, παρέμβαση στην επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Β. Κικίλια, σε ρουφιανοφυλλάδα της πόλης και, πάνω από όλα, την ανακατάληψη του Παραρτήματος, προκειμένου να αποτελέσει κέντρο αγώνα.

Σ' αυτή τη συνθήκη και με την κομβική απόφαση του Ν. Ρωμανού να προχωρήσει και σε απεργία δίψας, αρχής γενομένης από την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου από το μπάτσο Κορκονέα, επιλέξαμε να κλιμακώσουμε και εμείς τον αγώνα μας και να βρεθούμε το πρωί της 6/12/14 στους δρόμους. Εκεί δεν ήμασταν μόνοι. Παρόντες ήταν και οι ένστολοι μπράβοι του κράτους, εφαρμόζοντας την ξεκάθαρη πολιτική επιλογή να κατασταλεί το εξεγερσιακό κλίμα των ημερών και να μπει ένα φρένο στον αυξανόμενο σε ένταση αγώνα, σε μια στιγμή που η υγεία του συντρόφου βρισκόταν σε οριακή κατάσταση. Αυτό δείχνουν και οι μαζικές συλλήψεις και οι, σε πολλές περιπτώσεις, ανυπόστατες κατηγορίες που αποδόθηκαν σε συντρόφους, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μια πάγια τακτική της αστυνομίας, ούτως ώστε να εκφοβίσει τον κόσμο και να αποσυντονίσει τις όποιες κοινωνικές αντιδράσεις δημιουργούνται.

Η συνειδητή μας επιλογή εκείνης της ημέρας να κατεβούμε στο δρόμο, καθώς και να κρατήσουμε τη θέση μας απέναντι στην καταστολή κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, οδήγησε σε συλλήψεις έξι ατόμων, καθώς για μία ακόμη φορά το κράτος διεκδίκησε το μονοπώλιο της βίας, καταστέλλοντας κάθε αντίδραση.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 2/6 ΣΤΙΣ 12:00
ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 4/6 ΣΤΙΣ 9.00
ΓΟΥΝΑΡΗκ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

αναρχικό - αντιεξουσιαστικό στέκι Άτακτον

πηγή : http://atakton.espivblogs.net/2018/05/17/αλλη…


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ-ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ-ΕΙΣΕΣ

ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Το Νοέμβριο του 2014, επί κυβέρνησης Σαμαρά, οι πολιτικοί κρατούμενοι Νίκος Ρωμανός και Ηρακλής Κωστάρης κάνουν απεργία πείνας μακράς διάρκειας με αίτημα το σπάσιμο του καθεστώτος εξαίρεσης και της νομικής - δικαστικής αυθαιρεσίας, στην οποία είχαν υποβληθεί, μέσω της άρνησης χορήγησης των εκπαιδευτικών αδειών τους από το κράτος. Άδειες που δικαιούνταν από την πρώτη κιόλας στιγμή μετά την επιτυχία τους στις πανελλήνιες εξετάσεις. Το ιδιότυπο αυτό καθεστώς εξαίρεσης από την κανονικότητα για τους πολιτικούς κρατούμενους και το γενικευμένο κλίμα έκτακτης ανάγκης ήταν αναπόσπαστο κομμάτι μιας διευρυμένης και πολυεπίπεδης αναδιάρθρωσης του κράτους και του κεφαλαίου που εκδηλώθηκε με πολύ επιθετικά χαρακτηριστικά εναντίον της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Σε αυτό το διάστημα των σαράντα περίπου ημερών, ένα διάστημα επίπονης και εξοντωτικής απεργίας πείνας, το κράτος και η κυβερνώσα πολιτική δύναμη αδιαφόρησαν επιδεικτικά, κάνοντας σαφή την εκδικητικότητα και τη μεθόδευσή τους για τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Παράλληλα, ξεδιπλώθηκε από την μεριά του ανταγωνιστικού κινήματος - εντός κι εκτός ελλαδικής επικράτειας - ένα κύμα αλληλεγγύης υπολογίσιμης δυναμικής, το οποίο κατάφερε να συσπειρώσει και ένα κομμάτι της κοινωνικής βάσης.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, σε τοπικό επίπεδο, στην πόλη της Πάτρας πραγματοποιείται διαδήλωση αλληλεγγύης στις 6 Δεκέμβρη του 2014, μια διαδήλωση που δέχεται επίθεση από τις κατασταλτικές δυνάμεις. Κατά την διάρκεια της επίθεσης συλλαμβάνονται 6 άτομα τα οποία δικάζονται την Δευτέρα 4 Ιούνη στα δικαστήρια της Πάτρας.

