Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 στις 9.00 πμ

Δίκη διωκόμενων κατάληψης Τερμίτα - Κάλεσμα στα δικαστήρια

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου δικάζονται (έπειτα από την αναβολή στις 11/5) οι 3 συλληφθείσες της επιχείρησης εκκένωσης -κατεδάφισης της κατάληψης Τερμίτα από το πανεπιστήμιο θεσσαλίας .

Και κάπως έτσι φτάσαμε σήμερα εδώ…

Σε ένα σήμερα θλιβερό και επικίνδυνο, επικίνδυνο όσο οι κυρίαρχοι κατασκευαστές ιδεολογίας και οι χειροκροτητές τους, μονοδιάστατο και άκαμπτο όσο η κοινή γνώμη που επικαλείται νομιμότητες και νόρμες. Σε μια πραγματικότητα που οι επιταγές της πραγματώνονται με μπάτσους και δικαστικούς. Σε έναν κόσμο που οι θεματοφύλακες σαν την Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Α.Ε προτάσσουν εκκενώσεις και εκδιωγμούς στον βωμό της αναπτύξης, της ανάπλασης και του κέρδους.

Σ' αυτό το σήμερα δεν θα κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα.

Σε μια πόλη λοιπόν σαν το Βόλο, που επιπλέει πάνω στο ρατσισμό, το σεξισμό και την ομοφοβία με την ελληνορθόδοξη χροιά της επαρχίας, η Τερμίτα αποτέλεσε για μας ένα χώρο έκθεσης των υπάρξεων μας και συλλογικοποίησης των αρνήσεων μας πάνω στη βάση πολιτικών χαρακτηριστικών ενάντια στο κράτος, το ρατσισμό, το φασισμό την πατριαρχία, το κεφάλαιο και την Ελλάδα. Αποτέλεσε έναν απαλλοτριωμένο χώρο στέγασης των επιθυμιών μας πέρα από τη μιζέρια της κανονικότητας και της εξ'ολοκλήρου εξάρτησης απ' την οικογένεια. Εκεί άρχισαν να δομούνται σχέσεις και να δοκιμάζονται στην πράξη είτε μέσα από ενδυναμωτικές διαδικασίες είτε από επίπονες και δύσκολες καταστάσεις που κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Δε θα επιμείνουμε όμως να μιλάμε σε χρόνο παρελθοντικό για το σπίτι μας καθώς οτιδήποτε κερδίσαμε ατομικά και συλλογικά μέσα από την Τερμίτα, συνεχίζει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των εαυτών μας στο παρόν και μας οπλίζει με θράσος για να συνεχίσουμε να ενοχλούμε.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΕΡΜΙΤΑ

20.06 | 9:00 Δικαστήρια (πλατεία ελευθερίας), Βόλος

περισσότερα : termita.espivblogs.net

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Ιούνιος 03h