Σάββατο 24 Απριλίου 2021 στις 18.00

(αναβάλλεται για αύριο) Μικροφωνική συγκέντρωση & bar οικονομικής ενίσχυσης

[ΑΝΑΒΟΛΗ]
Λόγω των καιρικών συνθηκών, αναβάλλουμε τη σημερινή μικροφωνική συγκέντρωση και το μπαρ οικ. ενίσχυσης, για αύριο Κυριακή 25/4 στις 18:00.
Όλοι/ες εκεί!

πηγή : https://www.facebook.com/pages/category/Socie…


Η αλληλεγγύη δε διώκεται

Ενάμιση μήνα μετά τα γεγονότα που πυροδότησαν το ποτάμι οργής στη γειτονιά μας, προσπαθήσαμε να αναγνωρίσουμε την παρακαταθήκη εκείνη που θα μπορούσε να εμπνεύσει τη συνέχεια της σύγκρουσης με τη νέα «κανονικότητα» κυριαρχίας κράτους και κεφαλαίου, καπιταλισμού και πατριαρχίας: η νέα αυτή «κανονικότητα» που επιχειρείται να μας επιβληθεί εδώ κι ένα χρόνο, ως κατάσταση εξαίρεσης, με καταλύτη τη διαχείριση της covid-19, έρχεται κατ' ουσίαν να εδραιώσει την πρότερη «κανονικότητα» εξουσίας, μπολιάζοντάς την με ακόμη βαθύτερους μηχανισμούς επιτήρησης, πειθάρχησης και καταστολής που θεσμίζονται εκ νέου σε κάθε πεδίο των κοινωνικών σχέσεών μας, με τη συνδρομή φυσικά και των νέων ψηφιακών τεχνολογιών ελέγχου.

Στο πλαίσιο οικοδόμησης αυτής της νέας δυστοπίας, ως πρώτος εγγυητής της τάξης της, δεν αξιοποιήθηκε άλλος παρά η διαχρονική πρακτική της αστυνομοκρατίας, με την επέκτασή της πλέον σε κάθε γειτονιά. Ωστόσο, τα πρόσφατα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, ήρθαν να αποδείξουν πως καμιά δομή σκληρής και θεαματικής καταστολής δεν μπορεί ποτέ να ξεριζώσει την εσωτερική αντίσταση καθενός μας, η οποία στην αντίστοιχη συγκυρία, θα ξεσπάσει με αμεσότητα, πυροδοτώντας μιαν ακολουθία εκρηκτικών αντιδράσεων ατομικά και συλλογικά.

Με απαρχή την πηγαία αυτή ροπή αντίστασης -όπως σε κάθε ωμή επιβολή τρομοκράτησης και καταστολής αργά ή γρήγορα-, ενεργοποιήθηκε κατόπιν ένα αυθόρμητο κύμα αλληλεγγύης κι ενίσχυσης της πρώτης κίνησης, αποδεικνύοντας περίτρανα πως κανείς και καμιά δεν είναι ποτέ μόνα, όταν επιλέγουν να αντισταθούν. Τουναντίον, μέσα από την αρχική κίνηση, ένα πολύμορφο ανθρωπογεωγραφικά σύνολο συσπειρώθηκε αντανακλαστικά με την παρουσία του στο δρόμο, αποδεικνύοντας πως η αυτοοργάνωση της αντίστασης απέναντι στην καταστολή, δεν είναι παρά εσωτερικός κοινωνικός δυναμισμός που φέρουμε όλοι κι όλες, μπροστά στην εκμετάλλευση και τη βία από τους κυριάρχους. Στην πορεία της, η πρώτη αυτή αντανακλαστική παρουσία στο δρόμο, πυροδότησε μια εκρηκτική σύγκρουση με εξεγερτικά στοιχεία, θυμίζοντάς μας πως η οργή δεν καταπνίγεται ποτέ, όσο κι αν συμπιέζεται μέσα από τις πολιτικές συντριβής των καταπιεσμένων στη διάρκεια των κρίσεων της τελευταίας 12ετίας, αλλά αναζητά τη στιγμή που το αυθόρμητο κι η συνείδηση θα της δώσουν χώρο και λόγο ιστορικής δημιουργίας.