Οι σημερινοί πολιτικοί διαχειριστές της καπιταλιστικής κρίσης πλήρως εναρμονισμένοι με τις επιδιώξεις των αφεντικών και απόλυτα υπάκουοι στις προσταγές τους, δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τις πολιτικές των προκατόχων τους. Η βίαιη καταστολή των αντιστάσεων των από τα κάτω, οι εκκενώσεις καταλήψεων και κέντρων αγώνα, οι συντονισμένες επιθέσεις κρατικών και παρακρατικών μορφωμάτων εις βάρος αγωνιστών και χώρων αγώνα, η παγίωση και μονιμοποίηση του κράτους έκτακτης ανάγκης, συνηγορούν ότι το κράτος έχει συνέχεια. Το κράτος δείχνει τα δόντια του σε πολλούς αγωνιστές και αγωνίστριες που μπλοκάρουν τα ειρηνοδικεία ενάντια στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας αλλά και σε όσους επιλέγουν την αντίσταση και τον αγώνα ως στάση ζωής. Επιπροσθέτως, μετανάστες -έγκλειστοι σε κέντρα κράτησης τόσο στη Μόρια όσο και στην Αθήνα- που αρνήθηκαν να συνεχίσουν να ζουν σ' ένα πολύμηνο καθεστώς εξαίρεσης από την κανονικότητα, εγκλεισμού και απομόνωσης, σε καθεστώς βίας, υποτίμησης, πειθάρχησης και καταστολής, σέρνονται σε δίκες αντιμέτωποι με κακουργηματικές κατηγορίες.

Κόντρα στα προγνωστικά των καιρών και με ατσαλένια πίστη στις αξίες και τα οράματά μας, να σταθούμε δίπλα στους συντρόφους και συναγωνιστές μας, που βρίσκονται στο στόχαστρο του κράτους και που σέρνονται σε δίκη για τη συμμετοχή τους σε μια μαχητική διαδήλωση αλληλεγγύης σε απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους.

Εν καιρώ βίαιης προλεταριοποίησης και κοινωνικής αφαίμαξης, όπου η ένταση της εκμετάλλευσης των χειμαζόμενων κοινωνικών στρωμάτων εντείνεται με αδιάκοπους ρυθμούς, με το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο να ισχυροποιούν την προνομιακή τους θέση, καλούμαστε να ορθώσουμε οργανωμένα και συλλογικά τα αναστήματα μας για την αναχαίτιση της βίας που δεχόμαστε καθημερινά για την προώθηση των ταξικών μας συμφερόντων. Με όπλο μας την ταξική αλληλεγγύη και τη μαχητική αυτοοργάνωση οφείλουμε να αποτινάξουμε από πάνω μας τον φόβο, την μοιρολατρία, την παθητικότητα και την ιδιώτευση στην κατεύθυνση της κοινωνικής και ταξικής χειραφέτησης. Να ρίξουμε το σπόρο για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας. Για να φέρουμε ένα βήμα πιο κοντά έναν άλλο κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας. Τον ελευθεριακό κομμουνισμό και την αναρχία !

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ !

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ !

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ-ΕΙΣΕΣ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΝΗ, ΣΤΙΣ 12 ΣΤΗΝ ΠΛ.ΟΛΓΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση