Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 στις 11.00

12 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Απεργιακή συγκέντρωση (μουσείο)

1_december_2011.jpg

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ - ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που επιβάλλουν τα ντόπια και διεθνή πολιτικά και οικονομικά αφεντικά στην κοινωνία

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ

Για τον εξωραϊσμό του συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης, μέσω θεσμικών και εκλογικών «λύσεων»

ΔΙΑΡΚΕΙΣ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ - ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΜΕΝΟΙ - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, τους δρόμους

Για την ανατροπή και την κοινωνική επανάσταση

Για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 1Η ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011 - 11ΠΜ - ΜΟΥΣΕΙΟ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική Αυτοδιεύθυνση

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ____________________

Κανένας για δουλειά - Όλοι στην Απεργία

Συνεχίζουμε, Κλιμακώνουμε, Παλεύουμε

- Στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία

- Στην βάρβαρη επίθεση στα εργατικά δικαιώματα

- Στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των κεκτημένων μας

- Στην συναίνεση αφεντικών-κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ

- Στα χαράτσια και στο νέο προϋπολογισμό βάρβαρης λιτότητας

ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ

Καμία αναμονή! Καμία αυταπάτη για την μαύρη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-τραπεζίτη

Όλοι ξανά στους δρόμους. Τώρα, πιο δυνατά, πιο μαχητικά.

Τα εργατικά συμφέροντα και η ζωή μας ΜΠΡΟΣΤΑ!

Όλοι στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία 1η Δεκέμβρη 2011

Συγκέντρωση Συλλόγου: 10.30 π.μ. Μουσείο-Πολυτεχνείο

πηγή : http://bookworker.wordpress.com/2011/11/26/%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1-1-%ce%b4%ce%b5%ce%ba%ce%ad%ce%bc%ce%b2%cf%81%ce%b7-2012/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Για την Πέμπτη 1/12 οι ξεπουλημένες στο κεφάλαιο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει άλλη μία 24ώρη πανελλαδική απεργία. Εχουμε τονίσει ότι όσο η συνδικαλιστική γραφειοκρατία έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αυτές οι απεργίες θα αποτελούν ουσιαστικά κινήσεις εκτονωτικές, που επειδή δεν φέρνουν κάποιο αποτέλεσμα, γεμίζουν με ηττοπάθεια και απογοήτευση τους εργαζόμενους.

Επειδή όμως δεν πρέπει να απέχουμε απο το δρόμο και τις εκδηλώσεις της λαϊκής διαμαρτυρίας,συμμετέχουμε στην απεργιακή πορεία με προσυγκέντρωση στις 11 π.μ στο Μουσείο.

πηγή : http://eksegersi.gr/article.php?article_id=14926&pos=4&cat_id=48


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Πέμπτη 1/12: Συμμετέχουμε με το πανό της Συνέλευσης στην απεργιακή διαδήλωση

> συγκέντρωση: 11.00πμ ( ) στο Πολυτεχνείο (Στουρνάρη και Πατησίων)

> προσυγκέντρωση: 10.00πμ, πλ. Κανάρια [παράλληλα θα μοιράζεται η κοινή ανακοίνωση των νοτίων στο Μετρό του Αγ. Δημητρίου]

πηγή : http://askilioupolis.espivblogs.net/2011/11/2...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ- ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ!

- γιατί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, μας επέβαλαν πραξικοπηματικά μια κυβέρνηση «οικονομικής χούντας». Μια κυβέρνηση μαύρου μετώπου με ακροδεξιούς και έναν τραπεζίτη να καταρτίζει τον προϋπολογισμό του 2012: προϋπολογισμός ληστείας, φτώχιας και εξαθλίωσης για τον εργαζόμενο, τον άνεργο και το φτωχό!

