Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 στις 11.00

14 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Γενική Απεργία

πηγή : http://anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot....


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

afisajunestrike_2_.jpg

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

πηγή : http://diakoptes.blogspot.com/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

15 Ιούνη: Όλοι στην Απεργία - όλοι στους δρόμους και το Σύνταγμα

Οι τεράστιες συγκεντρώσεις στις πλατείες που συνεχίζονται για σχεδόν τρεις εβδομάδες, οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη, οι πολύμορφες διαμαρτυρίες και αποδοκιμασίες της πολιτικής της κυβέρνησης και της Τρόικας, ένα πράγμα δείχνουν. Ότι είναι γελασμένη η κυβέρνηση εάν νομίζει ότι θα περάσει το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» οριστικού σφαγιασμού των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων

Αντίθετα, όλα δείχνουν ότι έχουμε τη δύναμη τους ανατρέψουμε, έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε να πάρουν πίσω το Μνημόνιο και το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα», να μπει φραγμός στη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας των μισθών και των συντάξεων.

Η απεργία στις 15 Ιούνη πρέπει να είναι σταθμός. Να είναι μια μέρα όπου η κυβέρνηση και η Τρόικα θα αντιμετωπίσουν ένα σεισμό οργής και αγανάκτησης. Να πλημμυρίσει η Αθήνα και το Σύνταγμα από μια εργατική λαοθάλασσα που θα περικυκλώσει ασφυκτικά τους θλιβερούς εκφραστές της πλήρους συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, του ΔΝΤ και της ΕΕ. Μια λαοθάλασσα ειρηνική, αλλά και αποφασισμένη, περιφρουρημένη και ικανή, πρώτα και κύρια με τον όγκο της, να αποτρέψει τα όποια σχέδια κυβερνητικών κύκλων για προβοκάτσιες ή άλλες απόπειρες υπονόμευσης του κινήματος.

Η οργή και η αγανάκτηση κατέβηκαν στους δρόμους. Και δεν θα φύγουν παρά μόνο εάν νικήσουμε. Τώρα είναι η ώρα της κλιμάκωσης, τώρα είναι η ώρα για ένα απεργιακό τσουνάμι, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που να συντονιστεί με τις κινητοποιήσεις στις πλατείες και τις λαϊκές συνελεύσεις, σε ένα πλατύ ενωτικό και νικηφόρο αγωνιστικό μέτωπο για:

• ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, Η ΤΡΟΪΚΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ

• ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.-ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΣΥΜΦΩΝΟ

• ΝΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

• ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

καλούμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τις ομοσπονδίες να στηρίξουν με τον πιο αποφασιστικό και ενεργητικό τρόπο την απεργία στις 15 Ιούνη και τη μεγάλη πανεργατική παλλαϊκή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης του Συντάγματος για περικύκλωση της Βουλής από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, να πλαισιώσουν τα αγωνιστικά ραντεβού των εργατικών σωματείων στο Μουσείο, στις 10.30 π.μ. όσων σωματείων και ομοσπονδιών έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις. Όλων όσων θα συναντηθούν στο στέκι της επιτροπής «δεν πουλάμε δεν χρωστάμε δεν πληρώνουμε» ΄Οθωνος και Αμαλίας.

15 ΙΟΥΝΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

κάλεσμα : Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων και η Επιτροπή Σωματείων Συνελεύσεων & Κινήσεων «Δεν χρωστάμε - Δεν πουλάμε - Δεν πληρώνουμε»

πηγή : http://syntonismos.blogspot.com/2011/06/15.ht...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Απεργιακή Πορεία

κάλεσμα : Αναρχικοί/Αντιεξουσιαστές,Μαθητές Χαλανδρίου

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

απεργιακή συγκέντρωση συμβασιούχων ελτα

συμμετέχουμε στο ενιαίο απεργιακό μπλοκ των ανέργων και εργατικών πρωτοβουλιών από εμπόριο και μετρό

