Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 στις 21.00

Bar οικονομικής ενίσχυσης της Κατάληψης Αντινομία

Κατάληψη Αντινομία :: Πρόγραμμα

Κάθε Τετάρτη // Ανοιχτή Διαχειριστική Συνέλευση της κατάληψης

&

Κάθε Παρασκευή // Bar Οικονομικής Ενίσχυσης της κατάληψης

Στις 27/5/2018 αποφασίσαμε να καταλάβουμε έναν χώρο στο παλιό ψυχιατρείο, στο κέντρο της πόλης.

Η πράξη αυτή προέκυψε από την ανάγκη δημιουργίας ενός πολιτικού/κοινωνικού χώρου με βασικούς πυλώνες την αυτοοργάνωση και την αντιεξουσία, που θα στεγάσει τον λόγο και την πράξη μας. Επιλέγουμε την κατάληψη ενός άδειου κτηρίου, παρατημένο από το κράτος και τις τοπικές αρχές, με σκοπό να στεγάσουμε ήδη υπάρχουσες συλλογικότητες και ατομικές πρωτοβουλίες, αλλά και με διάθεση να δημιουργηθούν νέες μέσα στην κατάληψη.

Η επιλογή μας αυτή έχει δύο συνιστώσες. Απο τη μια, θεωρούμε πως η πρακτική της κατάληψης αποτελεί έμπρακτη αμφισβήτηση του θεσμού της ιδιοκτησίας, όπως αυτή εκφράζεται μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα· παράλληλα πρόθεσή μας είναι το εγχείρημα να αποτελέσει έναν ανοιχτό, απελευθερωμένο χώρο, ένα πεδίο διαρκούς ζύμωσης και δημιουργίας πολιτικών και κοινωνικών σχέσεων που στηρίζονται στην αλληλεγγύη και στην ισότητα. Να αποτελέσει νησίδα ελευθερίας μέσα στον καπιταλισμό, και σε διαρκή σύγκρουση με αυτόν, ανάχωμα στις εξουσιαστικές διαθέσεις κράτους και κεφαλαίου μέχρι την πλήρη καταστροφή τους.

Παρ' όλο που δεν έχουμε όλοι και όλες μεταξύ μας κοινές (θεωρητικές) καταβολές η αυτοργάνωση και η αυτοδιαχείριση σε όλες τις πτυχές τις ζωής μας αποτελεί για μας πρόταση και πρόταγμα για τη θέσμιση των δομών και διαδικασιών μέσα στις οποίες αναπτύσσουμε την πολιτική μας δράση.

Προτάσσουμε τις αντιιεραρχικές σχέσεις και την οριζοντιότητα στις συνελεύσεις, στις δράσεις και στις δομές μας έχοντας ως τρόπο λήψης αποφάσεων την ομοφωνία

Στη διαχειριστική συνέλευση της κατάληψης μπορούν να συμμετέχουν τόσο συλλογικότητες όσο και ατομικότητες απο τη στιγμή που βρίσκονται σύμφωνοι/ες με τα βασικά προτάγματα του εγχειρήματος.

Σε μια εποχή διευρυμένου κοινωνικού και ταξικού πολέμου στεκόμαστε ενάντια σε κάθε είδους καταπιεστές και εκμεταλλευτές. Σεξιστικές, ομοφοβικές, φασιστικές, ρατσιστικές και κάθε λογής εξουσιαστικές συμπεριφορές δεν χωράνε στο εγχείρημα αυτό.

Κατάληψη Αντινομία

(Παλιό Ψυχιατρείο Κέρκυρας)

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1591932/