Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε σύντροφο που μηνύει μπάτσο

ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΠΑΤΣΟ ΚΑΤΗΓΟΥΡΌΜΕΝΟ; ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΩΡΑ!

Κάμποσοι άνθρωποι, θεωρούν ότι οι μπάτσοι υπερασπίζονται το νόμο και την τάξη, ότι οι πράξεις τους υπαγορεύονται από την προάσπιση της ασφάλειας και συνεπώς, καλά κάνουν ότι κάνουν, ακόμη κι αν καταφεύγουν συχνά σε απροκάλυπτη βία. Άλλοι πάλι πιστεύουν, οτι δικαιολογείται η αστυνομία να ρίξει και καμιά γκλοπιά παραπάνω, δικαιολογείται να δείχνει ένα πιο σκληρό πρόσωπο για να κρατάει τα μπόσικα απέναντι σε όσους ¨παρανομούν¨. Εμείς δεν είμαστε από αυτούς.

Οι περισσότεροι όμως, δύσκολα μπορούν να πιστέψουν ότι ενας μπάτσος θα καταλήξει κατηγορούμενος, να απολογείται για τις πράξεις του! Αυτό συμβαίνει γιατί η αστυνομία δεν φοβάται να παραβιάσει τους νόμους που η ίδια υποτίθεται πως προστατεύει, μιας και γνωρίζει ότι αποτελεί μέρος της κρατικής εξουσίας, δίπλα στο δικαστικό και πολιτικό σύστημα. Ποιος θα δικάσει τους δικούς του; Ποιος θα τα βάλει με το μπασκιναριό, έτσι που τα καλύπτουν μεταξύ τους, έτσι που λειτουργούν σαν συμμορία: Ποιος θα σπάσει το φόβο που προκαλεί η στολή, τα πιστόλια κι οι χειροπέδες, παρ´ότι γνωρίζουν όλοι πως αυτά τα εξαρτήματα, απλώς σκεπάζουν θρασύδειλα ανθρωπάκια που χωρίς τον οπλισμό τους τρέχουν να κρυφτούν όπου βρούν στην πρώτη στραβή; Τα Γιάννενα, μια σταλιά είναι, τους ξέρουμε πολύ καλά. Ξέρουμε πως σκύβουν το κεφάλι όταν μας πετυχαίνουν μόνοι στο δρόμο. Ξέρουμε πως τρέμουν μην και αποκοπούν από το μπούγιο όταν χτυπούν τις διαδηλώσεις μας. Ποιος να βάλει όμως μπελάδες στο κεφάλι του; Ε, ούτε από αυτούς είμαστε.

Στις 5 του Οκτώβρη λοιπόν, Θα γίνει ένα δικαστήριο ¨αντεστραμμένο¨ που ένας μπάτσος θα κάτσει στο ειδώλιο. Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Όταν τον Απρίλη του 15´εκκενώθηκε η κατάληψη Acta et Verba, που βρίσκεται στην οδό Κουρεμένου 5 στην Περιοχή του Πλατάνου και η οποία παραμένει τελικά ακόμη στα χέρια του κινήματος, υπήρξε μια σύλληψη που κατέληξε τελικά σε αλλεπάλληλα δικαστήρια. Σε ένα από αυτά, τον Οκτωβρη του 16´, στην συνηθισμένη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το δικαστικό μέγαρο μπάτσοι ξεσάλωσαν. Έφτιαξαν ένα κλοιό στην πόρτα, αφήνοντας τους καλοντυμένους και γραβατογιακάδες να περνάνε, κι όποιος τους γυάλιζε ¨αναρχοκομμούνι¨, τον ψαχούλευαν παντού, με εξευτελιστικούς ελέγχους και σχόλια. Η περίφημη δημοσιότητα της δίκης είχε πάει περίπατο! Δεν άργησαν τα αίματα να ανάψουν και να πέφτει ξύλο. Οι μπάτσοι άρπαξαν ένα άτομο και το χτύπησαν πολύ καθώς και έναν σύντροφο που έτρεξε να τον βοηθήσει. Τελικά τους συνέλαβαν και τους δυο. Τους έσυραν στα δικαστήρια μεν, αλλά αθωώθηκαν πριν λίγο καιρό. Ένας από τους δύο αλληλέγγυους έχει κάνει τώρα την επιλογή, να μηνύσει τον μπάτσο που τον χτυπούσε εκείνη τη μέρα.

