Πέμπτη 12 Μαίου 2011 στις 18.00

13 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Πορεία για την δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ στην απεργία

Στο δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο

Ο συγκεντρωμένος κόσμος έξω από Κρατικό της Νικαίας κατέβηκε στο δρόμο κλείνοντας για περίπου μισή ώρα το ένα ρεύμα της Πέτρου Ράλλη. Ακολούθησε αυθόρμητη πορεία μέχρι το Περιβολάκι και πάλι πίσω όπου φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στην κρατική τρομοκρατία.

Εν τω μεταξύ ο χτυπημένος Γιάννης Κ. εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για αύριο Πέμπτη στις 18.00 στα Προπύλαια

Ανακοίνωση της Συνέλευσης Αντίστασης & Αλληλεγγύης Κυψέλης-Πατησίων:

Στην απεργιακή πορεία της 11ης Μάη χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για άλλη μια φορά ενάντια στα αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα που επιβάλλουν το κράτος σε συνεργασία με το Δ.Ν.Τ., την Ε.Ε. και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ωθώντας όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση και τον αποκλεισμό.

Από την αρχή της πορείας οι δυνάμεις καταστολής είχαν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω της δείχνοντας για μια ακόμα φορά την πρόθεση των κυρίαρχων να ανακόψουν με ωμή βία και καταστολή την κοινωνική οργή και αντίσταση.

Ενώ ένα μεγάλο μέρος της πορείας είχε περάσει από το Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή και κατευθυνόταν προς τα Προπύλαια, τα μπλοκ συνελεύσεων γειτονιάς, ταξικών σωματείων βάσης, αναρχικών/αντιεξουσιαστών και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, δέχτηκαν τη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής που όρμηξαν λυσσασμένα πάνω στους διαδηλωτές ρίχνοντας βροχή δακρυγόνων, ασφυξιογόνων και κροτίδων λάμψης, χτυπώντας τους άγρια και τραυματίζοντας δεκάδες.

Σε αυτό το κομμάτι της διαδήλωσης, στην οδό Πανεπιστημίου, βρισκόταν και η Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων τη στιγμή που δέχτηκε και αυτή μαζί με τα υπόλοιπα μπλοκ τη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα ο σύντροφός μας Γιάννης Κ., που κρατούσε το πανό της Συνέλευσης, να τραυματιστεί σοβαρά. Χτυπημένος και με αίματα στο κεφάλι άρχισε να απομακρύνεται μαζί με μια άλλη διαδηλώτρια από την Πανεπιστημίου που πνιγόταν στα δακρυγόνα για να πάει σε κάποιο ασφαλές σημείο, όπως έκαναν και άλλοι χτυπημένοι διαδηλωτές. Κατηφόρισαν την οδό Αμερικής και στο ύψος της Σταδίου, μπήκαν σε μια στοά όπου ήταν παρόντες εργαζόμενοι που τον είδαν να αιμορραγεί, τους είπε το όνομά του και ότι ήταν στο μπλοκ της ΣΑΚΑΚΠ που μόλις είχε δεχτεί επίθεση στην Πανεπιστημίου. Όταν άρχισε να χάνει τις αισθήσεις του και να αιμορραγεί και από το αυτί, η κοπέλα που τον συνόδευε κάλεσε ασθενοφόρο το οποίο έφτασε στην οδό Σταδίου όπου τον παρέλαβε.

Ο σύντροφος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Νίκαιας με εσωτερική αιμορραγία στο κεφάλι, χειρουργήθηκε άμεσα και νοσηλεύεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση.

Στην προσπάθειά τους οι κυρίαρχοι να καταπνίξουν τις κοινωνικές αντιστάσεις, δε διστάζουν, επιστρατεύοντας όπως πάντα τους ένστολους δολοφόνους τους, να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τη ζωή των αγωνιζόμενων ανθρώπων.

