Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 στις 12.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

[Θεσσαλονίκη] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον συλληφθέντα της 25/7

Το απόγευμα της 25/7, μια μέρα μετά από το μαχαίρωμα μετανάστη στην πλατεία Ναυαρίνου από φασίστες και μία σειρά επιθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τον τελευταίο καιρό στην πόλη της Θεσσαλονίκης (στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, σε καταλήψεις, ομοφυλόφιλους, μετανάστες) από μικτές παρακρατικές ομάδες κρούσης μέσα στις οποίες είναι και ο Ιερός Λόχος πραγματοποιήθηκε συμπλοκή στην περιοχή των Μετεώρων κατά την οποία μέλη της συγκεκριμένης φασιστικής οργάνωσης κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει χώρος για αυτούς στην πόλη. Τις επόμενες ώρες οι μπάτσοι σε άμεση συνεργασία μαζί με αυτούς που χαϊδεύουν τόσο καιρό, συνέλαβαν έναν σύντροφο με την κατηγορία της "απρόκλητης σωματικής βλάβης" και της"απείθειας" λόγω της άρνησης του να περάσει τη διαδικασία της σήμανσης.

Παράλληλα, την στιγμή που οι φασίστες του ιερού λόχου διαφήμιζαν το φιλανθρωπικό τους προσωπείο στο διαδίκτυο και την αλληλεγγύη τους που αφορά βέβαια μόνο "έλληνες", τα τοπικά παπαγαλάκια δεν βλέπουν παρά μόνο μια "επίθεση σε συγκέντρωση τροφίμων", κάτι που όπως και να έχει είναι αναληθές.

Οι φίλοι του Αμβρόσιου και του Άνθιμου, αυτοί που κυνηγάν τους πρόσφυγες τη στιγμή που οι δεύτεροι δίνουν αίμα για τους πυροπαθείς, αυτοί που κηρύττουν το μίσος και καλούν "στα όπλα για να πάρουμε τα Σκόπια" και σε πόλεμο με την Τουρκία τη στιγμή που δεκάδες αναρχικές και κομμουνιστικές οργανώσεις αλλά και απλοί άνθρωποι δείχνουν με κάθε τρόπο την έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη τους, τα τσιράκια των αφεντικών που θέλουν να διώξουν από τη χώρα τους μετανάστες τη στιγμή που Αιγύπτιοι αλιεργάτες μαζεύαν κόσμο από τη θάλασσα με αυταπάρνηση και θέτοντας την ίδια τουςτη ζωή σε κίνδυνο τόλμησαν να πραγματοποιήσουν δημόσια εμφάνιση σε πλατεία των δυτικών συνοικιών της πόλης πουλώντας ανθρωπισμό.

Αυτοί λοιπόν, οι ρουφιάνοι των μπάτσων και των αφεντικών, που ονειρεύονται πολέμους και υμνούν τον Παπαδόπουλο και τον Μεταξά, αυτοί που φωνάζουν "για μαχαίρια στην καρδιά του κάθε αντιφά" ας ξέρουν πως δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στις γειτονιές μας. Μπορούν να συνεχίσουν να συναγελάζονται με τα αφεντικά τους, τους εφοπλιστές, τους βιομηχάνους και τους μεγαλοεργολάβους, κρυμμένοι πίσω από τους μπάτσους. Με αυτούς που δεν διστάζουν να τσακίζουν τη φύση και να μας καίνε ζωντανούς για να αυξήσουν για άλλη μια φορά τα κέρδη τους (είτε αυτά λέγονται μεταλλεία βωξίτη, είτε αιολικά πάρκα, είτε κατασκευές υπερπολυτελών ξενοδοχείων και βιλλών, είτε εργασιακά κάτεργα με φτηνή εργασία ντόπιων και φτηνότερη των μεταναστών).

Τη στιγμή αυτή, μπροστά στη φρίκη κάθε εθνικός διαχωρισμός καταρρέει, και η ταξική και κοινωνική αλληλεγγύη απλώνει σπάζοντας κάθε διαχωρισμόανάμεσα στους καταπιεσμένους, ενώ ταυτόχρονα κάποιοι χτίζουν πολιτικές καριέρες πάνω στον πόνο και οι εφοπλιστές στέλνουν τη σκέψη τους στις οικογένειες των θυμάτων (!), ο φασισμός δεν μπορεί παρά να παίρνει πόδι.

