Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 στις 20.00

Παρουσίαση ταινίας και Hip Hop Live

Παρουσίαση ταινίας και καμπάνιας οικονομικής ενίσχυσης
Σκοπευτήριο Καισαριανής // ώρα έναρξης: 20:00 //

// Προβολή υλικού από το ντοκυμαντέρ Belkî Sibê - Maybe Tomorrow** και υλικού προπαγάνδας από τον καιρό του πολέμου.
// Ομιλία του σκηνοθέτη και άλλων συντρόφων που πολέμησαν στη βόρεια Συρία και περιλαμβάνονται στη ταινία.
// Συζήτηση για τον πόλεμο στη Συρία και την Επανάσταση στη Ροζάβα.

Hip Hop Live
------------------------------------------
Άυλος
Φράξια
Tepavarurit - Άψινθος
N-arrow
Lyrical Punishment
Obnoxious Kas
Mentira Witch Project + Alpha Blood
Ρεπό(ΟΜ) - Δάσκαλος(PHS)
Τομαράκι & Alliage
Feny
Nifa + Depy
-------------------------

**Το "Belkî Sibê (Maybe Tomorrow): A Journey Through War and Revolution" είναι ένα ντοκυμαντέρ από τους Alexis Daloumis and the Shadow Crew, σχετικά με τον πόλεμο εναντίον του ISIS στη βόρεια Συρία, και την Επανάσταση της Ροζάβα.

Καλύπτει την περίοδο από τη μάχη της Μίνμπιτζ (καλοκαίρι 2016) μέχρι την απελευθέρωση της Ράκκα και την καταστροφή του Ισλαμικού Χαλιφάτου (17 Οκτωβρίου, 2017) και τις εκλογές στις 2 Δεκεμβρίου 2017. Έχει παραχθεί από έναν διεθνιστή μαχητή και όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν με πολλούς τρόπους σε όλη αυτή τη διαδρομή.

Σ' αυτήν την ταινία δεν υπάρχει βασικός χαρακτήρας. Αντ΄αυτού υπάρχει μία πολλαπλότητα φωνών από πολλαπλές μεριές, που συνδυαζόμενες, συνδιαμορφώνουν μια συλλογική και διαλεκτική αφήγηση, η οποία επιδιώκει να αναδείξει αμφότερα, τις στρατιωτικές και πολιτικές πτυχές της κατάστασης που ακόμη εκτυλίσσεται στη βόρεια Συρία, από διεθνιστική όσο και τοπική σκοπιά.

Εμπεριέχει οπτικοακουστικό υλικό από στρατιωτικές επιχειρήσεις αλλά και αμυντικές μάχες, όπου πολέμησε ο σκηνοθέτης (Μίνμπιτζ, επαρχία Ράκκα, Τάμπκα, πόλη της Ράκκα), αλλά και από την καθημερινή ζωή στα μετόπισθεν, γιορτές, τελετές, πολιτικές διαδικασίες και ειδικές περιστάσεις. Ακόμη, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συνεντεύξεων από ανθρώπους κάθε λογής: Υψηλόβαθμους αξιωματικούς, απλούς στρατιώτες, πολιτικούς αξιωματούχους, απλούς πολίτες, Κούρδους, Άραβες, διεθνιστές, Τουρκμένους, Ασσύριους κλπ…

Υπάρχει λοιπόν, ένας τεράστιος όγκος υλικού, η επεξεργασία του οποίου απαιτεί πολλές ώρες εργασίας από επαγγελματίες υψηλής εξειδίκευσης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ταινία. Όσο περισσότερα χρήματα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε από αυτή την καμπάνια, σε τόσο περισσότερους ανθρώπους θα μπορέσουμε να δώσουμε δουλειά γι αυτό το σκοπό. Εκτός από τα συνήθη έξοδα του post production, ένα μεγάλο μέρος του υλικού χρειάζεται μετάφραση, κυρίως από τα Κουρδικά και τα Αραβικά. Σχεδιάζουμε να δώσουμε αυτήν την εργασία σε πρόσφυγες, και θέλουμε να μπορούμε να τους πληρώσουμε καλά.

Αλλά εκτός από το ίδιο το φιλμ, η χρησιμότητα αυτού του υλικού, μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια ενός ντοκυμαντέρ. Ο πόλεμος της Συρίας και η Επανάσταση της Ροζάβα, αποτελούν ιστορικά γεγονότα μεγάλης βαρύτητας για την εποχή μας. Το υλικό στο σύνολό του, μπορεί να γίνει πολύτιμο ιστορικό αρχείο, μία ανθολογία προφορικής ιστορίας, καταγεγραμμένη τη στιγμή που συνέβαινε. Θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα να το επεξεργαστούμε όλο, για να είναι διαθέσιμο για την ιστοριογραφία του μέλλοντος.

Επίσης, υπάρχουν ακόμη και δευτερογενή παράγωγα που μπορούν να προκύψουν από αυτή την επεξεργασία. Μικρού και μεσαίου μήκους ντοκυμαντέρ, με πιο ειδικές ή εντελώς άλλες θεματικές, όπως ένα ήδη σχεδιασμένο μικρό ντοκυμαντέρ σχετικά με την επανέγερση της Αμερικανικής Αριστεράς και του μαχητικού Αντιφασισμού στις Η.Π.Α., βασισμένο στις εκτενείς συνεντεύξεις Αμερικανών διεθνιστών.

Εν τέλει, αυτό το φιλμ δεν είναι εμπορευματικό. Δεν θα πουληθεί, δε θα παιχτεί στην τηλεόραση, δεν θα πάρει διανομή στους κινηματογράφους. Θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο μέσω φεστιβάλ, και θα διατεθεί, ελεύθερα προσβάσιμο, στο ίντερνετ.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/75182/