Σαν Συνέλευση συνεισφέρουμε με τις δυνάμεις μας στους αυτοοργανωμένους αδιαμεσολάβητους κοινωνικούς αγώνες που είναι μια ζωντανή πραγματικότητα σε κάθε γωνιά της πόλης, και μαζί με χιλιάδες άλλους αγωνιζόμενους ανθρώπους συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Καμιά απόπειρα καταστολής και τρομοκράτησης δεν είναι ικανή να μας κάνει να σιωπήσουμε. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του συντρόφου μας Γιάννη Κ. που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και σε όλους τους τραυματισμένους και συλληφθέντες διαδηλωτές της απεργιακής πορείας της 11ης Μάη.

Συνεχίζουμε στο δρόμο!

Συνεχίζουμε ανυποχώρητοι!

Για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων 11 Μάη 2011

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2011/05/blog-...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

για την απεργιακή κινητοποίηση της 11ης Μάη [ την κρατική καταστολή και τις άμεσες απαντήσεις μας]

έπειτα από έκτακτο μάζεμα α'βάθμιων σωματείων

γίνεται κάλεσμα σε ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ως άμεση απάντηση στην καταστολή

της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης

την Πέμπτη 12 Μάη στις 6.00μμ

στα Προπύλαια

apergia_11_5_11_a

απεργιακή περιφρούρηση το πρωί στον Ελευθερουδάκη και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο και στην πορεία προς τη βουλή

>>> άγρια καταστολή - δολοφονικές επιθέσεις από την αστυνομία // σοβαροί τρυματισμοί διαδηλωτών

Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας

Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.

Δεκάδες τραυματισμένοι - χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.

apergia_11_5_11_b

Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα.

Καταγγέλλουμε όλα τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές.

Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια.

Η κυβέρνηση, με την ασύστολη τακτική του βιασμού όλων των λαϊκών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά και με την ωμή άσκηση βίας που άμεσα απειλεί τις ζωές συμπολιτών μας, το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει το πείσμα και την απόφαση που έχουμε πάρει να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για να έχει ο λαός μας ψωμί, παιδεία και ελευθερία.

Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής απόπειρας! Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου κερδίσει ο λαός μας όλα όσα δικαιούται!

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2011/05/11/απ...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΙΟΥ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 6μμ

Σήμερα 11 Μάη πραγματοποιήθηκε ακόμα μια γενική απεργία ενάντια στα αντικοινωνικά μέτρα που επιβάλλουν το κράτος, το κεφάλαιο και το ΔΝΤ και ωθούν στην φτώχια, την ανέχεια και την εξαθλίωση όλο και μεγαλύτερα κομμάτια του πληθυσμού. Χιλιάδες κόσμου βγήκαν ακόμα μια φορά στους δρόμους και ήρθαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής οι οποίες σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν κάθε κίνηση αντίστασης περικύκλωσαν ασφυκτικά ολόκληρη την διαδήλωση.

Τα ΜΑΤ εφαρμόζοντας το δόγμα μηδενικής ανοχής λίγο μετά το σύνταγμα επιτέθηκαν στην πορεία και ειδικά στα μπλοκ των συνελεύσεων γειτονιάς, των σωματείων βάσης, των εργατικών συλλογικοτήτων, της συνέλευσης αναρχικών και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Ξύλο, δολοφονικά χτυπήματα, τόνοι χημικών, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, συλλήψεις, αιμόφυρτοι και τραυματισμένοι διαδηλωτές συνέθεταν το σκηνικό. Από την δολοφονική επίθεση τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ο Γιάννης Κ. από το μπλοκ της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων. Ο Γιάννης Κ. μεταφέρθηκε σε οριακή κατάσταση, για την ίδια του τη ζωή, στο Γ.Ν. Νίκαιας με εσωτερική αιμορραγία στο κεφάλι, χειρουργήθηκε άμεσα και νοσηλεύεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση.

