Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 στις 10.00 πμ

Πορεία αλληλεγγύης: κάτω τα χέρια απο τους ελεύθερους χώρους

bannerheadertrans-rpl7gU.png

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ «ΣΧΟΛΕΙΟ» ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Σήμερα, 20 Ιουνίου, η αστυνομία, μετά από αίτημα της εκκλησίας, πραγματοποίησε «έφοδο» στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Σχολείο» για τη μάθηση της ελευθερίας, με την παράλληλη υποστήριξη μια ομάδας των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από το κτίριο. Θα μπορούσαμε να απορήσουμε γιατί χρειάζεται οποιοσδήποτε την συνδρομή της αστυνομίας για να μπει σε έναν χώρο που είναι ανοιχτός και προσβάσιμος από όλους καθημερινά, καταλαβαίνουμε ωστόσο πολύ καλά γιατί αισθάνεται η εκκλησία αυτήν την ανάγκη, καθώς ο χώρος αυτός βρίσκεται μακριά από τις λογικές και τις πρακτικές της, μακριά από κάθε λογική κέρδους. Είναι φανερό λοιπόν ότι η κίνηση αυτή έγινε για να εκφοβίσει και να στοχοποιήσει κάθε άνθρωπο που θα μπορούσε να βρίσκεται στο χώρο την στιγμή εκείνη.

Το εγχείρημα του «Σχολείου», λειτουργεί αυτοοργανωμένα και αμεσοδημοκρατικά, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, στις οποίες συμμετέχει πλήθος κόσμου, που δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση μια κλειστή ομάδα ανθρώπων, όπως προσπαθεί να το παρουσιάσει η εκκλησία. Μέσα στο «Σχολείο» γίνονται καθημερινά πλήθος δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, από ελεύθερα μαθήματα μέχρι πολιτικές συζητήσεις σε μια προσπάθεια να βρούμε συλλογικά και από τα κάτω, χωρίς διαμεσολαβητές, και αρχηγούς λύσεις στις ανάγκες μας, με προτάγματα μας την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια και την αντίσταση σε ό,τι εξευτελίζει τις ζωές μας.

Η εκκλησία μην μπορώντας να κατανοήσει πώς ένα τέτοιο εγχείρημα μπορεί να είναι αυθόρμητο, αμεσοδημοκρατικό και υποστηρίζοντας πάντα το οικονομικό της όφελος, εξατομικεύει τις ευθύνες, στοχοποιεί και προσπαθεί να εξοντώσει οικονομικά και νομικά ανθρώπους και μόνο για την παρουσία τους σε έναν τέτοιο χώρο. Και πώς να καταλάβουν αυτοί που σε καιρούς κρίσης διατηρούν την αμύθητη περιουσία τους αλώβητη, ότι είναι ανάγκη πλέον της κοινωνίας σε τέτοιους καιρούς και ζήτημα αξιοπρέπειας να αυτοοργανώνεται σε τέτοια εγχειρήματα, να δρα συλλογικά και να πειραματίζεται στην άμεσοδημοκρατία, από ελεύθερους κοινωνικούς χώρους μέχρι τις πλατείες στις γειτονιές.

Τέλος, δεν θεωρούμε καθόλου τυχαίο ότι οι κυρίαρχες λογικές εντείνουν την καταστολή απέναντι σε τέτοιους χώρους και απέναντι στην κοινωνία που αντιστέκεται.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ «ΣΧΟΛΕΙΟΥ» ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ

ΠΟΡΕΙΑ 21/6 ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

o ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

o ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

o ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ «ΣΧΟΛΕΙΟ» ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΧΕΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ "ΣΧΟΛΕΙΟΥ" ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΥΟ(Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών) ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΟΥ.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...