Κυριακή 23 Μαίου 2021 στις 19.00

Διαδικτυακή συνέλευση για τη διοργάνωση πανελλαδικής κινητοποίησης στις 26/6 στο Βόλο

Κάλεσμα για διαδικτυακή συνέλευση για τη διοργάνωση πανελλαδικής κινητοποίησης στις 26 Ιούνη στο Βόλο.

Τον ερχόμενο Ιούνη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη μεγαλύτερη στιγμή μέχρι σήμερα στην μάχη του κινήματος ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Η μεγάλη διαδήλωση της 13ης Ιούνη 2020, συντάραξε τα αστικά επιτελεία, όξυνε την πολιτική και κοινωνική αντιπαράθεση, απέδειξε και στους πλέον δύσπιστους πώς η μάχη ενάντια στην καύση σκουπιδιών είναι ένας πραγματικός πόλεμος ενάντια σε κολοσσιαία επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η περσινή πολιτική και κοινωνική μάχη με το αίτημα "Να φύγει η Lafarge" όπως προβλέπει το γενικό πολεοδομικό σχέδιο του Βόλου, αποκαθήλωσε τις ψευδαισθήσεις όσων προσπαθούσαν να την εμφανίσουν απλά ως μία αντιπαράθεση για τη διαχείριση των σκουπιδιών αλλά και καλυτέρευσης από 'τα μέσα' ενός συστήματος που βασίζεται πάνω στην λεηλασία της φύσης-ανθρώπου και βρωμάει καρκίνο. Το ζήτημα δεν είναι απλά το αν υπάρχουν εναλλακτικές για την λεγόμενη 'πράσινη' κερδοφορία των πολυεθνικών , αλλά η συνειδητοποίηση ότι η ίδια τους η ύπαρξη και λειτουργία θρέφει, συντηρεί και ευθύνεται για τα εγκλήματα απέναντι στο περιβάλλον και την υγεία.

Φέτος, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το άγριο κατασταλτικό χτύπημα του κράτους που δέχτηκε ο λαός της περιοχής για να υποκύψει στις βουλές των πολυεθνικών, που είχε ως αποτέλεσμα και το χαμό του συντρόφου μας Βασίλη Μάγγου, αλλά και τη διαρκή κλιμακούμενη στοχοποίηση μίας σειράς αγωνιστών του κινήματος.

Μέσα σε αυτό το χρόνο τίποτα δεν είναι πλέον ίδιο. Μεσολάβησε η μεγάλη μάχη σημαντικών μερίδων του κινήματος ενάντια στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις που επέβαλλαν τα βιοπολιτικά πειράματα της κυβέρνησης ελέω πανδημίας. Οι μάχες που δόθηκαν, κέρδισαν το δικαίωμα οι δρόμοι να μη γίνουν ένα αποστειρωμένο περιβάλλον αυταρχισμού. Την ίδια στιγμή πολλές εκατοντάδες χιλιάδες διπλανών μας ανθρώπων είδαν τις συνθήκες διαβίωσης τους να καταβαραθρώνονται, πολλές χιλιάδες δίνουν τη μάχη για την ίδια τους τη ζωή, όχι απλά εναντίον ενός πρωτοφανέρωτου ιού αλλά εξαιτίας των διαρκών εγκληματικών μνημονίων και μιας πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας που αντιμετώπισε όλους μας σαν αναλώσιμα στατιστικά δεδομένα.

Αυτή η πολυδιάστατη κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα ανέβασε τον πήχη της ταξικής αναμέτρησης. Μας έκανε όλους να αναμετρηθούμε με ζητήματα και συνθήκες που δε θύμιζαν τίποτα από το παρελθόν. Εισήλθαμε σε μια περίοδο μεγάλων ταξικών συγκρούσεων και οφείλουμε να προετοιμαστούμε για αυτές.

Η ακραία αστυνομική βία, καταστολή και επιτήρηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις στρατηγικές επιδιώξεις του κεφαλαίου σε μια εποχή ιστορικού αδιεξόδου. Ο βασικός του προσανατολισμός παραμένει η εκτεταμένη εξόντωση του ανθρώπου με μια νέα βουτιά στην εκμετάλλευση της ανθρώπινης εργασίας, του φυσικού πλούτου και δημόσιου χώρου αλλά και κάθε πτυχή της ζωής και του χώρου που μας περιβάλλει.

Επιδίωξή μας είναι να σταθεί στα πόδια του ένα πανελλαδικό κίνημα που να συγκρουστεί με τον πυρήνα των μεγάλο ζητημάτων γύρω από τα οποία αυτή τη στιγμή διεξάγονται μια σειρά αγώνες με στόχο την ανάδειξη μορφών και περιεχομένων πέρα και έξω από την καπιταλιστική συνέχεια.

Εκτίμησή μας είναι πως το ζήτημα της καύσης σκουπιδιών, ως στρατηγική επιδίωξη του κεφαλαίου, μέσω της ένταξής της στα ενεργειακά παιχνίδια της περιόδου, ενώνει πολλές πλευρές αυτής της κοινωνικής αναμέτρησης. Με βάση αυτό και επιδιώκοντας την κλιμάκωση των αγώνων της επόμενης περιόδου και με αφορμή η συμπλήρωση ενός χρόνου από τη διαδήλωση της 13ης Ιουνίου 2020, το χαμό του Βασίλη και το χτύπημα του λαού της περιοχής, καλούμε όλες τις αγωνιστικές συλλογικότητες σε διαδικτυακή συνέλευση συντονισμού την Κυριακή 23/05 στις 19:00, με στόχο τη διοργάνωση πανελλαδικού χαρακτήρα κινητοποίησης στην πόλη του Βόλου στις 26 Ιούνη.

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων έχει ήδη διαμορφώσει ένα αγωνιστικό σχέδιο πάλης για την επόμενη περίοδο που έχει ως κομβικό σημείο την πανελλαδική κινητοποίηση που προτείνουμε στο Βόλο.

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου

ΥΣ. Εφόσον δηλωθεί η συμμετοχή σας, θα αποσταλεί το σχετικό link για τη διαδικτυακή σύσκεψη.

πηγή : https://www.facebook.com/permalink.php?story_…