Η πάλη των εκμεταλλευόμενων για ζωή, και μάλιστα για ζωή αξιοβίωτη δενχωράει διαχωρισμούς με βάση το έθνος, το φύλο και τη φυλή. Οφείλουμε να σταθούμε με αλληλεγγύη ο ένας δίπλα στην άλλη για να νικήσουμε την βαρβαρότητα του καπιταλισμού, για να ζήσουμε.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΝΡΘΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ ΘΑ ΤΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/7 12.00

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά/ anatolika.espivblogs.net


1 2 3 4

Κάλεσμα αλληλεγγύης στον συλληφθέντα της 25/7 | Παρασκευή 27/7, 12:00, Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Η αναθέρμανση του μακεδονικού ζητήματος αποτέλεσε μια σπάνια ευκαιρία για κάθε λογής εθνικιστικό και φασιστικό κατακάθι να πάρει μια θέση στον δημόσιο λόγο και να προσπαθήσει να προωθήσει τα δολοφονικά πολιτικά του σχέδια. Πλέον έχει γίνει φανερό και στους πιο αφελείς ότι ο υποτιθέμενα α-κομμάτιστος και α-πολίτικος χαρακτήρας των συλλαλητηρίων, που διαφημίστηκε με τόση επιμέλεια από τα ΜΜΕ, ήταν απλώς μια προβιά που από κάτω της κρύφτηκε το θηρίο -και όπως αποδείχτηκε, δε του πήρε πολύ να νιώσει σίγουρο και να φανερώσει το πραγματικό του πρόσωπο. Κάπως έτσι, οι χρήσιμοι ηλίθιοι μετατράπηκαν σε επικίνδυνους ηλίθιους.

Τώρα, που οι «διαβουλεύσεις» μεταξύ των «δυο» πλευρών κατέληξαν στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» για τη γείτονα χώρα για μια ακόμα φορά η εθνική αγανάκτηση ξεχειλίζει (!) για το θράσος των γειτόνων που ζουν στο βόρειο τμήμα της γεωγραφικής περιοχής που ονομάζεται Μακεδονία να «καπηλεύονται» το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» (!). Τι και αν η χρήση του όρου "Μακεδονία" έχει γίνει αποδεκτή προ πολλού από την ελληνική πλευρά (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας); Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους πατριώτες που θα σπεύσουν για άλλη μία φορά να δώσουν το παρόν σε εθνικιστικά συλλαλητήρια την ίδια ώρα που εξανίστανται ότι δεν είναι φασίστες. Οι Μακεδονικές στολές θα ξαναβγούν από τη ντουλάπα και οι (όχι πια κεκαλυμμένοι) φασίστες θα βρουν μία πρώτης τάξης ευκαιρία να βγουν στο προσκήνιο.

Εμείς από τη μεριά μας δεν έχουμε καμία πρόθεση να αφήσουμε τους φασίστες να αλωνίζουν στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης μας. Θα παλέψουμε για να τσακίσουμε το φασισμό, κάθε φορά που αυτός προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι. Σε αυτήν την πόλη είδαμε τα διάφορα φασιστοειδή να προσπαθούν να εμφανιστούν στο δρόμο με διάφορες αφορμές. Τους βλέπουμε και τώρα να πρωτοστατούν στα α-χρωματιστά συλλαλητήρια, πρώτη μούρη πίσω από τα πανό, πρώτη μούρη στα "επεισόδια". Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια έχουν δώσει την ευκαιρία να συγκροτηθεί διακριτά στη δημόσια σφαίρα ένας αντιδραστικός-φασιστικός πόλος, εχθρικά διακείμενος στους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους, ιδιαίτερα τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Στις 27/6 η προμετωπίδα του εθνικιστικού αυτού εσμού που απαρτίζει τα συλλαλητήρια για το μακεδονικό, οι φασίστες δηλαδή, βεβήλωσαν με μπογιές το μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας, επικυρώνοντας μέσα από αυτήν την αντισημιτική τους ενέργεια πως αποτελούν ένα ξεκάθαρα ναζιστικό ρεύμα. Κατόπιν, μετά το πέρας του εθνικιστικού συλλαλητηρίου, ομάδα φασιστών κυνήγησε έναν μετανάστη στην περιοχή της Ροτόντας, ξυλοκοπώντας τον την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να βρει καταφύγιο σε μαγαζί της περιοχής, στο οποίο οι φασίστες προκάλεσαν φθορές. Οι ρατσιστικοί τραμπουκισμοί συνεχίστηκαν και στο εθνικιστικό συλλαλητήριο στις 29/6.

