Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 στις 21.00

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Αλησμόνητα" & κουβέντα

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου από τις 22:30 θα πραγματοποιθεί το εβδομαδιαίο Bar οικονομικής ενίσχυσης της κατάληψης + Vegan Κουζίνα.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου από τις 21:00 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ "Αλησμόνητα" (γυναίκες στην Κρήτη 1941 - 1945) των Leonie & Barbara Elgret.

*Θα ακολουθήσει κουβέντα.

Πολύ συχνά η ύπαρξη των γυναικών, η συνεισφορά, οι εμπειρίες, οι φωνές τους αποσιωπώνται στην Ιστορία. Έτσι και οι γυναίκες στην Κρήτη, δεν εμφανίζονται σχεδόν καθόλου στην ιστοριογραφία, παρ' ότι ήταν αυτές που αντιστάθηκαν πρώτες στη γερμανική κυριαρχία. Το ντοκιμαντέρ «ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΑ» αφηγείται την ιστορία της Κατοχής από την πλευράτων γυναικών, αναδεικνύοντας πτυχές που ελάχιστα έχουν ερευνηθεί. Σε αλλεπάλληλα ταξίδια τους στην Κρήτη από την άνοιξη του 2016 ώς το φθινόπωρο του 2018, οι σκηνοθέτριες Barbara Englert και Leonie Englert πήραν συνεντεύξεις από περισσότερες από 40 επιζήσασες της Κατοχής, ηλικίας σήμερα 80 έως 100 ετών. Όπως σημειώνει η Leonie Englert: «Για μας είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε για τα εγκλήματα πολέμου της γερμανικής Βέρμαχτ και των ταγμάτων SS που έγιναν στην Κρήτη πριν κατακλυστεί από Γερμανούς τουρίστες». Στο δίωρης διάρκειας ντοκιμαντέρ που προέκυψε από το πολύωρο υλικό εμφανίζονται 22 από τις γυναίκες.

πηγή : email που λάβαμε στις 10 Δεκέμβριος 23h