Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 στις 18.30

Συνέλευση της Voluntad Antifascista

Συνέλευση της Voluntad Antifascista

Eπόμενη συνέλευση της Voluntad Antifascista Κυριακή 10/6 στις 18:30 στην κατάληψη Mundo Nuevo.

Τσακίζουμε το φασισμό με κοινωνικούς αγώνες που παίρνουν ζωή

Ο φασισμός δεν αποτελεί κάποια ιδεολογία. Ένας από τους βασικότερους ρόλους που επιτελεί, είναι ο διαχωρισμός ,με την προώθηση του κοινωνικού κανιβαλισμού και του μίσους για τους αδύναμους. Υπάρχει, για να αναπαράγει την καταπίεση στην χειρότερή της μορφή, να δημιουργεί φόβο, να αναδεικνύει ψευδή ζητήματα αποτελώντας πάντα το μακρύ χέρι του κράτους, την πιο ακραία έκφανση της αντεπανάστασης. Η γλώσσα του μιλά στο όνομα του θανάτου, απέναντι στο διαφορετικό, το άλλο.

Αυτό τον καιρό, οι ρητορικές που βγήκαν μπροστά, προμοτάροντας την κίνηση των φασιστών, μιλούν για «εθνική ενότητα», κάτι ολοφάνερα ψευδές: ότι δηλαδή πλούσιοι, φτωχοί, καταπιεστές & καταπιεσμένοι έχουν κοινό συμφέρον και ενωτικό τους στοιχείο το έθνος,(συνεπώς το αίμα, τη φυλή). Την ίδια χρονική περίοδο, όπου σπάνια βλέπουμε κόσμο στο δρόμο να διαδηλώνει, μεγάλο ήταν το πλήθος που συμμετείχε στο συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, για να υπερασπιστεί αυτό το επίπλαστο ζήτημα. Οι προεκτάσεις των συλλαλητηρίων πολλές και έκδηλες πλέον. Από την πλάτη που αποτέλεσαν ώστε να συμβούν τα εξής: επίθεση στον ΕΚΧ Σχολείο, επίθεση και κάψιμο της κατάληψης Libertatia από φασίστες και μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ, επίθεση στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός(αθήνα) από φασίστες, καθώς και αναίτια επίθεση με χημικά στο στέκι του ΝΑΡ από δυνάμεις των ΜΑΤ, στην Αθήνα, μέχρι την αφορμή για να βγουν πάλι στο προσκήνιο φασιστικές γκρούπες και κόμματα. Αφορμή, για μπορέσουν να πραγματοποιηθούν, η επίθεση σε παίκτες και οπαδούς της αυτοοργανωμένης ποδοσφαιρικής ομάδας Προοδευτικής, η επίθεση χρυσαυγιτών στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Φαβέλα, στον Πειραιά, καθώς και το χτύπημα στην κατάληψη Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι.

Συνεπώς, είναι τεράστιο λάθος για εμάς, τους από τα κάτω αυτού του κόσμου, να θεωρούμε ότι ο φασισμός και οι φασίστες θα ηττηθούν, χωρίς να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας ή ότι θα τιμωρηθούν οι υπέθυνοι από το κράτος και την αστική δικαιοσύνη. Ως κομμάτι της κοινωνικής βάσης λοιπόν, εμείς οφείλουμε να δημιουργούμε τα αναχώματα στην φασιστική ρητορική και δράση. Να προτάσσουμε το κοινό μας όραμα, την ισότητα, την αλληλεγγύη , την ελευθερία, ενάντια σε κράτος και φασίστες. Να αντισταθούμε σε κάθε διαχωρισμό, σε κάθε μορφή εξουσίας.

Η ανάγκη για τη δημιουργία δομών αντίστασης στο σκοτάδι του φασισμού είναι μεγάλη. Γιατί ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, είναι αγώνας για την ίδια τη ζωή.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, αποφασίσαμε συλλογικά να στήσουμε μια οριζόντια διαδικασία με αντιφασιστικά , αντιθεσμικά χαρακτηριστικά & ευρύτητα στον τρόπο παρέμβασης. Θέλουμε η δράση μας να καταδείξει τις ρίζες του φαινομένου , να εμπνεύσει τον κόσμο της αξιοπρέπειας στον αγώνα ενάντια στον φασισμό. Να δίνουμε μάχες με τις υπάρχουσες φασιστικές δυνάμεις και όχι να τις υποβαθμίζουμε ή να τις αποφεύγουμε, περιμένοντας «καλύτερους όρους». Ο πόλεμος με τον φασισμό είναι διακηρυγμένος και διαρκής. Δεν σταματά ποτέ. Αποτελεί λοιπόν, στόχο μας η εξαφάνιση των φασιστών από τον δημόσιο χώρο και το τσάκισμα τους.

Σας καλούμε να πλαισιώσετε το εγχείρημά μας, επόμενη συνέλευση Κυριακή 10/6 στις 18:30 στην κατάληψη Mundo Nuevo,(φιλίππου & σιατίστης).

Aντιφασιστική Συνέλευση Voluntad Antifascista