Εχθές, Τρίτη 24/7 ομάδα 20 ναζί, με κράνη, λοστούς και πυρσούς επιτέθηκαν σε μετανάστες που βρίσκονταν στην πλατεία Ναυαρίνου, τραυματίζοντας σοβαρά δύο άτομα και μαχαιρώνοντας τον έναν εξ' αυτών. Σήμερα, εκμεταλλευόμενοι την αδιανόητη τραγωδία στην Αττική βρήκαν ξανά την ευκαιρία να προσπαθήσουν να καταλάβουν δημόσιο χώρο συλλέγοντας είδη για τους πυρόπληκτους στα Μετέωρα Θεσσαλονίκης. Και η Χ.Α νωρίτερα είχε προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τον ανθρώπινο πόνο, στέλνοντας πρωτοκλασάτα υπόδικα στελέχη της να κάνουν δηλώσεις μπροστά σε φλεγόμενα σπίτια. Τι και αν η πραγματικότητα δε χωράει στο ρατσιστικό τους παραλήρημα, μιας και ήταν Αιγύπτιοι ψαράδες που έσωζαν τους ανθρώπους που είχαν καταφύγει στη θάλασσα για να γλυτώσουν από τη φωτιά (ναι, οι ίδιοι Αιγύπτιοι ψαράδες που πριν κάποια χρόνια γίνονταν στόχος επίθεσης από τη Χ.Α) και ήταν μέλη της Πακιστανικής κοινότητας που, μετά από αντίστοιχη κινητοποίηση στη Μάνδρα, έσπευσαν να προσφέρουν τη βοήθεια τους; Και πάλι οι ναζί θα ψάξουν τρόπο να πατήσουν επί των πτωμάτων και να βγάλουν την πολιτική τους υπεραξία, την ίδια στιγμή φυσικά που τάσσονται πάντα στη βουλή υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων -των ίδιων συμφερόντων που δε μετράν ανθρώπινες ζωές, αλλά κιλά εξορυχθέντος βωξίτη. Και αυτή τη φορά, όπως και τόσες άλλες, οι φασίστες βρήκαν απέναντι τους όσους και όσες από εμάς δεν έχουμε σκοπό να τους αφήσουμε να μετατρέψουν τους δρόμους της πόλης μας σε σφαγεία. Όσους δεν ανέχονται στην πόλη που ζουν να βεβηλώνονται μνημεία του ολοκαυτώματος και της αντίστασης, να βανδαλίζεται ακόμα και το εβραϊκό νεκροταφείο και μετανάστες και lgbtqia+ άτομα να δέχονται επιθέσεις από θρασύδειλα φασιστοειδή. Στις 20:30 αντιφασίστες/αντιφασίστριες επιτέθηκαν στους φασίστες, τραυματίζοντας τρεις από αυτούς. Λίγη ώρα μετά η αστυνομία συνέλαβε ένα σύντροφο, κατηγορώντας τον για συμμετοχή στην επίθεση με με την κατηγορία της "απρόκλητης σωματικής βλάβης" και της "απείθειας", λόγω της άρνησης του να περάσει από τη διαδικασία της σήμανσης.

Εμείς, ως αντιφασίστριες και αντιφασίστες, ανεξαρτήτως των αφορμών που οι φασίστες επικαλούνται για να βγουν από την τρύπα τους, βλέπουμε το φασισμό ως αυτό που είναι: το μακρύ χέρι του κεφαλαίου. Ο φασισμός είναι γέννημα αυτού του κόσμου καταπίεσης, εκμετάλλευσης και εξαιρέσεων. Δε θα αφήσουμε την πόλη μας έρμαιο στους φασίστες και τους υπερ-εθνικιστές. Δε θα αφήσουμε τα πιο καταπιεσμένα τμήματα της τάξης μας, τους μετανάστες και τις μετανάστριες, βορά στα χέρια του κάθε ελληνόψυχου ρατσιστή μισάνθρωπου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/7, 12:00, ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας
lib_exthess@hoextmail.coexm
libertasalonica.wordpress.com

