Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 στις 12.00

Κάλεσμα σε συνέλευση στον όμιλο εκδόσεων Π.Κυριακίδη

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΚΔΟΣΕΩΝ Π. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ

Εδώ και ενάμιση χρόνο η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης μας έχει αναγκάσει να ζούμε σε καθεστώς αβεβαιότητας, ακολουθώντας πιστά τις εντολές της τρόικας. Όλα όσα είχαν συζητηθεί παλαιότερα σε σχέση με την ελαστικοποίηση της εργασίας, τώρα πια είναι ένας πραγματικός εφιάλτης. Μια σειρά νόμοι που ακολουθούνται, προωθούν την ατομική διαπραγμάτευση και την κατάργηση κάθε μορφής συλλογική πάλη. Τα ποσοστά της ανεργίας είναι απίστευτα υψηλά με τις απολύσεις να αυξάνονται καθημερινά με ταχύτατους ρυθμούς. Οι εκ περιτροπής συμβάσεις, οι μειώσεις ωραρίων και μισθών είναι σοβαρά ζητήματα τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε συλλογικά μέσα στους χώρους εργασίας μας.

Στον όμιλο εκδόσεων Π. Κυριακίδη η κατάσταση δυσκολεύει μέρα με τη μέρα. Τους τελευταίους δύο μήνες απολύθηκαν οκτώ συνάδελφοι. Από πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα, ένα κατάστημα θα κλείσει. Η αγωνία, ο φόβος και ο πανικός των εργαζομένων μεγαλώνουν με τη σκέψη ποιος μπορεί να είναι ο επόμενος ''τυχερός''.

Συνάδελφοι, έφτασε η κρίσιμη στιγμή να πάρουμε θέση, που είναι ο μόνος τρόπος για τη διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Ας ενισχύσουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μας. Οι εμπειρίες από μια σειρά χώρων δουλειάς, δείχνουν ότι μόνο η ενωτική συλλογική στάση αντίστασης των εργαζομένων έχει θετικά αποτελέσματα. Ας ενισχύσουμε το σύλλογο που μπορεί να είναι ο συλλογικός οργανωτής, μάχιμο εργαλείο στα χέρια των εργαζομένων του κλάδου μας.

Ας δώσουμε μια απάντηση συζητώντας όλοι μαζί για όσα συμβαίνουν στον εργασιακό μας χώρο.

Όλοι στη συνέλευση την Κυριακή 20/11 στις 12:00 στα γραφεία μας στα Εξάρχεια (οδός Λόντου 6, 2ος όροφος) για να οργανώσουμε τις δράσεις μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Λόντου 6, 10681 Αθήνα, τηλ: 210 - 3820537, e-mail: sylyp_vivliou@yahoo.gr, site: http://bookworker.wordpress.com

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2011/11/17/%c...