Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 στις 18.00

Συνέλευση σχετικά με τις νέες διώξεις ενάντια σε πολιτικούς κρατούμενους

Νέες διώξεις ενάντια σε πολιτικούς κρατούμενους

Μετά από 16 μέρες απεργίας πείνας ο αγωνιστής Δ. Κουφοντίνας, κατακτά την επιστροφή του στην προηγούμενη συνθήκη αδειών και έτσι παίρνει την τρίτη κατά σειρά 2ήμερη άδεια στις 19/6.

Η έκβαση αυτού του αγώνα καθώς και ότι αρκετοί πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται ήδη σε καθεστώς αδειών είναι μια εξέλιξη που δεν θα μπορούσε από πλευράς του κράτους να μείνει αναπάντητη. Μια απάντηση που δεν άργησε να έρθει μέσω, για ακόμα μια φορά, της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου. Την Τρίτη 26 Ιουνίου ανακοινώθηκε στους πολιτικούς κρατούμενους Δημήτρη Κουφοντίνα, Παναγιώτη Αργυρού, Κώστα Γουρνά, Δαμιανό Μπολάνο, Γιώργο Νικολόπουλο, Μιχάλη Νικολόπουλο, Γεράσιμο Τσάκαλο και Χρήστο Τσάκαλο, κλήση για ανωμοτί κατάθεση, σχετικά με υποτιθέμενο πειθαρχικό παράπτωμα που αφορά την εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού στις 24 Φλεβάρη 2018, η οποία είχε πραγματοποιηθεί ως απάντηση στη βίαιη μεταγωγή του αναρχικού Ντίνο Γιαγτζόγλου.

Η εξέλιξη αυτή έχει πολύ σοβαρές προεκτάσεις, είναι ουσιαστικά η προσπάθεια θωράκισης και μονιμοποίησης του καθεστώτος εξαίρεσης που έχει επιβληθεί στους πολιτικούς κρατούμενους. Είναι μία μάχη που οι δυνάμεις του αγώνα επιβάλλεται να κερδίσουν βάζοντας άλλο ένα ανάχωμα στην κατασταλτική επίθεση του κράτους απέναντι στους συντρόφους μας. Είναι μία πρόκληση που πρέπει να απαντηθεί.

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση την Δευτέρα 2 Ιουλίου στις 6μμ στο ΕΜΠ - κτήριο Γκίνη σχετικά με τις νέες εξελίξεις και τον προγραμματισμό δράσεων και παρεμβάσεων για αυτήν την υπόθεση

Συνέλευση ενάντια στον τρομονόμο (187Α)

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1589595/