στουρνάρη και πατησίων 11.00 πμ

κάλεσμα : πρωτοβουλία συμβασιούχων ΕΛΤΑ

επικοινωνία : http://simbasioyxoielta.blogspot.com/

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

απεργιακή συγκέντρωση εργατικών πρωτοβουλιών

______008.jpg

κοινό απεργιακό μπλοκ εργατικών πρωτοβουλιών από εμπόριο, μετρό και συμβασιούχους ελ.τα και ανέργους - συγκέντρωση στουρνάρη και πατησίων στις 11.00 πμ-

ακριβής τοποθεσία : στουρνάρη και πατησίων

κάλεσμα : εργαζόμενοι-άνεργοι από το εμπόριο

επικοινωνία : http://repo-zine.blogspot.com/

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Όλοι στην απεργία,συγκέντρωση στουρνάρη & πατησίων

η ανοιχτή πρωτοβουλία ανέργων για τη συγκρότηση σωματείου βάσης ανέργων καλεί στη απεργιακή συγκέντρωση του μουσείου και σε κοινό απεργιακό μπλοκ με εργατικές πρωτοβουλίες από εμπόριο, μετρό και συμβασιούχους ελτα.

ακριβής τοποθεσία : στουρνάρη και πατησίων

κάλεσμα : ανοιχτή πρωτοβουλία ανέργων

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

________150611.jpg

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

κάλεσμα : Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική Αυτοδιεύθυνση

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Γενική Απεργία

Όλοι στη Γενική Απεργία της 15ης Ιούνη

κάλεσμα : ΕΕΚ

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

sinelefsi-sintagma.jpg

ακριβής τοποθεσία : στο Πολυτεχείο, γωνία Στουρνάρη και Πατησίων στις 10.30 π.μ.

κάλεσμα : ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Απεργιακή Συγκέντρωση - Διαδήλωση

securedownload.jpg

Ο αγώνας της εργατικής τάξης για επιβίωση, ενάντια στην ανεργία και την φτώχεια που δημιουργεί η καπιταλιστική κρίση, σημαίνει αγώνας:

Για γενική πολιτική απεργία διαρκείας

Για να φύγει η λαομίσητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

Για να καταργηθεί το μνημόνιο

Για να ανοίξει ο δρόμος για επαναστατικές πολιτικές εξελίξεις.

κάλεσμα : Πρωτοβουλία για ένα Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών [Εργαζόμενοι από ΜΕΤΡΟ, τον ΟΣΕ, την ΕΘΕΛ, οδηγοί τουριστικών Λεωφορείων, την βιομηχανία φαρμάκου, To TEE, τις ταχυμεταφορές, τα ΕΛΤΑ, την εκπαίδευση, τους μισθωτούς λογιστές, τους Νοσηλευτές, τους γιατρούς, το εμπόριο, ιδιωτικού υπάλληλοι, εργάτες βιομηχανίας, άνεργοι, φοιτητές.]

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΙΟΥΝΗ

antarsya_june11.gif

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΙΟΥΝΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΜΟΥΣΕΙΟ 10.30 π.μ.

ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΏΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , η τρόικα, η ΕΕ και το ΔΝΤ, όλος ο συρφετός των «δανειστών» τοκογλύφων, των τραπεζιτών και του ΣΕΒ, και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, δοκιμάζουν να εκβιάσουν το λαό: «Ή δέχεστε τα βάρβαρα μέτρα ή σας οδηγούμε στην εξαθλίωση και την πείνα, θα βγούμε από το ευρώ, δεν θα έχετε φάρμακα, και μισθούς, θα χάσετε τις καταθέσεις» ουρλιάζουν. Με πάτρονα τις Βρυξέλλες επιχειρούν να επιβάλουν κλίμα «συναίνεσης» και «εθνικής συνεννόησης», για να εφαρμοστεί η βάρβαρη αυτή πολιτική. Η ΝΔ άφησε κατά μέρος την «άρνηση» του Μνημονίου και πέρασε στην θέση της αποδοχής του και της «αναδιαπραγμάτευσης των όρων», προβάλλοντας μια το ίδιο άθλια πολιτική με μείωση των συντελεστών φορολογίας των επιχειρήσεων (όταν η φορολογία τους στην Ελλάδα είναι η δεύτερη χαμηλότερη στην Ευρώπη) και μαζικές ιδιωτικοποιήσεις!.