Η σημερινή επίθεση στα μπλοκ της αυτοοργάνωσης, της αντιιεραρχίας, των ταξικών και κοινωνικών αντιστάσεων και όσων δεν συναινούν στόχο είχε να τρομοκρατήσει, να καταστείλει, να παραδειγματίσει και να καταπνίξει κάθε ανεξέλεγκτη φωνή και χειρονομία η οποία κινείται συλλογικά, ακηδεμόνευτα, οργανωμένα και αδιαμεσολάβητα ενάντια στους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς του κράτους και του κεφαλαίου.

Ενάντια στη τρομοκρατία και τη καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αγώνων προτάσσουμε την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη. Με τα σωματεία βάσης, τις συνελεύσεις γειτονιάς, τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους αντίστασης, τις άγριες απεργίες δε δεχόμαστε ως όρο ζωής τη συνθήκη της υποταγής που θέλουν να επιβάλλουν το κράτος, το κεφάλαιο, τα κόμματα, τα ΜΜΕ και τα καθεστωτικά συνδικάτα δεν συναινούμε, δεν συνδιαλεγόμαστε, δεν υποτασσόμαστε.

Στεκόμαστε στο πλευρό του Γιάννη Κ. ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση και όλων των τραυματισμένων διαδηλωτών

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων της απεργιακής διαδήλωσης της 11 Μάη

Όλοι στο δρόμο ενάντια σε κράτος-ΔΝΤ-αφεντικά

για μια κοινωνία χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση

για την ανατροπή και την κοινωνική επανάσταση

κάλεσμα : Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική Αυτοδιεύθυνση

επικοινωνία : sineexlefsianaexrchikon@exgmail.coexm

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

Η κυβέρνηση του ΔΝΤ και του Μνημονίου, για να επιβάλει την αντιλαϊκή πολιτική της, καταφεύγει στην αστυνομική βαρβαρότητα και προωθεί τη φασιστική βία.

ΚΑΤΩ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Στην πανεργατική διαδήλωση της 11ης Μαΐου ορδές αστυνομικών επιτέθηκαν απρόκλητα τραυματίζοντας δεκάδες διαδηλωτές και οδηγώντας στα πρόθυρα του θανάτου τον Γ.Κ.

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ

ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία αντιστεκόμαστε στην κυβερνητική επίθεση με τους μαζικούς συντονισμένους αγώνες μας .

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ

Διαδήλωση Πέμπτη 12 Μαΐου 6 μ.μ, Προπύλαια

κάλεσμα :

  • ΑΚΟΑ
  • Αντιεξουσιαστική Κίνηση
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  • ΑΡΑΝ
  • Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
  • ΚΚΕ-ΜΛ
  • ΚΟΚΚΙΝΟ
  • ΝΑΡ - Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
  • Νεολαία Συνασπισμού
  • Ξεκίνημα
  • ΟΚΔΕ
  • ΟΚΔΕ - Σπάρτακος
  • ΣΕΚ
  • Συνασπισμός

πηγή : http://diktio.org/node/733


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Aνακοίνωση για την βίαιη καταστολή της απεργιακής διαδήλωσης της 11 Μάη

Όλοι την Πέμπτη 12 Μάη στις 6.00 στα Προπύλαια.

Ο "Συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα" καταγγέλλει την απρόκλητη, δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην μεγάλη εργατική διαδήλωση που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δεκάδων διαδηλωτών, ένας από τους οποίους δίνει μάχη για την ζωή του στο Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Η κυβέρνηση του Μνημονίου δολοφονεί όχι μόνο δικαιώματα, αλλά και ανθρώπους.. Επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και την νεολαία, να επιβάλλει καθεστώς κοινοβουλευτικής δικτατορίας για να περάσει το βάρβαρο "Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας".

Είναι γελασμένοι. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα κλιμακώσουν την πάλη τους για να ανατρέψουν την κυβέρνηση των τραπεζιτών, των βιομήχανων και της τρόικα και την βάρβαρη πολιτική τους. Θα προασπίσουν τα κοινωνικά και δημοκρατικά τους δικαιώματα.

2. Μετά και την σημερινή εγκληματική ενέργεια ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη στην οποία αποφάσισε:

α) Να δώσει συνέντευξη τύπου αύριο στις 12 με γιατρούς από το Νοσοκομείο της Νίκαιας και τα άλλα νοσοκομεία καθώς και τραυματισμένους διαδηλωτές.

