Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 στις 19.30

Συνέλευση ¡No pasarán!

Ενημέρωση για την διαδήλωση στις 14 Σεπτεμβρίου και των μέχρι τώρα δράσεων της συνέλευσης ¡No pasarán!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

NO PASARAN!

Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε η μαζική διαδήλωση ενάντια στην κατασταλτική εκστρατεία και αλληλεγγύης στους κατειλημμένους χώρους, τις δομές του αγώνα και τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, ενάντια στην αστυνομική κατοχή και τις ναρκομαφίες στα Εξάρχεια, το πογκρόμ προσφύγων και μεταναστών και τον διωγμό τους από τη γειτονιά και την καταστολή των καταλήψεων. Στη διαδήλωση ανταποκρίθηκαν με πλήθος δράσεων αλληλεγγύης σύντροφοι/ισσες και συλλογικότητες από ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και διεθνώς.

Πάνω από επτά χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες συσπειρώθηκαν γύρω από το κάλεσμα του NO PASARAN! που πλαισιώθηκε από πλήθος καλεσμάτων πολιτικών, κοινωνικών και ταξικών συλλογικοτήτων, -μεταξύ των οποίων και το κάλεσμα των σωματείων ΣΥΒΧΨΑ, ΣΜΕΔ, ΣΕΦΚ και του Σωματείου Εργαζόμενων στο Πλαίσιο σε κοινό εργατικό μπλοκ- και κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Καθ'όλη τη διάρκεια της πορείας πετάχτηκαν τρικάκια και φωνάχτηκαν συνθήματα, όπως μεταξύ άλλων: «Ούτε βήμα πίσω, καμιά υποταγή, στον δρόμο να τσακίσουμε την καταστολή», «Όλοι στους δρόμους, όλοι στις πλατείες, έξω απ' τα Εξάρχεια μπάτσοι και μαφίες», «πόλεμο σε μπάτσους και ναρκομαφίες, σφαγεία δεν θα αφήσουμε να γίνουν οι πλατείες» αλλά και συνθήματα επ' αφορμής της συμπλήρωσης έξι χρόνων από τη δολοφονία του Παύλο Φύσσα από τους ναζί δολοφόνους της Χ.Α.

Λίγο μετά την κατάληξη της διαδήλωσης στην πλατεία Εξαρχείων, το κράτος εξαπέλυσε, ως ανταπάντηση, μια βάναυση επίθεση δυνάμεων ΜΑΤ στους γύρω δρόμους, χτυπώντας άγρια και πνίγοντας στα χημικά πλήθος ανθρώπων που είτε είχαν συμμετάσχει στην πορεία είτε διέρχονταν από εκεί και προσάγοντας τέσσερις νεολαίους τυχαία μεταξύ άλλων, οι οποίοι διώκονται με ανυπόστατες κατασκευασμένες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Η πολυπληθής διαδήλωση, ο παλμός και η δυναμική της ήταν μία ηχηρή και αποστομωτική απάντηση στην κρατική κατασταλτική εκστρατεία αλλά και στην ιδεολογική προπαγάνδα των ΜΜΕ που επιχειρούν να απομονώσουν, να περιθωριοποιήσουν και να εγκληματοποιήσουν όσους δεν υποτάσσονται, δεν συνθηκολογούν, δεν πειθαρχούν και αντιστέκονται στους αντικοινωνικούς- κατασταλτικούς σχεδιασμούς του κράτους και του κεφαλαίου. Εάν πιστεύουν ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τον κόσμο της αντίστασης, ματαιοπονούν.

Η μαζική και δυναμική διαδήλωση, που έδειξε στον δρόμο πώς συνδέονται οι αντιστάσεις και πώς εκφράζεται η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων, δίνει έμπνευση για το βάθεμα αυτής της διασύνδεσης των αγώνων των νεολαίων, των εργαζομένων, των προσφύγων, των μεταναστών, των από τα κάτω συνολικά. Σε αυτό το πλαίσιο και επειδή αντιλαμβανόμαστε πως βαλλόμαστε ολομέτωπα από τη συνολική επίθεση τις κυριαρχίας απέναντι στα πληβειακά στρώματα, προχωρήσαμε σε καλέσματα και συγκρότηση μπλοκ στην πορεία για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου- Zackie Oh! με πανό που έγραφε «ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ZACKIE OH! ΞΕΝΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ- NO PASARAN Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ», καθώς και στην απεργιακή πορεία που πραγματοποιήθηκε στις 24/9 με πανό που έγραφε «ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ- ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ". Η πορεία στις 14 Σεπτέμβρη αποτέλεσε την κορύφωση της μέχρι τότε κίνησης της συνέλευσης NO PASARAN! που δημιουργήθηκε τον Ιούλη του '19 και έθεσε ως βασικό της στόχο την οργάνωσή μας απέναντι στην επερχόμενη κρατική καταστολή και βασικό πρόταγμα: «NO PASARAN!, Καμιά παράδοση-Καμιά ανακωχή, να υψώσουμε οδόφραγμα αλληλεγγύης για την αντεπίθεση στο καθεστώς της εκμετάλλευσης και της υποταγής».

Οι αντικοινωνικές πολιτικές αναδιάρθρωσης - που έρχονται σε συνέχεια των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ- και που για τους από τα κάτω σημαίνουν την όξυνση της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και των αποκλεισμών, είχαν ήδη εξαγγελθεί ακόμα και προεκλογικά από τη νεοεκλεγείσα διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η εφαρμογή τους προϋποθέτει την καταστολή και τρομοκράτηση όσων αντιστέκονται.