Η «μη ψήφιση» από την ΝΔ του «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος» είναι το εισιτήριο για την ουσιαστική συναίνεση στα βασικά του σημεία. Την ίδια ώρα η ΕΕ με το «Σύμφωνο για το Ευρώ», που θέλουν να ψηφίσουν στις 23 Ιούνη, προσπαθεί να επιβάλει πραγματική οικονομική «χούντα» για να ξεπεράσουν οι καπιταλιστές την κρίση τους σε όλη την Ευρώπη. Απέναντι στους εκβιασμούς και την «εθνική συναίνεση» των πολιτικών δυνάμεων του συστήματος, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΝΟΥΝ η εντυπωσιακή παρουσία δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων νέων, εργαζομένων και ανέργων που με την έμπνευση αυτού του νέου ελπιδοφόρου κύματος αγώνων από την Αίγυπτο ως την Ισπανία οργανώνουν μαζικές συγκεντρώσεις και λαϊκές συνελεύσεις στις πλατείες σε όλη την Ελλάδα, η αντίδραση εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ που ξεσηκώνονται ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στη ΔΕΗ, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στον ΟΤΕ, στα λιμάνια, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και γονείς που παλεύουν να σώσουν τα σχολεία μας από τις «συγχωνεύσεις», οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι νοσηλευτές και οι κάτοικοι σε όλη την Ελλάδα, που υπερασπίζονται τα δημόσια νοσοκομεία από το σφαγείο του Λοβέρδου. Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ.

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Ένα χρόνο πριν μας είπαν: Μνημόνιο ή χρεοκοπία. Ένα χρόνο μετά η κοινωνική χρεοκοπία, η φτώχια και η ανεργία είναι βέβαιη!! Ένα χρόνο πριν μας είπαν: παίρνουμε μέτρα για να μειώσουμε το χρέος. Ένα χρόνο μετά, το χρέος εκτινάχτηκε από 115 σε 150% του ΑΕΠ.! Και τώρα οι υπαλληλίσκοι της εξουσίας συνεχίζουν με θράσος να απειλούν!! Η πραγματική καταστροφή θα είναι να συνεχιστεί το Μνημόνιο. Να συνεχίσουμε να αποπληρώνουμε το ληστρικό χρέος και να παραμένουμε μέσα στην ευρωζώνη, το ευρώ και την ΕΕ. Να συνεχίσει να κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ και όλο το άθλιο πολιτικό-επιχειρηματικό κατεστημένο που μας έφερε ως εδώ.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, σήμερα η σωτηρία των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων περνάει μέσα από ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Την άμεση παύση πληρωμής και την διαγραφή του χρέους. Την έξοδο από το ευρώ την αντικαπιταλιστική ρήξη με την ΕΕ. Την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο. Την ριζική αναδιανομή του πλούτου σε βάρος του κεφαλαίου. Την αξιοποίηση των συλλογικών παραγωγικών δυνάμεων και δυνατοτήτων της κοινωνίας με τους εργαζόμενους στο τιμόνι, ενάντια στην «απελευθέρωση των αγορών», τους δείκτες και τους κανόνες της ΕΕ, που απαξιώνουν την εργασία και οδηγούν στην πολιτιστική υποβάθμιση και την περιβαλλοντική καταστροφή.

Περνάει μέσα από την ανατροπή όλου του σάπιου πολιτικού και επιχειρηματικού κατεστημένου που κυβερνάει τόσα χρόνια. Μέσα από ένα νέο ισχυρό αέρα της δημοκρατίας των «κάτω», που οι εργαζόμενοι θα αποφασίζουν οι ίδιοι για τις ζωές τους, θα οργανώνονται για την δική τους δημοκρατία και εξουσία, την μόνη που κατοχυρώνει και υπηρετεί τελικά τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα.Μόνο μια τέτοια εργατική και λαϊκή απάντηση στην κρίση μπορεί να αποτρέψει την κοινωνική οπισθοδρόμηση που μας σπρώχνουν.

Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ ΤΩΡΑ!

Ο ξεσηκωμός πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί. Να στρέψουμε την οργή μας ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους αυτής της πολιτικής: το κεφάλαιο, τους τραπεζίτες, τις κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου τομέα, ενάντια στο «ενιαίο μισθολόγιο-φτωχολόγιο», στον ιδιωτικό τομέα ενάντια στις απολύσεις και την κατάργηση των συμβάσεων. Οι διαδηλώσεις στις πλατείες πρέπει να συναντηθούν με τις εργατικές απεργίες και τα συνδικάτα, με τα κινήματα ανυπακοής «δεν πληρώνω», με τα κινήματα στις γειτονιές, με το μαχόμενο φοιτητικό κίνημα, με τις πρωτοβουλίες ανέργων. Η αγανάκτηση γίνεται πάντα πιο ισχυρή και αποτελεσματική όταν ενώνεται, συσπειρώνεται και οδηγεί σε αγώνες διαρκείας, όταν συγκρούεται με την τρομοκρατία της εργοδοσίας και των δυνάμεων καταστολής. Η «δημοκρατία του αγώνα» πρέπει να στεριώσει στις πλατείες, να πάει στους εργατικούς χώρους και στις γειτονιές, στις φοιτητικές και σπουδαστικές συνελεύσεις. Εδώ και τώρα πρέπει να γενικευτούν οι απεργίες, οι καταλήψεις και άλλες μορφές αγώνα, που απλώνονται ήδη σε μια σειρά χώρους των ΔΕΚΟ και του ιδιωτικού τομέα. Στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων, με στόχο να ξεσηκωθεί ένα πανεργατικό τσουνάμι ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ.

Ενωμένες/οι, αποφασισμένες/οι και αλληλέγγυες/οι, κάνοντας την αγανάκτηση λόγο και πράξη και την οργή πρόγραμμα ρήξης και ανατροπής μπορούμε να διώξουμε την κυβέρνηση και την Τρόικα, να ανατρέψουμε το Μνημόνιο, να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία για μια που θα σέβεται το μόχθο του εργαζόμενου, το όνειρο του νέου, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ - ΕΞΈΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ

κάλεσμα : ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Μουσείο

Διοργάνωση:

apergia_syvxa_15_6_11.jpg

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ: Μουσείο, 10.30πμ

κάλεσμα : Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής

επικοινωνία : http://bookworker.wordpress.com


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

15 ΙΟΥΝΗ
Μαζικά στην απεργία,
στις συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Η επίθεση στην εργατική τάξη, στη νεολαία και σε όλα τα λαϊκά στρώματα είναι σαρωτική και οι δυνάμεις που την οργανώνουν, αδίστακτες και επικίνδυνες για το λαό και τη χώρα. Κανείς πλέον δεν μπορεί να αμφιβάλλει για το χαρακτήρα των μέτρων: βάναυσα και εξοντωτικά για όλον τον κόσμο της δουλειάς και για τους νέους ανθρώπους. Το λεγόμενο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής βαρβαρότητας και θα κάνει τη ζωή του λαού μας κόλαση. Εκατομμύρια άνθρωποι του λαού, βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της επιβίωσής τους. Οι άνεργοι και οι μισοάνεργοι ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο και η θέση τους είναι τραγική. Η ζωή όλου του λαού μας έχει γίνει τραγική και το μέλλον του εφιαλτικό.
Για να μπορέσουμε να επιζήσουμε από την σαρωτική λαίλαπα που μας εξοντώνει, ο δρόμος που έχουμε για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας και τα παιδιά μας, είναι ένας και μόνος: Να ξεχυθούμε όλοι στους δρόμους και στις πλατείες για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα, να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω όλα τα αντιλαϊκά της μέτρα και να μας επιστρέψει όλα αυτά που μας λεηλάτησε.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

