Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 στις 18.00

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης με τα Προσφυγικά

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

Το πρωί της 22/11 οι δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν στο 7ο μπλοκ της κατειλημμένης γειτονιάς των Προσϕυγικών, συλλαμβάνοντας τον σύντροφο Κώστα Δ. και στη συνέχεια, το απόγευμα της ίδιας μέρας στο 6ο μπλοκ, συλλαμβάνοντας 79 υπερασπιστές της. Δεν νομίζουμε ότι επί αυτών χρειάζεται να πούμε περισσότερα μιας και πρόκειται για γεγονότα γνωστά στους περισσότερους και δημοσιευμένα. Όχι τουλάχιστον σε αυτό το κείμενο-κάλεσμα. Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να ανατρέξετε στην ανακοίνωση της ΣυΚαΠρο για την κατασταλτική επιχείρηση και τον αγώνα υπεράσπισης των Προσφυγικών στις 22/11/22 https://athens.indymedia.org/post/1622073/.

Θεωρούμε ότι εν όψη της επικείμενης προεκλογικής περιόδου, η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει όλους τους ανοιχτούς λογαριασμούς της σε σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις που που την έφεραν στην εξουσία, οι οποίες συνοψίζονται πολύ απλά ως νεοφιλελευθερισμός χέρι - χέρι με την καταστολή. Η επιχείρηση, για παράδειγμα, ενάντια στα Προσφυγικά έγινε την ίδια περίοδο που δημοπρατήθηκε το γήπεδο του Βοτανικού, στα πλαίσια του σχεδίου της διπλής ανάπλασης, ενώ λίγες μέρες αργότερα ακολούθησε η εκκένωση του καταυλισμού του Ελαιώνα. Ακριβώς εντός αυτού του σχεδιασμού τα Προσφυγικά παίζουν έναν ιδιαίτερο ρόλο τόσο όσον αφορά την καταστολή της πολιτικής κοινότητας αγώνα όσο και της λεηλασίας της γειτονιάς από το κεφάλαιο στα πλαίσια του εξευγενισμού του κέντρου της Αθήνας. Από το 2000 δεν έχουν πάψει οι σχεδιασμοί και οι κάθε είδους επιχειρήσεις τους, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, περιφερειακής ή δημοτικής αρχής. Μέσα στο ίδιο πλαίσιο σχεδιασμών εντάσσονται και οι επιχειρήσεις εκκένωσης των καταλήψεων Ντουγρού και Mundo Nuevo, σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Η αναπαραγωγή της στρατηγικής της έντασης που εϕαρμόζεται μέσα από το δόγμα "νόμος και τάξη", έχει διττό στόχο· την ίδια στιγμή που συσπειρώνει το δεξιό και ακροδεξιό ακροατήριο, επιχειρεί να χτυπήσει και να αποδυναμώσει τις κοινωνικές αντιστάσεις και το οργανωμένο ριζοσπαστικό κίνημα. Όπως πολλάκις έχουμε αναφερθεί σε κείμενα μας, οι επιθέσεις στις καταλήψεις είναι στρατηγικός σχεδιασμός του κράτους εδώ και μια δεκαετία. Δεν γνωρίζουμε αν αυτή η επίθεση εναντίον μας ήταν η μεγάλη πρόβα των κατασταλτικών μηχανισμών για την λεηλασία της γειτονιάς ή μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την ποικιλότροπη καταστολή των Προσφυγικών. Ξέρουμε όμως ότι η επόμενη ϕορά θα έρθει πολύ πιο γρήγορα και το κράτος θα είναι ακόμη πιο προετοιμασμένο. Το ίδιο πρέπει να είμαστε και εμείς.

Κρίνουμε αναγκαίο να καλέσουμε για τη συγκρότηση μιας Ανοιχτής Συνέλευσης για την υπεράσπιση της Κατειλημμένης γειτονιάς των Προσϕυγικών Λ. Αλεξάνδρας με βασικούς σκοπούς:

- Την οργάνωση σειράς δράσεων και παρεμβάσεων για την ανάδειξη της κοινότητας και του αγώνα της και το τσάκισμα της κρατικής προπαγάνδας- Την οργάνωση της προετοιμασίας της άμυνας της γειτονιάς- Την εμπλοκή και ενίσχυση των δομών της Κοινότηταςκαι με απώτερους σκοπούς:

Την ενδυνάμωση και εξέλιξη της γειτονιάς και της κοινότητας των ΠροσϕυγικώνΤην κοινή πολιτική πρακτική και αγωνιστική ζύμωση με προοπτική

Πέμπτη 26/1/23

18:00

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ Λ. Αλεξάνδρας και Δέγλερη

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσϕυγικών

sykaexpro_squaext@riseupex.net

Blog:sykaprosquat.nologs.org

Twitter: @Prosfygika

πηγή : https://twitter.com/Prosfygika?ref_src=twsrc^…