Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 στις 12.00

Δελτίο αντιπληροφόρησης Ραδιουργίας

Το νέο δελτίο αντιπληροφόρησης του σταθμού

Ραδιουργία 87,7 FM
Ζώνη Αντιπληροφόρησης
Δελτίο 03/11/18

Τοπικά νέα:
- Μαθητική πορεία πραγματοποιήθηκε στις 29 Οκτώβρη στο κέντρο της πόλης μας, με την συμμετοχή 100 περίπου μαθητών/τριών στα πλαίσια των μαθητικών κινητοποιήσεων ενάντια στις αλλαγές στο Λύκειο και στο νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η πορεία κατέληξε στο Δημαρχείο όπου και αναρτήθηκε πανό από το Συντονιστικό Αγώνων Μαθητών Αγρινίου. Την ίδια στιγμή και στα πλαίσια των ίδιων κινητοποιήσεων, πολλά σχολεία σε ολόκληρο τον νομό τελούν υπό κατάληψη, μέσα σε αυτά αρκετά σχολεία του Αγρινίου και των κοντινών περιχώρων όπως τα 1ο, 4ο και 5ο Γενικά Λύκεια Αγρινίου, 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου και Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. ΓΕΛ Παναιτωλίου, ΓΕΛ Γαβαλούς και ΕΠΑΛ Μακρυνείας.

- Το Σωματείο "Δικαίωμα στη Ζωή" ενημερώνει μέσω της ιστοσελίδας του ότι την Τετάρτη 31/10/, Πέμπτη 01/11 και Παρασκευή 02/11 στο Νομό μας έχουν προγραμματιστεί να γίνουν δεκαπέντε πλειστηριασμοί. Οι δεκατρείς πλειστηριασμοί του Αγρινίου έχουν μετατραπεί σε ηλεκτρονικούς και θα πραγματοποιηθούν οι επτά από πιστοποιημένο Συμβολαιογράφο Ναυπάκτου και οι άλλοι έξι από πιστοποιημένους Συμβολαιογράφους Πατρών. Ο ένας πλειστηριασμός της Ναυπάκτου έχει μετατραπεί σε ηλεκτρονικό και θα πραγματοποιηθεί από πιστοποιημένο Συμβολαιογράφο Ναυπάκτου. Ο ένας πλειστηριασμός της Βόνιτσας έχει μετατραπεί σε ηλεκτρονικό και θα πραγματοποιηθεί από πιστοποιημένο Συμβολαιογράφο Βόνιτσας. Αφορούν σπίτια, διαμερίσματα, καταστήματα, γραφεία, αγροτεμάχια και επιχειρήσεις. Γι' αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί πανελλαδικά 757 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Παλεύουμε και αντιστεκόμαστε ενάντια:
· Στη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού μέσω των περικοπών μισθών και συντάξεων και στην ανελέητη φορολόγηση.
· Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στο ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.
· Στις συνεχείς κατασχέσεις ακινήτων και λογαριασμών, (700 κατασχέσεις λογαριασμών ημερησίως) για χρέη προς το Δημόσιο.
· Στις συνεχείς διακοπές ρεύματος και νερού (5.500 διακοπές ρεύματος ετησίως για το Δήμο μας, δηλαδή 500 το μήνα).
· Στις συνεχείς διώξεις των μελών των Κινημάτων και του ελληνικού λαού, που αντιστέκονται και διεκδικούν.
· Στην εγκατάσταση των Αιολικών Πάρκων που στόχο έχουν τις επιδοτήσεις και όχι το περιβάλλον και τα οφέλη των πολιτών.
· Στις ανεξέλεγκτες εξορύξεις πετρελαίου που καταστρέφουν το περιβάλλον και αλλάζουν ριζικά την εδαφική συνοχή, χωρίς όφελος για τους πολίτες.

Πανελλαδικά νέα:
- Ο Ζακ Κωστόπουλος δολοφονήθηκε στις 21/09 από νοικοκυραίο ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου και τον φασίστα γείτονα του, με τη βοήθεια των μπάτσων και τα συνεναινετικά βλέμματα του αγανακτισμένου όχλου. Με πρόσχημα την υπεράσπιση της ιδιοκτησίας και του εμπορεύματος, ο κοσμηματοπώλης, ο οργανωμένος φασίστας και οι μπάτσοι, βρήκαν την ευκαιρία να εκφράσουν ανεμπόδιστα το μίσος τους για τις ζωές των αδύναμων. Ανακριτής και εισαγγελέας, με επιδέξιους νομικούς χειρισμούς φρόντισαν να διαμορφώσουν ευνοϊκές συνθήκες για την αγέλη των δολοφόνων, παρα το δημοσιοποιημένο οπτικοακουστικό υλικό και τις μαρτυρίες που δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται περι αυτοάμυνας ή ληστείας. Ο Ζακ ως οροθετικός, φτωχός, ομοφυλόφιλος και ακτιβιστής της queer κοινότητας, περίσσευε στον κόσμο κράτους και κεφαλαίου, γι αυτο και η ζωή του δεν είχε καμμιά αξία για τους δολοφόνους του που τον χτύπαγαν ανελέητα, ματωμένο και αναίσθητο στο πεζοδρόμιο. Το λιντσάρισμα και η δολοφονία του από αυτή την φασιστική αγέλη αφεντικών και μπάτσων, πρώτα έγινε live θέαμα για αρκετό περαστικό και αδιάφορο κόσμο. Στις επόμενες ώρες μέσω των δελτίων ειδήσεων και των «ενημερωτικών» εκπομπών των ΜΜΕ, η φρίκη αυτή κανονικοποιήθηκε με γκεμπελίστικη προπαγάνδα (ληστής, πρεζάκι, μαχαιροβγάλτης κλπ) και προσφέρθηκε «στο πιάτο» δεκάδων χιλιάδων βολεμένων σε κουτάκια, φιλήσυχων και νομοταγών, πιστών υπηκόων της κυριαρχίας και υποστηρικτών του καθεστώτος εξαίρεσης, για κανιβαλιστική κατανάλωση.

- Ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος διώκεται από την εταιρία ιχθυοκαλλιέργειας ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ μετά τις καταγγελίες του για χρήση φορμόλης και τοξικών χρωμάτων στα δίκτυα των κλωβών. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού καθώς και σε σχετική αφίσα που κολλήθηκε στην πόλη μας, η χρήση φορμόλης στις ιχθυοκαλλιέργειες παρά τα όποια νομιμοφανή επιτρεπτά όρια, με κατά παραγγελία νομοθεσίες, αποτελεί ένα ακόμα πεδίο των αντικοινωνικών πρακτικών του κεφαλαίου για τη μεγιστοποίηση της παραγωγής και του κέρδους. Η μεγάλη συγκέντρωση ψαριών σε μικρούς κλειστούς χώρους δημιουργεί αναπόφευκτα ασθένειες που επηρεάζουν καταλυτικά την ποιότητα και την ποσότητα της παραγωγής. Οι συνέπειες από τη χρήση φορμόλης στα τρόφιμα για την καταπολέμηση παρασίτων, είναι καρκινογενέσεις, μετάλλαξη dna και άλλες εκφυλιστικές ασθένειες καθώς και τη μόλυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου από την εταιρία και τους ψευδομάρτυρες που χρησιμοποίει.

- Ο αναρχικός ολικός αρνητής στράτευσης Δημήτρης Δημτσιάδης διώκεται για τέταρτη συνεχόμενη φορά μέσα σε δύο χρόνια για την επιλογή του να μην υπηρετήσει στον εθνικό στρατό, ενώ του επιβάλλεται και το τέταρτο πρόστιμο των 6000 ευρώ. Το γεγονός αυτό πέρα του ότι αναδεικνύει την εκδικητικότητα του κράτους σε όσους αντιστέκονται, σημαίνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε πρόστιμα, απανωτές καταδικές που θα σημάνουν με τη σειρά τους νέες οικονομικές επιβαρύνσεις -από τα παράβολα των δικών μέχρι την εξαγορά των ποινών- ή ακόμα και το ενδεχόμενο φυλάκισής του.

Διεθνή νέα:
- Ο Λιβανέζος επαναστάτης κομμουνιστής Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλά συμπληρώνει 34 χρόνια αιχμαλωσίας στις φυλακές του γαλλικού κράτους. Είναι ο μακροβιότερος πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη, καθώς οι γαλλικές αρχές του στερούν, εκδικητικά, την αποφυλάκιση του, που δικαιούται από το 1999. Παρά τις δύο αποφάσεις για την απελευθέρωσή του που εξέδωσε το δικαστήριο εφαρμογής ποινών, ο Ζορζ Αμπνταλά κρατείται στη φυλακή με απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης των νεοφιλελεύθερων συμμάχων της κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ. Με αυτή την ευκαιρία οργανώσεις, συλλογικότητες και αλληλέγγυοι/ες από τη Γαλλία, την Παλαιστίνη, τον Λίβανο αλλά και την Ελλάδα καλούν σε Συντονισμό Δράσεων κηρύσσοντας την εβδομάδα 17-24 Οκτώβρη διεθνή εβδομάδα δράσεων για την απελευθέρωση του Ζορζ Αμπνταλά.

- Εδώ και έξι χρόνια, από τον Απρίλιο του 2012, υπερασπιστές της Γης έχουν καταλάβει το αρχαίο δάσος του Hambach στη Γερμανία για να σταματήσουν την αποψίλωση του δάσους για εξόρυξη λιγνίτη. Αυτές τις μέρες γίνονται συνεχείς επιθέσεις από την αστυνομία με στόχο την εκκένωση της κατάληψης του δάσους, για να μπορέσει η RWE να σκοτώσει μέσω της αποψίλωσης, τον Οκτώβρη,
ένα ακόμη κομμάτι δάσους.

Το δελτίο της Ζώνης Αντιπληροφόρησης του σταθμού μεταδίδεται καθημερινά στις 12.00 το πρωί. Επίσης στα πλαίσια της καθημερινής Ζώνης Αντιπληροφόρησης μεταδίδεται καθημερινά στις 14.00 το μεσημέρι το δελτίο αντιπληροφόρησης του 1431ΑΜ ενώ στις 20.00 μεταδίδεται το δελτίο αθλητικής αντιπληροφόρησης από τα Ραδιοφράγματα.

πηγή : https://radiourgia.squat.gr/2018/11/02/9153/