Παρατηρώντας τα τρία παραπάνω στοιχεία που χαρακτήρισαν τα γεγονότα στη γειτονιά μας (την αυθόρμητη αντίσταση κι αλληλεγγύη, τη συσπείρωση στο δρόμο και την εξεγερτική εξέλιξη), αναγνωρίζεται σε αυτά μια εσωτερική δυναμική που δεν μπορεί να ελεγχθεί και να κατασταλεί από την εξουσία. Παράλληλα, τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης αποτέλεσαν και συνέχεια στην ακολουθία έμπρακτης αντίστασης ενάντια στο καθεστώς -και τη θεαματική καταστολή που αυτό ενεργοποίησε από τον Νοέμβρη-, με αγώνα συστηματικής παρουσίας στο δρόμο που κλιμακώθηκε σε ημερομηνίες-ορόσημα (ανοιχτό Πολυτεχνείο, 17 Νοέμβρη, απεργία 26ης Νοεμβρη, 6 Δεκέμβρη) κι έπειτα, με τις πανεκπαιδευτικές διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα. Ωστόσο, το προαναφερθέν κοινωνικό αντανακλαστικό συνιστά την πυρηνική μαγιά που δεν πρέπει να αφομοιωθεί εν συνεχεία από τακτικές κοινωνικής εκτόνωσης με πολιτικές σκοπιμότητες κοινοβουλευτισμού κάθε πλευράς, αλλά να συγκροτηθεί σε συνείδηση και περικείμενο αγώνα, μέσα από τις συλλογικοποιημένες συναντήσεις μας στις οριζόντιες, αυτοοργανωμένες κι αντιθεσμικές συνελεύσεις των γειτονιών μας, στα σωματεία βάσης αλλά και σε κάθε άλλη μορφή κοινωνικών αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων και κοινοτήτων αγώνα, σε όλα τα πεδία της ζωής μας.

Από όλα τα προηγούμενα προκύπτει πως μέσα από τη συσπείρωσή μας στο δρόμο και την οργάνωση, αποδεικνύοντας καθημερινά κι εμπράκτως την αλληλεγγύη μας κι αντιδρώντας στην κρατική βαρβαρότητα, μπορούμε να δημιουργήσουμε ρήξεις στη φαινομενική παντοδυναμία της κυριαρχίας. Όλα μαζί, ο ένας δίπλα στην άλλη, απαντάμε δυναμικά, με αυτοπεποίθηση για τις δυνάμεις μας και με εμπιστοσύνη στους αγώνες μας, ενάντια σε κάθε μορφή καταστολής.

Μπροστά στο πρόσφατο όργιο αστυνομοκρατίας στη γειτονιά μας, ακόμη κι άνθρωποι που δεν είχαν ποτέ ξανακατέβει στο δρόμο, συναντήθηκαν αυθόρμητα με τη συλλογική αντίσταση και την οργή, κι αυτό είναι η ζωτικότερη παρακαταθήκη των γεγονότων αυτών. Αρκεί μόνο να μην αφηνόμαστε στην παραίτηση και την ανάθεση των ζωών και των αναγκών-επιθυμιών μας σε κάθε λογής διαμεσολαβήσεις και τη μετάθεση του τώρα σε κάποια αόριστη μελλοντική συγκυρία. Ας μη συνηθίσουμε την υποταγή και το θάνατο: ας εξοικειωθούμε με την αντίσταση και τη δράση για όλα όσα ονειρευόμαστε, για όλες/α/ους.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στα άτομα που συνελήφθησαν και παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά, υπέστησαν απειλές, ξυλοδαρμούς και βασανισμούς και προφυλακίστηκαν, με σαθρά κατηγορητήρια, για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, στις 7 και 9 Μάρτη.

Στη σύγκρουση και τις εξεγέρσεις, είμαστε και θα είμαστε μαζί.

Καμία-κανένας μόνη-ος στα χέρια του κράτους

Αλληλεγγύη στα διωκόμενα άτομα για τα γεγονότα της 7ης και 9ης Μάρτη στη Νέα Σμύρνη

Παύση κάθε δίωξης

Άμεση απελευθέρωση των προφυλακισθέντων

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Νέου Κόσμου & Αγίου Δημητρίου

[επόμενη ανοιχτή συνέλευση: Κυριακή 25 Απριλίου, στη μία το μεσημέρι, στο θεατράκι του Polis Park, Νέα Σμύρνη]

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/84555/