Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 στις 19.00

Ανοιχτή συνέλευση Συντονισμού Συλλογικοτήτων κατά της καύσης σκουπιδιών

83245273_127706115392795_7641880085359755264_o

Με προκλητική επιμονή και απύθμενο θράσος απέναντι σε μια κοινωνία που έχει ξεσηκωθεί κατά της καύσης απορριμμάτων και της δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής SRF στο Βόλο, η Δημοτική Αρχή επανέρχεται για να επιβάλλει τα σχέδιά της. Με κριτήριο τις σκιώδεις συμφωνίες με τους επιχειρηματικούς κύκλους των σκουπιδιών, αγνοεί επιδεικτικά τις χιλιάδες δημοτών που ξεχύθηκαν δύο φορές στους δρόμους της πόλης για να δηλώσουν την αντίθεσή τους και τις χιλιάδες μαθητών που διεκδικούν το μέλλον τους σε μια καθαρή πόλη.

Η Δημοτική Αρχή είναι γνωστή και δεν μας ξαφνιάζουν οι τακτικές της. Τακτικές που βρίσκονται σε απόλυτη σύμπλευση με την Περιφέρεια και τις κατευθύνσεις τόσο της σημερινής όσο και της προηγούμενης Κυβέρνησης, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων που εμπλέκονται με τις μπίζνες των απορριμμάτων και του ενεργειακού παροξυσμού, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Σε μια διαστροφικά προχωρημένη αντιλαϊκή πολιτική, όπου το δημόσιο συμφέρον θυσιάζεται για το προσωπικό κέρδος των ολίγων ακόμη και τη στιγμή που όλος ο πλανήτης φλέγεται, οι τοπικοί άρχοντες τίθενται επικεφαλής σε ένα επιχειρηματικό αλισβερίσι, υλοποιώντας χωρίς αιδώ κοινωνικά βάρβαρες πολιτικές σε μια πόλη που οι δημότες της νοσούν περισσότερες φορές από τον πανελλαδικό μέσο όρο και ο καρκίνος έχει πάψει να ξαφνιάζει.

Γύρω από το ζήτημα της καύσης των σκουπιδιών και τη δημιουργία δρόμων παραγωγής φτηνής ενέργειας για τις επιχειρηματικές ανάγκες, διαμορφώνεται εδώ και χρόνια ένα πεδίο κοινωνικής σύγκρουσής που διαιρεί τις τοπικές κοινωνίες σε εκείνους που παλεύουν για μια αξιοβίωτη ζωή και στα επιχειρηματικά αρπακτικά και τους κρατικούς τους προστάτες που αντιμετωπίζουν κάθε πτυχή της ζωής μας με όρους κερδοφορίας. Το επόμενο διάστημα η μάχη αυτή θα κλιμακωθεί με την προσπάθεια παγίωσης των μοντέλων της "κυκλικής οικονομίας" και επέκτασής τους ως γενική κατεύθυνση. Είναι στο χέρι του αγωνιζόμενου λαού με ένα σχέδιο κινηματικής κλιμάκωσης να μπλοκάρει αυτές τις κατευθύνσεις, να εκδιώξει τους επιχειρηματικούς κολοσσούς που πρωτοστατούν στο έγκλημα που συντελείται (Lafarge) και να ορίσει ο ίδιος το περιβάλλον και τη ζωή του.

Στη βάση αυτή ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου καλεί σε ανοιχτή συνέλευση την Τρίτη 21/11 στις 19:00 στο Θόλο κάθε αγωνιστή και συλλογικότητα της πόλης που ενδιαφέρεται να συμβάλει στη συγκρότηση ενός σχεδίου κλιμάκωσης και ανατροπής των σχεδίων της κυρίαρχης πολιτικής.

πηγή : https://lesxivolou.wordpress.com/2020/01/20/α…