- γιατί η απεργία αυτή δεν είναι η ετήσια «εθιμοτυπική απεργία» που προκηρύσσεται, όταν ψηφίζεται ο προϋπολογισμός. Είναι και για το προϋπολογισμό του 2012, τον προϋπολογισμό εφαρμογής της δανειακής σύμβασης. Είναι η πρώτη απεργία ενάντια στην κυβέρνηση Παπαδήμ(ι)ου, που ήρθε να κάνει «τη βρόμικη δουλειά»: μειώσεις μισθών, εφεδρεία- απολύσεις στο Δημόσιο, μείωση επικουρικών συντάξεων, λεηλασία του εφάπαξ, ιδιωτικοποιήσεις παντού, περικοπή ακόμη μεγαλύτερη των κοινωνικών δαπανών…

- γιατί μας λένε ότι «δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα», αν «αποδώσουν αυτά που έχουν ήδη πάρει». Τα μέτρα που ήδη έχει πάρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «πέτυχαν» να αυξήσουν το δημόσιο χρέος μέσα σε ένα χρόνο κατά 25 δις ευρώ! «Πέτυχαν», τη μείωση των μισθών και την εκτίναξη της ανεργίας στο 1.000.000!

- γιατί νέα μέτρα «δεν προβλέπονταν», αλλά για το 2013-2014 ήδη προωθούν επιπλέον μέτρα ύψους 7 δις ευρώ…!

- γιατί μας εκβιάζουν για την 6η δόση ενώ είναι γνωστό ότι αυτή θα πάει στην εξυπηρέτηση του χρέους! Δηλαδή μας δανείζουν για να τα ξαναπάρουν στο πολλαπλάσιο!

- γιατί το «σκληρό ευρώ» για το οποίο μας ζητούν να θυσιαστούμε, και από τη ζώνη του οποίου αν φύγουμε μας απειλούν ότι μας περιμένει η «πλήρης καταστροφή», δεν είναι τίποτα άλλο από την επιβολή της μόνιμης λιτότητας και εκμετάλλευσης των λαών σε όφελος των ευρωπαϊκών πολυεθνικών και τραπεζών και της ελληνικής ελίτ του κεφαλαίου και η προώθηση των συμφερόντων της σύγχρονης γερμανικής αυτοκρατορίας στην Ευρώπη.

- γιατί ενώ μας έλεγαν ότι για την κρίση φταίνε οι «τεμπέληδες έλληνες», το «μεγάλο δημόσιο» και το «κακό το ριζικό μας», τώρα που όλη η Ευρώπη αντιμετωπίζει το χρέος, φαίνεται ότι δεν είναι παρά η τεράστια κρίση του συστήματος και αυτή η πολιτική εφαρμόζεται για να την φορτώσουν στους λαούς.

- γιατί πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που εκφράστηκε πανελλαδικά με χιλιάδες εργαζόμενους και νέους, στην απεργία στις 19-20 Οκτώβρη και στις 28 Οκτώβρη κατά τη διάρκεια των παρελάσεων, ενάντια στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία που προσπαθούν να επιβάλλουν στο λαό. Για να υπερβούμε την υπονομευτική πρακτική του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

- γιατί μπορούμε να νικήσουμε! Με πανεργατικό απεργιακό αγώνα, καταλήψεις, διαδηλώσεις. Οι εργαζόμενοι μπορούν να κερδίσουν το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή με αξιοπρέπεια! Αυτό το αποδεικνύει περίτρανα το κίνημα ενάντια στα χαράτσια που έχει πάρει τις διαστάσεις πολιτικής ανυπακοής, οι καταλήψεις στα γραφεία της ΔΕΗ, οι απεργίες και οι καταλήψεις σε διάφορους χώρους δουλειάς και η ηρωική απεργία των εργατών της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ.