Να μιλήσουμε σταράτα. Καμία εμπιστοσύνη δεν τρέφουμε στη αστική ¨δικαιοσύνη¨. Αυτά τα θέατρα που λέγονται δικαστήρια, καμιά σχέση με την δικαιοσύνη δεν έχουν. Όταν οι μπάτσοι μας χτυπούν, προσπαθούμε να αντισταθούμε και να χτυπήσουμε κι εμείς. Όταν τα αφεντικά μας ¨τεντώνουν¨ στη εκμετάλλευση, προσπαθούμε να εμποδίσουμε την κερδοφορία τους. Αλλά μερικές φορές, χρησιμοποιούμε τους νόμους τους για τους ξεμπροστιάσουμε. Το δικαστήριο αυτό είναι ένα ζύγι. Ένα μέτρο για να φανερωθεί πως θα σταθεί το δικαστικό σύστημα απέναντι σε ένα μπάτσο.

Στο ειδώλιο εν τω μεταξύ, εμείς δεν θα δούμε τον συγκεκριμένο μπάτσο για την ύπαρξη του οποίου άλλωστε αδιαφορούμε εντελώς. Βλέπουμε κάθε μπάτσο που σηκώνει χέρι σε αγωνιζόμενους, σε μετανάστες, σε όποιον δεν τους κάθεται καλά στο μάτι. Βλέπουμε τις τραμπούκιkες τακτικές όλης της αστυνομίας, τις οποίες ποτέ δεν ξεχνάμε και θα κάνουμε τα πάντα, να τις πληρώσει όπως πρέπει, την κατάλληλη στιγμή.

Οι δίκες που μας έχουν σύρει είναι πολλές τα τελευταία χρόνια. Πιστεύουν ότι μπορούν με αυτό τον τρόπο να μας λυγίσουν ή να μας εξοντώσουν οικονομικά. Στην δίκη της κατάληψης Κουρεμένου 5 αθωωθήκαμε. Στην δίκη των δυο συντρόφων αλληλέγγυων, ξανά υπήρξε αθώωση. Τα δικαστήρια όμως δεν αθώωσαν κανένα. Η αλληλεγγύη τους αθώωσε. Οι σύντροφοι και συντρόφισσες που βρέθηκαν απέξω από κρατητήρια και δικαστικές αίθουσες, οι γείτονες που στήριξαν και υπερασπίστηκαν αυτό που είναι πραγματικά δίκαιο ακόμη κι αν δεν το ορίζουν οι νόμοι. Έτσι και τώρα, πρέπει να´ μαστε όλοι κι όλες εκεί, σε αυτόν τον αγώνα, ώστε ξανά η αλληλεγγύη για μια ακόμη φορά θα νικήσει. Ανεξάρτητα τι απόφαση θα βγάλουν, οι καλοπληρωμένες μαριονέτες του συστήματος, που λέγονται δικαστές.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΤΡΙΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 09:00

Acta et Verba/ Κατάληψη στέγης Κουρεμένου 5- Γιάννινα

πηγή : email που λάβαμε στις 3 Οκτωβρίου 18h


Κανένας & καμία μόνη απέναντι στην καταστολή

Συγκέντρωση την Τρίτη 05/10/2021 στις 09:00 στο δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων

πηγή : https://antiviosi.espivblogs.net/2021/10/04/k…