β) Να καλέσει την Πέμπτη 12/5 στις 6 στα προπύλαια σε συλλαλητήριο καταδίκης της κυβερνητικής-κρατικής βίας και καταστολής.

γ) Να προχωρήσει την Παρασκευή 13/5 το απόγευμα στις 6.00 σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο "προστασίας του Μνημονίου".

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να στηρίξουν αυτές τις πρωτοβουλίες. Να πυκνώσουν τις γραμμές του κινήματος στις μεγάλες επερχόμενες μάχες. ο οργανωμένος λαός θα τσακίσει την κυβερνητική-κρατική καταστολή.

πηγή : http://syntonismos.blogspot.com/2011/05/11.ht...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 6 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Ενας μετανάστης νεκρός από 10 μαχαιριές φασιστών που βγήκαν παγανιά διψώντας για αίμα.

Ενας διαδηλωτής στην εντατική από δολοφονικά χτυπήματα μπάτσων.

Δεκάδες τραυματίες, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο σοβαρά.

Η κυβέρνηση του Μνημόνιου, λίγο πριν συμφωνήσει νέα εφιαλτικά μέτρα σε βάρος της εργαζόμενης κοινωνίας και της νεολαίας της, μέτρα που προωθούν την «κινεζοποίηση» της εργατικής τάξης της χώρας, προχωρά σε μια τεράστια εκστρατεία προληπτικής τρομοκρατίας, προκειμένου να κλείσει τον κόσμο τρομαγμένο στα σπίτια.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, η συμμετοχή στο αποψινό συλλαλητήριο και πορεία είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.

πηγή : http://eksegersi.gr/article.php?article_id=10...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΠΟΡΕΙΑ ΟΡΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 11/05

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ, 18:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

πηγή : http://katalipsiesiea.blogspot.com/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Δολοφόνοι

Ένας διαδηλωτής ο Γιάννης Κ. δίνει από χθες 11/05/2011 μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Βρίσκεται διασωληνωμένος στην εντατική του Γενικού Κρατικού Νικαίας, μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν, αν και η κατάστασή του παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη και σοβαρή. Έχει σοβαρά κρανιοεγκεφαλικά τραύματα. Τον χτύπησαν με αμβλύ μεταλλικό αντικείμενο οι υπάνθρωποι των ΜΑΤ που -εκτελώντας σαφή διατεταγμένη εντολή- επιτέθηκαν στη χτεσινή απεργιακή πορεία.

Τουλάχιστον 35 ακόμη διαδηλωτές τραυματίστηκαν σοβαρά στην ίδια αυτή επίθεση, μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών. Κρανιακά κατάγματα, αφαίρεση σπλήνας, σπασμένες γνάθοι, μύτες και δόντια φανερώνουν την εντολή που είχαν οι ένστολοι δολοφόνοι: Να τσακίσουν στο ξύλο, να χτυπήσουν με λύσσα όλους εμάς, τους ανθρώπους που βγαίνουμε στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούμε για την αντικοινωνική επίθεση που το κράτος και το κεφάλαιο εξαπολύουν στη ζωή μας.

Χτες, τελείως απρόκλητα, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε ένα μεγάλο κομμάτι της πορείας μέσα στο οποίο υπήρχαν πολλά μπλοκ διαδηλωτών: Σωματεία βάσης, συνελεύσεις κατοίκων και γειτονιών, εργατικές συλλογικότητες και πολιτικές ομάδες. Σ' αυτό το κομμάτι πορευόταν και το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων όταν δεχτήκαμε την επίθεση με δεκάδες δακρυγόνα και ασφυξιογόνα αέρια. Σχεδόν το σύνολο των συναδέλφων δεχτήκαμε δολοφονικά χτυπήματα στα κεφάλια και στο υπόλοιπο σώμα μας από τους δολοφόνους των ΜΑΤ, πολλοί τραυματιστήκαμε ελαφρότερα ή σοβαρότερα.