- γιατί ΤΩΡΑ πρέπει να μπει το ζήτημα της ανατροπής της κυβέρνησης των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, της διαγραφής του χρέους, της ρήξης με ευρώ και την ΕΕ. Για να περάσουν στο δημόσιο οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, με εργατικό έλεγχο, χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ οι εργαζόμενοι. Για να πάρουμε πίσω τον κλεμμένο πλούτο και να δοθούν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις με αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις. Για να ανατραπεί η επίθεση και να επιβληθούν κατακτήσεις, σε όφελος της εργατικής τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας.

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ- ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

πηγή : http://syntonismos.blogspot.com/2011/11/1-1030.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Κάλεσμα στην απεργιακή πορεία από την ΑΠ Ροσινάντε, η οποία θα συμμετέχει με δικό της μπλοκ.

http://rocinante.gr

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=34392


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Tραπεζίτες, πασόκοι, δεξιοί και φασίστες θέλουν να βάλουν στο γύψο την κοινωνία

Την οικονομική χούντα ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και ΔΝΤ της περιόδου του Μνημονίου αναλαμβάνει τώρα να υποστηρίξει η «εθνική κυβέρνηση» του αρχιτραπεζίτη Παπαδήμου και της τρόικας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ. Ένα είναι το ζητούμενο αυτού του πραξικοπηματικού εκτρώματος: Να αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή και συνοχή του πολιτικού συστήματος για να εξασφαλίσει την κοινωνική ανοχή και ακινησία απέναντι στην τελική επίθεση στα κοινωνικά δικαιώματα, τις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις, τις λαϊκές ελευθερίες. Γι' αυτό όλα τα διεθνή και εγχώρια καθάρματα συγχαίρουν και υποστηρίζουν τη νέα κυβέρνηση - βέβαια, ο Παπαδήμος «ξέρει» (τα συμφέροντα του κεφαλαίου…), βέβαια, ο Μπένι αποδεικνύεται πιο γλοιώδης υπηρέτης της τρόικας και από τον ΓΑΠ, βέβαια, ο «αντιμνημονιακός» Σαμαράς είναι ένας θλιβερός κλόουν που σαν τον πρόγονό του Παπάγο αναφωνεί στους σύγχρονους Βαν Φλιτ «ιδού ο στρατός σας» και, βέβαια, ο φύρερ Καρατζαφέρης λέει με θράσος αυτό που η τρόικα επιθυμεί διακαώς: Για να επιβληθούν τα μέτρα χρειάζονται πειθάρχηση της κοινωνίας και καταστολή όσων αντιστέκονται.

Καμιά ανοχή απέναντί τους! «Εθνική σωτηρία» σημαίνει ολοκληρωτική επικράτηση του κεφαλαίου, εξαθλίωση των εργαζομένων, των αγροτών, των ανέργων, των συνταξιούχων, των νέων. Όλοι στους δρόμους, με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, για να μην ψηφιστούν ο προϋπολογισμός, η δανειακή σύμβαση, το φορολογικό, οι επόμενες ιδιωτικοποιήσεις. Μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος με ήπιο κοινωνικό κλίμα ή (ακόμα χειρότερα) μια επ' αόριστον παράταση της θητείας αυτής της πραξικοπηματικής κυβέρνησης είναι καταστροφή. Μόνη μας ελπίδα είναι να τους κάνουμε το βίο αβίωτο, να τους διώξουμε το συντομότερο. Επείγουν ο συντονισμός των αγώνων μας, η συμφωνία των κομμάτων της Αριστεράς, των εργατικών σωματείων, των λαϊκών συνελεύσεων γειτονιάς, κάθε κινηματικής συλλογικότητας αντίστασης και αλληλεγγύης σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας: Για την αποκατάσταση των εισοδημάτων μας· για την επανακρατικοποίηση όλων των ιδιωτικοποιημένων δημόσιων επιχειρήσεων και υπηρεσιών· για την εθνικοποίηση των τραπεζών με κοινωνικό έλεγχο· για την υψηλή φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και των πλουσίων· για το πάγωμα των στρατιωτικών δαπανών· για την άρνηση πληρωμής του συνόλου του «χρέους».