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2018/07…


1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον συλληφθέντα της 25/7

ΚΑΝΈΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

Το βραδυ τις 25 Ιουλίου, σύντροφοι/συντρόφισες επιτέθηκαν σε μέλη του ιερού λόχου, του ιερού λόχου που πήραν αέρα από τις ''ακομμάτιστες'' και ''απολιτίκ'' διαδηλώσεις για το μακεδονικό η καλύτερα, για να είμαστε πιο σωστοί/σωστές, διαδηλώσεις των νοσταλγών της χούντας και της κατοχής. Εν συνεχεία οι μπάτσοι προχώρησαν σε σύλληψη συντρόφου και του απέδωσαν τις κατηγοριες της ''απρόκλητης σωματικής βλάβης" και"απείθειας". Οι απόψεις περί αγνών πατριωτών που διαδηλώνουν για την μακεδονία ''μας'' (άραγε στο καπιταλιστικό σύστημα η πλειονότητα των εδαφικών εκτάσεων ανήκει σε αυτούς που έτυχε να γεννηθούν σε μια δοσμένη γεωγραφική επικράτεια ή σε αυτούς που έτυχε να γεννηθούν με τραπεζικούς λογαριασμούς γεμάτους από ιδρώτα εργαζομένων;) έχουν εξανεμιστεί από το ιστορικό γίγνεσθαι που που αποδεικνύει ότι αυτός ο ''ετερόκλητος'' όχλος δεν είναι τίποτα παραπάνω από εθνικιστές-νεοναζί, νοσταλγοί του Χίτλερ και του Μεταξά και υποστηρικτές της ''Μεγάλης Ελλάδας''. Ενδεικτικά υπενθυμίζουμε τα συνθήματα που ακούγονται στις πορείες τους:

-Αναρχικοί και Μπολσεβίκοι, αυτή η γη δεν σας ανήκει

-Στα όπλα στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια

-Δεν θα γίνεις έλληνας ποτέ σκοπιανέ

( Για να μην αναφερθούμε και στις αφίσες για τις εκδηλώσεις του που λένε ''Τα όχι θέλουν Μεταξάδες'')

Η παρουσία των κλασσικών ανορθόγραφων, ανιστόρητων τετράποδων φασιστοειδών στους δρόμους έχει προετοιμάσει το έδαφος για ανοιχτή παρουσία στους δρόμους των άλλων φασιστοειδών, τα σχεδόν δίποδα, που έχουν μάθει από την εμπειρία των ΗΠΑ και χρησιμοποιούν την τακτική fake news a la Trump. Αυτά τα σχεδόν δίποδα ( ιερός λόχος) και τα εκπαιδευμένα σκυλιά τους (Εθνικιστική Νεολαία της Θεσσαλονίκης), καλούνε ανοιχτά σε πορεία αυτήν την κυριακή στον Λευκό Πύργο λες και ξέχασαν ότι ανήκουν στις τρώγλες όπου κάθονται όλη μέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σπέρνουν το δηλητήριο και το μίσος τους.Νόμιζαν ότι επειδή είναι καλοκαίρι μπορούν να ξετρυπώσουν σαν τα φίδια να γεμίσουν δρόμους και γειτονιές με το δηλητήριο τους. Σε αντίθεση με αυτούς εμείς έχουμε μια επίγνωση της ιστορίας και δεν θα αφησουμε σε καμιά περίπτωση να μετατραπούν δρόμοι και γειτονιές σε μυθιστόρημα του Οργουελ, θα μας βρίσκουν απέναντι τους κάθε φορά που θα βγαίνουν να ''πέρνουν αέρα''.

Κάλεσμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια, 27/7 στις 12:00.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο για τη μάθηση της Ελευθερίας


1 2 3 4

Ο 'Iερός Λόχος' είναι και θα είναι μια ακόμα εθνικιστική - φασιστική ομάδα. Μια ομάδα κρούσης που προσπάθησε πέρυσι να βγάλει προσφυγόπουλα έξω απ'τα σχολεία, που προσπάθησε να βγει στο δρόμο την ημέρα του Pride της Θεσσαλονίκης, μία ομάδα που πρωτοστάτησε στο πογκρόμ κατά μεταναστών πριν λίγες εβδομάδες στο κέντρο της πόλης.

Αν, τώρα, θέλουν να μας πείσουν για το φιλάνθρωπο πρόσωπο τους, μαζεύοντας αναγκαία για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές, ένα δεν πρέπει να ξεχναμε. Όποιος θέλει να λέγεται άνθρωπος, δεν σπείρει το μίσος απέναντι στον Άλλο, τον ομοφυλόφιλο, τη μετανάστρια για να ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα σε 'εθνικές συμφορές'. Να μην αφήσουμε κανένα κενό για να κινηθούν δημόσια, όποια πρόφαση κι αν επικαλεστούν.

Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Καμία δίωξη στον συλληφθέντα από 25.07

Όλοι-όλες στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, Παρασκευή 27.07, 12.00 μ.μ.

κάλεσμα : Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»