Ο σκοπός του κράτους είναι προφανής: Μέσα στην πρωτοφανή κρίση (οικονομική, θεσμική, πολιτική) που μαστίζει τον τόπο και ενόψει των νέων δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων που επιβάλλει η Τρόικα, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τον κόσμο δια της ωμής βίας, ώστε να τον αποτρέψει από το να βγαίνει στο δρόμο. Παρά το ότι η ΓΣΕΕ έχει μετατραπεί σε χειροκροτητής της κυβέρνησης, παρά το ότι τα ΜΜΕ λασπολογούν ακατάληπτα εναντίον των απεργών και των υπόλοιπων αγωνιζόμενων κοινωνικών κομματιών, παρά το κλίμα ξενοφοβίας που τεχνηέντως

καλλιεργείται, όλο και περισσότερος κόσμος αντιλαμβάνεται πλέον ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός και αγωνίζεται συλλογικοποιώντας τις αντιστάσεις του.

Μπροστά στο φόβο μιας επικείμενης εξέγερσης που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τα επερχόμενα αντικοινωνικά μέτρα, η κυβέρνηση και τα συμφέροντα που τη στηρίζουν επέλεξαν τη βίαιη καταστολή μιας ολόκληρης απεργιακής πορείας, χωρίς καν αφορμή, ώστε να δώσουν ένα σαφές μήνυμα: Τολμάς και διαμαρτύρεσαι; Θα το πληρώσεις (ίσως και με τη ζωή σου).

Η ΩΜΗ ΒΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ - ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ, ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

Όλοι/ες στην πορεία ενάντια στη δολοφονική επίθεση σε βάρος της απεργιακής διαδήλωσης της 11ης Μάη. Γιάννη, κράτα γερά.

κάλεσμα : Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων

πηγή : email που μας στάλθηκε στις 12 Μαίου


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ, 6:00 μ.μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ

Η μανιώδης δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ στην απεργιακή πορεία, που είχε ως αποτέλεσμα έναν διαδηλωτή που χαροπαλεύει και δεκάδες σοβαρούς τραυματισμούς διαδηλωτών, δείχνει ξεκάθαρα πια ότι η βαρβαρότητα είναι ήδη εδώ.

Η πολιτική κοινωνικής λεηλασίας της κυβέρνησης, με τη στήριξη ολόκληρου του καθεστωτικού τόξου και των διεθνών καπιταλιστικών οργανισμών, δεν έχει άλλο δρόμο για την επιβολή της παρά μόνο τη δολοφονική πυγμή του κράτους και των εξουσιαστικών μηχανισμών.

Η ολομέτωπη αντικοινωνική επίθεση των αφεντικών και του κράτους τους δεν καταστρέφει μόνο δικαιώματα, ελευθερίες και συνθήκες ζωής, αλλά βάζει σε κίνδυνο πια την ίδια τη ζωή, είτε με την άγρια καταστολή είτε με την οικονομική ασφυξία.

Πρέπει να τελειώνουμε πια με αυτό το καθεστώς μόνιμης «έκτακτης ανάγκης», εξαίρεσης και απύθμενης εκμετάλλευσης, που οδηγεί σε μια αβέβαιη και μίζερη επιβίωση στερώντας την πραγματική ζωή από την πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας.

Ο αγώνας, με όλες τις μορφές, με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, συγκρούσεις, με ανεξαρτησία από την καθεστωτική πολιτική και τα συνδικαλιστικά της όργανα, με άμεση δημοκρατία και μαχητικό συντονισμό βάσης, αλλά και με συγκεκριμένες προσπάθειες επανοικειοποίησης του πλούτου που μας ανήκει και των κοινών αγαθών που πρέπει να είναι ελεύθερα και για όλους, πρέπει άμεσα να ενταθεί.

Το δίλημμα έχει τεθεί: ή αυτοί ή εμείς.

Όλοι στους δρόμους.