Αν όλα αυτά φαίνονται ανεδαφικά, στ' αλήθεια δεν είναι πολύ πιο ανεδαφικό να περιμένουμε από μια κυβέρνηση τραπεζιτών, νεοφιλελεύθερων και φασιστών να «δώσει λύση»; Αν ένα τέτοιο πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας μέσα από αγώνες οδηγήσει στην ανατροπή της αντιλαϊκής κυβερνητικής τρόικας και σε πολιτικές λύσεις προς όφελος των εργαζομένων, μας αφήνει παγερά αδιάφορους ο εκβιασμός της αποβολής ή της διάλυσης της ευρωζώνης. Δεν είναι τόσο ισχυροί όσο φαίνονται και ο διεθνιστικός συντονισμός -τουλάχιστον- των εργαζομένων και των κινημάτων του Ευρωπαϊκού Νότου μπορεί να σημάνει την αρχή του τέλους της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και τη γέννηση μιας κοινωνικής και δημοκρατικής κοινότητας των λαών της Ευρώπης και της Μεσογείου.

ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΡΟΪΚΑ!

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΝΥΠΑΚΟΗ, ΕΞΕΓΕΡΣΗ!

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

κάλεσμα : Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή : http://www.diktio.org/node/780


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

004ab-pCNu5Q.jpg

To Κίνημα Δεν Πληρώνω, ως αναπόσπαστο κομμάτι του εργατικού κινήματος, θα συμμετέχει όπως πάντα με ανεξάρτητο μπλοκ, στη διαδήλωση της γενικής απεργίας, την 1η Δεκέμβρη. Προσυγκέντρωση στο Μουσείο!

  • ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ-ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
  • ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

κάλεσμα : ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

απεργιακή προσυγκέντρωση εργατικών συλλογικοτήτων

κάλεσμα : ανοιχτή συνέλευση εργαζομένων-ανέργων, ταξικό μέτωπο (πρωτοβουλία εργαζομένων στο χώρο του ΜΕΤΡΟ), πρωτοβουλία συμβασιούχων ΕΛΤΑ, ανοιχτή πρωτοβουλία ανέργων(ΣΩΒΑ), εργάτες εργάτριες από το χώρο του βιβλίου-βιβλιοφρικάριος

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

AΠΕΡΓΙΑ 01-12-11

H περίπτωση του Food Company.

Η συναδέλφισσα Μαρία Χρ. εργαζόταν στο Food Company στα Εξάρχεια από το Μάη του 2010 έως τον Οκτώβρη του 2011 (1,5 χρόνο), όπου και αποχώρησε οικειοθελώς από την επιχείρηση. Όταν ζήτησε από τον εργοδότη της τα αυτονόητα που δικαιούται -δεδουλευμένα, άδεια, επίδομα αδείας και δώρο Χριστουγέννων- αυτός αρνήθηκε κατηγορηματικά χρησιμοποιώντας το αισχρό επιχείρημα «είχαμε συμφωνήσει σαν κύριοι πως αυτά τα χρήματα δεν θα τα πάρετε»!

Τον Φλεβάρη του 2011, με το πρόσχημα ότι «η δουλειά έχει πέσει και λεφτά δεν υπάρχουν!», ο κος Λιόντας, ιδιοκτήτης του εστιατορίου, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους/ες πως, αν ήθελαν να συνεχίσουν να εργάζονται στην επιχείρηση, θα έπρεπε να αποδεχτούν τις νέες συνθήκες εργασίας: με ένσημα πολύ λιγότερα από αυτά που δικαιούνταν και χωρίς την προβλεπόμενη άδεια, χωρίς επίδομα αδείας και δώρα γιορτών (του έτους 2011). Όσες/οι δεν συμβιβάζονταν με τους νέους όρους θα απολύονταν ως «αδύναμοι κρίκοι» - αυτό που εν ολίγοις λέμε εκδικητική απόλυση. Και τελικά, στο βωμό της κερδοφορίας του Food Company, απολύθηκαν συνολικά 6 άτομα.

