Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 στις 19.00

Συνέλευση αλληλεγγύης για την κατασταλτική εκκένωση της Κατάληψης Asilo Occupato

post image

Παρασκευή 19:00 - Πολυτεχνείο, Κτ. Γκίνη

Θα υπάρξει ενημέρωση για τις νέες κατασταλτικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν εχθές (19.2) στο Τρέντο της Ιταλίας κατά συντρόφων και συντροφισσών ως συνέχιση του κατασταλτικού δόγματος "μηδενικής ανοχής" που επιδεικνύει η κυβέρνηση Σαλβίνι κατά του "εσωτερικού εχθρού". Θα συζητηθούν κινήσεις αλληλεγγύης στην κατάληψη και στους συντρόφους/ισσες που προφυλακίστηκαν καθώς και ανταλλαγή πολιτικών σκεπτικών για τη σημασία των διώξεων και την πολιτική συγκυρία μέσα στην οποία πραγματοποιούνται.

Την Πέμπτη 7/2 η αστυνομία εισέβαλε με ισχυρές δυνάμεις στην κατάληψη Asilo στο Τορίνο.Οι περίπου 600 ματατζήδες που κατέφτασαν απ' όλη τη βόρεια Ιταλία, εκκένωσαν ένα τόπο που έχει καταληφθεί από το 1995 και έχει αποτελέσει κομμάτι της διοργάνωσης πολλών κοινωνικών αγώνων (ενάντια στις εξώσεις και στις αναπλάσεις των παλιών εργατικών συνοικιών από τους "μεγαλοιδιοκτήτες" του Τορίνο, ενάντια στα κέντρα "επαναπροώθησης" μεταναστών, ενάντια στον TAV).

Η αστυνομία εμφανίστηκε όχι μόνο για την εκκένωση του Asilo αλλά και για τη σύλληψη 6 συντρόφων και συντροφισσών, οι οποίοι και κατηγορούνται βάση του αρ. 270 του ποινικού κώδικα περί "ανατρεπτικής δράσης", μια κατασταλτική μεθόδευση που χρησιμοποιείται για το χτύπημα των αναρχικών εδώ και πολλά χρόνια στην Ιταλία. Παρότι σε αρκετές προηγούμενες περιπτώσεις οι εισαγγελείς δεν κατάφερναν να υποστηρίξουν την συγκεκριμένη κατηγορία, η οποία και συχνά κατέρρεε στην δικαστική αίθουσα, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η προφυλάκιση των συντρόφων - συντροφισσών μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο χρόνια.

Παρασκευή 19:00 - Πολυτεχνείο, Κτ. Γκίνη

Δύναμη στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που προφυλακίστηκαν.

Διεθνιστικό Μέτωπο αλληλεγγύης απέναντι στην τρομοκρατία κράτους και κεφαλαίου.

Αλληλέγγυοι/ες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1595828/