κάλεσμα : Εργατική εφημερίδα ΔΡΑΣΗ

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΧΘΗΚΕ ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 11ΗΣ ΜΑΪΟΥ

97 τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Αθήνας, δεκάδες συλλήψεις, ένας αγωνιστής τραυματίζεται και μεταφέρεται σε προθανάτια κατάσταση

ΠΕΜΠΤΗ 12/5, 6ΜΜ

ΑΘΗΝΑ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΠΑΤΡΑ: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΒΟΛΟΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!

κάλεσμα : EEK

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Προπύλαια 6μμ, ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Aν κάποιος προσπαθήσει να αποσημειολογήσει -με ψυχραιμία- τη ροή της βίας των ημερών μας θα κατανοήσει εμφανώς ποιά είναι τα σχέδια των κυρίαρχων. Η αντιμεταναστευτική πολιτική του ελληνικού καπιταλισμού έχει οδηγήσει σε ωμές δολοφονίες στο κέντρο της πρωτεύουσας τις τελευταίες ημέρες. Το κράτος διαμορφώνει ένα καθεστώς επιλεκτικής αδιαφορίας στέλνοντας το σήμα σε κάθε είδους εγκληματική συμμορία ότι μπορεί να ξεδιπλώσει τις «αρετές» της ανενόχλητη. Έτσι, οπλίζονται οι ποταποί. Και φτάνουμε σε μια δολοφονία, προχτές, 44χρονου έλληνα στο κέντρο της Αθήνας και -ως «απάντηση»- σε μια άλλη σήμερα τα χαράματα, ενός νεαρού πακιστανού, στα κάτω πατήσια. Η βία μπορεί να διαχέεται στους δρόμους τροφοδοτώντας έναν γενικευμένο φόβο, το αίμα πρέπει να τρέχει στο βωμό του κοινωνικού κανιβαλισμού. Το πρόσημο της επιθετικότητας πρέπει να δείχνει -ή να απειλεί με - έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων με την κυρίαρχη τάξη πραγμάτων να μένει, απρόσιτη και περίφρακτη, στο απυρόβλητό της.

Η βία που ασκήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής στην χτεσινή διαδήλωση, με τους 3 βαριά χτυπημένους και τους εκατοντάδες τραυματίες διαδηλωτές, εστιασμένη στις ακηδεμόνευτες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις στέλνει το μήνυμα μιας Εξουσίας που υπερασπίζεται με εκκωφαντικό και κυνικό τρόπο αυτό το απυρόβλητο. Η χτυπημένη διαδήλωση οδηγούταν από τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης προς την Ομόνοια, την Πατησίων, το Μεταξουργείο, τις φτωχογειτονιές του κέντρου, της δυτικής αθήνας… Οδηγούταν από τις ένοπλες συμμορίες του κράτους εκεί που πρέπει να χωνευτεί από τον διάχυτο φόβο και την κανιβαλιστική εγκληματικότητα. Μακριά από τα προπύργια της Εξουσίας.

Η βία των ημερών έχει τα προστάγματά της. Μένει να αντιστρέψουμε τα πρόσημά της, να ακυρώσουμε τα περιεχόμενά της και να επιτεθούμε στα εξουσιαστικά προπύργια.

Καλούμε στην σημερινή πορεία 6μμ στα Προπύλαια.

κάλεσμα : Κατάληψη Σινιάλο

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΠΕΜΠΤΗ 12/5, 6:00μμ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Τα ξημερώματα της Τρίτης 10 Μάη, ο 44χρονος Μανώλης Καντάρης δέχεται δολοφονική επίθεση με μαχαιριές με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό του, στη συμβολή των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, στην Αθήνα, έχοντας μόλις βγει από το σπίτι του για να φέρει το αυτοκίνητο, να πάει την ετοιμόγεννη σύζυγό του στο μαιευτήριο. Αιτία την επίθεσης, πιθανώς, υπήρξε η προσπάθεια αφαίρεσης της τσάντας που βαστούσε στο χέρι του.