Η συναδέλφισσα παρέμεινε και αναγκάστηκε να υπογράψει σύμβαση-βιτρίνα, στην οποία φαίνονταν πολύ λιγότερες ώρες από αυτές που πραγματικά δούλευε. Η υπόθεση, ωστόσο, δεν αφορά μόνο στη Μαρία καθώς το αφεντικό έχει καταπατήσει στην κυριολεξία όλο το εργατικό δίκαιο, με αποκορύφωμα την εξευτελιστική απαίτηση να του επιστρέψουν το δώρο του Πάσχα του 2011 που ο ίδιος είχε καταθέσει στην τράπεζα για να φαίνεται νόμιμος. Η απάντηση του στις διεκδικήσεις της Μ.Χρ. ήταν να δώσει κάποια ψίχουλα, και να πει προκλητικά: «αν τα ζητάς όλα, στο τέλος δεν θα πάρεις τίποτα»!

Ως σωματείο προσπαθήσαμε να συναντηθούμε μαζί του και μας αγνόησε επιδεικτικά. Το σωματείο μας απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία του εν λόγω καταστήματος (και όχι μόνο) έχει δρομολογήσει μια σειρά κινήσεων. Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου (δηλαδή την παραμονή προγραμματισμένης παρέμβασης από μέρους μας) πληροφορηθήκαμε ότι το foοd company δέχτηκε επίθεση από αγνώστους. Η συγκεκριμένη επίθεση αφορά τον ιδιοκτήτη του food company και τα άτομα που επέλεξαν για τους λόγους τους την κίνηση αυτή. Επίσης μάθαμε ότι ο κος Λιόντας χρησιμοποιεί ως πρόφαση την επίθεση για να κλείσει το κατάστημα, να απολύσει τους εργαζόμενους, να μην καταβάλλει αυτά που χρωστάει -πιθανόν και τις αποζημιώσεις- και ταυτόχρονα να τσεπώσει και την αποζημίωση. Ως σωματείο συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας, διεκδικούμε τα πάντα και δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να κερδίσουμε. Στεκόμαστε απέναντι στην εργοδοτική εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία που επικρατεί στο συγκεκριμένο μαγαζί και αποτελεί πάγια τακτική των αφεντικών και προτάσσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων.

Η περίπτωση του Food Company δεν είναι μεμονωμένη, αλλά αντίθετα τείνει να γίνει ο κανόνας στα Εξάρχεια. Με γκουρμέ φαί, καλό κρασί και μπόλικη κουλτούρα, έχει διαμορφωθεί ένα καθεστώς πλήρους εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους.

Απέναντι στην εργασιακή βαρβαρότητα, όπου οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται σαν υποκείμενα χωρίς δικαιώματα, όπου η εργοδοτική τρομοκρατία καλλιεργεί τον φόβο και φιμώνει φωνές, όπου τα αφεντικά εκμεταλλεύονται την απελπισία των τόσων ανέργων που ψάχνουν για δουλειά πληρώνοντάς τους με μισθούς πείνας ενώ όταν πια δεν τους χρειάζονται τους ξεφορτώνονται σαν σκουπίδια, απέναντι στην εργοδοσία που, ειδικά σήμερα, με πρόσχημα την κρίση επιχειρεί με θράσος να καταργήσει πολύτιμα κεκτημένα…

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ,

ΔΡΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

κάλεσμα : Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού

επικοινωνία :

  • Λόντου 6 και Μεσολογγίου, 2ος όροφος, Εξάρχεια
  • 210-3820537 / 6997736504 - ssm.exinfo@gmaexil.com
  • somateioserbitoronmageiron.blogspot.com

πηγή : http://somateioserbitoronmageiron.blogspot.co...