O κρατικός κατασταλτικός σχεδιασμός θέτει στο στόχαστρο το αναρχικό κίνημα, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, τις καταλήψεις και τους χώρους αγώνα και εκδηλώνεται: με τα σχέδια αστυνομικής κατοχής των Εξαρχείων και τις επιθέσεις σε χώρους αγώνα, με την κατάργηση του ασύλου, τα αναπτυξιακά νομοσχέδια, τις διώξεις και φυλακίσεις αγωνιστών, την αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου του κράτους.

Η κατασταλτική επιχείρηση του κράτους που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει ξεκινήσει ήδη από τον Αύγουστο του '19 με τη ψήφιση της κατάργησης του ασύλου, την εκκένωση και κατεδάφιση της κατάληψης Brooklyn στα Γιάννενα και την εκκένωση 4 καταλήψεων στα Εξάρχεια. Ενώ οι κάτοικοι από τις- 5 συνολικά- προσφυγικές καταλήψεις που εκκενώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας έχουν εγκλειστεί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κλειστού ή ανοιχτού τύπου ή κατ' ευφημισμό camps, σε κάθε περίπτωση σε χώρους ακατάλληλους για ανθρώπινη διαβίωση. Ακόμη το κράτος προχώρησε στην απομάκρυνση του πολιτικού περιπτέρου από την πλατεία Εξαρχείων, που αποτελούσε δομή του αγώνα ενάντια στο κράτος, τις ναρκομαφίες και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, συνθήκες που το ίδιο το κράτος διαμόρφωσε και που αποσαθρώνουν τη γειτονιά επιβεβαιώνοντας πως κράτος, μπάτσοι, μίντια, μαφίες και παρακρατικοί δουλεύουνε μαζί. Παράλληλα συνεχίζεται η επιχείρηση αστυνομικής κατοχής των Εξαρχείων, όπου τραμπούκοι των ΜΑΤ έχουν στρατοπεδεύσει σε δρόμους της γειτονιάς και συνεργεία του δήμου «καθαρίζουν» την πλατεία σε μιντιακού τύπου επιχειρήσεις, με τον πρωθυπουργό να διατείνεται πως είναι ο «υπερασπιστής» της ιστορικότητας των Εξαρχείων.

Αλλά γνωρίζουν και γνωρίζουμε καλά πως η ιστορία των Εξαρχείων είναι η ιστορία των αγώνων για Ελευθερία, Ισότητα, Αλληλεγγύη και αυτή η ιστορία είναι που τα έχει κάνει σύμβολο στην παγκόσμια ιστορία των αγώνων που ξεσπούν από τα κάτω ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, ενάντια στην υποταγή και τον έλεγχο.

Στόχος της συνέλευσης είναι να καταφέρει μέσα από το λόγο, τις κινήσεις και τις δράσεις της να δημιουργήσει αναχώματα στην κατασταλτική εκστρατεία του κράτους, να αφυπνίσει και να κινητοποιήσει τις δυνάμεις του κινήματος, να εμπνεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους αγωνιστές, να πλατειάσει κοινωνικά, να συνδεθεί με άλλα κοινωνικά και ταξικά μέτωπα αγώνα, ώστε όλοι μαζί να αποτελέσουμε γροθιά που θα αναχαιτίσει την κίνηση του κράτους και θα δώσει το εφαλτήριο για την αντεπίθεση του κόσμου του αγώνα. Στο πλαίσιο της κίνησής της έχουν πραγματοποιηθεί πλήθος δράσεων από τις συγκεντρώσεις και μικροφωνικές όλο το καλοκαίρι στους χώρους που συναντιόμαστε, τις πλατείες και τις γειτονιές, παρεμβάσεις σε συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις, μέχρι τις αφισοκολλήσεις και τα πανό σε όλη την πόλη και μπροστά στον αστυνομικό στρατό κατοχής, την πορεία στις 31/09 στη γειτονιά των Εξαρχείων με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγωνιστών και αγωνιστριών.

Απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα που το μόνο που έχει να υποσχεθεί είναι φτώχεια, εκμετάλλευση και υποταγή, υψώνουμε οδόφραγμα αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων. Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε, μονάχα ένα τρόπο έχουμε για να την ανακόψουμε. Τη συνάντηση, τη ζύμωση και την οργάνωση των κοινωνικών/ταξικών υποκειμένων και των αντιστάσεων τους. Μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, πρόσφυγες, μετανάστες, καταληψίες, αντιφασίστες, ανυπότακτοι φυλακισμένοι, κοινωνικοί αγωνιστές, εξεγερμένοι νεολαίοι, να συγκροτήσουν ένα πλατύ και οριζόντιο μέτωπο αγώνα και αντίστασης για τη δημιουργία ενός κόσμου ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

Η συνέλευση NO PASARAN! πραγματοποιείται στο Πολυτεχνείο, στο κτίριο Γκίνη, κάθε Τετάρτη στις 19:30 για την οργάνωση και τον συντονισμό των δράσεών μας.

Συνέλευση No Pasaran:

Αναρχικό - Αντιεξουσιαστικό Στέκι «ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ», Κατάληψη ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37,Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών ΝΟΤΑΡΑ 26, Squat for Refugees/Migrants SPIROU TRIKOUPI 17, ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών), Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση ΑΡΟΔΑΜΟΣ, Διαχειριστική Συνέλευση του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Στεκιού Γαλατσίου «ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ», *Κ ΒΟΞ Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο, Αντιφασιστική Συνέλευση νέας Ιωνίας νέου Ηρακλείου, Σύντροφοι και Συντρόφισσες

Οκτώβρης 2019

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600287/