Από φήμες, εικασίες και διαρρέοντα σενάρια από την ασφάλεια για κάποια κάμερα που έχει καταγράψει 3 άντρες βορειοαφρικανικής καταγωγής, ξεδιπλώνεται άμεσα μια μιντιακή και φασιστική στοχοποίηση των μεταναστών εν γένει, με βάση τη ναζιστική λογική της "συλλογικής ευθύνης". Το απόγευμα της Τρίτης, μια συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας μετατρέπεται σε κυνήγι διερχόμενων μεταναστών και σε επιθέσεις σε σπίτια και μικρομάγαζα «ξένων». Κάποιοι κάτοικοι αποχωρούν αηδιασμένοι από την εκμετάλλευση του θανάτου του γείτονά τους από οργανωμένους νεοναζί, που μετατρέπουν τη συγκέντρωση θλίψης και αποτροπιασμού σε ρατσιστικό πογκρόμ.

Το σαφάρι κατά των μεταναστών από τους φασίστες κεφαλοκυνηγούς θα συνεχιστεί για ώρες κάτω από την Πατησίων στον άξονα από Ομόνοια μέχρι Βικτώρια, με την κάλυψη και συνδρομή των αστυνομικών δυνάμων ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, που βρίσκονται όλη την ώρα στο πλάι τους, τους προφυλάσσουν, τους ανοίγουν δρόμο, τους υποδεικνύουν ανθρώπινους και υλικούς στόχους. Η συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων γίνεται, επίσης, εξόφθαλμη στις συνδυασμένες επιθέσεις διμοιριών και φασιστών που εκδηλώνονται διαδοχικά κατά των καταλήψεων Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά και Βίλα Αμαλίας (Αχαρνών & Χέυδεν), οι οποίες αποκρούονται επιτυχώς από τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που προασπίζουν τα απελευθερωμένα αυτά κοινωνικά εδάφη από τον περιφερόμενο φασιστικό θίασο μπάτσων και νεοναζί.

Το απόγευμα της Τετάρτης 11 Μάη, μετά την απόσυρση των διαδηλωτών της απεργιακής πορείας από τον δρόμο, οι 100 νεοναζί κάνουν ξανά την εμφάνισή τους. Αρχικά επιτίθενται (πάλι αποτυχημένα) στην κατάληψη Βίλα Αμαλίας και συνεχίζουν με τα ελληνόψυχα πογκρόμ τους κατά των μεταναστών, υποστηριζόμενοι πάντα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Αυτή η δεύτερη «νύχτα των κρυστάλλων» καταλήγει τα ξημερώματα της Πέμπτης 12 Μάη στη δολοφονική επίθεση κατά νεαρού μετανάστη από το Μπαγκλαντές στην περιοχή των Κάτω Πατησίων από 2 έλληνες φασίστες, που πρώτα τον καταδίωξαν με το μηχανάκι τους και στο τέλος τον σκότωσαν με μαχαιριές.

Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλαβαίνει κάποιος ότι το «έγκλημα» δεν εδράζεται σε «εθνικά» ή «φυλετικά» DNA αλλά σε κοινωνικά αίτια. Οι κυρίαρχοι με την πολιτική της φτωχοποίησης και της εξαθλίωσης που επιβάλλουν εξωθούν όλο και περισσότερα κομμάτια της κοινωνίας (ντόπιους και μετανάστες) στο κοινωνικό περιθώριο. Την ίδια στιγμή επιχειρούν τη μεταφορά της σύγκρουσης στο εσωτερικό των «από κάτω», διαμορφώνοντας τους όρους για την ανάπτυξη φαινόμενων κοινωνικού κανιβαλισμού και αλληλοσπαραγμού. Αυτός ο προωθούμενος «πόλεμος όλων εναντίον όλων» και όχι εναντίον της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας που προκαλεί και επιβάλλει τα κοινωνικά δεινά, είναι η μόνη τους πιθανότητα για αποπροσανατολισμό της εκτεταμένης κοινωνικής οργής. Για να έρθουν σε δεύτερο χρόνο τα ίδια συμφέροντα, οι ίδιοι μηχανισμοί, να αναλάβουν το ρόλο του διαιτητή ανάμεσα σε «ακραίες» κοινωνικές ή πολιτικές ομάδες, του προστάτη από τα «εγκληματικά στοιχεία», του εγγυητή της «ασφάλειας» και της «κοινωνικής ειρήνης».