Η κυβέρνηση και όλη η αστική αντιπολίτευση συμφωνούν στην επιβολή των βάρβαρων μέτρων. Συμφωνούν, πάνω από όλους, τα μεγάλα τους αφεντικά, ξένα και ντόπια. Όλα τα αρπακτικά της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ. Όλοι τους συμφωνούν να ξεζουμίσουν ακόμα περισσότερο το λαό μας. Καθημερινά, όλοι αυτοί που βρίσκονται στο σβέρκο του λαού, μας εκβιάζουν, μας απειλούν και τρομοκρατούν με ψεύτικα διλλήματα. Μας λένε σε όλους τους τόνους: να κάνουμε θυσίες, γιατί αλλιώς θα βουλιάξει η χώρα. Προσπαθούν μέσα από τη βρώμικη προπαγάνδα τους, όλοι αυτοί οι αφεντάδες, να μας πείσουν ότι είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για το χρέος και για όλα τα δεινά.

Επιχειρούν με τις καθημερινές ψευτιές τους να θολώσουν το νου και τη σκέψη του λαού μας, για να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα την κοινωνική βαρβαρότητα. Η αλήθεια είναι μία και μόνη: Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ! Όλο αυτό το διάστημα που τον ξεζουμίζουν και λεηλατούν το εισόδημά του, το λεγόμενο χρέος όχι μόνο δεν μειώνεται, αντίθετα αυξάνεται και με ταχύτητα. Αυτή είναι η αλήθεια. Επίσης, όλες αυτές τις περιβόητες δεκαετίες που η αστική τάξη της χώρας δημιούργησε το χρέος, οι πραγματικοί μισθοί των εργαζομένων μειώνονταν. Τα επίσημα στοιχεία του κράτους, αναφέρουν πως οι σημερινοί μισθοί είναι μικρότεροι από αυτούς της περιόδου του 1984. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτοί που σήμερα βουλιάζουν είναι οι πλατιές μάζες των εργαζομένων και βουλιάζουν στη φτώχεια, την ανέχεια, την ανεργία. Αντίθετα, το μεγάλο κεφάλαιο, ξένο και ντόπιο, θησαυρίζει.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση και όλο το αστικό πολιτικό σύστημα είναι στριμωγμένοι και ανίσχυροι να πείσουν πολιτικά το λαό. Γι' αυτό προχωράνε σε τρομοκρατικά και ψεύτικα διλήμματα και εκβιασμούς. Οι εργαζόμενες μάζες δεν τους αποδέχονται πλέον και η κρίση εμπιστοσύνης του λαού και της νεολαίας προς τους «πάνω» διευρύνεται. Γι' αυτό επιχειρούν να εκτονώσουν και να αποπροσανατολίσουν τα συλλαλητήρια στις πλατείες και να στρέψουν τους διαδηλωτές ενάντια στα κόμματα, κυρίως ενάντια σε αυτά της αριστεράς, και στα συνδικάτα. Ολοφάνερα, οι δυνάμεις του συστήματος και τα προπαγανδιστικά τους επιτελεία φόρεσαν τη μάσκα του «φίλου του λαού» για να τον διασπάσουν και να του αφαιρέσουν το πνεύμα της μαχητικής αντίστασης. Ν' αγωνιστούμε για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά σενάρια που απεργάζεται το σύστημα και το πολιτικό προσωπικό τους.
Ταυτόχρονα, να καταδικάσουμε το συμβιβασμένο και υποτακτικό ρόλο των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που κάνουν τα πάντα για να αποθαρρύνουν τους εργαζόμενους από την πάλη τους.
Στις 15 Ιούνη να γεμίσουμε την Αθήνα και όλες τις πόλεις της χώρας από απεργούς και διαδηλωτές! Να βγούμε μαζικά και μαχητικά στους δρόμους και τις πλατείες και να δείξουμε ότι η πραγματική δύναμη βρίσκεται στον κόσμο της δουλειάς και του μόχθου.

ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ!

κάλεσμα : Ταξική Πορεία

επικοινωνία : taxikiporeia@yahoo.gr

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...