Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 στις 20.00

Ανοιχτή συνέλευση σχετικά με την κατάληψη Αραχώβης 44

Ενημέρωση για τα γεγονότα της 13/6 σχετικά με την κατάληψη Αραχώβης 44

Μετά τα γεγονότα της 12 και 13/6 ( https://athens.indymedia.org/post/1588893/ κείμενο διαμενόντων: https://athens.indymedia.org/post/1588894/ ) και την ανοιχτή συνέλευση που ακολούθησε στο Πολυτεχνείο το βράδυ της 13/6, σύντροφοι και συντρόφισσες αποφασίσαμε συλλογικά να κάνουμε ανακατάληψη της Αραχώβης 44.

Περιμένουμε ακόμα να δούμε ποιοί είναι αυτοί που στηρίζουν και συγκαλύπτουν πολιτικά άτομα που εκκενώνουν καταλήψεις μεταναστών με όρους παρακράτους και με χρήση αναβαθμισμένων μέσων, ακολουθώντας λογικές συλλογικής τιμωρίας.

Δεν αναγνωρίζουμε την αποκαλούμενη "security team", και όσους συνέδραμαν στην κατασταλτική επιχείρηση εκκένωσης, ως συλλογικό σώμα ή πολιτική οντότητα, και η υπομονή μας με τα νταβατζιλίκια στα Εξάρχεια έχει εξαντληθεί.

Στην ανοιχτή διαδικασία έγινε εξαντλητική συζήτηση με το συλλογικό σώμα των κατοίκων-καταληψιών, οι οποίοι εξέφρασαν ξεκάθαρες συλλογικές θέσεις για τις προθέσεις τους, τις κατηγορίες που τους προσάπτονται, και τις συνεχείς προσπάθειες αυτοοργάνωσής τους.

Σε μια προσπάθεια κατανόησης της στρατηγικής, σύφωνα με τα λεγόμενα τους το κτίριο προετοιμαζόταν για την υποτιθέμενη φιλοξενία οικογενειών Κούρδων. Αυτό που αντικρίσαμε κατά την επανακατάληψη του κτιρίου ήταν μία οικογένεια από την Υεμένη και μία από το Ιράν, για τις οποίες μας μεταφέρθηκε ότι περισυλλέχθηκαν τελευταία στιγμή, και αφέθησαν εντός του κτιρίου με πλήρη άγνοια από μεριάς τους, της κατάστασης και των γεγονότων που είχαν προηγηθεί. Οι οικογένειες έχουν παραμείνει στο χώρο.

Κάτοικοι, καταληψίες και αλληλέγγυοι παραμένουν στο χώρο, περιφρουρώντας το με συνεχείς βάρδιες.

Αυτή είναι μια πρώτη ενημέρωση και θα ακολουθήσει εκτενέστερο κείμενο.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 14/6 20:00 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (ΓΚΙΝΗ)

ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ/ΟΙ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1588937/