Η κρισιμότητα αυτής της κρατικής στρατηγικής συναρθρώνεται με την πρωτόγνωρη όξυνση της καταστολής, με την στρατιωτικού τύπου αντιμετώπιση της κοινωνικής αμφισβήτησης και αντίστασης. Εξόφθαλμο παράδειγμα η απροσχημάτιστη λυσσαλέα και δολοφονική επίθεση των διμοιριών των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της απεργιακής πορείας της 11ης Μάη, στην οδό Πανεπιστημίου, στα μπλοκ των ακηδεμόνευτων συνελεύσεων γειτονιάς, των ταξικών σωματείων βάσης, των αναρχικών-αντιεξουσιαστών και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Ως αποτέλεσμα δεκάδες αγωνιζόμενοι άνθρωποι τραυματίστηκαν από απανωτά χτυπήματα με γκλοπς στο κεφάλι (πολλές φορές με το γκλοπ γυρισμένο ανάποδα από την πλευρά που έχει ενσωματωμένη μεταλλική λαβή), από χειροβομβίδες κρότου λάμψης απευθείας επάνω στα σώματα (αρκετές νέου τύπου, με μικρότερα βομβίδια διασποράς), από δακρυγόνα που ρίχνονταν ευθεία στο πρόσωπο, από χτυπήματα με κλοτσιές και γκλοπς πεσμένων στο έδαφος διαδηλωτών ακόμα και από ολόκληρες διμοιρίες.

Ανάμεσα στους δεκάδες σοβαρά τραυματισμένους διαδηλωτές, 3 απαιτήθηκε να χειρουργηθούν άμεσα, ο ένας αναγκάστηκε σε σπληνεκτομή (λόγω των χτυπημάτων που δέχτηκε στο σώμα) ενώ ο Γιάννης Κ. από τη Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων μετά τις αστυνομικές «περιποιήσεις» μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Νίκαιας, μπήκε στο χειρουργείο σε προθανάτια κατάσταση, με σοβαρό επισκληρίδιο αιμάτωμα και κατάγματα στο κρανίο και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ & ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΒΙΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

πηγή : http://anarxiko-resalto.blogspot.com/2011/05/...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Απόψε 6μμ στα Προπύλαια - Ενάντια στη βαρβαρότητα

Στη φωτογραφία από τη χθεσινή απεργία, ο Γιάννης Κ. λίγο πριν χτυπηθεί από τους "προστάτες του πολίτη"

Χθες κατά τις 14:30 στην Πανεπιστημίου χτυπήθηκε απρόκλητα και άγρια η απεργιακή πορεία ενάντια στο μνημόνιο.

Τα αποτελέσματα της επίθεσης των ΜΑΤ μεταξύ άλλων ήταν τουλάχιστον 40 απεργοί διαδηλωτές τραυματίες από τους οποίους τρεις χειρουργήθηκαν γιατί ήταν σοβαρά, και ο ένας παλεύει να κρατηθεί στη ζωή.

Ο Γιάννης Κ. είναι μέλος της συνέλευσης γειτονίας Κυψέλης-Πατησίων και κρατούσε μαζί με άλλους το πανό της συνέλευσης, άοπλος και με το κεφάλι ψηλά, όπως και οι υπόλοιποι γύρω του που επίσης χτυπήθηκαν.

Είναι ένας από εμάς.-

Απόψε στις 6μμ στα Προπύλαια καλείται διαδήλωση από Σωματεία εργαζομένων - ΑΔΕΔΥ - οργανώσεις από όλους τους αντιστεκόμενους πολιτικούς χώρους και πολίτες ενάντια στην αστυνομική βία.

Θα είμαστε εκεί.

πηγή : http://katalipsinf.blogspot.com/2011/05/6.htm...