Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στις 18.00

Συνέλευση αλληλεγγύης στις-στους 6 συλληφθείσες-έντες της 1/3

Ο αναρχικός Ντίνος Γιαγτζόγλου βρισκόταν σε απεργία πείνας και δίψας (από 21/2 και 25/2 αντίστοιχα) με αίτημα τη μεταγωγή του από τις φυλακές Λάρισας σε αυτές του Κορυδαλλού, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στο οικογενειακό και συντροφικό του περιβάλλον και να σπάσει την πολιτική του απομόνωση που του επιβάλλεται με αυτήν την κρατική επιλογή.

Στις 24/2 και ενώ βρισκόταν ήδη σε 3 μέρες απεργία πείνας, ΕΚΑΜ τον απήγαγαν από τις φυλακές Κορυδαλλού που βρισκόταν προσωρινά για την εκδίκαση άλλης του υπόθεσης, πίσω στις φυλακές Λάρισας. Στις φυλακές Κορυδαλλού ξέσπασε εξέγερση και τι επόμενες μέρες ένα πλήθος ενεργειών αλληλεγγύης ξεδιπλώθηκαν σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Σε αυτά τα πλαίσια, στην Πάτρα την 1/3 ξέσπασαν συγκρούσεις με την αστυνομία και συνελήφθησαν 6 άτομα τα οποία και αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, συγκεκριμένα 4 πλημελλήματα και 2 κακουργήματα.

Η φύση του κράτους είναι να τρομοκρατεί, να φυλακίζει, να χτυπά τους αγώνες, επιβάλλοντας την έννομή του βία, κάτι που έχει ως προέκταση τραυματισμούς, συλλήψεις, φυλακίσεις.

Δε θα αφήσουμε καμία και κανέναν μόνη/ο απέναντι στην κρατική βαρβαρότητα,
απέναντι στην καταστολή.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Συνέλευση αλληλεγγύης, Κυριακή 17/6, στις 18:00 μ.μ., στο Παράρτημα.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1588921/